- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
-
KoVee84
senior tag
Találtam még egyet:
1950Pro GDDR4 vs 1950Pro GDDR3 -
KoVee84
senior tag
válasz Bundás22 #992 üzenetére
Lefordítsam, vagy jó így is?
GDDR3 vs GDDR4
1) 7.2 vs 11.2 GBps per chip max data speed
2) 1.8 vs 2.8 GBps per pin max data rate
3) 1.8 vs 1.5 v minimum power consumption which results in a 20-25% energy savings
4) 2.1 vs 1.9 v maximum power for overclocking
5) 4 vs 8 bit burst length which allows more memory bandwidth and lower latency
6) no DBI vs DBI: Data Bus Inversion - it takes more energy to transfer 0s than 1s. When there are a lot of 0s to move, it will send them as 1s instead and then use DBI to signal that all those 1s needed to be flipped back to 0s. This is a power saving feature.
7) Three point voltage control via video card driver for fine tuning and overclockingAs a comparison, the X1900xt uses GDDR3 at 1.45GHz while the X1950xtx uses GDDR4 at 2GHz. This difference helps the the X1950xtx get 64GBps memory bandwidth over the 46.4GBps of the X1900xt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm Mindenkinek! Négyes lett az írásbeli, szóbeli majd lesz, kicsit izgulok miatta.
Hát ha a Harvard nem is, de valami jó fősulira kéne (kell, szükséges) menni, de van még egy évem, hogy eldöntsem. -
Sanyix
őstag
asus 3850 512-es ajánlom én is, nekem olyan van. Bazinagy hűtő van rajta, 2 óra után full terhelésen 58 fok a gpu(ez egy gpu átlagos üzemi hőfokához képest, jéghideg)... és még nem sikerült meghallgatnom milyen a hangja, mert az elég halk cpu hűtőm elnyomja
Egyébként a memóriás dologról annyit, hogy a ddr1 ddr2-nél is hasonló volt. A ddr1 alacsonyabb órajelen sokkal gyorsabb volt mint a magasabb órajelő ddr2, a késleltetések miatt. Kell egy kis idő arra hogy az új memóriák normális szintre fejlődjenek, mert eleinte nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Bundás22
őstag
válasz South Velen #991 üzenetére
bizonyíték kell nem igéret?
mindjárt megkapodEgo sum magister vitae - I am the teacher of life
-
Bundás22
őstag
válasz South Velen #989 üzenetére
azonso órajelen gyorsabb a gddr3mas hatalmas tévedésben vagytok
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
South Velen
addikt
Na thx Nektek, bár nem hiszem, hogy gyorsabb lesz a GDDR4-esnél, de ha csak mínusz 2-7%, akkor is jó lesz az.
-
FefeeX
veterán
válasz South Velen #984 üzenetére
Labelflash, DVD-RAM írás, kb ennyi tudást kapsz még pluszba. Ja meg halkabb lesz az író, viszont DVD-film másolásnál a sebesség erősen lecsökken
-
FefeeX
veterán
válasz Bundás22 #985 üzenetére
nem véletlenül, hiszen sokkal olcsóbb mint a GDDR4... De attól hogy kiscit alacsonyabb a késleltetése, még sokkal magasabb a sebessége is. Hidd el ez nem lassít hanem gyorsít rajt. Most ez olyan volt mintha azt mondanád, vegyen 133 Mhz SD ramot, mert a DDR - DDR2 - DDR3nak egyre nagyobb a késleltetése, hiába megy 10x akkora sebességen
-
Bundás22
őstag
válasz South Velen #982 üzenetére
jó lesz az, ne mond le
jobb a gddr3-mas rammal az rv670 bármily hihetetlen
egy 3850 a 3870 órajelein gyorsabb(nagyobb a késleltetése a gdr4-nek szal sose bánd)
a gddr4 csak propaganda, a 3870 x2 se véletlenül jött ki gddr3-malEgo sum magister vitae - I am the teacher of life
-
FefeeX
veterán
válasz South Velen #982 üzenetére
1920*1080-on sincs probléma még a 3850emmel sem
(215D-ből nem akarsz 215L-t csinálni? )[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz South Velen #979 üzenetére
Akkor viszont nem olyan rossz az ár, kérdés, hogy kell-e OC vagy elég a 3850 De nem jársz vele rosszul... Mondjuk lehet ASUS 3850 512-t kéne venni használtan, mert tuti jó kártya, nagyon halk, ha OCzni akarsz azt is lehet, és sztem használtan 26-28 közt van, legalábbis multkor annyiért láttam egyet, majdnem 2 év garival...
-
FefeeX
veterán
válasz South Velen #977 üzenetére
hol lax? csak mert ha BP akkor nulla, bemész és átveszed. Ha nem akkor posta, asszem az előreutalással 5-800 forint között van, én BandiTnak már utalnék előre speciel, vásároltam nála vagy 10szer Nagyon korrekt. Ha utánvét akkor 1200 körül van.
-
FefeeX
veterán
válasz South Velen #975 üzenetére
ha le tudod mondani, mondd le és vegyél ilyet:
Sapphire PCIe HD3870 512MB SAPPHIRE ED. 36 918 Ft 2 évBandit Úrnál, én nyugodt szívvel ajánlom őt
(mondjuk ezen a karin se ref hűtő van hanem kisebb , fene tudja, nem lesz az olyan rossz vétel... )
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
Gepbolt.hu
Már leszállítósorba került az áru, de még visszamondhatnám. Az a vicc, hogy amikor legutóbb néztem, nem volt egy darab hd3870 sem, csak X2. Amúgy nem vacakolok mostmár, majd egyszer lesz egy 4850GDDR5 csere, ha már ez nem lesz elég, és az már olcsó lesz..[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz South Velen #972 üzenetére
A gyári OC azért jó mert tuti stabil, válogatott lapkák, elviszik az órajelet. Hogy mennyire lesz tartós, szerintem nem sokat jelent ekkora OC az élettartamban. Tehát még ha nem tudod visszamondani akkor sem jársz rosszul, csak ennyi pénzből már szerintem normál 3870est is tudnál venni...
-
FefeeX
veterán
válasz South Velen #971 üzenetére
Hol rendelted? Csak mert sok helyen vissza lehet mondani még a rendelés állapotában. Felhivod a boltot, és megmondod hogy mégse kell Igazából többnyire nem tudnak veled mit kezdeni ilyenkor, főleg ha nem írtál alá semmit
-
FefeeX
veterán
válasz South Velen #964 üzenetére
Csak nem gigabyte-ot akarsz venni? Annyi a különbség a 3850 és a 3870DDR3 között náluk, hogy rátettek egy módosított FW-t ami 3870et ír ki, OCzták a 3850et... Inkább akkor megvenném a 3850et és OC-znám magam. Ugyanaz a nyák, ugyanaz a hűtő, minden ugyanaz rajt
MOD: Ha már megrendelted akkor inkább felejtsd el amit írtam, jó kari lesz az...
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz South Velen #967 üzenetére
Mennyibe lesz és mi mellé? Mert a konfigodál nincs semmi.Amúgy szerintem jó az nem sokat számít.
-
Dyno
veterán
válasz South Velen #964 üzenetére
Hát attól függ hogy mennyivel kerül kevesebbe, de körülbelül én 5-10%saccolnék. Ártól függüen elképzelhető hogy megérné.30K körülibe.
-
Dyno
veterán
válasz South Velen #960 üzenetére
Hát az attól függ hogy milyen órajelen megy.
-
South Velen
addikt
Szerintetek mennyi minuszt jelenthet, ha egy 3870-es ddr3-as?
-
DraXoN
addikt
válasz #19617792 #955 üzenetére
EarL 007: Gratulálok az eredményedhez
Nekem a 8.4-es catalysttal és a legújabb modtool-lal most teljesen stabíl a gép, most már elégedett vagyok (anno a vistával is ezt a kombinációt használtam, az nálam stabíl volt.. csak lomhának találtam a rendszert, és emiatt nem tetszett.. pedig a hálózatkezelésben vóltak okos ötletei).
Főleg ha azt nézem, hogy az új linuxos ati driver is sokat javult az elmúlt fél évben (van fent egy Ubuntu is )... most már (nálam legalábbis) megy egyszerre a Compiz és a 3D (bár valójában még nem tökéletes, mert ha megy a Compiz a 3D ben a kép kicsit villog... de már jobb mint volt... sokkal... szerintem ígéretes )Fél éve vettem a laptopomat 160eFt-ért 1.8-as Turion64x2, 1GB ram (azóta 2GB ra bővítve), 80GB HDD (elégnek, elég... csak lassú.. bár erre számítottam... jó lenne már egy megbízható, olcsó és gyors SSD ), Mobility Radeon 2400XT (256MB saját memóriával, GDDR2-es ramokkal ... de azért jobb mint az integrált ...)... ezzel egyárban csak egy 1500Mhz es CoreDuo-t (az egyes szériából) adtak volna (a többi paraméter hasonló)... Szerintem jobban jártam ezzel (a laptopom és a linux kapcsolatáról meg: az Ubuntu 7.10-el voltag gondok, de a 8.04-ben már gond nélkül ment a laptop minden szempontból... egyedül a vezetéknélküli netet kellet engedélyezni a zárt eszközmeghajtóknál... ezzel kapcsolatos az egyetlen zavaró jelentéktelen hiba: a vezetéknélküli hálózat ledje nem jelzi vissza az állapotot, hogy van-e hálózat, vagy a kártya bevan-e kapcsolva... de egyébként minden jó
hmm... OFF-os egy hozzászólás lett
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
törölt tag
Na végre, kaptunk némi információt az előrehozott angol érettségi eredményeiről:
78 vizsgapontból 67 lett. Tanárok szerint remek eredmény! Bár jobb lett volna, ha legalább 70 pontot sikerült volna összehozni, de így is jó! -
FefeeX
veterán
inkább azért, mert akinek a név kell, az ne a legolcsóbbat vegye... Azt az érzést kelti, hogy az gagyibb - más kategória, holott tudjuk, hogy nem teljesen így van
Amennyiben érdekel a CoreDuo: [link]
Azért nem hallottál róla, mert nagyon csúnya és gyors lebőgés volt, igyekeztek is kivonni mind a piacról[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
De az első CoreDuo széria neve mivolt seholse láttam még olyan procikat.64bitet meg már a Celeronok is tudták a 90nanos presscotok 775-re.Amúgy azt tudom hogy pölö az én procim is u.az a mag mint ami a Core2Duokba van Allandale vagy Conroe mag.E1200 Celeron az új két magos aminek márcsak 512KB L2-je van, csak azért nem Core2Duonak hivják pölö az E2xxx, mert az Intel nem akarta elhagyni a Pentium nevet.
-
KoVee84
senior tag
Azért az szerintem egyértelmű, hogy az "újabb" Intel procik jobbak, mint az "újabb" AMD-k. Az Intelnek most nagyon összejött, ha jók lettek volna az új négymagos Phenomok, tuti azt vettem volna, de sajna nem olyan lett amilyet vártam(tunk).
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz DeltaPower #949 üzenetére
egyetértek, csak ez megint olyan, hogy egyik helyen ennyi másikon annyi.
akinek olyan kereskedő ismije van aki intelt szerez olcsóbban, az jár a legjobban -
DeltaPower
addikt
most már komolyan kellene egy teszt, amiben fillérre pontosan (na jó, 1k-n belül) ugyanannyiért vesznek lapot és procit intelből és amd-ből is, aztán nézzük, ki a menőbb. persze über vga-val, rammal, hogy ne az legyen a limitáló tényező.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
FefeeX
veterán
az E2xxx elég olcsók és jobbak alapórajelen is az X2-nél
ez igaz, de az AMD magasabb órajelű példányai még mindig olcsóbbak, mint az alacsonyabb órajelű intelek, így hiába veri meg azonos órajelen, ár/érték arányban tuning nélkül az AMD jobb, főleg ha a jó lapok árait is nézzük hozzá...
-
FefeeX
veterán
CoreDuo asszem az első generációs 32 bites 2 magos intel proci, ami nagy lebőgés volt, mert az a64 x2 úgy odavert neki mint a szél. Csak aztán nagyon rövid idő alatt kifejlesztették a Core2Duo-t, nem véletlen van benn a nevében a 2-es, ugyanis ez a második generáció, már 64 bites.
DualCore = Core2Duo, csak kevesebb Cache mérettel szerelve, ugyanaz a mag többnyire. Van már Celeron is megint, ami megintcsak DualCore ha minden igaz... Még felezett cache mérettel
-
Dyno
veterán
válasz KillHates #943 üzenetére
Szerintem a DualCore az olyan mint az én Procim Pentium E2XXX széria, a Coreduo azt passz én is kiváncsi lennék rá, Pentium D azok pedig még a Pentium 4esek csak duplamaggal szerelve.Core2Duo meg az E4XXX,E6XXX,E8XXXszéria ha nem tévedek. CoreDuo-ra én is kiváncsi lennék.FefeeX help!
-
Bundás22
őstag
válasz DeltaPower #931 üzenetére
mind1 majd meglássuk, úgyis még 2 év mire megjelenik és 3 év mire használják is a játékok
-
DeltaPower
addikt
válasz Bundás22 #925 üzenetére
őőő nem akarok hülyeséget beszélni, de erről eszembe jutott valami.
anno (aszem) a geforce1 nagy újdonsága volt a T&L, annak nem ugyanez a lényege (mármint a geometriai gyorsítás)?
hamarosan elvileg eljön az az idő, amikor a cpu csak betölti a modelleket a gpu-hoz tartozó memóriába, és minden számítást (tesselate, displace, ütközések, fizika) a gpu stream procijai végeznek.
viszont ez a cpu-gpu páros igen durva lehet, mivel chipen belül sokkal gyorsabban megy az adat, mint akármilyen buszon."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
FefeeX
veterán
Ennyire azért nem mennék messzire, nem is olyan rég volt hogy az AMD odavert az intelnek, lásd Athlon64 X2 vs CoreDuo. A Core2 olyan erős lett hogy azóta az AMD csak haluzik... Egy jó darabig mondjuk erősen tudtak tartani az árral, de mióta az intel is óccóé árulja a vadakat, akik tuningolni szeretnek már csak intelt vesznek. Ez lefedi annak a rétegnek kb a felét akik pont az ár/érték arány miatt vettek AMD-t, pedig tegyük hozzá, tuning nélkül az olcsóbb kategóriában még mindig jobb az AMD... Csak aki nem ért hozzá az nem is fog AMD-t venni, mert ilyet nem kockáztatna...
Szerintem ha szétválik a cég, akkor elég hamar betehet az Intelnek...
-
Bundás22
őstag
én erre nem vennék mérget, ugyanis az intelnek nincsen nagyteljesítményű gpu-ja
az nvidiával meg nem fog paktálni
itt viszont pont az lesz a lényeg, ha egybe van a gpu+cpu sokkal gyorsabban tudnak kommunikálni sztem
tehát arra gondolok egy 3d-s játéknál a cpu csinál egy durva 3d-s modellt, és a többit a gpu végzi(az első kép, tehát erősnek kell lennie sok dolga van), a fusion viszont már alapból a második öregembert küldi el a videókártyának, tehát a videókártyának kevesebb dolga van a postprocessinggel tehát gyorsul nagymértékben a rendszeraz utolsó kép az öregember
ez a jövő
azonkívül biztos jó lesz abból a szempontból ha kiveszed a vga-dat(mondjuk cserélsz karit de várnod kell amíg esnek az árak), a géped ad képet, ráadásul ha a gép nincs terhelve játékkal a vga-t ki tudja kapcsolni(energiatakarékos)Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
Solten
őstag
-
Dyno
veterán
válasz Bundás22 #922 üzenetére
Eléggé szépen elléptesett az Intel bá mire az AMD kihozz valami versenyképes CPU-t addigra az Intel bá 1-2 lépéssel előrébb lesz már, lásd ez történt a Phenomnál is, 2x2mag megverte a 1x4magos architektúrát, és az intel lépdel tovább csak hozza hozza ki az erős procikat nem foglalkozva az AMD-vel.Mire majd a Fusionból is lesz valami addigra lehet hogy az Intel az a technológia előtt lesz 2lépéssel vagy már lehet most is előtte van csak mi még nem tudunk róla.
-
Bundás22
őstag
jah a phenom sajna nem lett túl jó
de a fusion állítólag qrva jó lesz(ez valószínű tekintve h intel apónak nincs normális gpu-ja, Nv bácsinak meg nincs cpu-ja, AMD-nek mind2-ből kijutott
higyjétek el nagyot fog ütni a fusion, sztem egyfajta hybrid crossfire is lesz, mint most a 780G vagy melyik chipsettel, igaz az vmi halvány dolog a fusion ilyen lesz csak nagybanEgo sum magister vitae - I am the teacher of life
-
DraXoN
addikt
Személy szerint én ezt: [link], használom a legújabb ati driverrel párban.. régebben volt havi kb 1 kékhalál, illetve 3D alkalmazás futtatásakor rendszeresen kifagyott (XP-t használok) Bár az áprilisi ATI driver, és a legutolsó ModTool (1.0.0.0 verzió, Ápr. 24 én jelent meg.. ) közös használatával nincs problémám... se kékhalál, se fagyás 3D alkalmazás alatt (kop-kop)..
(anno az Omega is kékhalálozott nálam..)
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Dyno
veterán
válasz #19617792 #918 üzenetére
ATi oké AMD nem, ne haragudjatok de kezdek afelé hajlani hogy kitartok az ATi mellett(tudom mostmár AMD) és a következő kártyám vagy HD3870,HD4XXX.Kezdem elfelejteni az NV-t azt tudom hogy alaplapi csippetse nagyon tudnak csinálni mert mindig van valami kompromisszum a fogyasztó felé.AMD most már jobb csipkészleteket gyárt szerintem mint az NV, de prociból a kitételem az INTEL, most elnézegettem a phenom házatájára de gyorsan egykét kedves PH-s Fórumozó felnyitotta a szememet.
-
törölt tag
válasz Bundás22 #917 üzenetére
Jaja, nem elég neki az AMD ellenfélnek, mindjárt az Intel, kicsit elment a ló az nV-vel...
Bár összeseküvés-elméletnek hangzik: Lehet, hogy azért kezeli le az AMD-t, mert valójában az AMD architektúrája, jobb DX10-ben, és követi a DX10.1-et is, teljes mértékben a Microsoft refenciája szerint? Azaz AMD-nek sikerült olyan architektúrát építeni, ami valóban DX10(DX10.1)-es, és jövőben elméletileg jobb lehet, mint az nV megoldása, és irigykedik.
Én régóta "ATI fan" vagyok, de ez megerősített abban, hogy az ATI (AMD) "felhasználóbarátabb." -
Bundás22
őstag
válasz DeltaPower #916 üzenetére
megdöbbentő
ha ilyen f@szkalap módon viselkedik az Nv akkor ne csodálkozzanak h egyesek áttérnek az atira, reméljük ez az ostoba kakaskodás az ati malmára hajtja a vizetintel vs nvidia
ki lesz a nevető harmadik?Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
DeltaPower
addikt
nemtom volt-e már... [link]
ekkora pofa azért nem kéne az nv-nek..."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
KoVee84
senior tag
Nem is mondtam, hogy nem így van , de tavalyig nekem szinte csak nvidia kártyáim voltak. 3 gef4 ti4200-sem halt meg, a 4. hugom gépében tökéletesen elvan már egy pár éve. Azóta volt 2 db 6600GT-m, szintén meghalt mindkettő, és végül visszakaptam a pénzt a bolttól, mert sem új AGP-s 7600GT-t, sem 6600GT-t nem tudtak adni helyette(mondjuk így elég jól szálltam ki belőle). Egy darabig volt egy 9600SE-m tök szerettem, semmi baja nem volt. Aztán amióta megvettem az 1950XT-m tavaly nyáron X2-vel, azóta csak az ATI
Így került HDMI-s 3870 VF700-al a HTPCmbe is, mert halk is, erős is, ATI is, pedig ennyiért vehettem volna Galaxy 8800GT-t is... -
Bundás22
őstag
azért ez nem biztos h igaz, sőt én valószínűbbnek tartom h nem igaz információ, de hátha mégis
ha igaz akkor én egy gddr3-mas 4850-est fogok venni az biztos jóval olcsóbb lesz, és bőven elviszi a krájsziszt[ Szerkesztve ]
-
nixx-21
őstag
válasz Bundás22 #897 üzenetére
az igen akkor mire lesz képes az X2 el se tudom képzelni persze a driver még kezdetleges(mert ugye még forgalomba sincsen)
mi lesz akkor ha komolyabban kipofozzák nem?? nagy GRAT az ATi-nakAti VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
Dyno
veterán
-
DeltaPower
addikt
omega helyett milyen drivert ajánlanátok? DNA használható?
nálam összevissza bugol az omega, a piros-kék betűket már említettem, de most úgy döntöttem, megszabadulok tőle: az ATT nem látja sem az órajeleket, sem a hőfokot, ennélfogva órajelet állítani se tudok."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
Aktív témák
- BestBuy topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Politika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- BMW topik
- Mobil flották
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...