- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
Itt egy teszt a 2600PRO DDR2-esről
Ez nem tűnik olyan rossznak.
Mármint a Sapphire AGP-s 2600Pro DDR2-ese 512MB RAM-mal.
-
TomBoy1986
veterán
A proci érdekelt volna, de ha van legalább egy 2.5-ös P4 vagy azzal ekvivalens, akkor ezt ajánlanám:
-
katt777
félisten
Én nem adtam senki véleményére, és szintén az 1950XT-nél kötöttem ki.
Nem bántam meg.
Persze, ebben a topicban nem kérdeztem, mert attól az elfogultságtól tartottam, amelynek kórokozója engem is megfertőzött.
A "ne vegyél 2900Pro"-t okai: DX10.0 (2950Pro: DX10.1!), 2 kártyahely, nagy és hangos hűtő, lassúság (egy 2950Pro-hoz képest), nagyobb fogyasztás és hőtermelés, no és hogy nem 55nm-es a technológia, mint a 2950Pro-é lesz. -
katt777
félisten
Vista dotNet nélkül? Csak mert alapból feltelepíti, és a telepítőben csak bizonyos funkcióit tudod kikapcsolni, nem magát a rendszert.
VGA venti vezérléshez? RT nem tudja, csak a fixet (vagy a driver auto-t, akkor meg minek), marad a driver. ATT-t és AT-t nem tudom, de ha x86 Vistában is úgy működik a driver-aláírás ellenőrzése, mint x64 alatt, akkor ezeket nem tudod használni.
ASUS driver-rel nekem nem volt problémám. A föl-le pörgő venti vagy kártya/driver gond, vagy valamelyik határértékre melegszik a kártyád, ezért megy föl a hűtés, aztán lehűlve meg vissza. Ha ez, akkor egy kicsit jobb ház-szellőzés elég. -
DroneZ^
őstag
rajöttem ha catalyst/color/avivo 6500k-rol le vagy felcsusztatom, akkor vilagosodik.
6600k-ra raktam igy világosabb lett... nekem egészen pontosan Sapphire X1950XTX GDDR4 512MB -om van. Kell az ati full szoftver/driver csomag előtt valamit telepiteni a vistanak? nekem 1 sima 32bites magyar ulti volt, nem kell valami .NET works-t vagy akármi ilyesmit elötte telepiteni? Amugy LCDvel nem jött elö a hiba, csak CRTvel. Majd 1 hetet sem használtam és az LCD is befakult, olyan ideges lettem hogy visszaraktam az XP-t.... valaki? valami tipp? -
katt777
félisten
[link] - feltettem ezt is.
Az ATI sima CF-e is nagyon szeres.
Sajna még angol infót is alig találni, magyart meg én még elvétve sem leltem, nem hogy bármiféle tesztet. Még 2x1950XT soft CF-et sem találtunk sehol. Itt nyomják az nVidiát, ha jó, ha nem, mert Mo-n csak Intel + nVidia van valamiért ().
Sajna a PhysX-et támogatniuk kell a játékoknak, és ez még mindig elég ritka. Ezért írtam, hogy majd fél év múlva már nem kell gondolkodni, eladjuk-e bagóért a jó kis karinkat.
Viszont mindenképpen ATi CF chipsetes alaplapban tudod csak full kihasználni. -
katt777
félisten
Ha csak a kártyákat nézzük, igen. Más X1xxx karit is, sőt, most nem tudom pontosan, de lehet, hogy még 3D-ben is besegíthet a PhysX-et nem támogató game-eknél. X1600XTX megint szvsz a PhysX kariknak.
Viszont SLI lapod van, ahogy az aláírásodat nézem, abban nem fog menni a chipset támogatás hiánya miatt.
Csak látom valami hasznát majd a CF-es lapomnak.
-
katt777
félisten
Az egész game függő (nincs sok támogatott), de nem ér 50K-t.
ATI PhysX olcsóbb, bármelyik X1xxx kártyát használhatod hozzá, és éppen ezek miatt olcsóbb is. Esetleg majd egy DX10.1 mellett nem kell eladni a régi karit (egy XTX mellett a sima PhysX kari nem hogy labdába nem rúghat, nem is ugyanazt a sportot űzi), és addigra talán több játék támogatja majd. Szóval azt az 50k-t tedd hozzá egy 10.1-es kártyához, szerintem. Itt utánanézhetsz:
http://ati.amd.com/technology/crossfire/index.html
-
katt777
félisten
Jó az a VGA (a legjobb DX9-es), de SLI-s alaplap??? SLI panelt nVidia kártyákhoz tudod használni, és SLI-t is csak nVidia kártyákkal tudsz tesztelni. Szoftveres CF (XT sorozat) nem fog menni master-kártya nélkül (erre Tomboy már válaszolt). A harderes elméletileg működhet, ahhoz viszont neked tuti kell egy master kártya, ami nagyon drága, és nem kapható. De sztem azért jobb egy ATI chipsetes lap az ATI kártya alá.
SLI-s tesztet találhatsz PH-en is párat, azzal nincs olyan mizéria, mint a különböző CF-ökkel (csak nem olyan jó és szép). -
-
Joshi
titán
Én nemrég álltam át vízhűtésre, de a nyári 30-35fok melegekben nélkülözhetetlen a ventilátor főleg ha tuningolva van a cucc.
Ha pedig nem pörögnek a ventik, akkor a vinyó és a táp lesz ''hangos''.
Azért még így is halkabb mint egy full léghűtéses gép, és természetesen tuning szempontjából is jobb a vízhűtés.
A hőmérsékletek kb 25 fokos szobahőmérsékleten:
Ezek a hőfokok alapórajelen és alacsony fordulatú ventikkel értendőek. A vízhűtés előnye úgy mutatkozik meg, hogy tuning és terhelés után se megy sokkal magasabbra a hőmérséklet a kiindulási hőmérséklethez képest.Ha küldi R.Zoli a x1950xt-re a mosfet blokkot, akkor majd dobok pár képet és tuningeredményt a rendszerről.
-
Dooby
tag
Szia Csumpy!
A csomagolásban minden van ami kellhet a memoriák hűtéséhez is!
Külön pasztát ne keress, mindenre fel van kenve.
A gyári hűtőt nem nehéz le csavarozni. Az Accelero s1-el kicsit bűvészkedni kell, de ezt úgyis meg látod. /Az egyik hőcső közelebb került a ram hűtéshez./
Külön vegyél egy ventit max.: 12 cm-est. Ezt sajna csak saját eszközökkel tudod rögzíteni!
Sok sikert! Üdv: Dooby -
Dooby
tag
Szia Csumpy!
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/vga-coolers_10.html#sect0
Ide nézz be!
A 10. oldalon van az összehasonlítás grafikon!
Hali!
Ja! Eredetileg 2 db ki venti van rajta hivatalosan. Én kábel kötelgelővel raktam rá egy 12 cm-es ventit!
Üdv!
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
PCI-E sín működési frekvenciájának változtatásának akkor van értelme, ha csökkentett sebességű PCI-E csatolót használsz (4x-es). Ez ugyanis a buszon keresztüli adatátviteli képességet növeli meg.
Azonban könnyen okozhatja azt, hogy a videókártya megadja magát!!! Használata csak is kényszermegoldás lehet és csak és kizárólag akkor van mérhető különbség, ha a kártyán lévő videómemória mérete kevés és ''kis szeres'' PCI-E csatoló van a lapodon. Szóval ha egy mód van rá és nem akarsz füstölő videókártyával találkozni, akkor ne babráld.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Ukrajnai háború
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Horgász topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest