- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #9025 üzenetére
Értem, ennek az lehet oka, hogy az AMD GPU Clock egyből arra rakja, és így megkerüli a bűvös 857-et? Vagy módosít még valamit, amit a ATT nem?
Az AGCT valahogy a bios-t kerüli meg, mert a bios miatt lehet csak 857 MHz-ig húzni. Ha rákeresel a topicban, bővebb magyarázatot is találsz. Ha 860-ra állítod, 857 Mhz lesz, de ha pl. 880-ra (ATT-ben, vagy akármelyikben), akkor tizen valahány mhz lesz.
Szerk.: itt most a vga bios-ról van szó, nem az alaplap bios-ról.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #9023 üzenetére
Vmod-ot csak 3DM miatt csináltam, amúgy vmod nélkül használom, mert amivel játszok, arra így is tökéletes.
850Mhz fölé Amd Gpu Clock Tool 0.7-el (AGCT) tudod tuningolni. Nem titok, ez (+ link) benne van az első hsz-ben.Illete 850 Mhz-es GPU freki melett érdemes fölhúzni 850Mhz fölé a memókat, vagy nem ér meg 1 esetleg 2 fps-t?
Ha bírja a memória, akkor igen, amúgy nem. Korábban fagy53 készített egy kis tesztet Crysis-al, ott az jött ki, hogy jó ha szinkronban megy a gpu és a memória.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #9020 üzenetére
Nem vagy láma, csak én voltam lusta bővebben kifejteni
900 Mhz feletti gpu-nál (de főleg 1Ghz közelében) már sokat számít a memória sebessége, mert ha lassú, akkor csak vár a gpuPl. amikor 1Ghz közelében volt nálam a gpu, több pontot értem el úgy, hogy növeltem a mem órajelet, de csökkentettem a gpu-t. Holott alapesetben a gpu tuning-al jobban gyorsul.
-
barnam_
nagyúr
válasz
i are robot #8999 üzenetére
Hát most megy használtan 14-15k-ért a PH-n, nyárra/őszre simán 10k körül lesz.
Újonnan 17k-ért lehet venni, szóval nem sokat ér már. -
barnam_
nagyúr
válasz
i are robot #8997 üzenetére
Sok bizbasz a Full-hoz se jár, csak a játékokban tér el a Lite-tól. Szóval ha spórolni akarsz, és nem kell a játék, nyugodtan vedd meg a Lite-ot, ahhoz is adnak minden szükséges kábelt + átalakítót.
Szerk.: Logout blogomban találsz képeket a hűtőről és a kártyáról.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8979 üzenetére
Tudom hogy szőrszálhasogatás, de 1Ghz körüli GPU-nak nem elég az 1900-2000 Mhz-es ram
CPT.Pirk: Sok lesz a fröccs, mert Ő a 8977-re válaszolt, nem a 8979-re
-
barnam_
nagyúr
Egyik ismerősömnek is hasonló konfigja van, mint neked, és azon elég lassú a Vista.
Bár ha csak a DX10 fejlesztés érdekel, arra elég a 2600Pro.(#8946) MatyeeAM2: Pedig de
Crysis DX10-ben elég siralmas.
(#8947) fiftyke: COD4-re a 8600GT szerintem jobb, már a 2600XT-vel is elmegy 1024x768-ban max-on, 4xAA-val.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8939 üzenetére
Passz... általában nálam se szokott gond lenni.
Amúgy XP-n sokkal több a bugos driver mint Vista-n. Ezért jövő héten visszarakom a Vista-t. -
barnam_
nagyúr
válasz
Jon Mathias #8929 üzenetére
A 8.3-as bugos volt Crysis-ben, de a 8.2-vel semmi gondom nincs.
-
barnam_
nagyúr
-
-
barnam_
nagyúr
Szerintem sokkal egyszerűbb a Radeon Bios Editor-al beállítani a 2D/3D órajeleket, illetve a venti vezérlést. Nézd csak meg miket lehet állítani a ventilátoron, van egy úgynevezett "Transfer function", az jobb mint a sima "Temperature table". Tmin - a minimum hőmérséklet, ahol bekapcsol a venti; Tmax - az a hőmérséklet, ahol 100%-ra kapcsol; Tmin% - kezdő fordulatszám; Slope - a fordulatszám emelkedése, x%/16 °C. Van egy help is, ott részletesebben leírja ezeket, de angolul.
Én ezzel állítottam be, mégpedig úgy, hogy 70 °C-nál még csak 40%-on forog, 80 °C-nál pedig 100%-on. Ezt a fajta vezérlést nem tudja az ATT. -
barnam_
nagyúr
válasz
Sprinter1969 #8838 üzenetére
1. vegyél 256MB-osat
2. vársz az 512MB-osra -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #8823 üzenetére
1 bazdmeg még elmegy, több már nem
Egyébként már régóta 20k alatt van a 2600XT ára, DDR3-as Sapphire-t már 17k-ért lehet venni. Azon meg ne idegeskedj, hogy vehettél volna DDR4-eset, mert alig gyorsabb, ráadásul a DDR3-asokon általában jól húzható ramok vannak.
Nyiscsák: Az még jobb
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #8775 üzenetére
1280x1024 ben közepes beállításokon(35-38 fps), vagy 1024x768 ban magas beállításokon(tehát minden magas)Még 1600x1200 ban is lehetett vele játszani, igaz itt már érezhető lassulás volt, de 17-22 fps még itt is megvolt.
Ezeket a beépített benchmark-al mérted, vagy a játék közben ennyi fps? Csak mert a játékban néha 10 fps-el lassabban megy, mint a gpu_bench átlag fps-e... Arról nem is beszélve hogy egy 2600XT nem képes így futtatni a Crysis-t (1280x1024-medium, 1024x768-high).
-
barnam_
nagyúr
Volt valaki akinek vmi 2800+ Sempron mellett volt a vga, úgy persze hogy cpu limites.
Bőven elég a procidhoz, szerény véleményem szerint. Sőt, vélhetően hamarabb űtközöl majd proci limitbe, mint vga-ba.
Ez a 2 mondat ellent mond egymásnakHelyesen: Sőt, vélhetően hamarabb űtközöl majd vga limitbe, mint proci-ba.
-
barnam_
nagyúr
Bizony örülök neki
Így már csak a Rivatuner kell monitorozáshoz, a tuningal se kell már foglalkozni. Nálam jól írja ki a feszültségeket moddolt bios esetén is.
Szek.: ezt találtam a FAQ-ban:
Q: Why do I get three dashes instead of a number in some of the 'voltage' boxes?
A: Those voltages are 'fused', as ATI calls it. I suppose this means that it's the driver that sets these voltages. However, you can just leave this as it is or you can overwrite the dashes with any numeric value you like. -
-
barnam_
nagyúr
Crysist közepes grafikán vittem végig nagy felbontásban, de kipróbáltam highon is, ott is csak néha-néha akadt be.
Nálam 1024x768-ban minden medium-on is néha lemegy 20 Fps-re, ha sokan jönnek
Ezért sztem nem mérvadó a beépített benchmark, mert abban átlag 38 fps-t kaptam, holott a játék közepénél ritkán megy ennyivel.tzsolesz: Nem azzal van baja, hogy rosszul írtad le, hanem VaniliásRönk szíve az AMD fele húz
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothzoltan #8419 üzenetére
300W-os Codegen igen gyege, lehet amiatt kapcsol le 3D-ben.
Vegyél egy 350W-s FSP-t, kb. 6.5k-ba kerül, és az minőségi, megbízható táp. -
barnam_
nagyúr
Pár hónap VF700 használat után már nem tartom olyan halknak a gyári hűtőt... főleg amikor 3D-ben felpörög.
Accelero-ból az S1 Rev.2, és S2 megy fel rá, az előbbi jobb, mert 2-vel több heatpipe-ja van.levill: Nem túl ésszerű CF-re beruházni, főleg úgy hogy még alaplapot is veszel hozzá. Eladod a 2600XT-t, és hozzáteszed amit a második 2600XT-re költenél, és vehetsz egy HD3850-et. Ráadásul 2db 2600XT-ben csak 240SP van, míg a HD3850-ben 320...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Magisk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest