Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
a Zidoo Z9X tud olyat csinálni hogy a rádugott külső HDD-t wifin streameli pl táblagépre, mint egy NAS?
köszi
-
HUNgabus
senior tag
Sziasztok
Lenne 1 gondom es nem nagyon tudom mi tevo legyek.
Az alap szett Sony HW55ES projektor, erre van rakotve egy Zidoo z9x (vagy zidoo z10 ).
A kivetito FHD es nincs HDR. Sima FHD tartalom es a 4k HEVC is gyonyoru rajta, barmivel jatszom le. ( Dune azert meg szebbek a szinei de mar nem tudja a H265-ot)
Probalok mindent az elerheto legjobb minosegben elrakni. Vagyis 4k hdr, akar H264, H265, HDR10, DV...
A gond hogy barmivel jatszom le, "csunya" a kep. Vannak szinek, de sotet, kontrasztalan. Mar minden fajta beallitast probaltam, HDR modok, SDR konverzio, stb.
Ezek a cuccok gyonyoruek TVn es PC is. Ezen anyagok "sima" verzioja szinten szep mindenhol, a kivetiton is.
Nem szeretnek mindent duplan tarolni, ezert kene vmi megoldas.Roviden : van e olyan lejatszo amire ra lehet dugni HDD-t, es lejatsza a HDR anyagokat SDR minosegben! ( de ugy mintha nem is az lenne, nem fako, szar minosegben! )
Ha van ilyen beallitas Zidoo-ra azt is koszi. (Hatha meg nem probaltam)
Az se gaz ha mas lejatszo ajanlj vki.Koszi
-
HUNgabus
senior tag
Üdv
jelenleg több Dune (csak régi Sigma chipes FHD ) és egy zidoo x10 van itthon, gondolkozom egy z10 beszerzésén, de néha elcsábulok hogy lehet egy új Dune ( pl Dune HD Pro 4K Plus ) jobb lenne, még mindig nem tudom megszokni a zidoo-t a Dune-k mellett, vhogy az jobban kézre áll, stb.
viszont a képminőség és lejátszás ( kandencia, HDR ) fontosabb és úgy olvasgatom több helyen ezekben jobb a Zidoo pláne a Z10 az új Realtek 1296 chipset miatt,
szerintetek?
direkt nem a saját ( néha elfogult ) topikjaikban kérdezem inkább, hátha a "semleges" hozzáértők tudnak segíteni
köszi
-
HUNgabus
senior tag
válasz
Beni2360 #67109 üzenetére
ez egy iroda-munka-játék szoba, itt van egy 130cm tv a falon és arra van rákötve a zidoo, munka közbe szól a TV vagy megy a ziddo, mivel "nagy és erős" a PC itt szoktam játszani is, megint csak megy a TV,
viszont most van rá (anyagi) lehetőségem hogy csináljak egy direkt házi-mozi szobát, egyenlőre egy FHD sony projektor van rákötve egy Dune-re, de már szemezgetek pár 4k cuccal is, gondolva a jövőre ide egy all-around gépet szeretnék
-
HUNgabus
senior tag
válasz
Viszlát #67101 üzenetére
fasza, köszi az összefoglalást, 1 éve nem foglalkoztam a témával kb de akkor azóta is helyzet változatlan
vannak tv amik "mindent tudnak" vannak lassan projektorok is amik elég jók, filmek, sorozatok, de mi az anyám f+*?!val játszam le őket?
tudom csináljak HTPC-t, volt régebben de mindig küzdöttem hol a hanggal hol a képpel...
Beni2360 :
itt van a szomszéd szobában, pincébe egymás mellett
-
HUNgabus
senior tag
üdv Mindenkinek
jelenleg van egy Zidoo x10 gépem ami direktbe van kötve egy TV-re az irodában, nap közben elmegy...
tervezem összerakni végre otthon a nagybetűs HáziMozit, projektor már megvan, vászon is, ami nagyon hiányzik az egy full-os mediaplayer,
amit jó lenne ha tudna buhera nélkül ( Kodi berhelés, egyéb jukebox progik, borítok nem érdekel )
- összes HDR formátum támogatása ( HDR10, HDR10+, HLG, DV )
- legyen benne 3.5" HDD rack, minden filmem ilyeneken van
- wi-fi gondolom alap már majd mindenhol
- támogasson minden mostani formátumot kép és hang szinten, ( DTS, Atmos, MKV, x265, stb )
az ár bizonyos keretek közt nem gond ( Oppo pl ) de nem nagyon találok olyat ami "mindent" tud kompromisszum mentesen, ezért írok ide is hátha több szem...
köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest