- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Riasztó topik
Aktív témák
-
Calogero
addikt
Nekem Gexcube Extreme van, amit most 600/800on hajtok. (a meleg miatt visszavettem a GPU-t 620-rol amig nem lesz kesz a vizhutesem).
-
Svenike
tag
Köszönöm, D@ve!
Ím döntöttem megy a 9600XT.. Én si szemezek avval a Gexube-bal, de ott annyi -még Extrem-ből is- kettő van,hogy nehéz a döntés.. vagy válasszak Connect3D-t vagy mit?
Ha valaki tudna egy kellemes ajánlatot Budapesti boltból, mert a választék 40-45 között bizony széles. Ha még ma tudnátok segíteni... -
D@ve
csendes tag
Natehát....
X600-ra ne várj, mert az egy modosított Radeon9600 pro. A Tomshardware-n van egy teszt, ahol összehasonlítják a két kártyát, és az X600 csak azért gyorsabb, mert alapból nagyobb órajeleken járatják. Amikor mindkét kártyát u.a. orajelen járatták u.a. az eredményt kapták. A Radeon 9600 XT pedig gyorsabb! Az X600 nem is tudom, hogy lesz e AGP-s verzióban, vagy csak PCI-e -s. Ha a legjobb ár-teljesítmény arányt akarod, nincs mese: Radeon9600 XT. Most a Mistralban nagyon jó áron kapsz: 40e áfával Gecube kártya. (Persze a legtutibb az Abit, amilyen nekem van, da azt nem lehet húzni, de minek is azt
)
-
-
Pyriel
tag
Két olyan hardver van amivel kapcsolatban ne köss kompromisszumokat. Az egyik az alaplap, a másik a videokari. Jobb várni 1-2 hónapot, mint beleugrani egy kecsegtetó olcsó vmibe, aztán szívni a fogad 2 hónap múlva, amikor már az eredetileg tervezettet is meg tudtad volna venni, akár olcsóbban is.
[Szerkesztve] -
Pyriel
tag
Aha. Ha engem kérdezel, akkor másodszor is videókártya cserét ajánlanám, már csak azért is, mert az alaplap korlátai miatt a mb+cpu kombó teljesítményét nagyon már nem lehet növelni, ellenben vga fronton...
-
Tul
aktív tag
Teszteket bárki csinálhat Bővebben: link
-
Svenike
tag
Köszi, Pyriel!
De, vajon mitől lesz gyorsabb egy játék egy új kártyától vagy a alaplap-proci kombótól? azt tudom,hogy új kártyával szebb lesz, de vajon mennyivel lesz gyorsabb? egy cerka elég egy Radeon 9600hoz, ( én úgy tudtam,a Radeonok jobban függnek a procitól mint az Nvidiák..) -
D@ve
csendes tag
Hali,
Hétvégén megszületett:Abit Radeon9600XT + Zalman Heatpipe hűtő. Megvettem az opcionális (Zalman ZM-OP1) ventillátort is hozzá. Összeraktam, kb 1 óra volt
először 30 percig a leírást tanulmányoztam, csak utánna estem neki. Azé' volt olyan pillanat, hogy még egy kéz kellett volna
Első nekifutásra ventillátor nélkül teszteltem a dolgot, simán ment, aztán bekapcsoltam az Overdrive-ot. Kb 1 óra után megint jöttek hibák (csíkok és más hasonló bisz-baszok
). Ráraktam a ''zajtalan'' ventillátort is, és ujra teszt, na mostmár gond nélkül ment minden
, DE az a zajtalan nem is olyan zajtalan. Sokkal hangosabb, mint a gyári hűtés volt. Leszedtem a rákba!
Most ugyan ott vagyok, ahol indultam, Overdive-ot nem lehet bekapcsolni, viszont passzív hűtéssel megy a kártya!
Konklúzió: én má' többet nem baszkurálom ezt a Radit! -
Pyriel
tag
inkább kártyát cserélj, abból a Gef3-ból többet már nem hoz ki egy akármekkora órajelű proci sem
-
Svenike
tag
Szép napot Nektek!
Az itteni általános konfigokhoz képest kissé, ''mazsola'' kérdésem lenne..
Lenne nekem egy 2 Ghzes Celeronom, ami mellett egy Leadtek Winfast Geforce3 (normal 3 nem Ti) mászkál. Van a gépben 768 MB DDR Ram. Kérdésem: Szeretnék némi gyorsulást elérni a játékoknál, mégpedig úgy,hogy lehetőleg a grafika se legyen elhanyagolva. Mivel egyszerre nincs pénzem cserélni, kérdezem: mit érdemesebb cserélni egy videókártyát -jelen esetben 9600 XT-re, vagy pedig egy alaplap-proci cserét javasoltok?
Előre is köszönet az értékes segítségért! -
Tul
aktív tag
Miért halna meg? Ez hülyeség, esetleg szemetel. Addig húzd, míg nem hibázik. Így mehetsz felfelé addig, míg elő nem jönnek azok a bizonyos csíkok meg pöttyök
A memód így fog kinézni: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
-
Tul
aktív tag
Ez nem annyira gpu, inkább memóriahibának tűnik. Az overdrive régebben is okozott sok problémát. Vannal olyan kártyák, melyeken nincs is rajta a hőmérővezérlő ic vagy mi a fene. Azoknál nem feltétlen tudod bekapcsolni az overdrive-ot (meg sem jelenik a driverben). De nekem pl. nem volt rajta ilyen ic, mégis be lehetett kapcsolni. Ilyenkor az történt, hogy hőmérsékletet figyelmen kívül hagyva felrántotta a magot fix 526-ra. Lehet nálad is ez a gond
Nézd meg jól fekszenek-e fel a hűtők... Csere elég veszélyes, főleg Zalmanra, ill. más nehéz hűtőkre, mert a gpu nagyon kicsi és sérülékeny. Kisebbre meg mindek cserélnéd
-
-
-
ronaldo
őstag
hi boy's!
Olvasgatván a fórumot, észrevettem, hogy itt többen is 800/600 meg ehhez hasonló órajelen nyúzzák az xt-jüket! Nekem gy Sapphire Radeon 9600xt 128mb FireBlade van, és ott az alámban hogy min futkorászik! az alap semmi hűtéssel! Akinek ilyen van meddig tudja húzni? Hogy egy másik brutál hűtéssel 80%-os biztonsággal kapok-e akkora teljesítményt?! -
mcbobo
tag
DDR 128 Mb; 2.5 ns
Frequencies: 500сore/700mem MHz -
b.bone
senior tag
Nagy az én hasfájásom. Van egy retek Connect3D (jajj miért is ezt vettem) 9600Xt-m.
Sűrűn nem játszom úgyhogy nem tudom mikor alakult ki nála ez a nyavaja, de azt tudom, hogy egy hónappal ezelőtt még ment minden játék. A legjobb az egészben, hogy _semmit_ nem tettem fel a gépre azóta. Csak ment pár hetet magában és töltött. Ma eszembe jutott, hogy van egy gépem, hát használom egy kicsit játékra. Nem nyert. Megint csak Ph!-ra.
A tünetek.:
-egeret hiába mozgatom,5 percet késik. átlátszó hajók stb. (freespace 1-2)
-spontán fagyás (c&c generals)
-játék el sem indul. kilép mert error itt és ott bla-bla-bla. ilyen olyan dll (starfleet command 3)
Amit próbáltam.:
1.: Ghostal visszaállítottam a tuti biztos rendszert amivel mentek a game-ek.
2.: ''megkalapáltam''-> frissebb, szárazabb driver
3.: kínomban-> totál szűz win-> mindenből a legfrissebb a netről.
4.: gépet alkótóelemeire-> mindent pucol, fúj, kontak60-al biztosít. memteszt stb.
5.: zalman féle heatpipe tuning-> ráapplikáltam egy 8cm-es enermaxot. memok így már langyosak, nem égetnek.
6.:AGP fastwrite kikapcs. ami jónak bizonyult majdnem 3 óráig, de aztán mégsem.
Nagyjából így ennyi. Valahogy nem tudok dönteni. Most a meleg kezdte ki, csak szoftveres hiba van, vagy mehetek a boltba gariztatni? Mert akármit csináltam vele majdnem mindig javult egy kicsit (ezalatt értsd.:később adta meg magát), de a ''megfelelően működő'' ítéletet nem érdemelte még ki. Halkan megjegyzem, hogy biztos vagyok, hogy a VGA a ludas. Mert mindent gyönönyűren megcsinál a gép egészen addig amíg nem kell 3D-val kínlódnia. Ha van valakine valami tippje, trükkje, ötlete ami segíthet rajtam az legyen olyan kedves és ossza meg velem.
Köszönöm.
üdv.:b. -
tiroxine
csendes tag
Nincs valakinek tapasztalata abban, hogy a GECUBE RADEON 9600XTG 128MB (500/325) működik-e ABIT SG-71 alaplapban?
-
Sonic
csendes tag
Azt akarom kérdezni hogy mostanában a gamék beszaggatnak nálam,fóleg az fpsek.A konfigom Abit nf7 v2.0 2500 barton 512Mb ram 120Gb samsung & 80Gb Maxtor.Driver hiba volna,összeakad a Alaplap és aVGA drivere, vagy csak melegszik?
-
''Itten meg olvasom, hogy 600/800-ra is huzogatják emberek, de szerintem nekem akkor elfüstölne a kártyám....''
na azért ez kicsit sok.. főleg a 2,8ns- ramokkal a 400 mhz..az elméleti 350mhz-el szemben..
''Szerintem 9800 SE-t ne vegyél semmiképp! A tomshardware-en a VGA test Part III-ból egyértelmüen kiderül, hogy a 9600 XT nagyobb teljesítménnyel bír, mint a 9800SE, majdnem 20%!!!!''
igen de egy kis szerencsével +40% kihozható a 9800SE-ből.. -
D@ve
csendes tag
Hi,
Szerintem 9800 SE-t ne vegyél semmiképp! A tomshardware-en a VGA test Part III-ból egyértelmüen kiderül, hogy a 9600 XT nagyobb teljesítménnyel bír, mint a 9800SE, majdnem 20%!!!! Ha van lé, akkor 9800 pro, ha kevesebb, akkor 9600 XT
Lenne nekem egy kérdésem. Én egy boldogAbit Radeon 9600XT tulaj vagyok. A kártya gyárilag tuningolható (a beállítások menüben él az Overdrive). Ezen a fülön egy ''hömérő''
is található. Ha bekapcsolom a gépet a hőmérséklet 37 C-ról indul, kb 30-60 perc után beáll 49-re. Ha játszom, akkor nagyon hamar felugrik 54-57-re, és még nem is tuningoltam, gyári órajeleken futkorászik (500/600). Ha engedélyezem az overdrive-ot, akkor pedig még magasabbra, ilyenkor a játékokban már hibázik (KOTOR, FarCry): bizonyos szögben átlátszó a föld, az emberekből ''sugár'' irányban vonalak jönnek ki. Az utóbbi elég vicces, mintha jeleznék haladási irányukat (Donnie Darko ;)). A játék fut, nincs fagyi, de azért ez gáz, ugyhogy ki kellett kapcsolnom az Overdrive-ot. Mit csináljak? Essek neki a kártyának (alapból aktív hűtése van, ami egy kis ventillátorból és egy egész kártyát befedő bordából áll)..... rakjak rá nagyobb hűtőt, de akkor elvesztem a garanciát! Itten meg olvasom, hogy 600/800-ra is huzogatják emberek, de szerintem nekem akkor elfüstölne a kártyám.... Várom a hőfok adatokat!
-
Attól függ mennyi pénzt akarsz rá költeni.. De ha minnél tovább szeretnéd használni, érdemesebb komolyabb VGA-t venni..
Azért a 9600XT sem olyan rossz még, és az ára sem rossz.. a 9800Se jobb esetben megy 9800/9800pro órajeleken.. de vannak akik nem szeretnek tuningolni..9800pro az 9800pro, Sapphire 99% hogy megy 9800XT órajeleken, ugyanis az újabbakban már R360 mag van.. Gigabyte sem rossz, esetleg lehet több minden van a dobozában mint a Sapphire-nak..
Amúgy alapon mind a kettő 380/680 as órajelekkel rendelkezik..
A 256MB 9800pro nem igazán éri meg.. -
Flashy
veterán
a videobemenetet jól nézd meg, szerintem a 48ezres Sapphireon nincs.
-
Vanos
aktív tag
Sziasztok!
Eljött az ideje, hogy videókarit cseréljek.
SULINETRE venném, de nem igazán tudom eldönteni, hogy melyiket szeressem:
Sapphire 9600XT 48k
Sapphire 9800SE 52k
Sapphire 9800Pro 70k
3-4 évig biztosan nem cserélném le, tehát hosszabb távban gondolkodom. (Emiatt egy kicsit a 9800Pro felé hajlok). Ami szükséges, hogy videóanyagot tudja vele digitalizálni (legyen bemenet).
A listán szerepel még a GigaByte 9800Pro is szintén 70k-s áron. Sapphire v. GigaByte közül melyiket érdemesebb megvenni? Vagy tudásban, tuningolhatóságban nincsen különbség? (Paraméterek egyformák).
Esetleg másik alternatíva SULINET-re?
Vagy a Sulinetes videókarik bővítéséről hallot esetleg valaki valamit? Pl. 256M-s 9800Pro listára kerülése.
OFF
LG GSA 4082-B DVD írója van valakinek? Tapasztalat? 25k-t megér?
ON
THX!!!
[Szerkesztve] -
Pyriel
tag
Jó érzés, ha az ember egy ártatlan kérdéssel ilyen lavinát indít el.
-
-
scart
tag
válasz
Jim Tonic #407 üzenetére
NV meg ATI driverei nem szeretik egymast, valoban ez csak egy driver, de hidd el lehet belole gond boven.
Eleg csak 1-2 fenntmaradt nv file es maris lehet gond, a minumum egy driver cleaner kellett volna legyen, ami az osszes NV-hez tartozo filet eltavolitja, amit esetleg az uninstall soran nem tesz meg.
Termeszetesen ez nem azt jeleneti, hogy biztos rosszul fog menni, de nagyobb az esely mint egy clean install utan.
Es ugye nem vesz senki hetente vga-t, igy meg azt se lehet mondani, hogy allandoan ez a win reinstallal kell szoszolni.
Egyebkent ez tanacs volt reszemrol a kerdesere, kicsit tulporgott a dolog, de nem baj, izlesek es pofonok -
Pyriel
tag
Rendszer újratelepítésről inkább lemondtam. És jól tettem, mert nvidia uninstall+registry clean a biztonság kedvéért, majd catalyst 4.7 föl, és minden ok. Kipróbáltam minden fönt levő játékot, és semmi zűr, max. újraoptimalizálta magát a CoD. Szóval a kérdés számomra már nem kérdés többé.
-
Trak
addikt
Persze ez nem azt jelenti, hogy 1-2 havonta telepítgetés.
Én ezt a rendszert több mint fél éve használom elég aktívan. Sok hardvercserét is túlélt, és rengeteg program installt. Jól megy, mert karbantartom, de el tudna viselni egy új win-t
Program installokra meg nem olyanokra gondolok, hogy vlaki felrak egy winampot, és ennyi.
Hanem pl az Audigy hangkártyához a programok, iylen olyan web-, képszerkesztők. Ezek egy idő után eléggé tudnak gondot okozni. -
Na ne vicceljetek, hogy egy driver miatt rakja újra a rendszert? Ezek szerint minden hardware csere után telepítsek? Ha USB-s eszközt dugok be akkor is?
Én a 3. videokarimat raktam most be, mióta fenn vagy a rendszer, azaz 1,5 éve GeFMX420 ---> Ti4200 ---> 9600XT. Közben cseréltem alaplapot, ASUS A7N8X-X ---> MSI K7N2-Delta ---> ASUS A7N8X-E Deluxe. Procit, 2400+ ---> 2500+ ---> 2800+. Kivettem egy felesleges hálókártyát. Vettem egy másik cd írót. Beraktam még1 vinyót, stb, stb. Nem mindegyik olyan nagy esemény, mint egy videokari cseréje, de aki nem süti az XP-hez, annak nem kell ilyenkor újratelepítenie. Pontosabban, szerintem senkinek sem kell alapesetben. -
Flashy
veterán
dehogy rakja újra. minek?? attól még nem lesz jobb. driver uninstall, driver install és kész. fölösleges amikor valaki csak úgy ráérő idejében újratelepíti a működő rendszerét. én utálok újratelepíteni. kezdhetem előlről az életemet, visszamásolni, visszainstallni mindent, aztán összeszedni a dolgokat amiket letöröltem mert benn voltak valaminek a könyvtárában, etc. a ghostolással is ugyanez a probléma, csak az oprendszer installt meg a driverezést úszom meg, az meg sovány vigasz. na ez csak imho, mindenki csinálja ahogy akarja
én inkább megkalapálom a rendszert mint reinstall
-
Flashy
veterán
azért mindenhez nem kell az XP-t ujratelepíteni, bár kétségkívül több dolognál kell ujratelepíteni mint illene.
bár Win98 alatt cseréltem már mindent, akár egyszerre is úgy hogy csak a winchester maradt, felfele, lefele, P1->P2, P2->P1, Intel, Cyrix, Amd, video- háló- és hangkártyák hadserege ahogy jönegykis bűvészkedés és teljes gőzzel ment tovább az élet
-
Pyriel
tag
Megúsztam!
-
Pyriel
tag
Egy másik kérdésem meg az lenne, hogy eddig nvidia-m volt, most vettem ez az ati-t. Megúszom xp újratelepítés nélkül, vagy muszály lesz, ha azt akarom, hogy jól működjön?
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest