Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Ha nincs logoutos leírás, akkor "csak" meg kell keresned azt az ellenállást, aminek egyik végén ugyanannyi az ellenállás mértéke mint az FB-n, a másik meg 0 Ohm, azt kell grafitozni Sőt, ha forrasztani akarsz, akkor szerintem ez a két pont jó a 4830-hoz is.
A vMem mod valószínűleg ugyanaz mint a 4670-nél, tehát az adott.szerk.: mellesleg 4850 vmod van a techpowerup-on is, azt is érdemes lenne megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz TomBoy1986 #3450 üzenetére
Minden bios tartalmaz overdrive limitet, amit az ati állít be, és mellé társít egy kulcsot. Ezt az RBE nem tudja feloldani, ezért ha azzal megváltoztatod (method 2), akkor valószínűleg nem fogja felismerni a catalyst a vga-t. De a limit - kulcs párosokat lehet másolni bios-ról bios-ra.
RBE-vel kimented a bios-ból a "signature" fájlt (ez a neve), és hozzáadod a vga-d bios-ához.
Mivel a 4850 szinte ua. mint a 4830, innen válogass bios-t. RBE-vel megtudod nézni az additional features oldalon. Bővebb infó itt. -
barnam_
nagyúr
válasz Alister71 #3442 üzenetére
De most te miért? 4670!?
Kb. ilyen szintű válaszra számítottam tőled.
Tudom te, eddig is ilyen fikázó ember voltál.
Ezt rosszul tudod.Ha nem érted a különbséget a 3DMark és a játékok között, akkor nincs miért vitázni.
Inkább azt mutasd meg hogy a játékokban gyorsabb a 9800GT.[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz TomBoy1986 #3438 üzenetére
RBE-vel cseréld le az overdrive limitet (signature fájlok), hátha életre kel nálad.
Nálam eddig is működött, csak nagyon kevés volt (778/1140 mhz), találtam egy bios-t amiben 900/1200 a limit, így 3d-ben 900/1150-en megy nálam.Lord Vader: az egész ott veszti értelmét, hogy idejössz 3dmákkal villogni, holott senkit nem érdekel...
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz CHIPman #3360 üzenetére
a HD4670 vmoddal megy 1200+MHz-et stabilan...
Ebben én nem lennék olyan biztos... 1 Ghz még megy, de felette már elég bizonytalan, sok fesz kell neki, és akkor is jó ha pár 10 mhz-el megy többet.
Ha a memóriára gondoltál, akkor az előbbi mondatom tárgytalanszerk.: meg egy egyszerűbb chipet (RV630/730) könnyebb magas órajelen járatni, mint egy sok tranzisztorból álló, 800 (640) SP-set.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz sarkany007 #2378 üzenetére
Én ismerek egy okosat, úgy hívják hogy Kereső, és fent baloldalt lakik
-
barnam_
nagyúr
válasz cintula187 #2315 üzenetére
Ja, nem tudom, nekem HD4670 van
MSI-nek elvileg jó a hűtése. -
barnam_
nagyúr
válasz cintula187 #2313 üzenetére
Nem tudom, Írókéz kft.-hez (Szombathely) szól a gari.
ON:
Melyik vga-ra gondolsz? -
barnam_
nagyúr
válasz freeapro #256 üzenetére
szerencsére könnyen felismerhető mennyi van benne, itt az oka:
In order to go from 800 shaders to 640 shaders, AMD disables two SIMD units... The information which SIMDs are disabled is stored inside a GPU register that can be read back, and is basically a bit mask of the disabled SIMDs.For example, on the PowerColor HD 4830 that bit mask is 10 0000 0001. Ten bits, with two bits being 1 (=disabled). This leaves us eight SIMDs, resulting in 640 shaders. On the HD 4830 from AMD the bit mask is 00 0100 0011. But hey, that's only seven SIMDs which gives us 560 shaders.
bocs amiért nem fordítom le.
-
barnam_
nagyúr
Azt hiszem ez is fontos:
AMD sent HD 4830 samples to reviewers with missing shaders -
barnam_
nagyúr
válasz silent84 #238 üzenetére
ha $-al számolok, akkor kb. 27k, ha euróval, akkor 35k [árfolyamadatok]
ha tényleg ennyi lesz az ára, akkor szerintem jól döntöttem (HD 4670) -
barnam_
nagyúr
válasz dangerzone #172 üzenetére
ugyanolyan van a 4850-n is
olyan mint egy s775 gyári hűtő -
barnam_
nagyúr
válasz tzsolesz #120 üzenetére
leírom én is a véleményem, hátha érdekel:
én nem akarok 30k-t vagy többet kiadni vga-ra, mert felesleges. 1024-ben játszok, AA kilőve a CRT miatt (csak 60 Hz-en megy akkor, és ezen ATT se tud segíteni); ráadásul amikor kolis voltam, csak 7végén tudtam játszani az asztali géppel. pont ezek miatt adtam el a X1950Pro-t majdem új árán, és vettem a 2600XT-t. szóval nekem a 18k-s 4670 pont jó lett volna, de talán tudok még szerezni 20k-ért.
előbb utóbb úgy is normalizálódni fog a helyzet, ha kell bevatkoznak állami szinten (szvsz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest