Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robertoq
őstag
válasz Robertoq #22811 üzenetére
Még ezt találtam:
Ez alapján a sarkok találkoznak, de nincs átfedés. Vagyis ha 30cm akkor 30cm - 2mm (szélétől) - 18mm (másik ajtó) vagyis -2cm szerintem, de nem tudom kell és ha igen mennyi ráhagyás a két ajtó találkozásánál.
Illetve találtam forest katalógusban ilyen pántot:
Forest katalógus 16. oldal lap alja, de méretszámítás nincs -
mdk01
addikt
válasz Robertoq #22815 üzenetére
Bocs, azt hittem van méretezés mert vmiért úgy rémlett.
Nullára számold a két ajtó találkozását ahogy a képeken is van aztán majd ha úgy alakul széthúzol rajta 1mm és azt meg elosztod a többi ajtónál. Soha nem jön össze úgy sem az a luft amivel kalkulál az ember. Alapból 3mm-es luftokkal kell számolni de ez van hogy kevesebb pár tizeddel van hogy több.
A legutóbbi konyhámnál minden alkatrész 1mm-rel kisebb volt így 4mm-es luftok lettek. Kicsit mérges voltam, de volt más reklamációm is annál a szabásnál és ezt meg utána vettem észre és nem akartam magamra haragítani őket. Végül nem lett gond belőle annyira nem volt problémás. -
Sanyabá
senior tag
válasz Robertoq #22815 üzenetére
Csináltam már vagy két ilyen ajtó felfogatást, de többet sem fogok. Korposzun a pánt még fogott, ill. tartotta az ajtót, de a másik fele a pillér pántos mindig megereszkedett.
Pedig tettem föl tehermentesitőt is,amin meg támaszkodott az ajtóA tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
mdk01
addikt
válasz Robertoq #23157 üzenetére
Ha a sín párhuzamosan van felszerelve a szekrényfenékkel és minden méret a leírás szerint van, akkor az a kottyanás(ha jól érzékelem akkor fel-le van) a szekrény nem megfelelő beszintezéséből is adódhat.
Lehet megvan csavarodva a szekrény.Amúgy a 2mm már tényleg sok az 1mm-t még úgy ahogy ellehet csalni itt ott, de a 2mm sok.
[ Szerkesztve ]
-
Robertoq
őstag
válasz Robertoq #23157 üzenetére
A szekrénytest az biztos jó, minden párhuzamos, derékszög megvan vinkivel is néztem meg átlóval is, a vízszint is tökéletes. Megigazítottam a síneket, most már nem lötyög, de nem lett tökéletes, mert jobb oldala szépen felfekszik a korpuszra, a bal oldalon meg elmarad 3mm. A fiókban mértem 2-3 mm átlóban, de az alakot a metabox adja, fenéklemez meg hátfal van csak hozzáadva ugye. Ha a bal sínt hátul kiemelem 3mm-el akkor szépen záródik, de nem értem miért nem fut párhuzamosan a fiók 2 oldala. A sín 2mm-re van a korpusz elejétől mindkét oldalt. Továbbra is misztikus kicsit
-
thyeby
őstag
válasz Robertoq #23164 üzenetére
"A fiókban mértem 2-3 mm átlóban, de az alakot a metabox adja, fenéklemez meg hátfal van csak hozzáadva ugye."
Hidd el, nincs ebben semmi misztikum. Lépésről lépésre kell menni, és ellenőrizni, hogy hol megy el a vinkli, vagy a sík.
Most nem világos:
A fiók testátlójában mértél 2-3 mm-t, vagy a fenéklemez átlójában?Ellenőrizd:
1 - fiókfenék derékszög, esetleg csavarodás, de az nagyon ritka hiba.
2 - ugyanez a hátfalon
3 - korpuszok párhuzamossága.
4 - nincs-e csavarodva a blumAddig ellenőrizz, és főleg ott, ahol az átló nem stimmel. Az átló csak akkor nem stimmel, ha nincs meg a derékszög mindhárom dimenzióban.
A filmen az én szememnek a hátlap és a fenéklemez között rés látszódik, nagyobb, mint a jobb oldalon. Nem lehet az, hogy a csavarozás a lúdas? Csavarral úgy építkezünk, hogy ahol elindul a csavar, ott pontosan csavar vastagságot fúrunk, amibe a csavar szorít, oda meg csak magméretet. Ha mindent átfúrunk magmérettel, úgy gyakori hiba, hogy a csavar menete az illesztésnél kitart. (és ugye, akkor már el is szállt a derékszög) Lehet így is dolgozni, de az nagy odafigyelést igényel, míg előző verzió képes automatikusan összehúzni magát.
Több fa van, mint asztalos!
-
mdk01
addikt
válasz Robertoq #23164 üzenetére
Jó helyen mérted a sín távolságát a fenéktől?
Az oldallapra csavarozható résznél a hátsó 5cm lehajlik ugye. Nem ez szivat meg, mert az kb. 2-3mm-t hajlik hogy behúzza a fiókot.
Én még azért a szekrény csavarodásra gyanakszom erősen, mert az a derékszögön nem változtat csak a vízszinten. Ugye nem vmi béna vízmértékkel nézted vízszintbe? -
pumukli.
csendes tag
válasz Robertoq #24062 üzenetére
Én mindig két csillapítós pánttal szerelem mert szerintem is kevés egy.
Egyszer rábeszéltek a boltba hogy csak 1db csillapítós pánt legyen mert spórolni lehet egy kicsit de szerintem nem volt elég hatékony a csillapítás ezért kicseréltem őket.Két módon lehet feljutni egy tölgyfa csúcsára. Az egyik, hogy felmászol rá. A másik, hogy ráülsz egy makkra és vársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest