- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- LG LCD és LED TV-k
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Nem kell az URL rész, csak simán a cím két L közzé és kész ...
-
gentlemanus
csendes tag
Sajnos a tobbi kép csak telós, de itt van.
Húzás: GPU 664mhz MEM 702mhz-nél villogás csikozás fagyás.
gyári hüttővel 50-52 játékban 70-82 jól szellőző házban.
Zalman VF-700 csak átalakítva megy rá.
3D Mark 06 = 7226 pont.
Egyenlőre ennyi most winfos ujrahúz aszt teszt gőzerővel.
Ha van valakinek teszteredmény ( főleg játek alapu ) azt köszönném.
[Szerkesztve] -
athomi
veterán
válasz
gentlemanus #596 üzenetére
valóban érdekes...
húzni próbáltad már a kártyát?
mennyit bír?
ha nem raktad még rá a hűtőt akkor tehetnél fel nekem a kártyáról több képet is!
milyen hűtés megy fel rá?
köszi! -
^Andrew^
csendes tag
EZAZ, SIKERÜLT!
Jövök 1 sörrel!
Végülis felraktam az Ati Tray Toolst és a Display->Settings->Displaysnél megcsináltam az amit mondtál, erre a tvn volt kép a monitoron nem.És akkor láttam h. monitor a display 2nél van és ha ráakattintottam a TV-outnál az on/off gombra akkor a dipslay2n lévő monitorom eltünt és a display1et akarta behozni amin nem volt semmi!Gép kikapcs, monitor kábel átdug a másik csatlakozóba és máris display1en van a monitor és így müködik már a Tv-out!Ezt se gondoltam volna.....! -
athomi
veterán
-
^Andrew^
csendes tag
''Megjelenítő eszközök---->Itt a tévénél látható piros kikapcs/bekapcs gombot nyomd meg''
Nekem ilyen nincs a speciálisban.Színkezelés catalyst,adapter,monitor,általános és hibaelhárítás van.
Ati Tray Tools---->Display---->Settings---->Itt rá kell nyomni a TV Out-nál az On/Off gombra úgy, hogy a TV-nél a jel pirosan világítson, majd rányomsz az ''Apply'' gombra.
Nekem ott olyan van h. Catalyst control center vagy
-Radeon 1650XT series
-Radeon 1650XT series secondary->extended desktop erre is hiába kattintok nem történik semmi.
Nem hiszem el, eddig 1 kattintással kitudtam rakni a képet tvre most meg nem tudom beállítani.Én vagyok ennyire Láma vagy a videókártya a rossz?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
athomi
veterán
válasz
^Andrew^ #589 üzenetére
Vezérlőpulton keresztül:
Start---->Vezérlőpult---->Megjelenés és témák---->Megjelenés--->Beállítások---->Speciális---->Megjelenítő eszközök---->Itt a tévénél látható piros kikapcs/bekapcs gombot nyomd meg, hogy zöld legyen, majd nyomj az ''Alkalmaz'' gombra. Ekkor a TV-n meg kell jelennie a számítógép képernyőjén lévő képnek. A TV-t el ne felejsd AV-ra átkapcsolni, mert a kép ott jelenik meg (bár ez TV függő...)!
Ati Tray Tools-on keresztül:
Elindítod az Ati Tray Tools-t, majd a jobb alsó sarokban a tálcán az Ati jelre rámész, majd megnyomod a jobb egér gombot---->Display---->Settings---->Itt rá kell nyomni a TV Out-nál az On/Off gombra úgy, hogy a TV-nél a jel pirosan világítson, majd rányomsz az ''Apply'' gombra. Ekkor be kell jönnie a TV-n a képnek, ha átkapcsoltad a TV-t AV-ra!
[Szerkesztve] -
edeleny
őstag
Mármint ami a CCC-ben van,nekem valahogy nem jön elö.
Igaz nekem ASUS-om van,és a SmartDoctort használom,de az csak a GPU-n enged változtatni,a RAM-on nem.
Egyébként 648 Mhz-n még stabil,felette sem fagy,csak a 3DMark 05 második tesztje nem indul el,egyébként minden más jo. -
athomi
veterán
válasz
gentlemanus #587 üzenetére
azt megköszönném
de minőségi kép legyen ám -
P.O.C.
tag
válasz
Komplikato #583 üzenetére
Hihetetlen de igaz!
Végre sikerült! Mindenkinek nagyon köszönöm a helpet.
Végül is a probléma sehogy sem akart megoldódni, aztán kilőttem a WinAntiSpyware-t, és minden ment simán. De mire erre gondoltam. Nem nagyon értem, de mostanában már több bajom is volt vele.
Na 111, még egyszer köszi -
P.O.C.
tag
Hi!
Továbbra is csak bénázok... Letöltöm a 7.1-es catalystot, driverrel együtt. Letörlöm a régi cuccokat, eddig ok (ATI software uninstall utility). Elkezdem telepíteni a 7.1-est, erre ''Error reading setup initalization file''.Végeredményben a drivert felrakja, de a catalystot nem. Segítsetek lécci, mit kell csinálnom? -
^Andrew^
csendes tag
Hali!
Msi RX1650XT vidkarim van és nem tudom kirakni a tvre a képernyőt svideo kábelen keresztül!
A megjelenítés tulajdonságainál rákattintok a másodlagos képernyőre és kipipálom h. kiterjesztés erre a monitorra is, de nem történik semmi!
Az ati catalyst control centerbe is próbáltam de ott sem működik!
A catalyst 7.1es!
Nem tudom mi lehet a baj!
A tévé egy fél éves samsung és a régi vidkarimmal működött!
Pls help!
[Szerkesztve] -
-
P.O.C.
tag
Most szedem a 7.1-es drivert, gondolom az nem baj, ha újabb a 6.12-esnél.
Amúgy a win SP2-es és emlékszem, hogy a driver cd-ről a cucc felrakta a Net 2.0-t is. Szóval akkor gondolom a Catalyst 6.10-essel lesz a gond.
Vajon miért adnak hozzá ilyent, ha egyszer nem is ismeri a karit...... -
athomi
veterán
Nem tudja valaki milyen ramokkal van szerelve a Sapphire X1650XT?
Kösz! -
athomi
veterán
tudtommal a 6.10-es nem ismeri az x1650xt-t...valahol a problémád gyökerei is ebből eredően fakadhatnak
rakjál fel egy 6.12-est, mert ez az első driver ami ismeri a videókártyát
ahogy elnézem Skicc már adott tanácsot, úgyhogy előbb próbáld meg azt mert nekem csak jövő héttől lesz ilyen kártyám szóval ilyet még nem tapasztaltam...neki meg ha jól tudom ilyen karija van
[Szerkesztve] -
P.O.C.
tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni:
A videókártyám egy Sapphire Radeon X1650XT. Amint megpróbálom elindítani az Catalyst Control Centert dob egy hibaüzenetet: ''A(z) CLI Application (Command Line Interface) hibát észlelt és leáll. A kellemetlenségért stb, stb...'' Ezek után néha még elindul a Catalyst, kb 20-30 másodpercre, aztán újra ez az üzenet, és kilép. Most újabban egyből a windows betöltése után kidobja ezt az üzenetet.
Mitől lehet ez? És mit kéne ezzel kezdeni?
Amúgy a cd-n kapott Catalyst van feltéve. (Azt hiszem 6.10-es, ha van olyan). Esetleg ez a baj, és le kéne cserélni? Nem nagyon vagyok otthon a témában.
Előre is köszi a helpet! -
KisBundi
őstag
Valamit nem értek fiúk. Itt a PH-n a teszteken az Ati-kat mindig leminősítik meg lehhurogják meg ilyesmi egy másik oldalon (HWT) pedig istenítik. Itt pl az X1650 pro-t még a 7300GT is lenyomja mint a sz@rt a HWT-n pedig képes megverni a 7600 GS-t.
-
KisBundi
őstag
Pixmania Radeon X1650 Pro 256 Mb PCI Express DVI/TV-out PCI Express
Erről nektek mi a véleményetek? Még 22K-ba sem kerül? -
mirrmur
aktív tag
a legkisebb lyuktávolság is túl nagy a GPU mellé fúrt lyukaknál. legalábbis az asus x1650xt és az msi esetén.(ondjuk az msi-n eleve passzív hűtéssel van csak megnéztem tolómérővel, és ugyanaz a távolság mint az asus esetén...)
-
mirrmur
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #543 üzenetére
a vf700 felejtős. nem jó az 1650XT-re
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #547 üzenetére
hm akkor már keverek na mind1... de nem értem miért hangosabb elvileg nagyobb a venti ezáltak alacsonyabb fordulaton is kellene hoznia a teljesitményt..
de a lényeg ugyanaz...Sapphire ref hűtés híve ezért ha van rá zseton tüntessük el
szeretem össze zavarni az embereket... -
athomi
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #549 üzenetére
nem is úgy gondoltam én sem
egy ph!félistennel amúgy sem mernék kikezdeni
egyébként köszi -
athomi
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #547 üzenetére
jobban örültem volna ha nem húztok fel így lefekvés előtt
most várom a rossz hűtéssel szerelt szép új videókártyám
[Szerkesztve] -
-
-
athomi
veterán
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #540 üzenetére
ha csak lötyögne
Sapphire X1650Pro paszta semmi a GPU-n de körülötte...a memekre nem ér a borda...Mennyi egy norm hűtő egy ilyenre? pl egy Zalman utánzat alat Primcooler? -
athomi
veterán
válasz
KisBundi #537 üzenetére
Sapphire-t vagy HIS-t nézz
az ASUS egy kalap nulla...áttervezett nyák meg a fene tudja
nekem a HIS megoldása a number1
csendes és jó...eddig minden HIS-el elégedett voltam maximálisan, nagyon király
mondjuk a dobozban a felszereltség elég semmi, de ezért olcsóbb is cserébe
''-Dev- bazárjába találsz''
[Szerkesztve] -
KisBundi
őstag
Ilyen kártyát hol lehet venni. Alig lehet találni? Amúgy milyen árban vannak és megéri?
-
edeleny
őstag
Örülök,hogy nem csak nekem van már X1650XT-m.
Nos nekem ASUS van,nem azért mert ezt szerettem volna,(HIS),hanem mert ezt lehetett kapni.
Valoban turbina hangja volt,de:
1,bejárodott,most már induláskor is böven a türéshatáron belül van a hangja,pedig én 3 kisgyerek miatt érzékeny vagyok reá.
2. A SmartDoctor tényleg jo progi,csendesit,Tweak.-ol,gyári 4200 fordulat helyett,már 4000-nél sincs hangja,és igy is csak 67-70 fokos a GPU.
3. nálam a referencia 7500 pont körül kap a 3DMark 05-ben,kicsit megspékelve a SmartDoctorral,(mivel mással nem nagyon lehet),7600-7700 pont.
Érdekes modon a 3D 06-ban épp az SM.03 alatt a jobb,
SM 02-ben 1220 pont,SM 03-ban 1280 pont.
Probálkoztam más driverrel progikkal,(ASUS Game OSD,buhera Driver),de azok épp az SM 02 teljesitményt rontották le,de nagyon. -
Skica
őstag
[link]
Az első teszt, minden alapon. -
aginor
veterán
válasz
EQMontoya #529 üzenetére
Bár az is elgondolkodtató volt, hogy amikor én vettem az x1800gto IceQ-t, akkor kb 2K-val vol drágább mint a legocsóbb ''sima'' GTO, és ebben benne volt a spéci hűtés, és a 100%-ra aktiválaható +4pipa, és mindez XT nyákon.
Nálam 700/600-on simán ment, skipper-é pedig 720/720-on, és az ő eredménye volt inkább a gyakoribb. -
EQMontoya
veterán
válasz
Komplikato #524 üzenetére
his mindig is a legminőségibb ati gyártó volt, bár elgondolgotató, hogy gyári HIS x800gto + silencer5 külön kevesebbe került, mint a HIS x800gto IceQ2, és az iceQ2 egy kicsit megnyirbált silencer (hátlapi panel nélkül). Emellett még 1 stock hütőm is van nagy baj esetére... ez valahol azért kicsit csúnya nagy lehúzás sztem.
-
Nimda
addikt
válasz
Na jó de én nem a hütöjéröl beszéltem...az egész nyák olyan kialakitású az Asusnál,hogy arra fel nem teszel más hütöt...
Egyébként tény hogy a HIS mindent visz...
[Szerkesztve] -
Skica
őstag
válasz
Nállam a Shappire gyári coolere is csak bekapcsoláskor hangos, normál használat alatt csenben végzi dolgát. Játékok alatt is a ''elviselehtő'' kategóriába tartozik.
-
Skica
őstag
Hát nagyon megy ez a kártya!
1 napja próbálom, és az elöző 7600Gs nemkicsit alázza.
Az ASUS hibáit nem tapasztalom, igaz nállam Shappire x1650Xt duruzsol.
A kártya és a gép is alapon 3Dmark05 alatt 7235 pontot dobott. -
mirrmur
aktív tag
nos.
Mindenkinek üdvözlet. Gondolom megosztom veletek a tapasztalataimat a nálam járt (és maradt) X1650XT(kkel) kapcsolatban.
Első körben megjegyezném hogy egy X1800XT 512MB volt előttük a gépben, ami eléggé jó kis teljesítményt nyomott minden tekintetben.
Eladása után gondolkoztam erősen hogy mi legyen a gépben, hiszen nagyon gyengét nem akartam, és a 7600GT-k szintjével tisztában vagyok már nagyon régen... Volt pár a gépemben...
Végül az X1650XT-re esett a választásom. Megnéztem néhány tesztet a külföldi szájtokon, és látszólag szépen hozza a 7600GT- k teljesítméányét, sőt....
Ennek egyenes folyamányaként eljutott hozzám az Asus féle EAX1650XT 256MB PCI-E vga kártyája. Első benyomás(gépindítás előtt): szép egyedi forma és nyáktervezés, nagy hatásfokúnak látszó venti (reméltem hogy halk is de sajnos a későbbiekben ezen ''hiedelmem ''a tapasztnyalás után megváltozott).
Mivel a kártya nem igazán vesz fel 75 wattnál nagyobb energiát, gondoltam az ASUS azért tette rá a tápcsatit hogy több kiröccenjen belőle tyúning esetén. Később ezen elgondolásocskám sem vált be.
A kártya behelyezése után a bekapcsolást követően egy olyan iszonyatosan brutális turbinahangot ad a kártya amit régen hallottam. Talán amikor FX5800 vendégeskedett a gépemben ANNO...sajnos... No mindegy reménykedtem hogy a driver feltelpítése után ez konszolidálódik, de nem... Alapórajelen (575/1320) a kártyát idle állapotban 52 fokon volt képes tartani ami siralmas szerintem, annak ellenére hogy a ventije full fordulaton pörgött... Az asus meghajtócsomagjában találtam egy kis progit a mi smartdoctor névre hallgat ezzel sikerült némileg csendesebbé tenni ugy hogy százalékos értékekeben meg lehet ani milyen hőmérséklettől milyen hatásfokú legyen a hűtés sebessége.... Ezután ért a hidegzuhany... Ugyanis a kártya egy röpke 3Dmark 06 futtatása közben az SM 3.0-ás HDR teszteknél (Canyon Flight, és DEEP Freeze) hibázik!!!! a hibázás abban nyilvánul meg hogy vertikális csikok jelennek meg véletlenszerűen egy egy pillanatra a monitoron (driver: 6.12). No mondok magamnak ezt megszivtam van ilyen, nem baj olyan helyen fdolgozom hogy ne mkell a garanciára várni heteket, behoztam a kareszt, és azonnal ki is cseréltem egy ugyanilyenre. A kártya ismételt beszerelése után a hiba ISMÉT!!!! előjött. Hm. Oké. Driver letaarit (driver cleaner) és uj bios fel a lapra a jó öreg F6 helyett F9. Helyzet?: változatlan. Annyival megspékelve hogy BF2 alatt is hibázi ka kártya, mégpedig úgy, hogy a pálya indításakor az a jelenség dívik mint egy jóféle memótulhúzás esetn: Háromszögezés. Ok kártya vissza. És akkor hála Istennek az asus helyett kaptam egy MSI passzivhűtésűt, ami ráadásul refnyákos kártya(és ami fő a 0-hoz konvergálódó ventilátormennyiségnek köszönbhetően ami rajta van kussban van teljesen). Teszt futtat: hiba nuku. BF2: hiba: nuku. Köszönjük Asus, hogy kiadtál egy, a referenciától eltérő, szériahibás kártyát. MINDENKIT!!!! óva intek tőle.
Kiváló tízstelettel: mirrmur -
aginor
veterán
válasz
Komplikato #518 üzenetére
Lehet, hogy mér ehy ideje úgy készülnek, nem tudom, Nvidiában nem vagyok otthon, annyira.
A lényeg viszont az, hogy kb hasonló a teljesítményük referencia órajeleken(kivétel ez alól a nagyon shader-intenzív környezet).
Na mármost ha tényleg lazán mennek ezek az újjabb G73-as magok 650 fölött volt mod nélkül, akkor ott az előny az Nvidiánál. Hagyományosab alkalmazásokban nagyon oda veri az x1650xt-t, és sheder-es környezetben is behozza azt.
Az x1650xt-k eddig 630 környékén fulladtak ki, a memokról sok semmit nem tudok, de lehet, hogy megy akár 1600-on is(a közönséges 7600gt-ken ez ugye nem ritka). -
Komplikato
veterán
Már a HWT-n is érdeklődtem, hogy miért mondják, hogy ''JÖN'' a 80 nanós 7600GT, mikor hónapok óta gyártanak ilyet, max. nem emelt órajelll, de emelt órajelesekből egy halom van pl. az XFX oldalán már november óta? Akkor nem jön, csak még nem ért ide. Bár ha infóim helytállóak, akkor a Galaxy GDDR3-as 7600GS kártyái, meg az AGP-s GT is arra épül ...
Másrsézt pont ebbe a topikba linkeltem (jó régen!) egy ruszki tesztet, ahol a Powercolor X1650XT-t tesztelték és egyik ellenfele pont egy tuningolt 80 nanós maggal rendelkező 7600GT volt. -
aginor
veterán
Jó kártya az tény, de sajna ez is elkésett egy kicsi, és ezt nem a DX10 kártyák küszöbön álló megjelenése miatt mondom, hanem mert pl. az Nvidia is épp most tér át a 80nanóra, és már jön is az így gyártott 7600gt, 650MHz-es maggal, amibe állítólag még bőven van tartalék.
Úgy viszont megint az Nvidia lesz előnyben. -
edeleny
őstag
Ugy ahogy van érthetetlen az egész teszt,az értékelés alapján a 3DMark döntött a 7600 javára.
Hümm.
Mire is használtuk a 2001-es tesztet?
Talán a Doom1-és 2 tesztelésére,milyen játékok mentek akkor?
Hardwarek?
P3 800 Mhz v s. Core2Duo?
128 Mb ,133 Mhz SD RAM vs. 1Gb ,800 Mhz DDR2
TNT2 vs. 7600 GT
Nevetséges.
Én mint frelhasználo,játszom,és ott részrehajlás nélkül erös döntetlen van.
Tegnap a kezembe került az e havi ComputerPanorama,ott ugyan ez az eredmény jött ki,az az a játékok alatt egyforma,vagy picinyt jobb az 1650XT,viszont azért kapott gyenge minöitést a 7600 GT Jo minösitésével szemben,mert hangos a hütése,és nem támogat hardwaresen valami HDCP rendszert.
Erre mondta a kollégám,hogy a 7600-nak hire van. -
Nimda
addikt
válasz
Komplikato #511 üzenetére
Biztos hogy nem töltöttek külön X1650XT drivert...a lényeg hogy igy már érthetö a különbség...
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
Komplikato #508 üzenetére
Most olvastam a tesztkörnyezetet a cikkben: 6.11-es catalystot használtak...az X1650XT támogatása csak a 6.12-ben debütált...erröl ennyit...
-
Nimda
addikt
válasz
Komplikato #508 üzenetére
Még igy is sok az 4.1 átlag...
...nem a ''külalakot'' kéne az embereknek pontozni...
-
edeleny
őstag
A 3DMark 2001 ha jol emlékszem DX7-es,és ha jol tudom,most már lassacskán a DX 10-nél tartunk,ennek a tesztnek kb annyi értelme van egy ilyen kártyán,mint annak,hogy melyik auto a gyorsabb hátramenetben.
Egy DX7-es-DX8-as alkalmazást a mostani gépek kb.25% terheltséggel teljesitenek,ráadásul nagyon sok,valoban szakmai forumon elhangzott,hogy a régebbi pixeles alkalmazásokban az Nvidia a jobb.
Gratula a teszt megirojának az elején kék a 7600GT,aztán meg piros,gondolom,hogy jobban össze lehessen hasonlitani.
Másrészt meg csak nekem van ilyen kártyám?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- Asus Dual RTX 2080 Ti 8GB GDDR6 352bit!!! Beszámítok!!!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- Asus ROG Strix RX 570 Gaming OC 8GB Garanciával!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged