- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
Ibu
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik éri meg jobban:
Abit ati radeon 9600XT 256ddr vagy Asus 9600XT 128MB vagy Gigabyte 9600xt? -
koenig
aktív tag
válasz
zoltansz #1394 üzenetére
itt van egy link ami a progihoz vezet, ezt kell telepíteni:
Bővebben: link
ebben a progiban van mindenféle beállítás köztük a refresh is.
telepítés után kitesz egy ikont erre kell rákattintani.
ati tray tools ikon - refresh lock - customize - itt beállítod milyen felbontásban milyen hz és enable refresh lock! (felül) Kész!!
ha így sem megy képeket készítek aztán belinkelem őket -
zoltansz
tag
-
-
koenig
aktív tag
válasz
zoltansz #1379 üzenetére
igen mert valószínüleg ott hibázik, ekkor lejjebb veszi a sebességet.
ez alényeg benne megkeresi a maxot. persze ezeknél az értékeknél kevesebbet kell beállítani, hogy játékok alatt se hibázzon a kártya.
pl nekem a mag 650ig megy de 590-600on játszom.
képfrissítést meg leírtam! olvass figyelmesebben! -
Christoph
aktív tag
Én is klubtag lettem egy Sapphire 9600XT 256Mb-s változattal.
Voolna egy problémám: az ati oldalán láttam, hogy van dvd dekóder filter a VPU-hoz, viszont ha installálni akarom, azt mondja hogy rakjam be az eredeti ATI CD-t. Mikor ezt megteszem, ránéz a cd-re, és azt mondja hogy ez nem eredeti ati cd.
Ez esetben mi tehetek, más formában beszerezhető a filter???? -
-
törölt tag
válasz
Sz@bi 17 #1370 üzenetére
Gyerekek, én is belépek a clubba tegnap újjítottam be Giannitól egy ASUS 9600Xt t, frankó vivos kari.
Jó kis előélete lehetett a karinak mert a Gpu alapba 540en megyami engem igazából nem érint mert tök jól mükszik.
a 2166on menő Tbred bs konfigomba 3900pont körül mizsikált ami szerintem nem olyan rossz., ja és még csak most jön a Silencer, meg a tuning.
-
Sz@bi 17
csendes tag
Szeretnem megkerdezni hogy a ASUS ATI Radeon9600XT 128MB-os grafikus kartya jo-e.Menne rajta a FarCry High-on
-
zoltansz
tag
Ok
Köszi!
Beállitottam hogy nézze meg hogy meddig lehet húzni? De nem akarja megtartani a program hogy azon mennyen amin még jó! Miértnem?
Beállitottam hogy 800*600-ban 100Mhz-en mennyen de 1024-ben 85Mhz- en a
ezt se tarja meg! Mindig átvált! Miért? -
koenig
aktív tag
válasz
zoltansz #1367 üzenetére
hali!
ati tray tools a neked való progi!
Bővebben: link -
zoltansz
tag
Lenne még egy kérdésem! Hol lehet beállítani az hogy 800*600-ban játékoknál 100Mhz-en mennyen, de viszon most 1024-ben 85 Mhz-en megy, mert azt a panelban be tudom állítani!
Szóval 1024-ben 85Mhz-en mennyen de játékoknál 800*600-ban 100Mhz-en! Nem tudom beállítani, ott is 85Mhz-megy!
Miért?
Köszi -
zoltansz
tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni hogy hogyan kell ATI 9600-ost húzni vagyis melyik az a program ami meg tudja modani hogy meddig lehet húzni a kártyát!
Ja és egy kis leírás se ártana hogy hogyan kell a programot használni! Mit kell beállítani és hol és hogy mit fog csinál! Ehez nem nagyon értek, csak kíváncsi vagyok hogy mennyit bír a kártya!
Köszi -
zoltansz
tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni hogy hogyan kell ATI 9600-ost húzni vagyis melyik az a program ami meg tudja modani hogy meddig lehet húzni a kártyát!
Ja és egy kis leírás se ártana hogy hogyan kell a programot használni! Mit kell beállítani és hol és hogy mit fog csinál! Ehez nem nagyon értek, csak kíváncsi vagyok hogy mennyit bír a kártya!
Köszi -
zoltansz
tag
Sziasztok!
Köszi -
*Tom
csendes tag
Én a Saphire-t ajanlom, 540mhz gpu, a memoria meg 700 mhz efektiv (350) 3dmark 2003 4220 az elg jonak számit persze a fenti ertekek huzva, kulon hutovel ertendoek...
-
al_age
senior tag
válasz
Christoph #1360 üzenetére
én abitot nem vennék, maradjanak az alaplapoknál
sapphire szerintem jó választás, még jól is lehet tuningolni talán.
connect3d alaból az egyik legerősebb 9600xt, de én speciel nem igazán tudom tuningolni
hl2 kupon egy időben a connect3dhez járt, most 9600xt-khez szerintem már nem adnak. -
Christoph
aktív tag
Volna 1 sürgős kérésem: A mai napon vennék egy 9600xt-t, de nem tudom melyik gyártó termékét válasszam, várom a javaslatokat.
Abit & Sapphire & Connect3D ?????
És ha tudjátok melyikben van HL2 kupon, azt is írjátok mellé, de nem ez a fő szempont..... -
al_age
senior tag
VGA Silencer: full alumínium, a rev.3-as jó a 9600xt-re, csak a magot hűti, memóriát nem 4500 Ft
ATI Silencer: réz talp, ami a gpu felőli oldalon a ramokat is befedi (ergo hűti is), ezen alu borda. a másik oldalon egy bazi nagy aludarab van, ami a maradék 4 memóriamodult passzívan hűti. a 2-es verzió jó a 9600xt-re (ATI Silencer 2) 7100 Ft. -
for-gee
csendes tag
Aha, köszi. Bár mintha a konkurens portálon olvastam volna nem túl rég, hogy a Doom3-ban pl. (gondolom max. detail level mellett) az 512 megás VGA-k jobban teljesítenek majd. Persze ez az ígéret egy VGA gyártó szájából hangzott el, tehát sablon marketingszövegnek is betudható...
-
BigK
csendes tag
válasz
for-gee #1353 üzenetére
Ez a 256 mega RAM egy ügyes üzleti húzás: a gyártónak filléres többletköltség, a vásárló csebét viszont jócskán próbára tudja tenni. A 256MB memóriának azért nincs értelme mert gyakorlatilag az összes játékot 64 vagy 128MB videómemcsire optimalizálják. A poén az, hogy a Doom3 ill. a FarCry is alig alig tömi tele azt a 128 megát. (pl.: Need for Speed Underground 64 MB videómemóriát használ!)
-
dilipok
veterán
válasz
for-gee #1353 üzenetére
Tesztekben kb ugyanugy teljesitenek. A 256 os memok altalaban lassabbak, de mivel tobb van belole ezert kb kompenzalja a sebessegkulonbseget. Tuning szempontjabol nem mind1. Bar nekem makom van mert 670en mennek a ramjaim
Nehany esetben profital amugy a 256 bol a kari, de ez elenyeszo -
Flayer
senior tag
Na sziasztok!
Most mi a külömbség és melyik a jobb 9600XT-hez?
Arctic Cooling ATI Silencer
Arctic Cooling VGA Silencer
Mind a kettőnél a legjobb REV. akárhanyas érdekelne! -
fireolto
tag
Ja,nem írtam, hogy ez a kártya Xtreme.
Akkor a jobb memória van rajta? -
-
-
fireolto
tag
Emberek!! Sürgős!!
GexCube Radeon 9600XT 128 DDR-t ajánlottak 26 ezerért.Kb. 1éves.
Jó ennyiért??Mit nézzek meg rajta, ha megveszem?Nem jobb egy 256 ddr-es?Állítólag 500/700 Mhz.
Mit szóltok?? -
Mania
senior tag
Spire CF201-NBL CoolForce...nekem nagyon bejott
Kapsz hozzá még 4 réz rambordát is..mindez kb. Br.4k
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
válasz
Frenky89 #1333 üzenetére
itt PH!-n tts-nél:
vagy tts oldalán:
Allien
veterán
Csakhogy, ha jól tudom, EZT a verziót NEM lehet kapni (silencer rev.3), csak a rev2-st árulják, az meg nem teljessen kompatibilis az XT-re (Bővebben: link). De, nézzük a tényeket. A régebbi Zalman (1 hőcsövesek) valamivel gyengébben muzsikálnak, mint egy ThermalTake Giant II-s! Már passzívan is természetessen, igaz, a külöbség, ha jól emlékszem 1 fokocska (a Giant II javára). Nekem a Giant III-s van, és azt kell mondjam, hogy passzívan is alapon elviszi a kártyát, gond nélkül, egy kis húzással is simán belefér, ha van a házban egy kis légmozgás (az meg amúgy is kell). Két venti van hozzá, de én csak a nagyobbat használom, az például csendesnek mondható, a legkisebb fordulaton ( 3 sebességes a szabályzója).
-
koenig
aktív tag
zalman passzívan nem sokat ér, ventivel meg hangos.
silencer jobb a teszt alapján.
összehasonlítás:
-
fireolto
tag
Sziasztok!
Elfogultság nélkül:melyik jobb Inno FX 5700 256 ddr vagy ATI 9600 256ddr ??
Köszcsi. -
Frenky89
addikt
Pénteken hozták az új gépem cuccait és a Sapphire ATI Radeon 9600XT videókarit. Bontom ki a dobozt látom, hogy a GPU-n egy kb 4cm-es venti fog dolgozni ráadásul a RAM-okon nincs semmi hűtés. Rendben van ez így egy XT-s kártyán? Később kiderült, hogy a venti még hangos is és csörög. Most a GPU Idle: 35°C Terhelve: 40-45°C a memóriák pedig 30-40°C-ak. Milyen hűtés lehetne rárakni ami jól hűtené?
-
TANKboy
csendes tag
Sziasztok!
Videokártya vásárlása elött állok. Múlt héten láttam a ''mustárban'', hogy van GeCube 9600XT Extreme Edition (GC-96XTGU-C3) (500/350). A héten végre összejött a pénzem is rá, erre tessék már nem lehet kapni. Viszont van ott egy hasonló kaliberű. Az érdekes a dologban az, hogy a GeCube hivatalos honlapján ilyen verzió nincs! A típus: GeCube Radeon 9600XTG (500/325). Ez most vmi Extreme SE verzió vagy mi?Ezen milyen ramok vannak, 2,8-asok? Vki vett már ilyet? Tapasztalatok?
-
koenig
aktív tag
hali!
a biost már elküldtem, azt írtad meg is kaptad.
ha nincs floppyd akkor készíts egy boot cdt a Neroval (cdíró progi) és rakd fel rá az atflasht vagy a flashromot és a biosomat, majd arról bootolsz és betöltöd a biosomat a kártyádra.
(Mentsd le a sajátodat!!!!!!!! win alatt atitool megcsinálja.)
még mindig ''olyan'' vagyok -
Flayer
senior tag
Hali koenig!
Küld már el léci nekem is a mailben a kártya bioscserét ha nem nagy fáradság részedről.Gondolom ki van vele a hócipőd az ilyen tudatlan emberekkel de te is ilyen voltál valamikor!
Köszi az eddigi segítséget is! -
radEEr
csendes tag
Jah, úgy néz ki TV jó mert az említett videó jelet normálisan láttam CD-ről és VIDEO-ról is. Próbáltam RCA csere, ua. 2 dolog maradt s-video to RCA kábel vagy kártya. Remélem az átalakító szált el, de rossz előérzetem van http://prohardver.hu/pics/smileys/act_yellin.gif
-
radEEr
csendes tag
Nos amennyire én tudom, mert sokat használtam Ti4200-vel a TV tool remek progi de csak (alle nVidia Karten ab TNT-1 bis GF-FX) nVidia alapű TV-s kártyákat támogat.
Nos,azóta újratelepítettem windows-t és nem javult semmi, engedélyezem a kártyán lévő TV kimenetet + is találja a TV-t de a kép tök sötétkék és szinte semmit nem lehet látni. Van egy olyan sanda gyanum, mivel többszöri állítgatás ( felbontás,képfrissítés) után sem sikerült elérnem semmit ( elötte + kb.1-2 perc alatt mindig összehoztam, soxor másnak is haveroknak + ismerősöknek) valószínű bemondta a kulcsot a Sapphire ...pfffff.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
hali!
Orc: pont ez a lényeg, mindkettőt megcsináltam, de akkor csak a gpu kapott többet, bármilyen erősen is próbálkoztam
De nem adom fel
Flayer: mail ment
radEEr: a megjelenítő eszközöknél próbálgasd, van tv tool nevű progi is.
ja és nézd meg hogy rendesen be van dugva a kábel -
radEEr
csendes tag
Hi !
Tegnap még ment rendesen a TV kimenet,aztán filmet akartam nézni és nem müxik. Valami kékes van ami az ablak és ha huzigálom látom, hogy van kép, de tök sötét az egész. Felraktam megint driver-t de nem segített sajna. ATI radeon saphire 9600XT. Valaki már járt így? -
Flayer
senior tag
Na Hali mindenki!
Engem is érdekelne ez a bioscsere az Asus 9600Xt-hez valaki küldje már el az email cimemre.A ramokat hol tudom megnézni milyen időzitésüek?! Valaki link már be az oldalt.Köszi! -
koenig
aktív tag
ha akarod mailben elküldöm a sajátomat, hátha különbözik vmiben, mert az enyém nem onnan van!
A vmodról tapasztalataim: minimális feszt tudtam csak előcsalni és mindkettő nem is ment egyszerre, vagy gpu vagy mem. Pont a gput tudtam jobban húzni, pedig az már így is elég jó. -
koenig
aktív tag
bármelyikkel.
flashrom
lemented a biost!!!
lemezről boot - aztán beírod flashrom, ekkor mindenfélét kiír.
ott van milyen ''kapcsolókkal'' kell felülírni az eredetit, újraindít, ennyi.
először a sajátoddal próbáld ki!
Bővebben: link itt bios menü segítségnek.
igen régebbi a biosom, lehet hogy ezért jobb!
találtam egy ilyet az atitoolban: settings - miscellaneous - remove radeon 9000/9200/9550/9600 clock lock próbáld ki ezt is.
ezen a lapon van a ''dump bios'' is. -
koenig
aktív tag
válasz
killahdrums #1300 üzenetére
megnéztem!
én a lementett biosra gondoltamazt küld el!
de eddig úgy tűnik ua. mint az enyém.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gurulunk, WAZE?!
- Formula-1 humoros
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest