-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Most hallottam (Cuiv interjúvolta meg a ZWO fejét, Sam Went a CP+ kiállításon), hogy a ZWO kvázi hivatalosan megerősítette, hogy jön a Seestar 70 (és új szenzort kap az S50 és S30, meg még pár egyéb fejlesztés, pl. 585MM, 585 Duo Air, stb).
(Popey triggerelve dührohamot kap, 3, 2, 1)
Érdekes interjú, bár egy kicsit nehezen érthető, mert Wen kicsit küszködik az angollal; de jó látni az elhivatottságát, a szenvedélyét (első távcsövét saját maga építette, igaz a tükröt nem maga csiszolta), nekem azt sugallja, hogy továbbra is keményen fogja nyomni a fejlesztéseket és nem fog kényelmesen hátradőlni egyhamar. Izgalmas időknek nézünk elébeEgy enyhe párhuzamot érzek a drónokkal: a hőskorban, vagy húsz éve ott is mindenki saját maga építgette a drónját, aztán jött a DJI, előbb kitekkel, alrendszerekkel, majd már komplett drónokkal, rajtuk kamerával, és ma már ott tartunk, hogy ma már csak kevesen építenek, a döntő többség készen megveszi, mert olyanokat tud, amikről anno csak álmodtunk; a drónozás sokkal elérhetőbb lett, a DJI pedig megkerülhetetlen. Itt azért nem valószínű egy ilyen lefutás, de szerintem a kis mechák és távcsövek piacát le fogja tarolni, még ha nem is annyira, mint a mobilok a kompakt, bridge és belépő tükrös fényképezőgépeket, de szerintem ezután az építés hangsúlya inkább a nagyobbak távcsövek felé mozdul el, vagy pedig a kis refraktorok (80 és alatta) és mechák ára leesik, hogy valamelyest még versenyben tudjanak maradni.
Na de mi várható a Seestar 70-től?
- 70 mm refraktor, kb dupla fénygyűjtés az 50-eshez képest
- új szenzor (megerősítette) - talán 585? Most az a kisebb szenzorok között a sztár, és logikus lépés is lenne
- Ekvatoriális mód, szintén megerősítve, így megszűnik a field rotation probléma
- Egyesek azt tippelik, hogy lesz beépített vezető isNagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Nem lepődnék meg, ha teljesítményben ott lenne, mint a SA-GTi + 82ED + fgép összeállításom - töredék méretből, tömegből és jóval olcsóbban...
Plusz az S50 és S30 új szenzora is jó hír, az S50-re nagyon ráfér... bár remélem az optikai részen is reszelnek kicsit, ha már hozzányúlnak. És megkapják az ekvatoriális módot is, végre.
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera +ISY tartozék készlet
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- GOPRO Hero 11 BLACK Creator Edition akciókamera csomag +tartozékok
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest