Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Patice
Topikgazda
válasz Gedeon31 #37590 üzenetére
Mert mostanába abba pakolják a filmeket, ha HD, ha SD felbontású. x264 kódolással SD felbontással 'jobb minőség érhető el' ugyan akkora fájlméret esetén. Lejárt már a két CD-s AVI-k kora....
MKV-ba meg könnyű minden féle kódolást beledobálni.
Sokszor nem is készül AVI egy új filmből, csak egy SD x264 kódolású mkv.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Warter
addikt
válasz Gedeon31 #37586 üzenetére
Abban egyeterthetunk, hogy nem ertunk egyet. Szerintem a dvd teljesen vakvagany, egy oplay 10 korul beszerezheto annal tobb szerintem felesleges crthez. Tudom, mert en is hasznaltam egy ideig ugy. Ha csak kozeljovoban nem valt lcdre, szerintem nem erdemes tobbet raaldozni.
-
edemke007
tag
Egyszerűbb lenne, csak ha van valami film, ami letöltve .mkv, nem tudja sajnos átkódolgatni. Ezért volna jó valami ilyen megoldás.
Ez szerintetek?
http://ipon.hu/webshop/product/ibox_8608_dvb_t_media_recorder/419960
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
válasz dgyuri0123 #37585 üzenetére
Ahogy devil-k is írta neki inkább egy DVD lenne jó és Avikat nézne.
-
devil-k
nagyúr
válasz edemke007 #37580 üzenetére
Szerintem nem nagyon van olyan DVD lejátszó, ami MKV-t játszik. A legegyszerűbb ha pendrive-on keresztül AVI-t vagy DivX-t nézne. Szóval ilyen DVD lejátszót érdemes venni. Ráadásul SCART-os legyen, érdemes outlet webshopokban körülnézni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
edemke007
tag
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy adott lenne egy sima CRT tv, amin kedves komám filmet nézne, pendriveról. Na most ehhez lenne szüksége vagy médialejátszóra, vagy DVD-re, ami tud .mkv-t és scart csatlakozós. Nem lesz sem 3D, sem hd film nézve sose.
Tudnátok valami igen költséghatékony eszközt ajánlani?Előre köszönöm!
Ádám
-
devil-k
nagyúr
válasz Mannster #37577 üzenetére
Nagyon sok mindent szeretnél egyszerre, nem? Úgy látom, sok plusz szolgáltatás érdekel, ezért én a Med600X3D-re szavazok... Ha kedvet kapnál a BD 3D-hez, ezzel az is megy.
A Popcorn is ajánlott, de az előbb említett Med-nek a kétszerese.
"Az usb2 elég sávszélességet ad a hdd dokkolónak, h nagyobb fileok is szakadás mentesen, menjenek, nem kell esata?"
Sharkoon dokkolót használok a Popcorn lejátszómhoz és semmi probléma vele.
Az ASUS nem ajánlott.
- mozi bolondéria -
-
Mannster
csendes tag
Sziasztok,
42-47 colos full hd tvhez (még nincs meg) szeretnék lejátszót, 3d nem fontos, inkább a zökkenőmentes mkv lejátszás hdd-ről és talán bd.iso is érdekelne (bár még olyanom sincs), gigabites csatlakozó a belső hálón levő filmekhez, esetleg némi youtube vagy böngésző, nem lenne utolsó, ha tudná az androidos tablet/telefon tükrözését a képernyőre (egy sleep gomb külön öröm lenne ).
Most egy wdtv live 1 generációs cuccom van, ami muzsikál valamennyire, de a hálózati megosztás rémálom, a pc-m meg már elavult...Mede8er és Dune-ön kívül van más választás is? Asus, WD?
Az usb2 elég sávszélességet ad a hdd dokkolónak, h nagyobb fileok is szakadás mentesen, menjenek, nem kell esata?köszi a segítséget!
-
dgyuri0123
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Akkor Med600 a nyerő. Már rendelem is.
"csak a zene van"
-
libus
őstag
válasz dgyuri0123 #37572 üzenetére
Én is a Med600-at választottam, és hamarosan beruházok egybe.
Azt valaki megtudná mondani, hogy a Med-el ha félbehagyok egy filmet, akkor azt tudom később onnét folytatni ahol abba hagytam?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
bl4ze
veterán
válasz dgyuri0123 #37572 üzenetére
Nekem bevált a Med, Dune-ról váltottam.
Csak ajánlani tudom..:. bl4ze .:.
-
robi-k
őstag
válasz dgyuri0123 #37570 üzenetére
A C200 jó gép, de "nem mai gyerek", és szerintem max 30 eFt-ot a mostani reálértéke. A Med újabb gép, és a tudása/támogatottsága alapján én inkább őt javasolnám.
-
robi-k
őstag
válasz dgyuri0123 #37568 üzenetére
A300 vs. Med között én a Med-re szavaznék! Sokkal jobb mind hardver, de leginkább szoftver téren.
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #37565 üzenetére
A400. Szerintem. Agyonveri a Medet. Bár az is kérdés, hogy mekkora és milyen megjelenítőhöz szeretnéd.
- mozi bolondéria -
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Popcorn A300 vs. Med600-ról esetleg van véleménye, vagy tapasztalata valakinek?
3D nem szempont. Csak a kép és hangminőség számít, de az nagyon.
Köszi minden segítséget.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
swarz
csendes tag
Sziasztok.Olyan kéréssel fordulnék Popcorn a400-410 tulajokhoz,hogy meg tudnák nézni nekem a popi tudja a HD hangokat dekodolni és LPCM 5.1-n kiadni HDMI-n?
-
devil-k
nagyúr
válasz gboszi #37561 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen lejátszód van most, de a Med600X3D a minimum belépő a BD 3D világába, szóval szükséges. Gyanítom, hogy a motion plus beállításaid nem helyesek és ezért van az általad leírt probléma.
Pesten van pár bemutatóterem, ahol működés közben meg tudod tekintetni a 600X3D-t (is).
- mozi bolondéria -
-
gboszi
senior tag
Sziasztok. 3d-s tévé megvan, pipa. Kérdésem az lenne, hogy mivel nem nagyon vagyok elájulva a half-os 3d-től, mekkora előrelépés lenne egy mede8er beszerzése? Föleg mikor folyamatos jelenetek vannak akkor zavar, hogy nem birja lekövetni a szemem a mozgást, nem éles stb. Ez 3DBD iso esetén változna?
Minden segitséget, javaslatot előre köszönök.(Az már csak hab lenne a tortán, ha valakivel ki lehetne próbálni ilyet Budán valaki? )
"If you're good at something, never do it for free!"
-
demars
addikt
válasz Patice #37559 üzenetére
Nem égetően sürgős...
Naponta nézem az avx fórumot és itt a PH n is.
Pioneer bdp -ből van most 150 és 160 is fent.
Azok is megfelelnének nekem ugye?
Mondjuk picit drágábbak de hosszú távon tervezek...
Nekem elég lesz ez a rendszer. Most is imádom! :-)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Patice
Topikgazda
válasz demars #37558 üzenetére
Mivel már nem mai készülék, ezért nem mindig akad azonnal eladó. Meg mivel elég jó cucc, ezért, nem is válnak meg tőle egy könnyen a tulajok.
Ha nem sürgős, akkor én kivárnám egy eladó példány felbukkanását. Ehhez persze figyelni kell (akár napi többszöri alkalommal) az apróhirdetéseket, nehogy lemaradj róla. + Legyen meg a pénzmag az azonnali vásárláshoz.
-
demars
addikt
válasz Patice #37557 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Dune nagyon bejön a kis méret miatt!!! De nem találtam használtan eladót!
Kicsit jobban körülnézek este!LG 39LA620S készülékem van. Onkyo tx-sr307 erősítővel.
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Patice
Topikgazda
válasz demars #37552 üzenetére
Az esetedben én használtan néznék egy Dune Smart B1-et, amiben van optika és eszi a DVD-t, sőt a Blu-ray lemezeket is. + Stabil lejátszó, persze nem mai darab, de sokan a mai napig elégedetten használják.
Másik lehetőség: veszel pár nagyobb vinyót és betolod a DVD-ket ISO-ba, vagy helymegtakarítás végett mkv-ba (MakeMKV progival). Mellé veszel egy Médialejátszót, ami képes felkonvertálni a DVD-k SD felbontását. Eredeti DVD anyagról (~ elég nagy bitráta) nem is olyan rossz, főleg, ha nem nagy képátmérőjű TV-n fogod nézni, vagy elég messziről nézed a nagy TV-det.
Harmadik lehetőség, egyben a legdrágább: veszel egy NAS-t és azon tárolod a betolt DVD-ket, és hálózati médialejátszóval játszod le ezeket. Egyes médialejátszók szép felületű (látványos) jukebox felülettel katalogizálni is tudja neked.
A DVD-ket, meg vagy eladod, vagy az lesz a "biztonsági mentés".
-
devil-k
nagyúr
válasz demars #37552 üzenetére
"Sok lemezem van, nem szeretném félre tolni azokat"
Ha DVD-re gondolsz, akkor én is hasonló cipőben jártam: 750 db DVD-m volt, amivel nem tudtam mit kezdeni, így elajándékoztam. Akkor fogadtam meg, hogy soha többet lemezgyűjtögetés, így a BD korszakban digitálisan tárolom a filmeket csak erre a célra szánt HDD-ken, amit hozzákötök a médialejátszóhoz, illetve a NAS-ban is van HDD. Eszembe nem jutna még egyszer elölről kezdeni ugyanazt, főleg, ha beköszönt egy másik korszak (4K) is.
Nem tudom, hogy milyen megjelenítőd és rendszered van, de ha a Blu-ray-re hajazol, akkor felesleges archívumként ennyire ragaszkodni a régi DVD-khez, szerintem. Tessék haladni a korral! Akinek fontos a FLAC lejátszás, az ne a múltban éljen!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
demars
addikt
Sziasztok!
Lejátszót szeretnék venni. Nem csúcsminőségre gondoltam, de megbízható legyen!
Pioneer bdp140 tetszik, de nem találok sehol sem.
Mit javasoltok? FLAC -t tudja! ( A többi szokásos formátumon felül.)
Vagy jobban járok egy olcsóbb dvd lejátszóval + média player-el ?
(Sok lemezem van, nem szeretném félre tolni azokat)
Asus O! Play-t néztem még. Viszonylag olcsón lehet kapni és tudja a flac et.
Kezdő vagyok ezen a téren....Köszönöm a segítséget!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
baandii
senior tag
hellosztok!
vettem egy ilyen dokkolót a med600ashoz amibe beleraktam egy 2 tb-os wd red-et meg egy 1 tb-os vinyot de nem ismeri fel azt írja ki hogy "váratlan lecsatlakozás-usb"
kicsit bosszantó mert direkt vettem ilyen dokkolót hogy a 2 vinyót egyszerre tudjam kezelni....esetleg vkinek vmi ötlet?
a válaszolóknak előre is köszönet...
-
libus
őstag
válasz lionshamlet #37534 üzenetére
Gondolod, hogy lejjebb megy 1-2 hónapon belül az ára a Mede8er-nek?
Mert akkor várok a jövő havi vásárlásával.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Szulita28
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. LG 42LA660S tévéhez szeretnék venni vmi külső hangszórót/hangfalat/hangprojektort. 2.0 vagy 2.1-es rendszerűben gondolkodom, semmi extrát nem szeretnék, "csak" átlagember számára megfelelően szóljon. Tiszta hangzást, normális középhangokat szeretnék, elsősorban filmnézéshez, de zenét is hallgatnék rajta. Keretileg olyan 30-40e-ben gondolkodom max. (nettó). Szoba 20 nm, panel, tévé keresztben (távolság ~3.0-3.5 m).
Nem szeretnék rendszert építeni, használt cuccok nem játszanak, ha egy mód van rá. A tévén digitális optikai kimenet van, no meg a fülhallgató - ha jól láttam - 2.5-es jack-je.
A Logitech Z523/623 párost nézegettem, amiről kifejezetten jókat írnak. Mi a véleményetek róla? Érdemes-e a drágábbat venni? Ill. van-e más hasonló (jobb, olcsóbb) alternatíva? És kardinális kérdés, hogy a csatlakoztatás megoldható-e pl. a Logitech esetében meglévő 3.5"-es jack-kel a tévén? (ez lehet, h láma, bocs )
Előre is köszi!
(remélem, jó topikba írom..)
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
StLui
veterán
pl egy A10 5800K proci a saját videójával simán elég
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Multibit
nagyúr
milyen Chip-interfész-Fluxuskondenzátor van benne ami miatt egy Mezei Pc-ről nem tudom Streamelni Isoból a BD3D-t?
Bocs, de a "Mezei Pc" nem éppen egzakt megfogalmazás! Ha elég erős a CPU, ha megfelelő a video kártya, ha megfelelőek a beállítások, ha megfelelő lejátszó programot használsz, ha jó a lejátszó program beállítása, akkor semmi probléma nincs a PC-ről történő lejátszással. Goto [link]!
Egyébként a Mede8er-ben Realtek RTD1186 SoC van, de ennek ismerete nem segít a fenti probléma megoldásában.[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
válasz aldebaran #37533 üzenetére
Ahhoz a tv-hez kell neked a Mede8er.
Főleg a 3DBD miatt, ég és föld az OU-SBS Rippekhez képest a Különbség.
Pláne azon a nagy kijelzőn van előnye a FullHD3D-nek, sztem ne elégedj meg a felezett felbontású mkv filmekkel.Tervben van nekem is ez a Mede8er Médialejátszó, de még várok amíg beesik egy elérhető áron.
- A Hozzáértőktől kérdezném hogy pontosan milyen Chip-interfész-Fluxuskondenzátor van benne ami miatt egy Mezei Pc-ről nem tudom Streamelni Isoból a BD3D-t?[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz aldebaran #37531 üzenetére
Ha TV-re igényes vagy és ekkora méretet vettél, erre miért nem vagy az? Szívem szerint Popcornt mondtam volna, de az a Mednek a kétszerese.
Sosem értettem ezt a hozzáállást. Van aki a kis "fos" 40"-es TV-jhez vesz Medet... (Ez nem degradálás a 40" TV-k miatt).
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
robi-k
őstag
válasz aldebaran #37528 üzenetére
Csatlakozom (#37525) devil-k -hoz, szerintem számodra egy Mede8er Med600X3D megfelelő lesz.
(#37529) dh66e
Köszi![ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Szóval:
Jövő héten érkezik a Sharp LC60LE652E tévé. Ehhez vennék lejátszót.
A hálózatom gigabites, Asus RT-N15U routerrel támogatva, szóval tuti azzal nem lehet gond.
Azt még nem tudom, hogy mennyire kell a bd3d... stb, de lehet elég az ou, sbs is. Bár a mozikban a cinema city-ben a passzív 3d recézését nagyon nem bírom. A fent említett tévé aktív 3d.
Csak a remux anyagokkal szaggat, de usb-ről is. próbálgattam firmware-eket, nincs változás.
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
devil-k
nagyúr
válasz aldebaran #37524 üzenetére
Ha BD 3D-t akarsz nézni, akkor fentebb kell ám lépned. Med600X3D a belépő kategória ezen a téren. (Kb. 45.000 Ft) Mekkora és milyen megjelenítőhöz vennél lejátszót?
Azért valljuk be, hogy a WD nem mai darab, de ettől függetlenül bizonyos célok kielégítésére igen jó.
"hogy a remux anyagokat NAS-ról kábellel nagyon akadozva játssza le"
Csak a remux anyagokkal csinálja ezt?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
aldebaran
őstag
Sziasztok!
Mivel is jöhetnék ebbe a topicba, mint hogy hálózati médialejátszót szeretnék venni.
Van jelenleg egy WDTV live streaming-em és vagy veszek egy ugyanilyet, vagy tudtok ajánlani egy jobbat, ami kb ugyanannyiba, vagy esetleg kicsivel többe kerül?a wd-vel annyi a bajom, hogy a remux anyagokat NAS-ról kábellel nagyon akadozva játssza le, illetve nem 3d képes, csak az ou és sbs anyagok vannak 3d-ben. De ezektől még jól használható...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
robi-k
őstag
..de miért raktad offba?
Ismered a legjobb női indokot? - CSAK!
De komolyra fordítva a szót - azért, mert többen vannak, akik aszexuálisképjavító segédeszközökre úgy tekintenek, mind a bika a vörös posztóra. Nem akartam őket túlzottan felingerelni (vigyázok az vérnyomásukra) -
demars
addikt
Sziasztok!
Viszonylag olcsó de minőségi lejátszót keresek.
robi-k pár hsz-el korábban ajánlott egyet....De más tippet is szívesen fogadok!
KöszönömAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
gutentag
tag
Sziasztok!
A barátomnak van egy Popcorn A400-as lejátszója, és valamiért hirtelen nem akarja lejátszani a 3D/2D BD ISO-kat. Azelőtt ment neki minden rendesen, csak valamitől most nyiffant ki.
Van ötletetek, hogy mit kéne beállítani? Gyári visszaállítás stb. már volt. A firmware is online frissítéssel a legfrissebb.
Előre is köszönöm!
-
dh66e
veterán
Popi mennyivel erősebb nagy megjelenítő esetén (70"+ )mint egy Dune Base 3D?
-
robi-k
őstag
Van sokkalta olcsóbban is: OPPO BDP-103EU
És a fenti készülékhez még +20 eFt az az FW, amivel Cinavia mentes, mindent "evő" médialejátszót varázsolsz belőle, BD.iso, BD3D.iso, DVD.iso, DVD-Audio.iso, és SACD.iso támogatássalTehát bruttó 180 eFt-ból megvan CFW-vel együtt (mondjuk, ebből a pénzből tudsz venni 2 db popit ).
De NEM akarlak rábeszélni, szvsz számodra elég lesz az A-400/A-410 is
[ Szerkesztve ]
-
dani1234
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy média lejátszó megvásárlásán gondolkodom.
A tv amire kötném az egy Samsung 40'' Full HD 3D valós 100Hz . Eddig egy laptoprol néztem a filmeket de pár napja tönkrement a HDMI portja. .mkv, .mp4 es .avi lejátszására használnám ,de ha már ettől többet tud az plusz pont. Feliratokat külön mappából is lehessen beolvasni. Ha wifi van az plusz ,de nem gond ha nincs. Kicsit vissza olvastam a fórumon es láttam hogy a beépíthető HHDs lejátszok sokkal drágábbak szóval ez nem szükséges elég ha tud pendrivról és külső Hdd-ről olvasni. Lattam hogy sokan ajánlották a MED600X3D és Dune lejátszokat. Valaki tudna mondani egy nekem megfelelőt? Előre is köszönöm a válaszokat.Erről tudna valaki véleményt mondani [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest