Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bocsek

    aktív tag

    válasz r3pl4y #3640 üzenetére

    Dél körül megjött a szokásos napi attack, most Thaiföldről :D A syslog szerint nem ért semmit az a pár sor iptables parancs, valószínű azért, mert a wan portra nem a br0-t, hanem a vlan1-et kell használni. (lásd: előző postom)

    rTorrent, rTwi: nekem leállítja mindet az Összes leállítása funkcióval! Nem tudom nálad mi lehet a probléma :F

    Másik megoldás lehet erre az attack dologra a következő ipkg csomag:
    [admin@WL-500GP /opt/etc/init.d]
    $ ipkg info denyhosts
    Package: denyhosts
    Version: 1.1.2-5
    Depends: python
    Status: install user installed
    Section: Security
    Architecture: mipsel
    maintainer: Don Lubinski <nlsu2@shine-hs.com>
    MD5Sum: 7f85de0effc9090f8a2c78c96cad2405
    Size: 32909
    Filename: denyhosts_1.1.2-5_mipsel.ipk
    Source: http://easynews.dl.sf.net/sourceforge/denyhosts/DenyHosts-1.1.2.tar.gz
    Description: DenyHosts is a script intended to be run by Linux system administrators to help thwart ssh server attacks. If you've ever looked at your ssh log (/var/log/secure on Redhat, /var/log/auth.log on Mandrake, etc...) you may be alarmed to see how many hackers attempted to gain access to your server. Hopefully, none of them were successful (but then again, how would you know?). Wouldn't it be better to automatically prevent that attacker from continuing to gain entry into your system? DenyHosts attempts to address the above... and more.

    Ezzel elvileg lehetne használni a hosts.deny, és hosts.allow fájlokat. Talán egyértelmű mire valók ;) Elvileg ez a daemon a blokkolt ip-ket beleírja a hosts.deny fájlba, így legközelebb már az első próbálkozás sem fog menni nekik. Találtam is egy eléggé nagy hosts.deny fájlt, ebben megtaláltam az összes ip-t amiről már bepróbálkoztak hozzám!
    Innen letölthető: [link]
    Sajnos nem sikerült bekonfigolnom, illetve nem vagyok biztos benne hogy minden jó-e? Valaki akinek sikerül/sikerült használnia a denyhosts csomagot, az leírhatná tapasztalatait!
    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák