- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
válasz
tknof1871 #2917 üzenetére
A Catalyt mindenképp kell a kártgya helyes működésével, csak ne a legújabbat rakd fel(bár nálam az van fent), hanem egy régebbit. Nálam a leggyorsabb a 8.11 volt..
Everestnél: TJMax autón és így néz ki nálam:
Átállítottam a riasztási küszöböt, hogy mutassak egy hibaüzenetet, ami hangkíséret mellett bukkant fel:
[link] -
Badman 4ever
őstag
válasz
tknof1871 #2915 üzenetére
Ne állítsd a ventit, egy jótanács, ha maxon megy az nem baj, csak legfeljebb zajos egy kicsit.
Nem használok semmilyen automatikus megoldást, ha tuningról van szó, így a FindMax gombokat nem használom. Saccoltam a maximumot és amikor túl sok volt GPU resetet csinált a Catalyst és tudtam, hol a maximum GPU sebesség. A memóriánál pedig azt néztem mennyire szemetel a kártya és addig húztam, amíg elfogadható maradt ez az érték. Ennek megvizsgálására való a Scan Artifact gomb.
Az EVEREST pedig figyelmeztető üzenetet küld csak magas hőmérséklet esetén. -
brd
nagyúr
válasz
tknof1871 #2887 üzenetére
Úgy értettem, hogy nem az Omega driver része, hanem ugyanúgy külön alkalmazásként települ, mintha külön telepítenéd (bár az lehet, hogy mivel már CP (Control Panel; ez még az volt, ami a Megjelenítés/Speciális füleibe épült be) nem készül a Catalystokhoz, értelmetlen lenne ATT nélkül drivert telepíteni, mert nem tudnád beállítgatni).
Nekem nem ilyen kártyám van már, de a sima Catalyst drivert (CCC nélkül) használom, ATT-vel. -
Badman 4ever
őstag
válasz
tknof1871 #2883 üzenetére
Elszállt a ventid az biztos és nagy baj, mert így alapból is magas a hőmérséklet, aszerint, amit leírtál 40/64.9 nálam meg 35/40 terhelés nélkül, így életveszély a tuning és még a játékok futtatása is(mármint a kártyára nézve
).
Amúgy az Ati Toolst külön is le tudod tölteni. Én például a legújabb Catalysttal (9.1) használom együtt. -
brd
nagyúr
válasz
tknof1871 #2880 üzenetére
Szerintem nincs együtt vele (mármint Omega driver, ATT), max. ha úgy állítod be, akkor vele együtt feltelepül (bár annyiban igazad van, hogy alapbeállítás szerint felkerül vele, de nem véletlenül lehet beállítani
). Mindig érdemes a legfrissebbet használni (bár 9600XT esetén már nincs sok értelme frissítgetni, ahhoz elég régi kártya; nem kerül bele semmilyen hibajavítás ezzel kapcsolatban). A feszültséget, úgy emlékszem nem lehet állítani 9600XT-n (ill. abban biztos vagyok, hogy az enyémen nem lehetett). Ezért legfeljebb azzal tudod tönkretenni, ha az órajelet, vagy a ventilátor sebességét olyanra állítod. Órajelet nyilván apránként kell állítani (és tesztelni, hogy nem hibázik-e a kártya), a hőmérséklet meg mondjuk 70-80 foknál feljebb ne menjen terhelés közben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Stellar Blade
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged