Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MMSZoli

tag

válasz Pribi #847 üzenetére

Helló,

Én láttam már egy DVDR3300H-t de nem használtam, nálam annak a nagyobbik bátyja van (EPG és HDMi-vel, meg 250GB-os HDD-vel). Úgy tudom, az alapok (kezelés, távszabályzó, alapvető funkciók, stb) ugyanazok.
    Jó:
    Kényelmes, csendes, jó HQ, SP üzemmód, aránylag jól kezelhetö a menüszekezete (tény: a Pio vagy Pana jobb, grafikusabb, magát magyarázóbb, ehhez kell a könyv),
    egyszerü felvétel és visszajátszás, keresés. Ár.
    Sokkal jobb, mint egy síma írós asztali egység.
    +/- R/RW kezelése, természetesen RAM nincs :)
    Dual layer támogatás (a 3300H-t nem tudom)

Rossz:
    -A távszabályzón lényeges gombok nincsenek kiemelt helyen(setup, Record mode), állandóan keresgélni kell őket
    -Éjjelente, mikor állítólag letölti az aktuális adatokat, bekapcsolja a vinyót 10 percre, nem hangos, de TV-nézés közben (főleg ha horror megy), kicsit meglepő.
    - Nagyon érzékeny az RF antennajel minőségére. nálam olyan 55-58dBmV a jelszint a megosztás után, és mit mondjak, a TV-men ugyanaz sokkal jobban néz ki (persze ott van erre egy külön képjavító ráamkör, de ha kikapcsolom, ott is az UPC ''csíra-minöséget'' látom. nos ugyanez nagyon hiányzik az íróból). LP módban már szemcsés (mivel az alap nem túl jó). Külső jó minőségű jelforrásból nagyon jó a felvétel, de a tuner erős RF jelet igényel. Egy RF jelerősítő 10-15 ropi... Persze lehet, hogy inkább reklamálok az UPC-nek, hogy nézzék már meg, hogy néz ki (és bekapcsolom a Super LP 8 órás módot Monitor üzemmódba. Azonnal felnyomnák a jelszintemet 75dBmV-ra ;] )
    -Szerkesztés nem rossz, de lehetne jobb, kicsit nehéz beállítani a pontos helyet.PC-n tényleg könnyebb. És igazség szerint a HDRW720-on is könnyebb volt (nagyon megtetszett egy ismerősnek, úgyhogy eladtam, meg már ki is nőttem a 80GB-ot)
    -Lassú, különösen az installálás lassú (kb 2-3x hosszabb, mint a TV-n ) és az Easylink hiánya, ami miatt a Follow-TV-vel egyenként be kell állítani a 30 csatornát, ami külön plusz 15 perc. Egy Easylinkkel 2-3 perc lenne, így elmegy vele 30 perc.
    - EPG-t az UPC kivágja az Eurosport-ból, emiatt ez nem működik itthon (ez a spórolós UPC hibája, nem a Philipsé, de tudni kell, mert így használhatatlan lesz egy fontos feature)

Összességében nem rossz kütyü, és olcsóbb, mint a konkurrensek (talán a Samsungnak van hasonló), de vannak dolgok, melyek némileg zavaróak, különösen a mindennapi lassúsága és a jel iránti érzékenysége. Némi türelem kell hozzá. Szerintem próbáld ki egy boltban, ha engedik. Lemezekre nem érzékeny.

Most van mellette egy LX7500R DVD-írós házimozi, ha a kettőt kombinálnák, plusz hozzáraknának egy DivX lejátszást, tökéletes kombináció lenne egy dobozban.
    Remélem összehozza valamelyik gyártó, akkor arra fogok váltani.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák