- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
csak 2 vezeték van egyiken veszi fel az áramot a másik a föld
különben arrol12Vot kapna szabályozás nélkül
nekem 2óra FarCry2után sem megy 55fok fölé hangja semmi alapon35fok akkor minek szabályozni minden áron
SpeedFan nálam még soha sem működött
ja és amúgy is le van foglalva az összes venti csati -
kisza25
félisten
basszus kettős látásom van
[link] -
kisza25
félisten
válasz
csabicsepp #1013 üzenetére
probáld ki,hogy emelsz a GPU orajelen 5Mhz-et nyomd meg az alkalmaz gombot és láss csodát,legalább is nálam erre volt szükség miután aktiváltam a túlhúzást
valaki tapasztalta azt,hogy a másodlagos megjelenítőn(LCD TV)ugrál a kép alja,ha azt rakom elsődlegesnek akkor meg a monitoron mintha a béta ezt nem csinálta volna -
kisza25
félisten
itt az új CCC,de miért nem lehet kiválasztani még mindig konkrétan a 4670-es karihoz
[link] -
kisza25
félisten
asushoz már bios frissítést adtak ki
[link] -
kisza25
félisten
ja amugy itt van a frissített8.10béta ez már elvileg a végleges szerintem pár nap és alpa lesz
[link] -
kisza25
félisten
válasz
Depression #812 üzenetére
hotfix
-
kisza25
félisten
válasz
Hegyirabló #786 üzenetére
tuti méri everest4.6...béta ott van a képen:
[link] -
kisza25
félisten
everest4.6 2hőmérsékletet is mér dispIO és memIO
-
kisza25
félisten
na gyerekek megtaláltam a megoldást az ASUS karimra szépen kerestem neki 5V-ot a lapon
találtam is az USB csatik 5V-ot adnak megkerestem a hozzávalóGND-t az alaplap könyvecskéjéből és most gyári hűtő 5v
[link] -
kisza25
félisten
akkor visszabizniszeled a hűtőt ő is jól jár meg te is
nem hinném,hogy elhalálozna meddig használnád max 2évig annyit gyári hűtővel is kibírna nem,hogy egy jobbal a régi kártyáim 2év szénnéhúzás után még bírtak legalább 2 évet fater gépében
valaki tapasztalta már,hogy húzta a karit és utánna alapra rakva powerplay 200/1000-re állt be 165/250 hejett
úgy lehet orvosolni nálam,hogy legalább 5Mhz-et emelek a GPUn és akkor már jól áll vissza -
kisza25
félisten
nálam a 8.5ös drivert eröltették re gyárilag azok még a 4850-re se voltak kihegyezve nem,hogy erre amit a 8.9-se ismer még fel,
gondolom a 8.10 már teljesen a 4xxx szériára van kihegyezve és ez még csak a kezdet
amugy most alapon 35fokos a kari max56-ig ment gondolkoztam már kiprobálom venti nélkül paszívan, elég nagy ez a bordade most egy kicsit kiélvezem,hogy minden tuti
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
néztem egy kis tuningot750/2000 ről900/2400-ig jutottam catalistel nem lehet tovább
-
kisza25
félisten
gyerekek ebből bizony kihagyták az IC-t
itt van asus program leírása
[link]
és nálam nem aktív
gpu-z szerint 30%-on megy a venti az tuti kizárt az is azt támasztja alá nincs IC -
kisza25
félisten
ezekkelcsak az a balyom,ha nincs terhelve a gép egyáltalán nem mennek,ha procit szabályozom(gigabyte i-cool-al)
[link] -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
pont 8cm széles a borda hoszra kb 1.5*akkora ez volt kéznél
nem megy maxon 1700 körül forog everest szerint nincs semmi hangja és 40fok alatt tartja úgy, hogy tegnap óta megy a gép csak 10 percre szedtem szét amig megmodoltam
oda kellett hajolnom,hogy meghallgassam tényleg elindult e a gép és kézzel kellett megéznem forog e a venti,mert olyan halk volt -
kisza25
félisten
válasz
freeapro #605 üzenetére
29Db- maxon csak az a baj,hogy mindig maxon van és egyenlőre nem tudtam szabályozni, de erős a gyanum nem is lehet
egy sima 8cm-es Artic Cooling házventit csavaroztam rá, a laprol kapja az áramot, akkora "facsavarok" (rendesfém csavar amit a fába bele lehet hajtani)kellenek amik kb 1cm-re érnek át a ventin a csavar szépen bement a hűtő bordái közé, majd linkelek képet, ha szeretnéd -
kisza25
félisten
na jól van eddig bitam asus hangját
átdobtam rá egy 8cm-es AChűtőt ami méri a környezete hőmérsékletét most 0 hang és35fok simán le lehet pattintani a hőttő ventilátort mintha gondolták volna,hogy ez lesz a sorsa
-
kisza25
félisten
na megnéztem úgy is be akartam állítani a tévén is
szóval a catalist 8.10béta van fent megnyitottam, kijelző kezelő
aztán van két keret az egyikben a monitor a másikban a TV ezen jobb egér gomb és kiválasztottam a főegység kiterjesztése monitort és kész is van a klónráadásul film lejátszásánál látszik mindkét kijelzőn a kép Nvidiánál nálam mindig csak az elsődleges monitoron látszódott a másikon meg nagy sötétség
más: Rivatuner 2.11 nem ismeri fel a kártyát everest 3.5sem,de nem is kell nagyon csodálkozni,mert catalist 8.9sem -
kisza25
félisten
én voltam a láma felraktam bétát és amikor winfos indult kikapcsolt a moncsi,csak azt felejtettem el,hogy rádugtam az lcd tévét a kari pedig azt vette elsődleges megjelenítőnek
most a béta van fent és mükszik viszont egyáltalán nincs benne a ventiszabályzás csak a helye -
kisza25
félisten
válasz
tzsolesz #587 üzenetére
nekem asushoz csak a telepítőt adták(mondjuk van rajta VGA;DVI;HDMI kimenet egyaránt)
nekem sem ment fel a 8.9. Ami a telepítő lemezen van direkt ehhez a karihoz van módosítva még szerencse,hogy az jó hozzáa 8.9 nél még nem is szerepel a 4670-es kari a listában én is a 4850-et választottam ki amikor letöltöttem viszont a 8.10 már támogatja,de az még béta egy két hét és itt lesz nagyon új még ez a kari
-
kisza25
félisten
rivatuner mülködik atinál
-
kisza25
félisten
ja 2400Mhz és 1000-2400Mhz közt mozog 5,9,12 szorzót hasznáva terheléstől függően és így 3GB rammal max2600Mhz re tudom felhúzni és én most nem fogom kiszedni a memcsiket azért,hogy menjen2800Mhz-n azt a két 512Mb os rammal ment kicsi a gépházam a memcsik felett vannak a vinyók a vezetékek meg minden ahhoz már nem szeretnék nyúlni csak, ha nagyon muszáj
-
kisza25
félisten
a teszt alapján Singl-ben eltünik a külömbség (INTEL8200 vs. 4600+ X2)nagyobb felbontásnál ahol a kártyára marad a számolás java nem nagyon multizok egy játékkal sem, nem is játszom annyira sokat nekem
tökéletes lesz ez a kari, a ventije szerintem maxon mehet,mert játék alatt sem lett hangosabbmajd még nézek hőfokot meg 3Dmark06-ot,csak még most jön lefele
az új katalistben meg lesz venti szabályzás nem vészes a hangja,de én hallom (ez a roh@dt vájt fül)
ha jól látom te még húztad is a procit -
kisza25
félisten
Crysis Warhed
1024*768 csúcs:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg______Diegho
1413, 60000,___11, 29, 23.550_______22
1024*768 játékos:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
1744, 60000,___16, 39, 29.067_______34
1024*768 átlagos:
2218, 60000,___ 21, 49, 36.967_______51
1280*1024 csúcs:
982, 60000,____10, 21, 16.367_______16
1280*1024 játékos:
1424, 60000,____16, 30, 23.733_______24
1280*1024 átlagos:
2229, 60000,____19, 53, 37.150_______40
mindkét tesztnél minden alapon gép és proci folyt.köv. -
-
kisza25
félisten
probálom Diegho gyorstesztjét követni lássuk mennyit fog vissza a proci
CoD4
1280*1024 4*AA:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg Diegho(Avg)
3050, 60000, 37, 70, 50.833_______47
1024*768 4*AA:
4439, 59870, 41, 132, 74.144______73
1280*1024noAA:
3958, 60195, 49, 90, 65.753______70
1024*768noAA:
7366, 75344, 60, 164, 97.765________102
ha az élsimítás be van kapcsolva semmit,ha nincs akkor inkább,de nem jelentősen
folyt köv -
kisza25
félisten
sziasztok,nos megvan asus
8.9 nem ismerte fel felraktam a karihoz kapott lemezt az simán felment+felraktam
asus smart doctorát amit a kártyához mellékeltek ezen kívűl semmi mást nem adtak a karihoz
megakartam nézni everestel (4.5)de az abszolút nem látja
a catalist szerint 2D-ben 165MhzGPU 250Mhz mem.veszi vissza az órajelet 650/1000 ről
catalist szerint 1Gb mem. van a kártyán pedig 512Mb
probáltam állítgatni a ventilátor fordulatot(asus smart doctorral),de egyenlőre nem vettem észre változást alapon 40fokos az én kis házamban (7600GS DDR3+Zalman 55-60fokos volt
alapon)
kihallani a vidkari ventit a házból(nálam amúgy semmi másnak nincs hangja)csak most még
nem tudom milyenfordulaton megy a venti
na most nekiállok tesztelnifolyt.köv.
-
kisza25
félisten
én holnap 2körűl megyek az asus kariért estére lesznek tesztek(ha lesz kari)
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #526 üzenetére
én is azt vártam, de a teszt szerint nem igazán halk, és én pont amiatt vártam ráadásul 2szlotos és valszeg asusal lesz egy árban vagy még kicsit fölötte
más: valszeg csak 5000+ ig tudom húzni,mert raktam bele +2Gb ramot és úgy nem megy följebb gondolom a prociban lévő memória vezérlő miatt,mert így 4 memcsi van benne, dualban 2*512Mb és 2*1024Mb, de a 2*512Mb vel sovány lenne szerintem -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #526 üzenetére
ok srácok,majd csinálok alapon+húzva(proci) 3Dmark06ot+CrysisW+Assassins.Creed+Call of Duty 4+Race.Driver.GRID megnézem mindegyiknél min lehet max élvezhetően játszani!ha megrángatom a kártyát hol a vége és mit visz
+ hőmérsékletek és ventihang
nembiztos,hogy mindenre futja majd az időmből,de előbb legyen meg a kari
-
kisza25
félisten
végre megjelent asus itt kiskerben holnap megyek is érte, 7600GS-t beveszik 6eFt-ért így meglesz 16eFt-ért, igaz így 2e-vel drágább mint itt kiskerbe Sapphire,de az hűtő cserés és azért milyen hűtőt kapok, ez elvileg 15 fokkal hűvösebb és venti maxon 29Db,majd meglátjuk holnap kérem, az aszt jelenti pénteken megyek érte,majd dobok fel teszteket
már alig várom
majd "meglássuk" mire megyek vele 4600+ os x2-vel
-
kisza25
félisten
asus4670ról nem tud valaki tesztet?vagy nincs valakinek?érdekelne mennyire hatékony rajt a hűttő és mennyire halk
-
kisza25
félisten
bocsi srácok,de visszaolvastam kb 20 hozzászólást,most ez a milyen monitort milyen felbontásban off topic,vagy a 4650/4670 topik és akkor csodálkozunk,hogy nem olvasnak sokan vissza a topikba,hanem csak kérdeznek
#vic70 pl. itt azt bogarászd ki melyik pesti[link]
-
kisza25
félisten
gyerekek suttyomban meg megjelent a 4650
[link] -
kisza25
félisten
válasz
kennystyle #471 üzenetére
az a helyzet,hogy sapphir már 16,8k asus továbra is 21,2k
#danih probáltad már a felbontást megváltoztatni,vagy a frissítés gyakoriságát...
milye monitor és milyen a tv amit rákötöttél a karira milyen felbontást tudnak milyen hz-n...
vagy 2monitort kötöttél rá? -
kisza25
félisten
még nincs 4670-em, engem azért érdekelne a dolog, hogy rá megy e,mert az van a jelenlegi karimon és ha rámegy nem beszámítatom a karit hanem átraknám a ventit kb egál 5000-5000 Ft körül mozog mindkettő csak így még a 7600GS is megmaradna
arra meg átdobom a 4670-es hűttését aztán megy Apu gépébe 2D-re venti leszabájozva jó lesz
még kicsit várok itt kiskerben még 20000.-
ha postán kérem úgy 17500.-+ posta az is kb 20000.- -
kisza25
félisten
a linket már nem rakta be, biztos túlléptem az időt
[link] -
kisza25
félisten
válasz
Sonny C. #374 üzenetére
a 4850 es pontosan olyan gyors mit 2db4670 összekötve,ezek a kártyák már támogatják azt,hogy általános számításokra is lehesen használni őket pl video kodolás,de egyenlőre még nincs hozzá program (tudomásom szerint javítsatok,ha tévedek)addig nem vennél észre gyorsulást,mert továbbra is a proceszorod végzi a számításokat, de ha jól tévedek a tmpegenc 4.xx már támogatja az NVIDIA kártyákat 8xxx;9xxx;2xx változatait
akartam linkelni,de nem találom a cikket
de meg van[link]
bocsi a negatív reklámért
nvidia-nál CUDA-nak hívják AMD/ATI-nál amd stream processing-nek hivják a meghajtót van külön topikja is -
kisza25
félisten
köszönöm a válaszokat
az msi hűtése tök úgy néz ki,mint a galaxy7300gt-é meg a 70W-os max fogyasztásból kiindulva remélem elég lesz rá zalmi -
kisza25
félisten
ez vicc nem elég, hogy itthon még nem kapható a his kari,de kint olcsobb az Ice-Q hűtős változata, mint itthon a sima
[link]
67 Euro az ungefer 16e Ft jelenleg -
kisza25
félisten
szerintetek a zalman vf700 alu jobban lehűtené ezt a karit,mint a saphhire gyári hűtése
rámenne egyáltalán
egészen pontosan ez menne rá a mostani karimról[link] -
kisza25
félisten
öszíntén nem nagyon ajánlom a codegen házikót
nekem volt két három szétszedés és megszakadtak a csavarmenetek írtóra bosszantó!
a hátsó kártyahelyeknél amikor kiakarod törni a takarólemezt még arra is kell nagyon ügyelni ne a gépház törjön ki igen puha aluminium vacaksoha többet codegen,az is frankón nézett ki!én ilyet vettem nem túl drága de elég jó és jól is néz ki csak a bővíthetőségre figyelj,hogy neked elég e,mert csak 1 optikai,és 2HDD,fér el,én medmodoltam így 3
[link] -
kisza25
félisten
már bejelentés óta várom ezt a karit
mindenütt kerestem a teszteket, úgy teljesít ahogy szeretném, akkora ami még pont befér a gépbe, alig vártam a szept 10-et és semmi
aztán most végre lehet kapni
fogjatok le
amúgy tudom, hogy tök igazad van
mennyiért vesztegetnek most egy 7600Gs-t DDr3 memcsikkel használtan tudja vanaki -
kisza25
félisten
viszket már a tenyerem,lehet nem várok holnap megyek és becserélem jó öreg 7600gs-em
már itt kiskerben is van 20000.-ért még így jobban is járok mintha netről rendelném 18.500.-ért+postacsak az a gyári hűttő aggaszt
-
kisza25
félisten
srácok akinek van már ilyen karilya igazán írhatna tesztet hangos e alapon ,játékközben,egy kis tunig...
-
kisza25
félisten
nekem meg ilyen házba megy[link]
-
kisza25
félisten
amikor még 6600-m volt még nem repkedtek így a 12Cm-es ventik amúgy elég volt neki a 8Cm 5W-on,
de kérdem én minek erre a kártyára 12Cm-es venti a passzív hűtésre,hogy 2 slotot foglaljon"A francnak 2 slotos hűtés erre a vga-ra"
minek barkácsoljak,ha lehet a boltban kapni,már lusta vagyok folyton szétszedni a házat
csak egy kis csöndre és hűsre vágyom -
-
kisza25
félisten
én a his karit várom remélem 20 alatt lesz,bár sajna a jelek nem ezt mutatják
[link] -
kisza25
félisten
lehet,hogy láma ez a kérdés,de a PCI-e 2.0 ugyanolyan csatiba megy bele,mint a PCI-e 1.0
itthon rendelhető már ez a kari? -
kisza25
félisten
itt egy újjabb teszt[link]
én már nagyon várom milyen áron lesz,mert nem fér be nagyobb kari a gépházamba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest