- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
''Szóval akkor ez igy helyes? [link] sehol nem látom a 24 pixel shadert...(persze a teljesitmény tükrözi,hogy ott van az valahol ...''
Halál biztos forrásból tudom, hogy a build 3.80.900-tól van benne jól az Everestben, sikerült elintézni Fiery mesternél(3.80.888 még nem jól írta ki), sz'al nem ártana neked egy 2006 októberinél picit frisebb Everest. ;)
-
-
lacka1111
tag
az ati nem szándékozik agp-be is kiadni x1650xt-t?
-
Daert
őstag
Üdv!
Esetleg próbált már valaki Asrock 775Dual-VSTA alplapban 1650xt-t??
Ha igen milyen tapasztalatai vannak?
Köszi -
athomi
veterán
fene a lusta pofádat
itt van egy x1900GT-s teszt: [link]
az előbb linkeltem egy x1650XT tesztet
ehün van ni az x1950pro tesztje: [link][link]
ezek után csak össze kell vetned őket...bár ha lusta vagy...
amúgy lehet kapni olyan 36k körül, sztem jó kis vétel (engem mindig is vonzott a 256bit, ja és 36 pixel shader)
[Szerkesztve] -
athomi
veterán
Megjött a hűen várt teszt!
[link]
Mostmár mindenkinek kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy erősebb kártya a 7600GT-nél...és én is ezt nyomtam eddig is, hogy minél újabb és shaderintenzívebb játékok jönnek ki annál nagyobb lesz a kártya előnye a ''riválissal'' szemben (márpedig most jönnek ki igazán a kis csillivilli játékok)
[Szerkesztve] -
athomi
veterán
persze, de csak annyival amennyit mondtam, tehát ne értelmezd félre a dolgot...nem maga a képpontok minősége a rosszabb csak amikor megy az sm3, akkor nincs AA
valamelyik topikba tettem be screenshotot is...itt ni: [link]
az nvidia 8xxx sorozatban ezt a hibát már kijavítják
amúgy ez sem teljesen igaz amit mondtam, mert vannak olyan játékok ahol működik
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
nézd...attól függ mennyid van rá..nem vagyok az X1650XT ellen,de az árak beszélnek:
z0ty lista:Asus-t nem irom mert vacak
VGA MSI RX1650XT-T2D256EZ,256MB DDR3/128b,HeatPipe 36 175 Ft 3 év
VGA MSI RX1950PRO-T2D256E,256MB GDDR3/256b,2xDVI 43 289 Ft 3 év
VGA HIS Excalibur X1650XT iSilence II, 256MB GDDR3 33 541 Ft 2 év
VGA HIS Excalibur X1650XT IceQ Turbo,256GDDR3,HDCP 34 742 Ft 2 év
VGA HIS Excalibur X1950Pro,256MB GDDR3,DL-DVI,HDCP 47 381 Ft 2 év
VGA HIS Excalibur X1950Pro IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 52 100 Ft 2 év
VGA SAP 256MB RA X1650XT -T-D-X LR 31 376 Ft 2 év
VGA SAP 256MB RA X1650XT Ultimate TDX LR 33 653 Ft 2 év
VGA SAP 256MB RA X1900GT VT2D-X LR 36 043 Ft 2 év
VGA SAP 256MB RA X1950GT -T2D-X LR 39 890 Ft 2 év
VGA SAP 256MB RA X1950Pro -T2D-X LR 40 874 Ft 2 év
VGA SAP 256MB RA X1950Pro Ultim-T2D-X FR 50 259 Ft 2 év
gondolom olyan 35K-ig gondolkozol...ha igen akkor elfelejteném a HIS-t és vennék egy x1900GT-t 36K-t... -
athomi
veterán
-
athomi
veterán
akkor már inkább HIS iceQ Turbo
egy biztos, azt Asus-t kerülni kell és kész...a club3d-t meg nem ismerem
valószínűsítem ő csak a két kártya közül tud választani, úgyhogy csak az a kérdés, hogy mennyire szereti a hangzavart +25mhz-ért, amit tuningal be lehet érni (sztem nem lesz forróbb a kártya egy kis tuningtól sem)
(#874)ftc: akkor már inkábbx1950pro...
[Szerkesztve] -
athomi
veterán
szia!
egy szavazat a HIS mellett
félre a viccet az előttem szólók sztem nem igazán adtak jó tanácsot...
az MSI-n passzív hűtés van 575/1350-es órajellel, míg a Sapphire mondhatni ref. hűtéssel van szerelve és 600/1380mhz-es órajellel rendelkezik
az MSI- nek nyilván nincs hangja, ellen ben a Sapphire-rel, ami elég hangos a gép bekapcsolását követően azonban ez a hang elhalkul
a baj csak az, hogy terheléskor a Sapphire ventioje ismét visszakapcsol és kissé hangosnak mondható
egyébként mindkét kártya jó, ezek után döntsd el te magad, hogy neked mi a fontos -
ArmanD.
őstag
Sziasztok
Melyiket érdemesebb venni az MSi-t illetve a Sapphire-t? -
Aranygyerek
aktív tag
Na végre lecseréltem a1650pro-m hűtését Zalmanra.
Végre csend van.
Nem értem ,hogy lehet ilyen gagyi hűtést rá eszkábálni gyárilag. -
Skica
őstag
A procim minimális tuningon esett ár, 220Fsb!!!, igaz ez szinkronban a memóriákkal (a max eddig 5000+ volt a mit kihoztam, de a memóriák már visszaosztva). A VGA tuning is csak a CCC megengedett max GPU tuningal ment, mindez a gyári coolerrel!
Ha más tuning programmal húznám a VGA-t lehet hogy többet is elérnék, de ez csak hétvégén derül ki. -
athomi
veterán
-
Nimda
addikt
Nos egy kicsit én is megrángattam :[link] a ramokra tettem zalman bordát,a gpu 70°C fokig melegedett a teszt során,igy passzivan...
-
Skica
őstag
Megrángattam egy kicsikét:[link]
-
Komplikato
veterán
Na most az a nem mindegy, hogy rendeléses ''vagy meg jön vagy nem'' árlistán ennyi az X1950pro/GT, viszont Sapphire X1650XT-nek meg ez a BOLTI ára. De igazad van, nincs arányban az ár a teljesítménnyel. Mondjuk érdekes az lesz, ha az X1600pro/XT és X1650pro vonalat szépen kicserélik X1650XL-re, mert az ugyanannyiba fog kerülni, de azért sokkal gyorsabb lesz.
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #847 üzenetére
és x1900GT 36K x1950GT 38-39K x1950PRO 40-41K.... és azért nem 10% van közte teljesitményben ..hiába Sapphire meg MSI...
pl Sapphire X1650XT Ultimate 32K... -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #845 üzenetére
jó kis kari ,de magayr honban kicsit sokallom az árát.
-
Komplikato
veterán
HIS X1650XT IceQ Turbo és iSilence II teszt ... - [link]
Elég részletes, végre nem 4 magos szénnéhúzott procival teszteltek, és vannak benne tuning eredmények is!
Hőmérsékleti adatok viszont sehol ...
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Komplikato #843 üzenetére
hát,mondasz valamit....én,mikor ATI vgaim voltak javarészt OmegaCatalyst-ot használtam teljes megelégedésemre.
-
-
Balinov
titán
válasz
Komplikato #838 üzenetére
hát,ösmerem a COJ-t,volt hozzá x1600pro-n és inno GST-n szerencsém,topikjában is sokan panaszkodnak,hogy iszonyat optimalizálatlan a grafikus motorja,szvsz Rudiék is épp ezért nem használják már sokat vga tesztnél.
-
Balinov
titán
válasz
Komplikato #836 üzenetére
nemtom,igazából meg sem néztem,nimdának milyen cucca van. 7.1-es szvsz nem lehet gáz,hamár whql a szentem.
-
Komplikato
veterán
Itt egy atomhosszú német nyelvű GeForce 8800GTS/320MB teszt: [link]
Azért linkelem be, mert benne van GF7600GS-től és X1650pro-tól fölfelé minden VGA.
A furi az a tesztben (persze izom procival nyomták!), hogy pár helyen (Call of Juarez) az jön le, az X1650XT 1280-ban élsimogatással, vagy akár 1600-as felbontásban AA nélkül gyorsabb, mint a 7900GS/7900GT.
Persze értelme sok nincs, mert ez ilyen 15FPS körüli értékeket jelent.
De például a Company of Heroes még elviselhető sebességgel futott 1600-ban (30FPS körül), ami egy RTS-nél még játszható. -
Nimda
addikt
válasz
Komplikato #836 üzenetére
Nekem MSI van...de egykutya...
Inkább a 6.12-est használd...állitólag jobb...és mindenképpen kell a CCC... -
Komplikato
veterán
Lehet hülye vagyok, de Nimdának nem HIS iSilence II kártyja van, mint nekem? Mert neki mutatja a hőmérsékletet.
Én kapásból ''eredeti'' Catalyst 7.1-et tettem fel CCC-vel, lehet ez a gáz? (Meg se próbáltam a gyári telepítőt használni), vagy simán be kell kapcsolnom az Overdrive menüt és akkor én is látni fogom? -
Balinov
titán
hát,ahogy a GeCube megcsinálta az x1600pro-n...simán,sőőt,másik totyikból úgy rémlik,hogy inkább az volt az általános,hogy NEM volt hőmérsékletkijelzés. 1650pro-nál már javult a helyzet,pl. ftc írta is,hogy az 1650pro-ja 80C°-os volt terhelve.reméljük,csak driver és everest verzió mizéria miatt nincs hőmérsékletkijelzés Komplikato xt-jén.
-
Nimda
addikt
válasz
Komplikato #829 üzenetére
Egyszer biztosan javitják ezt a hibát az everestben...
Melyik catalystot használod?...igen a höfok igy látható...
[Szerkesztve] -
-
Nimda
addikt
A magot nem fogom venti nélkül tolni,ez tiszta sor..
...viszont elveszti a passzivitását a cucc,ha rábütykölök valami fos légkavarót...különben is hova?azért a designre is adni kell...
...jó ez igy én azt mondom...(bár úgysem birom ki),majd te a sapphire-t megkinzod...addig én:
-
athomi
veterán
ahogy elnézem téged csúnyán átvágtak
neked csak egy x1650pro-t adtak...csak neked
én 52°C-al nem izgulnék, de terhelés mellett ez bizonyára felmegy 75-80°C-ig is
szóval a tuningot csak óvatosan sztem, ha nem akarod a kártyádat rövidtávra tervezni
menjél gyorsan egy ventiért és kész
barátom szerdán átveszi a Sapphire x1650xt-jét...sztem kipróbáljuk nálam mielőtt hazaviszi (ami csak pénteken lesz)
majdmegnézem én is a karit és írok, hogy én mit tapasztaltam
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Szóval akkor ez igy helyes? [link] sehol nem látom a 24 pixel shadert...(persze a teljesitmény tükrözi,hogy ott van az valahol
...
Szerintetek meddig menjek el a passziv hütéssel,illetve mekkora höfokot visel el a gpu? [link] a képen az alapállapot van (kivéve a memó)...(Ez az automatikus órajel funkció,megbizható?)
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Na basszus, lehet átnevezést kérni a topiknak mert jön a Radeon X1650XL!!!
GDDR3 helyett DDR2 ,memóriával, és 575/1380 órajelek helyett 400/800-as órajellel, 128 és 256MB (90-120dollár) változatokban.
Azt hiszem tényleg raktársöprés van áprilisig ... -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #822 üzenetére
Ehh, ez a francia link gázos, itt egy német: [link]
Itt van utolsó 2.20 végleges, 3.50 béta, és 3.80 béta is. -
Nimda
addikt
Az elsö tesztek MSI X1650XT...konfig a cuccaimnál...
6.12 kata.:
3dm03: 11386 kolbász
3dm05: 7292 kobász
Mivel a kártya passziv,borzasztóan melegszik,de mivel nincs még olyan progi ami megfelelöen kezeli és ismeri a kártyát,igy nem tudom hány fokos...az everest is (v3.5) kevesebb pipát ir,mint ami a valós... -
GerusBp22
csendes tag
X1650Xt-re felmegy a Zalnamb VF-900 ? Vagy valami más hűtő jó?
1650xt-t érdemes tuningolni?
(tegnap vettem meg..) -
ktg3
őstag
válasz
Komplikato #811 üzenetére
a msáik iddegesítő az h ph-teszt sehol
-
ktg3
őstag
túl új ez a kártya
viszint ezt nem értem--1950pro topicban írta vki h 34xx pontot kap defaulton 2K6-ban
ez meg 32xx-t!akkor hogy is van ez?
sztemm az nagyon kevés pontszám egy 1950pro-tól -
Komplikato
veterán
''semmilyen progi nem írja ki?''
Az kérdem minek kéne kiírnia?
ATI Tray Tolls-ban nem leltem, az ATI saját driverében nem leltem, és az Evereset sem írja ki.
Illetve ATT-ben kijelezte, hogy a GPU 0 fokos és a venti fordulatszáma 70.
Amúgy megnéztem az órajeleket, mert ugye 574/1350-en megy ''csak'' a kártya, de a RaBiT szerint a Biosába 575/1380 van beállítva, és a GPU 1.3 V-on megy. -
edeleny
őstag
válasz
Komplikato #803 üzenetére
2007-es Everestek,már látják,a régebbiek nem.
-
athomi
veterán
válasz
Komplikato #803 üzenetére
semmilyen progi nem írja ki?
ha a HIS programjai között sincs olyan amelyik kiírja, akkor egyelőre várnod kell frissebb szoftverekre
ez a kártya még egész új és szerintem még nem igazán van támogatva -
Komplikato
veterán
Hmmm. Nem tudja valaki hogyan és hol nézhetném meg a hőmérséklet adatokat? Sehol nem lelem.
Vagy fel kéne tenni a HIS programjait ehhez?
Kezdek aggódni, hogy nincs is rajta Thermalsensor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest