- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fnatic
tag
Az uj catalyst e kártya esetében is hatásos? (mert x1950 pro/xt-nél 10-15 %-os opengl javulás olvasható)
-
athomi
veterán
''Egyébként a fene se gondolta volna,hogy az x1950pro ára igy leesik...ha ezt elöre tudom,nem veszem meg az 1650xt-t...''
A fene tudja sztem erre az embernek nem is kellene gondolnia, hanem tudnia kellene inkább.
Nem választottál rosszul, akkoriban ennyi volt az áruk és kész. Ezt meg addig is használtad. -
Elydan
aktív tag
AGP platformon nem mozgok otthon.De PCI-E-ben szerintem drága. Hogy miért azt már kifejtettem előbbi hsz-eim során.
athomi: akinek van ilyen karija,az örul,hogy milyen jó kis értékálló karit vett.De aki venni akar(mint én) az inkább az árcsökkenésnek örülne,vagy nem?
gerrog: PCI-E újonnan Saphhire 1650XT legolcsobban 26k (használtan is árulnak,de minimálisat,és azt is 25k-ért...természetesen csak garis beszélek)
használt 1950pro garral 30k körül van_ kicsit utánagondolva a két kari teljesitménye kozott sokkal tobb van,mint ez a cirka 4e forint árdiffeencia. Szoval innen nézve drága kari a 1650XT.
De én kitarto vagyok és továbbra is bizok az árcsokkenésbenja meg nem is surgös a vétel
[Szerkesztve] -
gerrog
aktív tag
nem értem, miért drága ez a kari?
~30-ért lehet venni, ugyanennyi a 7600GT is (AGP) -
Elydan
aktív tag
válasz
Szuperboci #1782 üzenetére
Remélem vmit tudtam segiteni
(nem tudom mennyibe mennek most az AGP-s 6800-ak,de ha találsz picit drágábban használt 1650XT-t, akkor én a te helyedben azt venném)
[Szerkesztve] -
Elydan
aktív tag
válasz
Szuperboci #1782 üzenetére
Szia!
Most úgy hirtelen ezeket találtam Banditnál. Gondolom Sapphire-ban is van AGP-s.
HIS Excalibur X1650XT IceQ Turbo AGP,512M DDR3 40 133 Ft 2 év
HIS Excalibur X1650XT Fan AGP,256MB GDDR3/128b 30 677 Ft 2 év
Szerintem ezek tudnak annyit,mint a 6800GT-k.(szvsz többet is) Bár kétlem,hogy a használt piacon olyan sok 1650XT-vel találkoznál -
Elydan
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1771 üzenetére
Sajnos igazad van. Nem elég,hogy későn jött ki,még drága is. Pár ATI-fanatikus megveszi,de aki kicsit is átgondolja rájön,hogy ennyiért ezt a karit nem érdemes megvenni. Az ATI-AMD-t meg nem értem,hogy miért nem adja egy 6-7 k-val olcsóbban a karit.
Szerintem akkor simán kapokodná a nép
Én még nem tettem le teljesen róla,hogy beszerezzek egy ilyen karit,de erősen gondolkodom mennyi az a max pénz amit kiadnék érte.
Ha belegondolok ez már a középkategória alja.
(nyáron Oblivionozni akarok ahhoz jól jönne,meg a Stalker-hez)
-
Elydan
aktív tag
Csatlakozom az elottem szolohoz. A 3dmark06-ot default beállitásokkal futtasd le,mert ahhoz tudunk igazábol viszonyitani.
Kiváncsian várom az eredményt -
Joe fiú
senior tag
Hali!
Na csináltam egy 3d mark teszte 3814 pontot dobott nemtom h sok-e vagy kevés,de ennyi lett(minden alapon volt semmit nem húztam még)
1024*768-as felbontás
Antialiasing-none
Filtering-optimal
SM2.0 Score 1373
HDR SM 3.0 Score 1640
Cpu Score 1641 -
Szuperboci
senior tag
Hellosztok!
Agp s X1650XT mennyiért kapok legolcsobban?használt is jó.
6800GT or Ultra val mennyire an partyba?semennyire?
előre is kösz
üdv
[Szerkesztve] -
MATEO6600
őstag
Nekem ati x1650xt-m van, és 3Dmark is fennt van, de mit csináljak vele?
Mellesleg azt se tom mi az a 3d mark -
g@bo
nagyúr
sapphire x1650xt 25k, evga 7900gs 31k.
mi a vélemyényetek, melyiket? -
VaniliásRönk
nagyúr
-
fnatic
tag
27e Ft-ért tudok hozzájutni ehhez a karihoz, ujonan.
-
Nimda
addikt
válasz
VaniliásRönk #1769 üzenetére
Akkor ez valami marketing fogás...
...vagy csak kis hazánkban ilyen drága...
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
VaniliásRönk #1766 üzenetére
Pedig ugyanaz a két kari magjának csikszélessége...(RV560,RV570 80nm)
-
BioNiCMaN
addikt
MINDENKIT kérnék, hogy nézze meg ezt [link] és, ha tud segíteni a kategóriák felállításában, illetve bármiben ATI ügyben, akkor keressen meg PÜ-ben!
RV350-től gondoltuk létrehozni a kategóriákat. -
Nimda
addikt
válasz
VaniliásRönk #1764 üzenetére
Asszem ez a kari ha nem is kuriózum,de ritkaság lesz ha ilyen drága marad..
...egyébként nem értem mért ilyen drága...talán nehéz beszerezni?...vagy legyártani?...lehet hogy szándékosan viszik ''csödbe''...
-
VaniliásRönk
nagyúr
3DMarkkal játszol vagy játékokkal?
A 3DMarkok nem nyúzzák a shader egységeket, az újabb játékok viszont egyre inkább. [link]
Viszont az árával baj van, 30 felett van, miközben 33-ért már X1950Pro-t kapsz, a másik oldalon pedig egy Inno3D 7600GST 256MB-ot meg már 21-ért hozzádvágnak, szóval a kártya jó lenne, csak az árát tévesztették el min. 6k-val. -
fnatic
tag
Egy 3dmark06 tesztnek én is örülnék egy x1650xt tulajdonostól.. én is elképzelhetőnek tartom egy ilyen vga vásárlását. Igazából 7600gt és ez között vacilálok..
-
MATEO6600
őstag
Mivel, a gépemen alapból a CCC volt fennt, ezért a második drivert tettem fel, nem a CP-t.
De most a telepítésnél ennél a résznél áll már vagy 10 perce: -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Nekem most lett ilyen kártyám, és eléggé kezdő vagyok ebben a dologban...
EGy láma kérdés: (elég égő) a VGA driverét hogyan érdemes frissíteni?
Úgy értem, honnan érdemes letölteni, és melyiket, mert pl az origo szoftverbázisán jópár ati driver van.
32 Bites windows XP-t használok, és ati CCC van fennt a gépemen, melyiket szedjem le?
THX -
Elydan
aktív tag
-
válasz
Komplikato #1749 üzenetére
Van abban valami amit írtál, viszont TFT monitoron (nem DVI-s) nem olyan jó a natív felbontás alá menni, így meg minden kis plusz kraft számít nekem.
-
Komplikato
veterán
Én gondolkodtam a cserén, de mindenképpen rá kéne ugye fizetnem és ami nem megy az X1650XT-n, az nem fog menni az X1950GT/Pro-n se, max. ami igen, az egy felbontással nagyobban vagy élsimítva. (Én vagyok olyan hülye, hogy inkább maximumra állítom a grafikát és leveszem 800x600-ra vagy akár 640-re is, mindtsem fordítva. Már persze az ésszerűség határain belül, mert van amihez kevés 1GB ram vagy 256?B videoram.)
Most már ha váltok, akkor DX10-re. Állatira nem sűrgős, megvárom mindkét gyártó második generációs középkategóriáját. -
Joe fiú
senior tag
Nekem egy asusos karim van ,teljesen megvok vele elégedve egyedül a gyári hűtése hangos picikét,de csodálatos módon le lehet szabályozni,netezés meg ilyenek közben nemsok hanngja van,de a játékok hát beszarás nagyon pöpec kis kari.
-
Elydan
aktív tag
-
athomi
veterán
Nyár elejére várható.
Amúgy igazad van, ha garival megkapod hibátlanul a kártyát, akkor azt kell venni. Ha nem akarod a hangos hűtést vállalni, akkor használtan vedd azt a 7600GT-t vagy 30-ért egy használt x1950pro-t (tudtommal ez sem halk).
A 29.900Ft-os x1950GT-dre meg inkább most nem mondanék semmit!
Mivel te 1 hónap múlva veszed, addigra már ezek az árak sem lesznek igazak.
[Szerkesztve] -
Elydan
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1737 üzenetére
Hi!
Ha néhány teszt lefuttatása játéknak számít,akkor szoktam. Volt egy 1950Pro-m,és az 3828 pöttyöt csinált egy 2,1Ghz-en járó Athlon 3000+-al. Csak úgy összehasonlításként érdekelne mit tud az X1650XT.
Hogy mivel fogok játszani? Hmm...Még én se tudom.(majd a vizsgák után ráérek gondolokodni ezen) De az biztos,hogy az újabb játékok shaderintenzívebbek,ezért vennék 1650XT és nem 7600GT-t.
-
Elydan
aktív tag
Szia!
Na örülök,hogy vki válaszolt,főleg ilyen gyorsan
Igazad van,nem éppen az új karik árát hasonlítgattam egymáshoz. Hogy miért nem? Mert használtan alig-alig lehet találni X1650XT-t, míg 7600GT-ből nagyobb szvsz a kínálat a használt piacon,vagy nem? Az én szempontomból meg azt részesítem előnyben,amelyik olcsóbb(mind1 hogy használt vagy sem)
Hammon:
VGA ASUS EAX1650XT/2DHT/256MB DDR3,HDTV,DVI-I,PCIe 31 525 Ft
VGA ASUS EAX1650XT CF/2DHT/256MB DDR3,HDTV,DVI-I 31 525 Ft
VGA MSI RX1650XT-T2D256EZ,256MB DDR3/128b,HeatPipe 29 819 Ft
VGA HIS Excalibur X1650XT iSilence II, 256MB GDDR3 27 700 Ft
VGA HIS Excalibur X1650XT IceQ Turbo,256GDDR3,HDCP 30 612 Ft
VGA Sapphire X1650 XT, 256MB GDDR3/128b,DL-DVI,fan 25 320 Ft -ez még úgy okés ár(bár a túlmelegedéstől tartok kicsit)
Gianni:
''30 alatt nem kapsz x1950Gt-sem''
- Sapphire Radeon X1950GT PCIe 256 DDR3 dobozos 2 év gar: 29.900
(használtan az x1950pro-k is 30-32-ért mennek el)
Az 5-8k túlzónak hat,ha sapphire-hoz hasonlítom őket. De ha a jobb aktív hűtéses példányokat vizsgálom,amiket jelenleg használtan SENKI se árul(pl.His iceq), és összehasonlítom egy Leadtek Extreme 7600GT-vel(igazad van ez használt) ami 22k,akkor mindjárt ott is árdifferencia.
Persze bele lehet kötni,hogy újat újjal,használtat használttal hasonlítsak össze. De mint írtam számomra az ár a meghatározó,nem az,hogy a kari féléves vagy új-e.
üdv
Elydan -
Elydan
aktív tag
Kedves X1650XT tulajdonosok!
Nagy örömömre szolgálna néhány 3dmark06 eredmény(azt is légyszi,hogy milyen konfiggal sikerült összehozni) Tippelve ez a kari egy egymagos procival 3dmark06-ban olyan 3000 körüli pöttyöt csinál
Várom az eredményeket.
üdv
Elydan
[Szerkesztve] -
Elydan
aktív tag
Sajnos tényleg nincs nagy mozgás a topikban. Köszönet Ftc-nek,hogy ilyen szépen összeszedte a kapható 1650XT-ket. Jobban utánaolvasva, szvsz újonnan ilyen karit nem érdemes egyszerűen venni.
A bazárokban vizsgálódva volt olyan,hogy az x1950Pro újonnan csak 2k-val volt drágább
. Azért teljesítményben jóval többet tud,mint az x1650XT. Elég ha csak azt nézem,hogy 1,5-szer több pixel árnyaló van benne...
Ennek ellenére nem tettem le,hogy úgy 1 hónap múlva vegyek egy 1650XT-t. Persze használtan és jó áron. Az AMD-t se értem. Miért nem tudja csökkenteni a kari árát? Újonnan drága, használtan nem nagyon adják el(PH!-n ma jelenleg 2-en árulnak használtan). Lehet,hogy veri a 7600GT-t,de 5-8k-val drágább is. Leadtek Extreme 7600GT-t adank 21k-ért. (arról nem is beszélve,hogy egy új X1650XT majdnem drágább,egy használt 7900GS-nél. Az elkésett adu is elbukik AMD részről.)
Na mind1. Remélem egy hónap múlva azért tényleg összejön vmi vétel. Sapphire-t árulnak főleg,de az a PH-s teszt szerint nagyon melegszik,ami nyáron nem jön nagyon jól. Hütőcserére meg nincs pénzem.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #1733 üzenetére
Nem nagyon értem a kérdésedet. Ha ugyan azt akarod látni mindkettőn, akkor azonos felbontásban kell lennie. A képfrissítés meg állítható megjelenítőnként külön-külön.
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Tudna nekem valaki esetleg tanácsot adni?
Hogy állítsam be úgy a videokarit, hogy monitorkimeneten 1280*1024, 85Hz legyen, DVI kimeneten pedig, ahol a TV van, 1024*768,60Hz. Mindezt persze szeretném úgy, hogy a tv-n is ugyanaz jelenjen meg, mint a monitoron, tehát NEM kiterjesztett asztalt szeretnék!
Vagy nem lehet ilyen módon szabályozni a DVI-kimenetet?
Segítségeteket előre is köszönöm!
üdv.: krisztián -
Elydan
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon jó kis topik ez. Tervezek venni én is a közeljövőben egy X1650XT-t.
A HIS Turbo-s karija(PCI-E) nagyon megtetszett. Ha valakinek ez a típus van, írhatna róla. Főleg az érdekel,milyen hangos terhelés altt,illetve mennyire melegszik.(vagy ebben sincs hőérzékelő?
)
Szerintem jó kis kari ez,de nincs jó árban. 30 körül lehet kapni újonnan. Ennyiért már kb 1950Pro van használtan. 1 hónap múlva lesz aktuális a dolog. Remélem addig leesik az ára.
3dmark06 pontoknak nagyon örülnék, ha vki írna. (főleg az enyémhez hasonló konfiggal elérteket)
üdv -
gerrog
aktív tag
hali
ph bazárokon kívül van v.mi megbízható bolt, ahol van ilyen kari AGP-be? -
Joe fiú
senior tag
Akkor a hőmérséklet elvileg ok,de akkor kell rá a tápcsati vagy sem
vagy inkább hagyjam rajta mert bajt nem csinálhatok vele?THX
-
Nimda
addikt
válasz
VaniliásRönk #1721 üzenetére
Ezért vettem meg amikor még ropogós volt...akkor még ért valamit...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1721 üzenetére
én a Szlovák árakat nézem
Sapphire
x1650XT 3800SK
x1950GT 4200SK
X1950Pro 4700SK(Ultimate 5600SK)
400SK az eltérés ami 3200FT kb és azért nem 1 szint a 2 kari -
athomi
veterán
-
Joe fiú
senior tag
Hali lene még egy kérdésem az asus radeon eax1650xt-nek szüksége van kiegészítő tápellátásra?
-
Joe fiú
senior tag
Hali azt szeretném kérdezni hogy egy Asus Radeon eax 1650xt-nek mennyi a normál hőmérséklete alapon és játék közben gyári ventivel?Köszi
-
athomi
veterán
Kategóriát valóban nem vált, de sztem nem mindegy, hogy egy TDU 22FPS-el vagy 26-al megy!
Persze nagy bizniszt nem csinál...amennyit rádob, annyival lesz jobb. Kérdés az, hogy ez a pici többlet kell e neki.
Joe215: az én videókártyám magórajele meg 540Hz
Na jó tudom, hogy csak elírtad.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
cellpeti
nagyúr
Mert ha nincs közte nagy különbség,akkor nem cserélek,mert azért szeretem ezt a karit.A táblázat szerint azért elég húzós különbségek vannak,csak kérdés érezni-e?
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Én most gondolkodom egy x1650xt kariba.A 7600GT-met adnám érte,meg még kéne rádobnom 4K-t,emgéri cserélni? -
m4rc!
őstag
Hi all!
Emlexem volt vkinek ATI videokartyas toplistaja, olyasmi mint rover623-e nVidia-bol.
Linket esetleg tudnatok tobni?
Udv es koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jövedelem
- Medence topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude D630c - Intel T7800 I 4GB I 160GB I DVDROM I 14,1" WXGA+ I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged