- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #7815 üzenetére
Nem tudom mit kell írttózni egy kis reszeléstől, újabban senki nem csinál házilag semmit. Na meg mind vf700,900 elég felesleges ezekre a karikra, főleg újonnan 5-7k pénzért.
Anno képesvoltam egy AC silencer bordát szétfűrészelni egy fűrészlappal, hogy fordított irányban passzoljon a 9800pro-mra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nahát, most lement 3 pálya fagyás nélkül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen ez okés, de előzőleg is szívtam az omega driver maradványai miatt, ezért nyomtam tiszta installt. Win felrakás meg megy magától, ahjoz nem kell gép elött űlni. (saját xp előnyei)
Aggregátor: Egyszerűen nem tetszik az ATT, az omega drivert is csak a cod uo, cod2 alatti fagyások kiküszöbölése miatt próbáltam ki, de nem segített a dolgon.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehhh, omega driver megint bizonyított nálam, csak úgy magától lefagynak vele a 3d-s progik, képernyőváltáskor lefagyott a gép, próbálnám uninstallálni, lefagy közben, szal megint rakhatom fel wint. Még jó, hogy nem csak egy van a gépen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ahh, omega driver behalt egy felbontásváltástól... És ezzel is fagy mindkét cod.
Gbors: próbáld ki a kettőt, ég és föld a fizikai modell bennük.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak kíváncsiságból, te hogy tudtál vezetni sötétben MW-ben? Akkori karim GF2MX400 volt, és az nem rajzolta ki a lámpák fényét, ergo full sötétben mentem...
(mondjuk a játék nem ért túl sokat, hamar törlésre került, miután a levegőben belerepültem egy szélesség nélküli élével felémnéző kerítésbe) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nálam pl. komolyabb 3d-s alkalmazás asszem 65-70 fok közt küldi vmoddal, cod UO max beállításokon meg 55 fok körül elvan, holott cod2 meg felfűti rendessen.
Kellene neked valami komolyabb izzasztás, ez a progi pl. szépen leterheli, és közben mondjuk agct fájlba is írja a hőmérsékleteket. [link] (és látványilag is igen komoly)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Robinhofan #7499 üzenetére
1280*720 DX7, 4XAA, minden más maxon, így 70-140 között van, füst közepén sem megy át diavetítésbe. (ezek az értékek normális proceszorral, és a multigpu parancs bekapcsolásával érthetők)
7600GT-nél elég dúrván jobb, de megvenni akkor érdemes, ha nem egy celeron mellé veszed.
bolcsodal: Nincs semmi hibaüzi, amiket írtam, aszthiszem a restart után keletkeznek.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nahát, ezaz. Felküldtem omegát, 2 perc játék cod uo-ban, és fagyás. Semmi mással nincs problémám, csak azzal a két játékkal, amit szereték, és mivel elég kevés idő jut(fordítok) játékra, ez kicsit bosszant.
Mi az a NWN1 játék?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #7472 üzenetére
Le kelett volna fényképezni, mert uninstall után nekem 2d-ben pl. mozilla ablakból etüntek a gombok, színek, mintha sosem lettek volna ott, aztán variálódtak attól függően, hol volt az egér... Egyébként most újra meg fogom próbálni, mert jelenleg egyik driverrel sem vagyok képes CoD UO-t v. CoD2 -őt játszani, rendszerint random módon vagy 1-2 per után megfagy, vagy 1 órás intervallumon bellül. Előállt olyan jelenség, hogy éppen jeepben ültem CoD UO-n, erre játék megfagy, kép kimerevedik, de a kocsi motorhangja még két perc múlvi is változott...
Valószínüleg ez a codos probléma is csak engem sújt a komplett játékostársadalomból.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kíváncsiskodtam, hogy milyen hatással van a karira a PCIe freki emelése. 140MHz már sok volt, de 120-at simán vitte, ezzel okozva erős 1% (124 helyett 125-126fps) növekkedést, úgyhogy visszaraktam alapra. De akik 3dmark trónra törnek, azoknak jó lehet.
Jah ezzel a freki emeléssel óvatossan, sokfelé olvasni, hogy elhalálozhat tőle a kari. (de okot sehol nem tudják)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LALA_kiraly #7340 üzenetére
8600GT és 2600XT közé esik a sebessége, boltban kapni, van topicja, és van logoutos cikk róla. Tudja DX10.1-et, ezzel SM 4.1-et, és kevesebbet fogyaszt egy 2600XT-nél. Többit majd a topicjában megmondják. És PH!-s írás is van róla: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
efegyke #7264 üzenetére
Most mondjam, h. "olcsón" vetted? Itt mifelénk nem átalnak 9k-t is elkérni érte, GDDR3-as XT-t meg már láttam 19k árban, szal az arányok stimmelnek... Egyébként meg amíg 80 fok alatt van a kari, nincs gáz.
Tuja1: AMD Gpu Clock Tool szépen kezeli 857 fölött is.
fagy: Még jó, hogy egy órája raktam újra 8.1-et vidkari csere miatt, mert a pro-m ra nem raktak analog tv-hez kimenetet...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Meg kellene nézni a karit valami normális alkalmazásban is a két órajelen, nem csak 3trémarkban.
És akkor kérdezhetném, hogy kétmagos proccal, magas órajelen miért nem tudom átlépni a 4k-s határt. De már rég uninstalláltam, mert progi szerint alig jobb a vmodos 7300GT-mnél, játékokban meg kb. 2x olyan gyors. Szal ennyit 3trémarkról, ezt mérte a 05 és 06 is nálam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem órajelkorlát, hanem kevés bit. A lényeg, hogy az órajel képzésére 7 bitet használ ilyen módon:
"Az alap 6,75MHz-et - amiből a GPU órajelét származtatják - 7 biten szorozzák föl. Igy 857,25MHz felett szükség lenne a 8. bitre, hogy ne csorduljon túl..." --wwenigmaEz annyit jelent, hogy pl. Amd Gpu Clock Tool ugyan probléma nélkül beállítja bármekkorára az órajelet, 857 felett pl. atittól nálam a gpu-ra 13MHz-et írt ki, holott 880-on megy. Azaz ezzel a progival simán tudod majd húzni, és mérni a hőmérsékletét, bár tuningban időnként lehetnek gixerek, mert pl. nem szereti ha egyszerre állítják benne a gpu és ram órajeleket. Ennek mikéntje (és 3dmark dolgok) le lettek írva 1. hsz-ben.
3Dmarkolás szép dolog, én pl még tuningolva is negatív rekordot csinálok csak benne...
Csatlakozva fagy kollégához, 880MHz-hez már vmod kelett nálam is, alapon 820 körülig megy el, plusz a PRO-k magfesze picit kevesebb az XT-k magfeszénél.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Alap 8600GT esetében itt aztmondják jobb a 2600XT, de igazából játékfüggő a dolog, nézd meg mivel akarsz játszani, aztán nézd meg a PH!-s tesztet a karikkal, és dönts. Ill. ha van kb. 2k külömbség, akkor vedd az olcsóbbat, és 512 ram tényleg felesleges ezekre a karikra. Ha picit több pénzed van, akkor meg vegyél HD3850-et.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A blue ray lejátszást a blue ray olvasó támogatja hardveressen. A kari a video folyam dekódolásában tud segíteni, a normál dolgok melett VC1, x264 kódolásokkal is elbír, azaz ha ilyen HD kódolású filmet nézel vele (és megfelelő lejátszóban be is van kapcsolva a hardveres mód pl. powerdvd tudja), akkor szépen számol a proci helyett.
Egyebek iránt 1. hsz...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Strapás egy karik ezek, nemrég vettem észre, hogy a kari ventije nem forgott (vmoddal meg van kínálva a kari), csak a légcső túlsó végén lévő venti tolt be egy kis hideg levegőt, így ment a gép kb. 1 héten át, mert javarészt 2D-re használtam (56 fok), 3D-t is játszottam, de Postal2 nem volt képes túlmelegíteni, ellenben atitool hamar felvitte 80 fok fölé, akkor esett le h. nem megy a venti.
Bajjal járhat, ha túl nagy kussban működik a gép...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Flatron710 #6901 üzenetére
Nézd meg egy másik kábellel, v. másik készüléket rákötve...
Csokibácsi: írd be a googlebe, hogy "file upload"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #6571 üzenetére
Ahh, előbb kicsit félreolvastalak, na mind1...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #6571 üzenetére
Nem feltétlen. Multkor véletlen beállítottam 800-ról 50MHz-re a GPU-t, és ment simán. Amelett semmi baja 857 felett, már kb. 20 alkalommal lőttem be 880MHz-re, semmi fagyás. Mondjuk ha elsőre nem tölt be, hanme várni kell kicsit, akkor tud fagyást okozni.
Bár tényleg kiadhatnának már egy bugfix releast...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #6559 üzenetére
Vmodon mit mutassak? Két szál drót van hozzáforrasztva az egyik IC két lábára...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én fényképeztem, ha arra gondolsz. Vmodot meg mindig kivezetem, mert ugye menet közben kell beállítani, és párszor leírtam már a véleményemet a ceruzázásról, főleg hogy itt 650-ről kb. 550 ohmra kéne leceruzázni, ami elég meredek ötlet.
Itt van egy újabb kép, már bent a gépben, így könyebb elképzeni: [link]
És itt a teljessen összerakott gépről:
[link]Igen, "más" elképzeléseim vannak a számítógép mibenlétéről...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vaniliásrönk kérésére a kép a hűtésről: [link] A venti innen nem kap levegőt, mert letakarja a hangkari, oldalról szív be egy kicsit, valamint fent a légcsőbe nyomja be egy plusz venti a friss levegőt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A gyárit még véletlen sem. Tedd fel a hivatalos 8.1-et. Ahogy nézem PCIe-s a karid, ott nem is lehet gond. Csak legyen .NET keretrendszer 2.0 a gépen. (microsofttol letölthető ingyért)
Gyári hűtővel is lehet tuningolni, amíg nem megy 80 fok fölé a kari, addig nincs probléma vele, cserélni drágábbra nem éri meg. Egyébként asszem vf 900 jó...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gúgül súgjá:
A 2008-as év legújabb Catalyst meghajtója a 8.1-es verziószámot viseli, és a számos javításon túl a MultiView nevű új ficsőrrel is rendelkezik, mely több kártyás rendszerek esetén lehet hasznos. A meghajtó a Radeon 9550-es szériától fölfelé az összes Ati kártyát támogatja, beleértve a hamarosan megjelenő 3870 X2-őt is. A driver a következő játékoknál tapasztalható nagyobb hibákat javítja: Half-Life 2: Episode 2, F.E.A.R., BioShock, TES IV Oblivion, World in Conflict, ET: Quake Wars.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mcmester21 #6433 üzenetére
Ált. lusta vagyok, és csak rátelepítek. Mikor nem, akkor uninstall, restart, majd install. Driver cleanert csak akkor, ha valami gáz volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azért jelent a 700MHz 1400-at, mert a memória az órajelimpulzus felfutásakor, és lefutásakor is tud adatot szolgáltatni, nem csak a felfutásakor, mint a régi SD ramoknál. Innen ered a neve, hogy DDR azaz Dupla Adat Ráta. (magyarosítva)
Itt van bővebben a wikipédián: [link]
A GDDR3-as ram ami a karidon van, az meg nem DDR3, hanem grafikus célra fejlesztett DDR memória 3. típusa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- 3D nyomtatás
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest