-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13930 üzenetére
Az én vinyóm is sokszor csattan!!! (WD 2,5" 320GB) 2008. szeptember óta!
Ezt akkor teszi, ha nem seedel és semmi nem használja a vinyót! Ha pl. semmi gép nem használja belső hálóról és kihúzom a WAN kábelt, vagy kilövöm az rTorrentet, akkor az aktivitást jelző kék led abbahagyja a villogást és pár másodperc múlva már csattan is a vinyó.
Ha áramszünet van és megszűnik a táp, akkor is csattan azonnal!
Ha reboot-olok, akkor is, kb. amikor elalszik az air led..Elég kemény erős hang és sokáig én is nagyon megijedtem tőle. De aztán kiderült, hogy ez az a hang, attól van, hogy parkolópályára teszi a fejeket ha nincs adatforgalom!
Tök röhely, mert előtte egy 60GB-os Fujitsu siemens vinyónál és utána egy 160GB-os samsung vinyónál nem csinálta, de azok nem is tették parkolóba a fejet. Aztán kiderült, hogy ez a WD valami fejlesztése. Amit az atomba vettem ugyan ez a széria csak az 500GB-os, az is csinálja, ha a tápellátás megszűnik.
Ezt egyébként bizonyos WD noti vinyók zuhanás közben is megcsinálják, ha leejted őket. Van bennük érzékelő, és bizonyos G-erő felett minimális idő alatt (pár ms) odarántja a fejeket a parkolópálya műanyagja fölé, hogyha ledobod a notit ne karmoljon bele a tányérokba!!!
Szóval a csattanás ha WD vinyód van, vagy olyan ami ezt tudja, akkor ez is lehet.
(A vinyók forgásának a leállítása energiatakarékossági szempont miatt, az teljesen más, itt a forgás nem áll le!!!)Ezért pl. lehet félig meghalt táp miatt is! Lefagy a rendszer és mivel nincs forgalom, a vinyó berántja a fejeket parkolóba!
Szóval azért még nem rohannék egyből vinyót venni!!!
Mintha már panaszkodtak volna páran, hogy egy-egy rossz torrent indítása megfagyasztja a routert. Persze ha nekik nincs ilyen vinyójuk, akkor nem is csattan. És mivel nem üzemszerű leállásról-újraindításról van szó, persze "csekkol"..
-
válasz
Kitakat #13930 üzenetére
Szia!
Nekem az a gyanúm, hogy el kellene kezdeni körülnézni, hogy hol fogod megvenni az új winyót. Szerintem ez a "csattanás, vagy kattanás" nem túl egészséges, és nem hinném, hogy ilyet elő tudna idézni szándékosan akár az OLEG, akár az rtorrent, vagy a lighttpd.
Talán még táphiba jöhet számításba... Ha van másik tápod, cseréld le, hátha segít.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest