Aktív témák
-
DoubleD
aktív tag
Sziasztok!
Az azonnal VGA kérdések topikban már próbálkoztam, de.
Matematikai feladatokra használok nVidia kártyát CUDA interfészen keresztül. Jelenleg mind a megjelenítést, mind pedig az aritmetikát azonos eszköz számolja, ami rányomja a bélyeget a teljesítményre. Második kártya beszerzésén gondolkodom, hogy a számítási feladatok és a grafika diszkrét eszközökön mehessen.
A kérédsem az lenne, hogy a feladat ismeretében szükséges az SLI képes alaplap beszerzése, vagy elég, ha van két PCI-E sín?!
(Tudomásom szerint az SLI csak ahhoz szükséges, hogy a két kártya teljesítménye egy kimeneten adódhasson össze - itt azonban nem erről van szó.)
Windows 7 x64.
Köszönöm
-
FireGL
aktív tag
Hülyeséget írtam... HD6870-el már ki lett próbálva és működik a xilisoft converter, valószínű a VLIW5 architektúra miatt, ami ugyanaz a HD4x és a HD5x kártyák esetében is. Viszont a 6950/70 már VLIW4-es.
-
rankesz
veterán
Negative
Csak azt nem értem hogy miért nem kompatibilis a program... na nehogy már úgy legyen megírva hogy a driverből megnézi a kártya tipusát és az alapján dönt hogy az adatbázisa szerint lehet- e vele enkódolni vagy nem, és nem a stream jelent neki hogy OK a dolog vagy nem,
FAIL -
FireGL
aktív tag
Az lehet a gond hogy nem támogatott a HD6x, ott van a xilisoft oldalán a támogatott NV és ATI gpu-k listája:
ATI Radeon™ HD 4000 Series
ATI Radeon™ HD 4650/4670/4770
ATI Radeon™ HD 4830/4850/4870/4890
ATI Mobility Radeon™ HD 4830/4850/4860/4870
ATI Mobility Radeon™ HD 4300/4500/4600
ATI Radeon™ HD 5000 Series
ATI Radeon™ HD 5450/5550/5570
ATI Radeon™ HD 5670/5750/5770
ATI Radeon™ HD 5830/5850/5870/5970
ATI Mobility Radeon™ HD 5145/5165
ATI Mobility Radeon™ HD 5430/5450/5470/5650
ATI Mobility Radeon™ HD 5730/5750/5770
ATI Mobility Radeon™ HD 5830/5850/5870
ATI Mobility Radeon™ HD 500v Series
ATI Mobility Radeon™ HD 530v/540v/550v/560vElőfordulhat, hogy ezért nem megy neked sajnos. Kifejezetten OpenCL driver nem szükséges hozzá mert Stream 2.0-t használ a szoftver. Esetleg tedd fel a AMD Media Codec Package-t (régi neve: AVIVO codec pack), lényegében ezzel működik a CCC-be beépülő ATI Avivo Video Converter is.
-
rankesz
veterán
-
FireGL
aktív tag
már jópár hónapja írogatom a listát, néha frissül ha nem is naprakészen....
GPGPU application list
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=58195ha a felsoroltakon kívül tudsz olyan desktop gépekre írt alkalmazást ami nincs benne akkor írd le !!!
-
nandon
tag
Már ez is eredmény... Remélhetőleg a szoftverfejlesztők egyre többen, és egyre több projektben veszik figyelembe a GPGPU kínálta lehetősége(ke)t! Már gondoltam arra, hogy össze kéne gyűjteni azon alkalmazások neveit, amelyek vmilyen módon kihasználhatóvá teszik a GPU általános számítási kapacitását (ha még nem lenne ilyen névgyűjtemény)...
-
zetecR
addikt
Sajnos menet közben tapasztaltam, hogy csak a H.264-nél használja a Cuda/Streamet, ha mondjuk egy 720p-ből akarok DVD-t csinálni, ott nem...
Pedig az is sokáig tart ám.
-
nandon
tag
Olvasgattam a témával kapcsolatosan; Úgy néz ki, hogy az nV-nél a 8xxx-es sorozattól van CUDA, Az ATI-nál egy kicsit homályosabb a dolog, a HD4xxx sorozat hivatalosan támogatja, valamint a HD3xxx generáció is 'stream processing'-re képes! Az architektúrából kiindulva már a HD2xxx sorozat tagjainak is tudnia kéne..., de erről nem találtam még infót...
-
flash-
veterán
sziasztok
ha full hd nézésekor a proci kihasználtsága maximum 4% akkor van értelme cuda módban lejátszani filmeket?
-
nandon
tag
Üdvözlet!
Kérdezni szeretnék:
Az ATI Stream milyen kártyákkal működik? Mely generációtól, és milyen típusok?
köszönet! -
phil_D
csendes tag
én most találtam ezt a fórumot,de már elég régen foglalkozom a témával..de azzal a különbséggel,hogy én a hivatalos doksikat okvasgatom és nem ilyen agyatlan szóbeszédből szedegetem össze a dolgokat amiből csak egy nagy kavar áll össze többek fejében..megkérnék mindenkit,hogy ne nevezzék ki magukat önjelölt "szakértőnek" ha nem olvasnak utána rendesen,mert akkora baromságok vannak ebben a fórumban,hogy égnek áll a még megmaradt hajam is..köszi
-
phil_D
csendes tag
válasz
Lacika25 #101 üzenetére
szia!
az a CUDA toolkit nem egy driver amit felteszel és a háttérben szépen elpörög magában,hanem egy compiler van benne amivel a megírt c/java programodat tudod lefordíttatni és utána azt úgy tudod csak futtatni... most nemrég kiadott egy Nsight nevű progit,amit programozáshoz lehet nagyon jól használni...a legnagyobb videomegosztó oldalon rákereshetsz,de az se működik magában..a VS-be integrálódik.. -
Lacika25
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. BOINC manager programot használom és szeretném az Nvidia 8600GT-s kártyát rávenni, hogy számoljon. Letöltöttem a CUDA toolkit-et, feltelepítettem, de mégsem működik. Valamit el kellene indítanom? Légyszi magyarázzátok el tömören és velősen.
Köszi!
-
Süni 1985 F
senior tag
hali.
valaki tudna segíteni abban, h válszt kapjak, h milyen nvidia karit vegyek, h jól menjen a cuda, de ne legyen túl drágasem? egyáltalám a cuda a lényeg, h tudja a kártya, vagy a kártya ereje, esetleg a csipszet? nemtudom eldönteni, h mit kell, h nézzek, h minnél jobban kitudjam használni a cuda konvertálási erejét filmek átkódolásánál..
ha tud valaki segítsen!! köszi... -
-
ooooobi
senior tag
8800GTS-t érdemes softmoddolni
igy minden 4600 FXnek látja, valami gyorsabb is lessz tőle -
FireGL
aktív tag
Csak magában konvertálásra nem is használja a CUDA-t a program. Video átméretezés, filterezés...stb ilyesmivel megy a cuda gyorsítás.
De amúgy ott van a program weboldalán miért nem megy a TE kártyáddal:
Utilize NVIDIA CUDA™ For Filtering and Decoding
The GeForce8800 GTX/GTS video card using the G80 core is not currently supported. Thank you for your understanding.http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/te4xp.html#tabs
-
Tims
csendes tag
Sziasztok!
Meg van a TMPGEnc 4 Express legújabb verziója.
Beállítottam, hogy használja a cuda-t és amikor elkezdek konvertálni látom hogy: (CPU=100%, GPU=0%) az az nem is használja. avit próbáltam átalakítani szinte mindenre, de mindig 0% írt. (1x hd filmet is átalakítottam mpeg-re de akkor is 0)
Egy 8800GTS 512 vga-m van, 190.62 driver, a procim intel E8400 @ 3Ghz
Az progi oldalán volt 1 teszt (hasonló kombináció, csak gt és E8200-al) és élv 200% a javulás de azt kétlem...
Ötlet hogy miért nem használja GPU-t? -
Auratech
őstag
A PhysX kifejezetten a játékokban használt fizikai környezet-szimuláció (törésmodell, anyagszerkezet, interakció, Ai...) vga-ra portoló szoftvere, tehermentesítve a cput.
A CUDA egy általános, (cpu-n futó) számítási műveleteket a vga-ra portoló szoftver többnyire a játékokon kívüli világ számára. A lista a fenn hozott linken elég jelentős. -
GML
őstag
Üdvözlet. valaki tudna nekem segíteni egy olyanban, h általános gépészeti alkalmazásokra (acad, proe, solid edge modellezés) érdemes-e feltenni a CUDA drivert, vagy maradjon inkább a quadro driver? a gép egy E8400/2gb/fx4800 és egy E4600/2gb/fx570
-
Lacika001
aktív tag
Felraktam, de azt hiszem feladom, amúgy se konvertálok sokat.Meg ha olyan munkát végez mint az AVIVOConverter akkor nem is jó semmire.
Egyébként 64bites windows 7-et használok, 9.6-os Catalyst-tal, meg próbaverziós Media Show Espresso-t, kellene ennek egyáltalán így mennie? -
Melorin
addikt
Nem tudom mi lehet a baj, de MP Classiccal már megint nem okés a HD filmek lejátszása.
Mostmár nem szaggat, és elő is jön a kis zöld CUDA ikon az óra mellett, de a proci terhelése 35-40%-os. Míg Bsplayer-rel 5-10% ugyanannál a filmnél. -
kisza25
félisten
sorry nekem Ati kártyám van és cuda nélkül is gyorsítja X264-et
amúgy szerintem a te kártyád is gyorsítja cuda nélkül is
kapcsold ki cuda-t és FFDshow-ban kapcsold vissza X264-et és nézd meg úgy
hú most olvasom az utolsó mondatod azt hittem az már aláírás
akkor szuper kellemes HD-zgatást -
Melorin
addikt
FFdshow, AC3filter van, de az FFdshow elvileg nem kell, vagy igen? Mert nekem csak akkor jön elő a kis zöld CUDA a taskbarra, ha az ffdshowban az X264-et disabled-re rakom, nem libacodek-re. Ilyenkor viszont az ffdshow-nak az ikonja nem jön elő
Szerk: Na, most jól működik minden a CUDA-val, egyszeriben jó lett minden
Kb. 15%-on jár a proci HD film lejátszás közben.
-
Melorin
addikt
Bsplayerrel meg jó...hm.
Ahogy belenéztem a Bsplayer setupjába, a videó renderelés overlayre van állítva, a Media Player meg VMR9-re. Kipróbáltam azt is Overlay-en, és már sokkal jobb a helyzet, néha röccen csak be a film, de azért még nem túl nézhető így sem. Vagy maradok a Bs-nél, vagy valamit még megpróbálok állítani a Media Player Classic-on. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Most vettem észre ezt a topicot, és azt is nemrég tudtam meg, hogy olyan videókarim van, amivel működik a Cuda (GF8600)
Leszedtem egy bazi nagy Cuda drivert az nvidiáról (kb 110Mb) meg még két cuccot, ami nem tudom mire jó, de azt írta az Nvidia, hogy kellenek.
Minden felment, elindítottam egy x264 filmet, és jobban szaggat, mint mielött be lett volna kapcsolva ez a hardveres gyorsítás. Media Player classiccal próbáltam, nem tudom hogy mennyire jó ilyen dolgokra.Egyébként ez a Cuda dolog HD filmek lejátszásán kívül jó már valami másra is?
Előre is köszi a válaszokat.
-
twollah
nagyúr
Probaljatok ki a MediaCoder-t, van benne CUDA tamogatas.
Egy pici teszt a MediaCoder es a CUDA-rol itt.
-
Auratech
őstag
A MediaShow Expresso-t használva sajnos nem fényes a kritikám. A minőségbeli romlás indokolatlan a tömörítés foka és a felkínált bitráta arányában.
Kodecctől függetlenül. Amire jól használható, az az AVHCD fájlok konvertálása mpg2- be dvd készítéséhez. Kötegelve működik. A minőség itt nem romlik úgy, mintha pld. mpg-2 ből csinálnék divx-et.
A nyerő még mindig a TMPGEnc, ha már hardveres támogatottságú standalone konverterről van szó! Ebben a cuda nyerő. Pedig szeretném, ha ATI is érdemben beleszólna végre. -
kisza25
félisten
igen, de 7*akkora és rosszabb minőségű?
most már nincs akkora jelentősége, de régebben, ha TV-n akartam megnézni akkor ki kellett írnom dvd-re (a rendes házimozi nem játszik le divx-et) de azért a dolby 5.1 se mindegy
viszont dvd-ből HD-jó lenne, bár gondolom a minőség ott sem javulna -
wwenigma
Jómunkásember
-
kisza25
félisten
hát kipróbáltam, Media show Espressot, de nem,hogy jobb minőséget csinált, amikor 700Mb divxből mpeg2-be konvertáltam (720*480 4,6Gb) hanem még sokat romlott is a minőség viszont 15perc alatt végzett
viszont azt ne felejtsük el, hogy ez egy fizetős PRG, hát nem adnék érte pénzt -
Auratech
őstag
Igen. a cat 9.5.höz. vista vagy win7. Mivel csak most tettem fel a 9.5-öt, próbáltam ráerőltetni a javítást az xpre, hátha alapon. Persze nem ment.
Viszont a MediaShow Expresso kellemes csalódás volt. Nem vártam tőle sokat.
Kipróbálva azt látom, hogy kb. a badaboom konverter ATI-s változata. A power dir-ben is van konvertáló, ezért erre nem figyeltem.
Ami nagyon jó benne, hogy egyszerűen lehet kötegelt konverziót csinálni. Ez egyszerűbb, mint job file-t fabrikálni az ATT-ben.
A 4.2 Gb-os mt2 fájlból(36min) 17 perc alatt csinált pal mpg-t. (Saph4850/3.6Ghz e5200)
Ami nem tetszett, hogy az egyéni beállításoknál nagyon kevés a beállítási lehetőség.
Mondjuk tetszett volna, ha az mpg bitrátát lehet 4000-9000 között állítani. Vagy akár az mpg 4-nél. No de legalább van és működik. Egy pici érv az ATI mellett. -
kisza25
félisten
hirtelen minden előzetes figyelmeztetés nélkül az amd kiadott egy hotfixet a streamhoz (GPGPU)
[cikk]
[hotfix]
MediaShow Espresso
update mediashow-espresso -
Auratech
őstag
válasz
kleinguru #57 üzenetére
Az ati tray toolsban lévő x-coder felület sokkal informatívabb, mint a ccc-beli. 9.4es catalisttal szépen dolgozik. Rendesen megdolgoztatja a többmagos procikat, de nem lassul le a GUI. Ha a támogatott formátumok megfelelőek, jól használható.
Nekem a dvd átkódolása 3 lépcsőben megy: a vob fájlokat a VideoRedoval mpg2-vé alakítom összefűzve őket teljes fimmé, levágva a felesleget. Ez nagyon gyors, kb 3-400! fps. Hiszen csak a képkockák "fejlécét" írja át. A nagy mpg2- pedig a videokari segédletével alakul át divx-es avi filmmé. 120 perc kb 18-20 perc alatt.
A teljes idő kb 25-30 perc. 3.3Ghz-es e5200-al és 4850-el. Felhúzva a radeont 625@700 és 3.8Ghz-en az 5200, még ezen is dob 10%-ot.
Az általad említett CF-páros egy 4-magos procival 10-15 percre csökkenti a kétórás mozi átalakítását. Ez baráti a két évvel ezelőtti órás csúcseredményhez képest.
A premier még nem támogat atit. ott csak a Cuda-nvidia használható, remélem nem sokáig. A Power Director 7-es viszont támogatja az Atit HD3xxx-től felfelé a kódolási munkában. -
Auratech
őstag
Két év távlatából érdekes volt olvasni a régi dolgokat. Sok minden megvalósult. Az Nvidia hozta azt, ami elvárható lett volna. Az ATI sajnos nem. Mivel processzort is gyártanak, nem erőltetik a stream dolgot, amíg nem muszáj nekik. Pedig lehetne stream proc oldal is, mint a cuda nagyon baró oldala. Két év alatt simán megírhattak volna egy vst-gpu interfészt és az egész elektronikus zeneipar borult volna a lábaik elé. De hát inkább elodázták.
-
Valaki kódolt már ezzel videót is?!
Ati kártyára gondolok elsősorban.
Vennék egy 4850x2-t ha végre menne normálisan és mondjuk adobe támogatná!
-
Jubiii
tag
Remélem az x264 is hamarosan támogatni fogja...
-
Psych0
őstag
valaki aki otthon van opencl-ben el tudná mondani mikorra lesz kézzelfogható eszköz belőle.
driver, sdk. -
Lacika001
aktív tag
A Badaboom média converter trial verziójával sikerült valakinek DVD-n kívül mást is konvertálnia?Egyszerűen semmit nem enged a sima DVD-n kívül,pedig a támogatott formátumok listája elég széles.
-
mexel
veterán
Köszi, én a MPCHC-t használom, talán azon belül kell keresgélnem. A lényeg, hogy a CUDA-hoz külön telepíteni nem kell.
-
Sullivan
aktív tag
én kmplayer + coreavc + 182.05 beta driver, coreavc menüjében bepipálva a cuda és a use tray icon is
így az ikonja kékről zöldre vált jobba alul ha hd film megy -
Gézengúz
addikt
nekem ezek fel sincsenek pakolva
ˇ"CudaSetup-2.1-win32.exe
NVIDIA_SDK10_CUDA_2.10.1215.2015.exe"bsplayer coreavc.......illetve 182.05...ennyi..........
-
mexel
veterán
Nekem még mindig nem megy. Mi kell még hozzá? Feltelepítettem az nvidia 182.05-ös beta drivert. Fenn van az 1.9-es Coreavc, most már ki is tudom pipálni a Cuda sort. Viszont hol kellene lennie milyen ikonnak? A Cuda-hoz mit kell még telepíteni? Nekem csak egy Browsert telepít. Kell még más is hozzá?
(2 fájlt telepítek még a cuda-hoz:
CudaSetup-2.1-win32.exe
NVIDIA_SDK10_CUDA_2.10.1215.2015.exe) -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Nekem is pont ez a gondom, én is ki akartam próbálni, de nem megy. Ha találsz vmi megoldást írd már meg légyszi, mert nagyon érdekelne, ha működik ez a dolog. Feltelepítettem mindent amit kér, de nem megy. Mintha a cuda működése közben vmi ikonnak kellene lenni a tálcán nem? Nekem a cuda-hoz csak egy Browser jön be, fogalmam sincs mire jó.
-
Sullivan
aktív tag
8. szériás nvidia karin (8800gt) sikerült valakinek rábírni a coreavc legújabb verzióját hogy támogassa?? Hd lejátszáshoz kellenie
coreavc 1.9 elvileg tudja, de nem lehet beixelni a paneljén a támogatást -
kisza25
félisten
végre a catalist 8.12 fogja támogatni a streamot 46xx,48xx kariknál
-
band1103
őstag
szerk
-
FRIZ 22
senior tag
BOINC 6.3.10-től - Projekt PS3Grid-GPUGRID CUDA támogatással.
Cikk, sajna csak németül:
[link]PS3GRID-GPUGRID:
[link]Nvidia CUDA GPUk :
[link]Leteszteltem:
Nvidia driver CUDA támogatással: 178.24
BOINC: 6.3.14, videó kártyát felismeri, mint CUDA hardver
PS3GRID-GPUGRID: sajna nem működik G80-as karival, csak G84-tól felfelé.
[link]2008.10.19. 17:49:13||CUDA devices found
2008.10.19. 17:49:13||Coprocessor: GeForce 8800 GTS (1)
2008.10.19. 17:50:09|PS3GRID|Message from server: Full-atom molecular dynamics is not available for your type of computer. -
kisza25
félisten
ez még nem volt
[link] -
kisza25
félisten
újabb előny aCUDA-nál
[link] -
arthur3d
tag
Nekem Firegl kartyam van, Maya-t hasznalok es en is nagyon orulnek ha ezek tamogatnak a 3D-s modellezest, szerkesztest akar Max-ban, akar Maya-ban vagy tovabbi 3D-s progiban. Esetleg meg vennek is egy Firestream kartyat a GL melle ha lenne ertelme...
-
kisza25
félisten
tudtommal pont,hogy a programnak kell támogatni a cudat nem pedig fordítva
töltsd le a 3d max legújabb változatát (tanuló változat),vagy frisítését, meg a honlapján nézz utánna támogatja e már a cudát ez is éppen olyan lassan fog elterjedni szerintem mint a 2-4magos procik támogatása sok kodoló,meg játék még csak most kezdi támogatni és még ott sem 100% a gyorsulás -
kisza25
félisten
látom ez a topik eléggé el van hanyagolva ide is belinkelem
[link] -
syC
addikt
Cuda-t minden programhoz lehet használni, vagy csak bizonyosokhoz, amiket támogat ez a rendszer?
-
syC
addikt
A CUDA vigye el, hogy ennyire nehéz találni infót errősa témáról! Az lenne a kérdésem, hogyha mondjuk valaki vesz egy Nv 9800GX2-t , akkor a dupla gpu-s szörnyeteget rálehet venni valahogy, hogy pl 3ds max-ban segítsen a renderelésnél?
üdv
-
Prego
senior tag
Sziasztok
Most tesztelgetem a CUDA-t és eddig semmi pozitívat, sőt inkább negatívakat tapasztaltam
A Warmonger nevű játék pl a régi driverrel 7,64-68,97FPSt produkált, míg ugyanott az új driverrel 3,37-5,12-t mértem. A Rail Sim nevű játékon is megpróbáltam ott nem tapasztaltam semmi növkedést, pedig az is PhysX-es játék.
Konfigom az adatlapomon: E4300as procc és 8600GT VGA.
Sztem valamit nem állíthattam be.
A badaboom-ot még csak most fogom tesztelni, igaz ott nem számítok semmi jóra ... -
adm
őstag
a cudával kapcsolatban az általános lehetőségek melett iparági (3d/video) támogatottságról van már infótok? lehet reális esély a quadrokon kívül a mezei 8800 széria használatára?
-
Auratech
őstag
Az almás cikkk új volt nekem és nagyon tettszett, viszont a Bionic fx elnémult.
Most csináltam egy kísérletet. Felvettem egy 15 perces mjpeg pal avi videót. 4gb lett a mérete. Ezitán lerendereltem softveresen a pinnacle Studio10-el szabvány dvd-re (6000kbit). Ez tartott neki 20 perc 31s. (p4531@3.75ghz). A CCC videoátalakítójával meg ugyanilyen szabvány dvd-re a konvertálás ideje 4.22. Szóval a különbség 4.5 X. Ennyit egy C2 quad is csak erősen túlpörgetve tudna!
Az ATI szerint ez kezdeti stádiumban lévő alkalmazás és azért nem paramétererezhető jobban, mert várják, hogy implementálják a videoalkalmazásokat fejlesztő cégek. -
FireGL
aktív tag
Szerintem a direct-x api hangra használatos kódjaival semmit sem kezd a vga.
Vannak hangkártyák amik szoftveresen számolják (CPU segítségével) az effekteket. [link] Ha a processzor más számítási feladatát pl.: fizika és/vagy inteligencia a GPU el tudja a végezni akkor az audio effektek számítását miért ne tudná ? Minden adott hozzá.
Találtam a BionicFX-ről egy 2004-es cikket: [link]
MacOS X alatt is használják a GPU-kat más feladatokra is: [link] -
Auratech
őstag
Köszönöm a linket. A GGPU és a Havok motor tanulságos olvasmány volt.
Úgy gondolom, hogy az általános célú gpu használat elterjedése valamennyire konfliktust okoz a processzorfejlesztésekben, ha részfeladatokat 30*gyorsabb olcsó vason lehet végrehajtani. A gpuk egységesített shadereinek elterjedésével kikerülhetetlen lesz az igény sok gépigényes alkalmazás felől, hogy a szuperszámítógépeket idéző erőforrások általánosan mozgósíthatók legyenek.
Nagyon sok drága hardvert lehet kapni, ami 5-6 éves technológiát használ.
Egy példa. A Tc kiadott egy powercore kártyát(1200$), amin egy G4 és 4*150mhz-es dsp dolgozik. Ez megfelelt az akkori viszonyításokban 2.8 Ghz teljesítménynek, ami kb 3-szorosa vot a normál CPU-nak (pIII). Dolgoztam ilyen rendszerrel, meg komolyabbal is (Pro-tools/ HD MIX Farm), de az azokban 10000$-ért kapható lebegőpontos kapacitás duplán benne van egy 7950 gx2-ben, ami ugye kevesebbe jön.
És semelyik dsp kártyán nincs ilyen gyors memória-sávszélesség, mint egy modern videokarin. A modern vga számomra egy szuperszámítógép, ami ott csücsül a gépemben és csesznek hozzá használható dolgokat írni.
Volt egy álmom: egy másfél órás videot átkonvertáltam hddivx-be és azon bosszankodtam, hogy a sata II-raid vinyó miatt tart az a francos konvertálás 3 percig.
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Az a csatlakozó a HDMI mellett egy hang bemenet, és nem kimenet... tudtommal az egész úgy működik, hogy a hangot rákötöd erre a bemenetre (pl a hangkártya digitális kimenetéről), és az a HDMI csatlakozónn a képpel együtt távozik a gépből... tehát magának a GPU-nak semmi köze ebben az esetben a hanghoz.
-
FireGL
aktív tag
De nem csak a hang, hanem minden egyéb sokszálú és párhuzamosítható lebegőpontos számolás lehetséges lenne.
A youtube-n vannak fent videok x1600pro és x1900-as kártyákkal készült GPU-physics, GPU-AI techdemokról, de google-n rákeresve találsz más SM3.0 gpu-król is. Pl.: GeForce 7900GTX SLI [link] -
FireGL
aktív tag
Véleményem szerint, bár nem próbáltam a SM3.0 kompatibilis GPU-k a DX9.0c kompatibilis hangkártyák EAX3.0 és 4.0, 4.0 Advanced HD, 5.0 támogatását le tudják kezelni hardveresen mert ezek directx api függőek, jelen esetben 9.0c. Tehát egy HDMI-s hangrendszert akár játék alatt is képes a SM3.0-s GPU működtetni.
Vannak DVI-D to HDMI átalakítók [link] de azt nem tudom, hogy a DVI-D a hangot is tudja továbbítani a HDMI-re vagy csak a képet. Bár nemsok értelme lenne hogyha csak a képet tudná. -
Auratech
őstag
Köszi. Ez nem volt teljesen nyilvánvaló. Tudsz erről egy kicsit többet is?
Én csak annyit, hogy ez egy univerzális nagysebességű, sokcsatornás multimédiás csatolófelület kép-hang-vezérlés átvitelre. A scart digitális kompakt ujraalkotása. Ha a SM3 hanggal kapcsolatos lehetőségeiről tudnál bármilyen infot adni, hálás lennék. -
Auratech
őstag
A CCC-ben van egy videokonvertáló, ami a 3d-erejét(x1900Gt) is használja az átkódoláshoz. Próbáltam egy félórás mjpeg avi filmmel és a cpu 3.89Gh(p4531)-éhez képest kevesebb, mint harmada idő alatt kész lett az átalakítással. Ezt egy négymagos proci sem csinálja meg tudtommal és a fejlesztők szerint ez még többszörösére gyorsítható. Mintha egy wav-mp3 konvertálás lenne egy mai gépen.
-
Auratech
őstag
Ezidáig a bionic-fx szellőztetett egy komoly zengető effektet, ami vst-hot program segítségével átküldi a gpu-ra a feladatot, mint egy dsp kártyára. A honlap azóta megdöglött róluk semmi hír. Mostanában viszont több komoly ígéret is kezd valósággá válni. Az AMD/Ati stream processing megoldása és legutóbb a nagyon ígéretes CUDA az Nvidiától.
Nem vagyok programozó, lehet, hogy rosszul értem, de a fő akadály a lebegőpontos számolások pontossága, ami egyenlőre 32bites a hardveren.
Nekem a dolog valahogy nem igazán kóser. A vga karikon például a SM3-ba implementálva lett egyfajta részecske szimuláció, ha jól értem. De nem csak a hang, hanem minden egyéb sokszálú és párhuzamosítható lebegőpontos számolás lehetséges lenne. Ezt ígéri a CUDA. C-ben lehet programozni, nem kell speciális shader-programozás. Ha értenék hozzá, ezerrel rávetném magam, hogy képbe kerüljek. -
Auratech
őstag
Nem hagy békén egy dolog. Régóta várom, hogy a mai gigantikus teljesítményű VGA kártyák teljesítménye sokmindenre használható legyen. Hangtechnikai érdeklődésemből jövően régóta követem a próbálkozásokat, amik mozgósítanák a több száz Gflops szundikáló teljesítményt más célokra. Akinek tapasztalata, vagy véleménye van, várom!
Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged