Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stargun!

tag

válasz Wolf77 #5179 üzenetére

Sziasztok, köszi a javaslatokat.

Előrebocsátom, hogy nekem a gépem munkaeszköz, naponta sok-sok órát ülök előtte, nem csak játszom fülessel a fejemen. A Giga ventije átlagos felhasználónak egyáltalán nem hangos. Csakhogy én NÉMA géphez vagyok szokva, ahol a géptől 1 méterre SEMMIT nem lehet hallani.

Eddig ilyen is volt a cuccom egy 8800 GT-vel és Accelero S1-gyel. (Nomeg egy 92 mm-es PWM-es AC ventivel az S1-gyen)

A gyári venti megtartása melletti AC ventivel való felszerelést már én is megpróbáltam, de nem fűztem hozzá túl sok reményt (és sikertelen is lett a kísérlet). A gond az, hogy ezen a gyári hűtőn túlságosan kicsi a lamellák közötti távolság, vagyis elég nagy statikus nyomású venti kellene a jó áthűtéshez. Az S1-ben pont az a jó, hogy a bordák közötti nagyobb távolság miatt könnyebb lefújni róla a meleget, ugyanakkor a hűtőfelülete igen nagy. Szerencsére ezen a Giga kártyán a hűtő csak négy csavarral rögzül, pont mint az S1, így könnyű cserélni csak a VRM borda marad kérdéses.

Ne aggódjatok értem, műszerész végzettséggel lettem villamosmérnök kb. 13 éve, már egy pár dolgot építettem életemben. Sőt, még Accelero S1-et is szereltem 4-5 db-ot nyom nélkül. ;)

Ahol vettem a kártyát azt mondták, hogy a legkevésbé sem érdekli őket a hűtőcsere gari szempontjából, csak profin, nyom nélkül csináljam. Pont ezért szeretném elkerülni a VRM leszedését, már csak azért is, mert az a borda eléggé jónak tűnik.

Ezért kérdeztem volna, hogy bárki tett-e már rá ilyen Giga 4890-re S1-et. Ha még nem, akkor azt hiszem én leszek az első itt a fórumon. Ez esetben ígérem, megírom a tapasztalatokat. :K

Új hozzászólás Aktív témák