- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Neck
veterán
Ehe ehe kuc kuc.
De ez egy 9600XT. Méghozzá nem is akármilyen. Ennél tökmind1 hogy a RAM 256MB,de erre nagyon jó RAMokat tehettek.
A referencia órajel 500/600
A tiéd 660/776.
Csodálkozol hogy gyorsabb?
Viszont az a 256bit az fogalmam sincs hogy lehetséges.Ez minden törvényszerűséget felborít. Olyan mint egy 9800XT lenne.
Connect3D PowaMindig mondtam!
(Nekem is oan van )
Nem cserélünk?
szerk: Pedig a GPU 1000% hogy 9600XT rajta.
[Szerkesztve] -
buzzz
csendes tag
Vettem egy Connect 3D 9600XT 256-mb-os monitorvezérlőt. Az a helyzet,hogy k*rva gyors,szerintem gyorsabb,mint kellene.3D mark 2003 4926 pontot adott rá defaultban.
Itt 1 Aidás teszt:
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya ATI Radeon 9600 XT (RV630)
GPU kódneve RV360
PCI eszköz 1002 / 4152
Tranzisztorok száma 76 millió
Gyártási technológia 0.13u
Busz típusa PCI
Memória mérete 256 MB
GPU órajele 660 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 4 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 2000 MPixel/mp
Texel Fillrate 2000 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 388 MHz
Effektív órajel 776 MHz
Sávszélesség 9504 MB/mp
Grafikus processzor gyártó
Cégnév ATI Technologies Inc.
Termék információ http://www.ati.com/products/home-office.html
Illesztőprogram letöltés http://www.ati.com/support/driver.html
Nem tudom mi van vele,de a játékok sokkal gyorsabban mennek,mint 1 sima 9600 XT-vel. Lehet hogy azért mer 256-os? Amúgy Németországból hozattam,baráti alapon megszereztem 210 Euróért,de a rendes ár 260 euró. Lehet hogy ez nem is egy XT?????? -
t-rac
senior tag
Mégsem veszek a Ready-ben,mert véletlenül nettó árakat néztem
Szóba jöhet 46-ért a Powercolor Radeon 9600XT 256MB,és 50-ért a Sapphire R9600XT 256MB VIVO sulinetben. Mi a sapphire-ról a vélemény? Jobb mint a powercolor? KB.Mennyit lehet rajt felhúzni? Mennyi az alapórajele?
-
hi. mennyire lenne gyorsabb az én 9600xt -m ha bekapcsolnám a catalystos overdrive -ot?
köszi
-
-Jackson-
őstag
vivo=video in video out, magyarul arra videot bátran köthetsz (és persze videon keresztül a tv-t is tudod nézni/felvenni).
manifesto-nak: 47 ezerért ne akarj már 9600xt-t venni,
inkább lesd meg ezt --> Bővebben: link mintha jobb lenne egy fokkal 9600-nál
[Szerkesztve] -
t-rac
senior tag
Szeva! Köszi a válaszokat! Most a Readyban 2 kari között vagyok:
ABIT 9660XT 256MB VIVO
ABIT 9660XT 256MB
A VIVO-val meg lehet azt csinálni,h 1 kábel segítségével a TVről vagy a videoról
Fölveszem a filmet a gépre. Csak akkor kell a VIVO ha igen. A fórumban azt mondta vki régebben,h melegszik mint állat.Igaz ez?
A HIS EXCALIBUR 9600 XT 128MB VIVO/turbo az mivel gyorsabb mint 1 sima 9600XT 128MB-os? Jelent v,it ott a turbo? Én mindenképp sulinetbe akarok karit venni,de ha van olcsón nem sulinetbe 35k alatt akkor az is jó.Az ABIT 32000,a VIVO 34000.Ha a sulinetben veszek,akkor vagy a POWERCOLOR 9600 XT 256 MB-ot vagy az ASUS A9600XT 128MB TD-t veszem.Na Hi! -
Neck
veterán
Egyébként szeretem, amikor két HSZel fentebb kifejtem, sokadjára, hogy miért is NEM JÓ a 256MBos, dúl a segítő szándék meg minden (hátha én is visszakapom máshol) erre két HSZ múlva is megkérdi. Olvasni minek?
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
válasz
manifesto #1935 üzenetére
Máris sokkal jobban hangzik mint az Abit,
Lehet hogy az Abit alaplapba jó (mondjuk én ezt sose mondtam, én a világért se vennék Abitot) de VGAba NEM!
Se NVbe (Siluro fos) se ATIba.
Inkább vegyél egy GeCube 128MBos 9600XT Extreme-ot, lehet kapni a Mistralba 42kért.
Mennyid van rá? Mert ha több akkor ne 9600XT -t vegyél hanem 9800Prot. Az is van a Mistralba..
(Mondjuk én a Mistralt se szeretem, de a GeCube az van annyira jó, hogy akármennyire utálom a Mistralt, bemennék érte, ha nem lenne már egy Connect3Dm)
[Szerkesztve] -
manifesto
csendes tag
Sziasztok!
Nagy kérdésem lenne!
kb. három hete vásároltam egy gépet...
Azóta csak egy videokari hiányzik belőle, mert amit kinéztem, az nincsen sehol...
Így három hét után már igazán nagyon örülnék, ha leülhetnék az uj gépem elé....
Szal arra kérlek benneteket, hogy mondjatok egy helyet, ahol tudok venni egy Abit ATI Radeon 9600 XT 256RAM(128 is jo lenne) VIVO-s karit!!!
Abitot azért szeretném, mert az alaplap is az, igy talán jobban együttműködnek...
Ha ez nem lényeg akkor kérlek ajánljatok másmilyen olyan 47e ft-ig
Örök hála
ELőre is nagyon köszönöm............... -
Neck
veterán
Ja és még valami, most értük el azt a szintet, hogy a leggyorsabb AGPs kártyák kihasználják a AGP8x-et. Most. Mivel a PCIExpress 4x gyorsabb, mint az AGP, ezért van benne tartalék bőven, nem fogják módosítani egy jó darabig.
Tomshardware-n van egy cikk, a srácok lemaszkolták a PCEx16ot 4-esre, és majdnem ugyanannyi FPSt mértek X800XTvel, mint az x16 alatt. Asszem 1-2 FPS volt a X16 javára, de azt írták, ez a maszkolás miatt volt, mert nem tudták szépen megcsinálni.
No comment a tartalékokról...
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Egy dekával nem mennek jobban a játékok 256oson. Sőt. Ha egyezik az órajel akkor egyforma jól mennek. Ha a 256osnak alacsonyabbak az órajelei, akkor annyival szarabbul. Viszont a 256MBosat nagyon kicsit lehet csak tuningolni.
Mire lesznek akkora textúrás játékok, hogy télleg ki lehessen használni a nagy onboard RAMot, addigra ezt a karit már sarkánál fogba a falba lehetlesz állítani, annyira fogod tudni használni. De esetleg falat vakolni is lehetlesz majd vele
Lényeg: A GPU meg a 128as busz a szűk keresztmetszet. Tökmind1 mennyi memó van onboard.
Gondolom hallottad már a Processzorlimitált kifejezést. Na, ez meg ''GPU Limitált''
A 9800SE-t csak akkor vedd meg, ha 256bites és van esély a moddolásra = 9800Pro vagy ha 128as és megy rajta a 8 pipe, mert akkor kicsit jobb mint a 9600XT, de ha 128as és 4 pipe, és nem lehet moddolni, akkor vettél durván egy 9600Prot. -
petigyerek
csendes tag
na sziasztmsot veszek videókártáyt
egy SAPPHIRE 9600 PRO ADVANTAGE 256 MB- ra gondoltam.
Az hogy pro andvantage az végülis pro nem? vagy rosszabb mint a pro?
segítsetek
lehet húzni xtre igaz? -
t-rac
senior tag
Most sem lettem sokkal okosabb.Átolvastam a fórumot,a 128-asról azt mondják a RAMok gyorsabbak benn, a 256-osról meg azt,h a játékok jobban mennek vele,hosszú távra ez ajánlott,meg a 3dmark is több pontot ad rá. Amin még gondolkodtam,az a 9800 SE.Pro-ra lehet emelni, és akkor jobb lesz mint a 9600XT. A 9800 SE belső órajele alacsonyabb,a RAM órajel viszont magasabb.9800 SE:380/340 9600 XT:500/300. Most akkor melyik fontosabb? A RAM,vagy a belső? ÉS A KÖVETKEZŐ LEGFONTOSABB KÉRDÉS:128-ASSAL VAGY 256-OSSAL MEGY GYORSABBAN A HALF LIFE 2 VAGY A DOOM 3?
[Szerkesztve] -
t-rac
senior tag
Hi! Lécci mondjatok példát h egyik miért jobb a másiknál (128 vs 256) pl.: a Doom 3 melyiken gyorsabb stb., mert nekem csak játékokhoz kell. Tuningolni akarom, de nem annyira, hogy az élettartama felére csökkenjen, csak akkor, amikor már kevés lesz a játékokhoz. Más fórumokon is azt mondták,hogy a 128-asnak a RAM órajele gyorsabb,a 256-ossal jobban mennek a játékok. Azt a RAMDAC órajelére értik?(azért mert a memória mind a 2 esetben 300mhz x2) Akkor még mindig marad a kérdés:128 vagy 256? Lécci konkrétan fejtsétek ki,írjatok róla,mert januárban meg akarom venni,addig meg el kell döntenem h milyen kell.THX és bocs a sok idegesítő kérdésért
-
t-rac
senior tag
Utánajártam a 256-os PowerColor 9600XT-nek,és az ASUS A9600XT TD 128-as kártyának.Mind a kettőben 500/300mhz az órajel./www.power-color.com
www.asus.com
Ha mind a 2 128bites,és ugyanolyan órajelük van,akkor jobb a 256-os? -
Neck
veterán
válasz
DcsabaS #1910 üzenetére
Öhöm. A régi P2es alaplapba, amin még ISA is van (bele se merek gondolni hányX AGP) megy a 8xes kártya. Ennyit erről
A SLI meg úgy működik, hogy ugyanolyan slotot használ, mint a többi, de csak 8 eret használ mind2 kari, a proci kiküldi a 16 éren (PCIExpress x16) a számolnivalót, és nem egy x16oson lévő kari számolja ki, hanem 2 x8ason lévő. Remélem érthetően fogalmaztam
És mivel teljesen szimmetrikus a PCIEx ezért lehetséges, hogy a megkapott adatot a VGA ne csak a megjelenítőre kűggye ki, hanem vissza a prockónak. Így fel lehet használni a GPU hatalmas számolási teljesítményét másra is. gy.k.: a régi AGP az aszimmetrikus volt, visszafele nem tudott csak q lassan adatot küldeni.
A DDR2 diadalútjáról meg csak annyit, hogy jobb (jobb lesz) mint a DDR, csak az már annyira kiforrott volt, ez meg annyira elkapkodott bejelentésű, hogy eddig nem volt jobb. De elárulom, már lehagyta a DDR2 a DDRt, és az AMD is igen erőteljesen fontolgatja az átállást. Egyébként AMDék nagy bajba vannak most, mert a kétmagos prockójuk nem megy bele egyik eddigi slotba se, és ha megin új slotos procijuk lesz, akkor leNECKezik őket, és ők még be se vezették a DDR2t. Szal ez is érdekes lesz még, nincs lefutva az AMD-Intel meccs.Ami persze nekünk jó, minnél jobban ütik egymást annál olcsóbb lesz a HW.
[Szerkesztve] -
Napster
tag
His excalibur 9600XT (128mb) -m megy 575mhz 385mhz (770) -en tovább nem probáltam ezen jol megy (3d mark 2003 48xx pont)
azt hol tudom megnézni hogy milyen időzítésű memók vannak rajta (a ramon is van borda szal a számokat amik rajta vannak nem látom)
az ATI tray tools kiir sok számot a momórol de nemtom melyiket kell nézni ?
melyik az időzítés ? -
Napster
tag
His excalibur 9600XT (128mb) -m megy 575mhz 385mhz (770) -en tovább nem probáltam ezen jol megy (3d mark 2003 48xx pont)
azt hol tudom megnézni hogy milyen időzítésű memók vannak rajta (a ramon is van borda szal a számokat amik rajta vannak nem látom)
az ATI tray tools kiir sok számot a momórol de nemtom melyiket kell nézni ?
melyik az időzítés ? -
DcsabaS
senior tag
Miért lenne biztos?
Az egyre újabb AGP-s kártyák se nagyon mennek a korábbi AGP-s alaplapokban, noha az AGP-ben is ''hatalmas tartalék'' volt (az Intel szerint) és rá is fejlesztettek.
Most pedig, pl. a SLI kapcsán is nagyon könnyen kiderülhetnek olyasmik, amelyek kikényszerítik a változtatást.
(Akár a DDR2 ''diadalútját'' is vehetjük mintának. Tulajdonképpen még nem is sikerült jobbnak lennie a DDR-nél, máris elavult a DDR3-mal szemben.)
[Szerkesztve] -
t-rac
senior tag
Húú! Az előzőt kicsit furán írtam.Szóval:
ASUS A9600XT 128MB TD 43900 FT
Sapphire Radeon 9600XT 128MB 39900 FT
Sapphire R9600XT 128MB TD Lite 46000 FT
Ezek közül miért drágább a TD,mint a sima? Mit jelent az hogy TD Lite? Tudtok mondani 1 órajelet a Powercolor Radeon 9600 XT 256MB DDR kártyához,és a Sapphire R9800 SE 128MB DDR kártyához? THX
Aktív témák
Hirdetés
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest