- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Hogy halk, az túlzás.
Illetve terhelés nélkül 13-16%-on pörög, ami valamivel 1000rpm felett van, ezt még halknak is mondanám. Terhelve, amikor 70 fok fölé melegszik, azért szépen rázendít, 30% felett már elég hangos a venti. Persze, ez a referencia hűtés nem olyan hatásos / halk, de úgy emlékeztem, hogy alacsonyabb hőmérsékleteken működött azelőtt. Mondjuk nem ma volt, hogy ránéztem, mivel nem hiszem, hogy baja lehet a melegtől.
Ettől még rácsodálkoztam, és próbáltam megoldást találni, de akkor ezek szerint ez ennyit tud.
-
Osynho
addikt
Üdv!
Miért melegedhet a ref Asus 6870-em 80 fok fölé Bf3 alatt, majdnem 90 fokig Furmark alatt?Ez elég magas érték, nem? Nincs beporosodva, nincs tuningolva. Szétszedtem, kifújtam, újrapasztáztam, de akkor is ennyi.
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
válasz
lehel22 #5868 üzenetére
A 6850 nincs még benne szinte egyikben sem (sok kilowattos tápnál sem). Gondolom nem frissítették. Hovatovább, van olyan táp, amihez 1 vga sincs ajánlva, de gondolom csak működne valamelyik AMD termékkel
Viszont ha egy 450-es táphoz fel van sorolva a 190W TDP-jű 3870 X2, akkor talán megbírkózna egy 127W-os 6850-el is.
Vagy ha tévedek, mindjárt közlöd velem.
-
Osynho
addikt
válasz
zsole84 #5861 üzenetére
Az a vicces, hogy az AMD is ajánl 400W, 430,450W-os tápokat! A dolog pikantériája, hogy ezt pont lehel22 kollega erőltette... Viszont pont ez cáfolja meg őt. + a már linkelt dolgok, amiket el se olvas, hiszen kéri a 400W-os tesztet, ami szintén feljebb olvasható
Mindegy, nem fogok okoskodni, befejeztem -
Osynho
addikt
Mivel az utóbbi 3 nem gyárt tápot, csak veszi a belet, így eléggé sántít a felsorolás, mivel attól függ a minőség, melyik OEM cégtől veszi a cuccot. Pl: Corsair CX széria és CM GX széria nem ajánlott, a hozzáértők szerint.
(#5831) lehel22: A békepipa felesleges (legalább is a részemről). Nem voltam felháborodva. Szerintem te indultál el a személyeskedés/cinizmus/megsértődés rögös ösvényén.
Felőlem azt vesz mindenki, amit akar, én csak egy szakmai topicban próbáltam érvekkel alátámasztani a dolgokat, aztán ki-ki eldönti, mit akar.
-
Osynho
addikt
Ez a konnektorból mért fogyasztás. Szóval le kell vonni a hatásfokot, hogy a gép tényleges étvágyát megkapd.
(#5809) saril: Neked is a konnektorból mérve ennyi, ugye?
lehel22: Az általad bőszen linkelt listában több 400-430-450W-os tápegység is szerepel. Hogy is van ez?
Kis ellentmondás. Ezeket úgy ajánlják, hogy bele van számolva pl egy i7 920-as fogyasztása is... Szóval végképp nem értelek? Vagy a gyártó is felelőtlenül vakmerő?
Egyébként azért nincs több ekkora táp ajánlva, mert a tápgyártók egyszerűen nem gyártanak ekkorákat! Most az 1kw-a menő. -
Osynho
addikt
válasz
lehel22 #5808 üzenetére
Hehe, érdekes vagy
Nincs kedved vitatkozni, de írtál 2 novellát annak ellenére, hogy nincs igazad
A 400W-ban már benne van a megnyugtatás faktor is! Ezt nem érted meg. A te általad vélt optimum magasabb, mint a valóságos, ezt többen is igazolták. Ráadásul én is, mivel lemértem fogyasztásmérővel a fogyasztást. 4830-a- (TDP:110W), amit fesz emeléssel szénné húztam + 3,45Ghz-re húzott B45-el BC2 alatt 200W-ot se evett a gép! Szóval szerinted a nyugalomhoz olyan táp kell, ami 2x elvisz egy konfigot?
IBT + furmark alatt (ez akkora terhelés, amit egy normál alkalmazás se tesz a gépre) 240W volt a fogyi. Ismét tény.
"nem akarlak megbantani vagy piszkalni de megharagszol ha megkerdem, hogy te milyen alkalmazasokat futtatsz a gepeden? mineswippert.... es azt is csak modjaval nehogy tulforrosodjon ?" Értékelem a cinizmust, de ezzel magadat égeted. Mint látod, rendesen ki van tesztelve a dolog. Többek által. A gyártó természetesen nagyobbat ajánl, mert az a biztos. Mi ezzel a gond? Ha egy konfig ténylegesen (nem a jósgömbből, kártyából, meg ilyen kalkulátorokkal számolva) eszik mondjuk 250W-ot, akkor miért ne vinné el egy 400W-os egység?
Ilyen kalkulátorokkal számolni a legnagyobb hülyeség, főleg, hogy műszeres méréssel többen is cáfoltuk a dolgot (de eddig is köztudott volt ezek pontatlansága - Neked ez kimaradt, úgy látom).
Nem állítom, hogy ideális a 360-os táp az én konfigomhoz, le is fogom cserélni a közeljövőben, 4 éve ez a tápom, eddig elég volt, ezt is viszi ideiglenesen. Egyébként mivel nem Mercury/Codegen/HKC szint, ezért nem kell félni, hogy hazavág vmit, max lekapcsol, ha elege van. Szóval ezt a gyávaságot se értem.
Természetesen, ha az illető CF-ben gondolkodik nem a 400W az ajánlott, de nem tudom ez hogy jött ide. Ezen kívül vehet bele gyakorlatilag bármit, vinni fogja. -
Osynho
addikt
válasz
lehel22 #5805 üzenetére
Sose fogyaszt 350W-ot az a konfig. Az én Phenom II X4 B45 + 6870-em vígan megy egy 360as Zalmannal.
Az i5 és a 6850 is kevesebbet zabál az én egységeimnél, tehát egy 400-as táp elvinné az ő motyóját, más kérdés, hogy az övé nem minőségi.
Az AMD pont azért ajánl 500W-os tápot, mert tudja, hogy nem mindenki vesz FSP/Chieftec/Enermax stb tápot... -
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
Szétesett a kurzorom
Elég bután fest + el-el tűnik bizonyos részeken. Ez 6870-nél is típushiba?
Win7 64bit, 10.12 van fent.
Restart után jó. -
Osynho
addikt
válasz
alibaba78 #4691 üzenetére
Inkább sokat segítettél!
Meg volt türelmed hozzám
Köszönet érte!
Procira visszatérve, majd letesztelem, hogy 1680x1050-en milyen értékeket kapok különböző órajeleken. Milyen benchmarkokkal érdemes tesztelni, amelyek a valós, játékok alatti teljesítményt mutatják? Crysis benchmark, Heaven?
-
Osynho
addikt
válasz
///Krisz\\\ #4666 üzenetére
Facepalm
Ami saját magam felé is irányult...
Ez milyen? Ahogy nézem, 3,6Ghz-es Phenommal 3904, szal nem olyan gáz
-
Osynho
addikt
Üdv!
Megjött az Asus 6870-esem. Idle 10% a venti, így egész halk. Viszont játék alatt ordenáré módon felhangosodik, 80%-ra gyorsul. Először nagyon megijesztett, nem vagyok ehhez szokvaA játékból kilépve nem áll vissza, csak 20%-ra...
Ezen kívül terhelés nélkül csak 160/200-ra áll vissza. Valami ötlet? 11.1a béta van fent, Win7 64bit. A 4830 után csak letakarítottam a régi drivert, nem tettem újra az os-t.
-
Osynho
addikt
válasz
alibaba78 #4432 üzenetére
Hát úgy tudom, a hűtés kicsit meg van variálva és nem tudom, hogy ez vonatkozik-e a nyákra. Mindegy, majd kiderül.
Voltak gondok anno pl a ref 4850 esetében, ha S1-et tettek rá, a VRM hajlamos volt túlmelegedni, ezért kérdezem. A gyári coolerek hűtik ezt a részt is? (a talált képeken nem igazán) -
Osynho
addikt
válasz
alibaba78 #4430 üzenetére
Ezt én is nézegettem, de itt csak annyi van, hogy 6870. Ez most akkor a teljesen referencia nyákos kártyákra vonatkozik? Én Asus-t szerzek be - a téglahűtőset
-, ami nem teljesen referencia, erre jó lenne az S1 rev2? Vrm-eket hűtik gyárilag / kell rá vmi plusz borda?
-
Osynho
addikt
Üdv!
Tudja valaki, hogy egy 6870-en hány tűs a venti csatlakozása? Egy S1 + 12es cooler lenne rátéve egy Asus 6870-re (legalábbis most ez a terv) A mostani 4830-asomra is így szerkesztettem rá és ATT-ből tudom vezérelni a fordulatot. Örülnék, ha ez menne a következő vga-mon is.
-
Osynho
addikt
Köszi az infókat
-
Osynho
addikt
válasz
///Krisz\\\ #4052 üzenetére
Arra gondolok, hogy mivel nem ref nyákos (vagy igen?) esetleg különbözik a többi 6870-estől (tuning stb).
(#4055) krisztofer55: Köszi
Hőmérsékletek hogy alakulnak?
-
Osynho
addikt
Üdv!
A 6870-esek akkor nem (vagy csak elvétve) produkálnak hibát, ugye? A ref hűtés is megfelelő ezeken? Van itthon egy AC S1, az rámenne?
A Gigabyte GV-R687OC-1GD HD hűtése jóval komolyabbnak néz ki, mint a ref. Ez milyen kari? -
Osynho
addikt
válasz
CaptainChaos #3579 üzenetére
A mostani lapod is tudja a magfeloldást. (vagyis nagyon meglepődnék, ha nem tudná
)
HT, NB frekvenciát is nézted a tuning során?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- No Voice in the Galaxy
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Commandos: Origins teszt
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS DUAL 4070 Super 12GB ALZA garancia
- ASUS TUF RTX 3070 Ti - Bármelyik RX 6800 (XT) / 125 000 Ft
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- AM 5 lapok
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest