Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pchris
tag
válasz
vitezlejszlo #2799 üzenetére
Ha megmondod nekik, hogy külső tápos USB HUB-bal van csatlakoztatva a HDD-d, akkor attól dobnak egy hátast, mert a hub visszatáplálhatja az 5V-ot a router felé. Ebben mondjuk van valami, mert nekem is vígan pöfékelt az 500GP-m a hubon keresztül hajtva. Persze bedugtam a saját tápját is, de nem állt le, ha csak azt húztam ki.
Ha táp nélküli (2,5"-os) hdd-t használsz, akkor az a bajuk az áramfelvétel miatt, ha pedig 3,5"-ost külső tábbal, akkor hivatkoznak rá, hogy nem mindegy milyen házba van szerelve. Persze, hogy milyen lenne jó, azt nem írják le. Egyedül a pendrive-os fagyás-újraindulás volt, amire ők is azt mondták, hogy valami nem stimmel. De még ezután is kitérő választ adtak, hogy mit tehetek a routerrel (értsd gari). Idézem:
"Egyeztettem a kollégákkal és a fejlesztők elmondása szerint ez szoftveres, azaz firmware jellegű probléma és előfordul több torrent egy idejű letöltésénél, hogy a készülék instabillá válik és újraindul. Ez bizonyos kód teljes újraírását követeli meg és sajnos nem tudom megmondani mikorra várható az új firmware + utility a készülékhez, mert a programozást hosszas tesztelések követik minden esetben mielőtt az kikerülhet a letöltő oldalakra."ASUS laptopom volt nemrég gariban szervizben. Ott nem tököltek. Két nap alatt minden reklamált hibát megcsináltak, plusz teljes tisztítás. Pedig LCD szalagkábel hiba is volt, ami nem mindig jött elő. Igaz nem egy szervizhez tartozik az ASUS laptopjainak és hálózati eszközeinek szervizelése. Sajnos. Routert csak a kereskedőn keresztül lehet szervizeleltetni tudomásom szerint. Vagy valaki tudja, hogy kik szervizelik hivatalosan?
-
vitezlejszlo
őstag
Ez igy azert is gaz, mert nekem most kulso hdd olyan usb hubon van, aminek sajat tapja van. Tehat nem az usb aramfevetele miatt huzza meg a routert, hanem lehet maga az USB supporttal van valami gaz? Akar a kernelben akar HW szinten? Ezert is gondoltam par hozzaszolassal elorebb, hogy az 1.1-es usb supportot meg kene nezni, azzal is doglik-e...
Ezt mondjuk a supporton atverni....
Hogy HDD nelkul jo HDD-vel meg nem. Bar mivel gyarilag tudja a NAS funkciot, majd elmondom, hogy Asus kulso USB-s hdd-m van emberek hat minden Asus megse jo
na majd folyt kov
Laca
-
pchris
tag
válasz
vitezlejszlo #2794 üzenetére
Csak halkan jelezném, hogy nekem anno a gyári firm-mel, külső tároló nélkül nem indulgatott újra. PErsze az ember nem egy "sima" n-es routerre adott ki sok tízezer forintot. De ez nem hatotta meg az asus supportot, és s szervizt sem.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #2795 üzenetére
Szia
RT-N16-00-07-01-00
Ezt a rev-es dolgot en talaltam ki most. Ez szokott lenni, hogy tobb fele verzio van, amikben valamit modositanak, hatha ilyesmi van most is a jo es a rossz oldal kozott
En 2009 december 1-n vettem. Megnezem a rev szamot.
A menetrend igen, sokaig eltarthat, de mivel 99.9%, hogy 3-4 nap mulva jon a reboot, ezzel elvileg 2 het alatt kiderulne minden, es meg maradna 2 het a garira. Bar koccos belatom.
Laca
-
ecaddict
senior tag
válasz
vitezlejszlo #2794 üzenetére
Ezt a rev1-et honnan szedted?
Tudtommal még a rev 1.1-es sem volt forgalomban, csak a wl500.info-n jelent meg (valaki hozzáfért valami korai tesztpéldányhoz) itt (második kép).Laca 012 aki hasonlóan hozzám az első szállítmányból vett szétszedte és ott jelent meg a rev1.2, képek.
Vsz más nem is volt forgalomban (legalábbis én nem hallottam róla), azaz jelenlegi tudomásom szerint 1 azaz egy RT-N16 típus létezik (mégpedig a rev 1.2).
Persze ha valaki szétszedi (én még most sem tettem meg pedig lehet már nem garis), tegyen be képet róla, hátha mégsem így van.
A menetrendeddel csak egy gond van: Ez így hetekig tart (nekem biztos nem lenne türelmem ehhez). Azért mondtam, hogy kapjon hideget/meleget, hátha hamarabb kidől. Meg simán bepróbálkoznék a garival is.
Többen tapasztaljuk, hogy vannak tökéletesen működő példányok és gondolom te sem fizettél (lényegesebben) kevesebbet azaz joggal várhatod el, hogy te is ilyet kapj.Szerk: nekem az nvram get hardware_version ezt adja
RT-N16-00-07-01-00 -
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #2793 üzenetére
Ok, eldöntöttem a menetrendet.
1: Most V79 van rajta, ha rebootol, akkor:
2: vissza a gyári fw, hajtom terhelve ahogy Tomatoval is. Ha rebootol, akkor:
3: mindenféle terhelés és internet kapcsolat nélkül csak 220-ba dugva megnézem, hogy rebootol-e.Ha a 3. állapot szerint is rebootol, akkor tudom mondani a szervíznek, hogy üresen is csinálja. Mert felteszik Ők is jobbik esetben az asztalra, aztán vagy újra indúl vagy nem.
Így bele férek a gariba, és legalább tudok nekik mit mondani.
Azt is el tudom képzelni, hogy pl az rev1-es alaplapokkal van valami baj, amit javítottak a rev1.1-ben, és akinek 1.1 van annak nincs gondja, az 1-esek meg szívnak. Persze ehhez szét klne szedni sok routert, hogy kiderüljön van-e bármi eltérés a belük között...Off, asszony laptopja Asus, 3 hibával leadtuk gariba egyett sikerült megjavítani, mehettünk vissza, hogy még ez a kettő amivel le lett adva is rossz.Alaposak voltak...
Laca
-
ecaddict
senior tag
Erről a firmware csereberéről juttot eszembe, hogy nvram törlést is érdemes lenne megejteni. Nem kellene, hogy gondot okozzon de vannak firmware-ek amik szeretik teleszemeteleni.
Egyébként nem érzem, hogy a napos oldalra születtem volna, anno a WL-500gPv1-em abból a szériából volt, ahol rossz ellenálást tettek be és ezen felbuzdulva lett 128MB RAM bele.
Egyébként, ha garis a cucc én nem reménykednék abba, hogy majd valamelyik firmware-el megtörténik a csoda, inkább törekednék arra, hogy stabilan előjöjjön a probléma. Meg mindenáron megpróbálnám gariztatni. Nem hiszem, hogy ennyire rugalmatlanok. Egyszer egy DVD-d gariztattam, meg se nézték (persze lehet ismert szériahiba volt és 3 napon belül voltam).
Néhány ismerősöm is RT-N16-ot használ minden gond nélkül (van aki kezdettől fogva Oleggel, van aki néhány hónap DD-WRT után).
Egyébként amikor a HDD rack hibás tápja miatt leakadt a routerről (még kezdetben a WL-500gP-vel kb. 4 éve; na ez sem a napos oldal volt) azok a progik <defunct> állapotba kerültek ps afx szerint amik a HDD-ről futottak. Viszont ekkor sem indult magától a router újra.
-
aleister
veterán
Kicsit off, de mivel nincs saját topicja, és az N16 utódjáról van szó, tán elfér itt.
Szóval az RT-N56U szolgáltatások tekintetében, hogy viszonyul az N16-hoz képest? Például telepíthető e rá a Tomato fw-ben megszokott web/mysql szerver? Torrentkliens van e benne? Stb...Látom a specifikációban, hogy csak 8MB flash ram van benne az N16 32MB-vel szemben. Ez 75%-kal kevesebb. Érezhető ez sebességben?
-
pchris
tag
válasz
Intruder2k5 #2789 üzenetére
Köszi. Láttam én is csak arra vártam, hogy a support oldalon a letölthető firmware-k közé berakják. De szerintem előkeresem a levelezésem és rákérdezek. Az a biztos. Csak az asszony haragjától tartok, hogy már megint minek piszkálom... De eddig mindig túléltem valahogy.
-
"Azért azt mégsem írhattam neki, hogy oleggel, vagy éppen tomatoval is ugyanaz az eredmény."
Ellenben a DD-WRT-t már hivatalosan is kipróbálhatod! Bár ez a lehető legrosszabb választás az összes közül(?), de legalább van mire hivatkozni, ha ezzel sem jó!
Mondjuk lehet, hogy itt meg azzal vágják majd ki magukat, hogy ez csak a 2011. május után vásárolt routerekre vonatkozik.
-
pchris
tag
válasz
vitezlejszlo #2787 üzenetére
Én azért gondolok a vas hibájára inkább, mert vannak a napos oldalra születettek, akik szinte mindegy milyen fw-t tolnak fel a saját dobozukra, nincs semmi bajuk vele. Mi meg bármivel esünk neki mindig rossz végén érezzük magunkat annak a bizonyos testrésznek. Bár hátha...
Bár töröm az angolt, de nem merészkedtem odáig, hogy ezt meg is mutassam olyanoknak, akik beszélik is. Szóval magyarokkal leveleztem. Azt hiszem ez is lehet az egyik ok, hogy nem lett megoldva a probléma.
Pár perce léptem át a 7 napos runtime-ot! -
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2786 üzenetére
Három dolgot fogok még kipróbálni:
1: USB-t vissza venni csak 1.1-re, nem-e a driverben van valami bug
2: Router torrentezik, de nem usb-re, hanem netet behúzott hdd-re. Ezzel kizárható az USB hibája
3: optware nélküli csak sima transmission torrent.
A magyar vagy a külföldi Asus supportal leveleztél?
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
A remény hal meg utoljára...
Pl optware nélkül nem indul el az rtorrent. Ami nekem nagyon gyanús nem tudományos alapon. Nekem most le is van állítva
Végülis az egész optware-re most sok szükség így nincs, hogy integrált transmission van az FW-ben.
HW hibára amiatt nem gondolok, mert a legnagyobb terhelés alatt megy rendesen, amikor meg kvázi idle-ben van, akkor meg rebootol.... mintha valami watchdog rugná újra....
laca
-
pchris
tag
válasz
vitezlejszlo #2784 üzenetére
Nagyon ne bízz abban, hogy garanciában csinálnak vele valamit. Én másfél hét után vittem vissza megunva a szenvedést. Ültek rajta másfél hónapot, majd visszaküldték egy "Teszt OK" megjegyzéssel. Pedig a gyári fw-rel is meg tudtam fektetni a vasat. Aztán egy pár hétig leveleztem egy supportossal az asus-tól. Mindent megcsináltam amit kért (pendrive, táppal ellátott külső hdd, fat, ntfs, ext3 fájlrendszerrel teszt...), de ugyanaz volt az eredmény. Erre kijelentette, hogy a hardvereseik szerint ez fw hiba, várjam meg a legújabb (gyári) firmware-t.
Azért azt mégsem írhattam neki, hogy oleggel, vagy éppen tomatoval is ugyanaz az eredmény. Külső hdd tápjával is hajtottam a routert egy ideig, hátha a táp a hibás, de nálam sem jött be, ezért maradt a gyengébb eredeti.
Az hogy nekem a 79-es most ilyen szépen fut szerintem a véletlen műve (ne legyen igazam). Mindenesetre egy próbát mindenképpen megérne. Mellesleg nekem most nincs optware telepítve. Nem tudom, hogy ez számít-e ebben az esetben.
A 440-es probléma valószínűleg azért van, mert nem lehet tetszőleges értéket beállítani. Bár a parancs lefut, de a vas a legközelebbi használható értéket állítja be magának (453). Emlékeim szerint a 300,150,75 viszont működött nekem anno. Mondjuk annak nem sok értelme, ha már ennyit kiadott az ember erre a kütyüre. -
vitezlejszlo
őstag
Nekem 75-os van, és ma én indítottam újra.. tegyem fel ezt? Jó.. meglátjuk.
De igen, a legeleje óta van ilyen bajom. Gyári fw nem is volt jó akkor, a PPPoE (Digi TopNET) kapcsolatot sem tudta felépíteni... Aztán még tán aznap fel is került rá a DD-WRT. Ekkor jött ki pont az első béta a routerhez, még bugot is jelentettem le anno hozzá. Csak akkor nem volt még hozzá torrentelés, vagy csak nem volt időm... mindenesetre nem figyeltem. Aztán jött az Oleg, ekkor vettem észre a rebootokat. Volt, hogy Rtorrentel hozzá adtam egy file-t, és már ettől is elszállt.. gondoltam Rtorrent hülyeség. Lányom születése miatt megint csak nem volt időm vele foglalkozni alapvetően működött, a párom jelezte néha, hogy napközben elment a net egy percre. Aztán most hogy pár hete hogy feltettem a Tomatót, valahogy most esett le, hogy ez nem normális. Szóval most itt tartok. Megnézem ezt a V79-et aztán meglátjuk.
Rtorrentet leállítottam, táp másik van most hozzá (bár ez is 1.25A-es), illetve 453 Mhz-en megy. Ezt se értem, ha 440-re állítjuk miért 453...Mindegy.
Haverom minden éjjel rebootoltatja cron-ból
Feltolom a V79-et, és meglátjuk. Van még 1 hónapom játszadozni vele, az legalább 4-5 fw
Laca
-
pchris
tag
válasz
vitezlejszlo #2779 üzenetére
Mióta ezt felraktam: Tomato Firmware 1.28.0905 MIPSR2-079V K26 USB AIO nem volt reboot lassan 7 napja. Persze ez még nem olyan adat, ami megnyugtató lenne, de a remény hal meg utoljára. (453MHz-en megy a vas). Chello-s netem van.
De ha már lassan két éves a routered eddig nem volt ilyen gondod? Nekem a vásárlástól ilyen. Igaz még több, mint egy év gari van, hogy megadja magát végleg. -
akom
őstag
válasz
RT-N16
Tomato Firmware 1.28.0905 MIPSR2-079V K26 USB AIO
1. USB: 3,5" 320GB HDD + Sharkoon 3,5" Rack
2. USB: Logitech QuickCam C210
Torrent: Transmission 2.41 (Optware)
Net: Fix IPs kábelnet
Uptime: 30+ de mindig újraindítottam valamiért.WL-500gP v1
Tomato Firmware RAF1.28.8703 MIPSR1_RAF K26 USB VPN
1. USB: 2GB Kingston pendrive
2. USB: Canon IP4300 nyomtató
Torrent: Ezen nem fut.
Net: RT-N16-tól kapja.
Uptime: még Oleg el volt 130 nap azt hiszem... ez a rekord. (szünetmentesen) -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
A következő firmware verziókat használom vagy telepítettem ismerősöknél:
tomato-K26USB-1.28.9054MIPSR2-beta-Ext (alap teddy bear fw.) mellette optwareből telepített Transmission kliens fut:
Diginet - 30napnál hosszabb uptime - WD passport 2.5" 1TB vinyó 1db. router USB-ről táplálva
UPC chello 60/6mbit - 30napnál hosszabb uptime - noname USB keret és WD 2.5" 500GB vinyó (+reduced power spinup jumper) 1db. router USB-ről táplálvaShibby féle Tomato Firmware 1.28.0905 MIPSR2-076V K26 USB AIO és optware-ből telepített Transmission:
UPC chello és ADSL 25/1,5mbit - kb.15nap uptime - WD passport 500GB 1db. router USB-ről táplálva -
Giovanny
őstag
Üdv. Most ez a legfisebb FW K26USB-1.28.905xRAF-EN-MIPSR2-079V-AIO.trx ?
-
vitezlejszlo
őstag
Nem próbáltam egymás nélkül őket. A HDD keretet együtt vettem a routerrel.
2009 december 1-n vásárlás, elvileg 2 év garis, van még egy hónapom.
Most hogy utána kerestem ennek a rebootnak, szinte mindenki arra sír, hogy 3-4 nap. Fura. Ezt írják amit én is, hogy nincs log se semmi, egyszerűen csak rebootol a doboz.
Srácok akik torrenteztek vele és már több hetes uptime van, Ti milyen szolgáltatónál vagytok? Sima DHCP vagy PPPoE vagy hogy? Én Digis vagyok, tehát PPPoE-vel tárcsázom be.
Azon gondolkozom, hogy vissza tegyem-e a gyári FW-t pár napra, hogy megnézzem, azzal is rebootol-e. Valakinek egy 9055-os Teddy Bear's FW oldotta meg a gondját, amikor írt akkor már 9 napja ment a doboza... ehhh de miert most jön rám kideríteni ezt is 1 hónappal a gari lejárta előtt?
Laca
-
akom
őstag
válasz
vitezlejszlo #2777 üzenetére
Eddig HDD nélkül ki sem próbáltad meddig megy?
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Az 5 nap az 453Mhz-en ment... tehát ha ram hiba is, akkor az alacsonyabb frekin is előjön.
A cucc már nem garis, bár nem tudom mennyi volt a garancia hozzá. Ez is kb első szériás, nem tudom mikor jelent meg, de decemberben vettem az biztos, szerintem most lesz két éves.
Wifi kikapcsért letépnék a t.kömet itthon
De a legvégén ki fogom próbálni!
Ami még eszembe jutott: nem-e a külső hdd rack dobja el magát, és ettől rebootol? Mivel leszakad a hdd ezért nincs is log bejegyzés, mert nincs hova kiírnia. Ki fogok próbálni egy másik szerverre való logolást... Persze hogy ettől miert rebootol azt nem tudom
Csak már jobb ötletem nincs....
Jelenleg csak a Trans torrent megy, rtorrentet leállítottam. Új táp, 453Mhz. Meglátjuk.
Laca
-
ecaddict
senior tag
A hibás memóriamodulok teória nem túl valószínű. Az Asus teljesen kommersz cuccokat használ, pl. a WL-500gP esetén olyan RAM volt benne mint laptopokban, ez meg videó kártya RAM-ot használ.
A félvezetők manapság a legmegbízhatóbb alkatrészek közzé tartoznak és a felhasznált memóriákat millió számra gyártják.Viszont a forrasztás minőségével lehet gond. Amióta nyomják ezt az ólommentes dolgot csak a baj van vele mert a rideg forrasztások elpattannak (ez álltalános gond nem is a routerrel kapcsolatban ismerem a problémát).
Amit lehetne az az, hogy finoman kézzel ütögetve esetleg hajszárítóval megfújva/hidegre kivive megpróbálni véglegesíteni a hibát (azaz elérni, hogy totál elengedjen a forrasztás, ha ez a gondja).
Persze ez is csak tipp mint a tied.Nekem totál az első széria volt és még mindig semmi baja és 533 MHz-en is stabil volt. Tesztként (sebességtesz) DVD méretü fájlokat másoltam át így amig meg nem untam.
-
pchris
tag
válasz
vitezlejszlo #2773 üzenetére
Szia!
Sajnálom, hogy rossz hírekről számoltál be.
Hardveres hiba. Én is próbáltam másik tápot is, meg vagy féltucat fw-t (tomatoból többet is, oleg, nameg a gyári). Az eredmény mindig ugyanaz. Sajnos. Próbáltam garanciában cseréltetni, de szerintük minden paraméterében megfelelően működik. Javasolták, hogy várjam meg a következő (gyári) fw-t. Persze lassan egy éve nem frissítettek. Más kérdés, hogy nem fog rajta segíteni, hiszen 3rdm party firmekkel is ugyanaz a jelenség. Csak hát erre nem hivatkozhat az ember fia a szerviznél.
Sejtésem szerint, de ez csak tipp, hibás memória modul(ok) okozhatja a hibát, mert néha minden különösebb terhelés nélkül rebootol, máskor meg akár órákon át tartó visszaellenőrzés miatti nagy terhelés hatására sem, pedig olyankor lenne a túlmelegedésnek nagyobb esélye. A 453MHz-hez ugye 226-os memória frekvencia társul, ezért stabilabb talán. De ez tényleg csak agyalgás, nem értek hozzá.Üdv
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
vitezlejszlo #2773 üzenetére
Próbálj egy ugyanilyen tesztet de úgy, hogy a teljes wifi részt lekapcsolod.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2771 üzenetére
Na itt a vége megint:
Time Sun, 30 Oct 2011 05:28:51 +0100
Uptime 0 days, 01:33:45
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.06 / 0.05 / 0.01
Total / Free Memory 124.11 MB / 101.52 MB (81.80%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.75 MB (99.91%)A franc esne bele
Logban persze megint semmi
Laca
-
B@ldrick
aktív tag
Azt mi okozhatja, hogy az N-es usb látja ugyan a rejtett hálózatot de nem tud rá csatlakozni (tegnap még tudott) a G-sek meg igen. FW-ben rebootolva persze jó lesz. (7nap up volt, gyári fw) Auto és 20/40 van beállítva, b/g protection mit takarhat? Köszi
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Szorítsatok
Time Sat, 29 Oct 2011 09:57:58 +0200
Uptime 4 days, 12:51:46
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.15 / 0.32 / 0.28
Total / Free Memory 124.11 MB / 89.73 MB (72.30%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.26 MB (99.72%)4.5 nap uptime!
Csak a táp új, illetve 453Mhz-en megy a doboz, ha így kivírja 2 hétig akkor vissza teszem 480-ra, meglátjuk...
laca
-
ecaddict
senior tag
Elkészült az Oleges DLNA media szerver tutoriál.
Ezeket lehetséges feltenni: mediatomb, minidlna és twonkymediaBővebben a tutoriálban.
Persze nem álhattam meg, hogy mi lenne ha 3 DLNA szerver egyszerre futna a routeren:
Mik futottak?
3 DLNA szerver
2 screen
2 torrent kliens (rtorrent, transmission)
Webcam (mjpg_streamer)
tor & polipo
lighttpd
PHP
myslq
python
xinetd (ritkán használt progik helyett figyel a porton)
openvpn
Samba
NFS (nem látszik mert ez a kernel része)Esze ágában sem volt crashelni.
(A zombi a twonkymedia körül a twonky fóruma szerint normális Linuxon amit nem osztok, viszont mivel nem opensource kénytelen vagyok elfogadni.)
-
válasz
vitezlejszlo #2768 üzenetére
Hmmm... Hogy őszinte legyek, én rtorrent alatt se!
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2767 üzenetére
Nem maga az rtorrent, hanem 1-2 .torrent, amit eppen seedel. Vagyis csak seedelne, letolti, es ott megall, UNBAN vagy valami ilyesmi allapotba kerul. Kb 10-bol 1 ilyen file van. Stop-start-ra elindul az az egy torrent is. Trans alatt ilyennel nem talalkoztam meg.
Laca
-
válasz
vitezlejszlo #2766 üzenetére
Leáll az rtorrent? Már ez is elég érdekes...
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Speederer #2764 üzenetére
Uptime 2 days, 23:20:40
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.32 / 0.51 / 0.46
Total / Free Memory 124.11 MB / 89.03 MB (71.73%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.26 MB (99.71%)Már csak 1 nap!
Azért fut két torrent kliensem, mert próbálgatom Őket. Transmission egyelőre nekem jobban bejövős. Rtorrent alatt vannak torrent file-ok, amikor leállnak, stop-start kell neki, hogy újra induljon. Trans alatt ilyen nem volt még. Illetve Androidra van egy kliensem, amivel távolról lehet a Transt piszkálni, hozzáadni file-t... rtorrentet is tudja elvileg, de azzal nem sikerült még összehozni.
Weblog nincs bekapcsolva. Semmi extra sincs....
Logban sincs semmi, az újra indulásnál sincs valami kernel vagy bármiféle üzenet. Csak simán látom, hogy kezdi megtalálni a router hw-ét
Laca
-
-
Speederer
senior tag
válasz
vitezlejszlo #2763 üzenetére
A web monitorozás nincs bekapcsolva? Régebben nálam az okozott újraindulásokat, pár napnál többet nem ment úgy egyhuzamban. Aztán kikapcsoltam, és láss csodát, volt kb 45 napos uptime is. Akkor én indítottam újra, mert nagyon belassult vmiért szegényem.
Most 30 napnál járok, igaz azóta frissítettem a 070 Big-re. Viszont a web monitor azóta újra be van kapcsolva, igaz csak olyan gépre ami nem megy minden nap.Amúgy miért futtatsz egyszerre 2 torrent klienst? Szerintem elég egyet rendesen beállítani, és akkor az had menjen. A transmission-t talán sose próbáltam, de ha gondolod az rtorrent konfig fájlomat elküldöm. Ahogy a limiteket írtad, hasonó netünk lehet.
-
vitezlejszlo
őstag
Ez tök fura, hogy vagy örök uptime, vagy max 4 nap
Most itt tartok:
Uptime 1 day, 23:20:40
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.63 / 0.53 / 0.49
Total / Free Memory 124.11 MB / 88.95 MB (71.67%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.28 MB (99.72%)Nekem most ez van fent: Tomato Firmware 1.28.0905 MIPSR2-075V K26 USB AIO Multilanguage
Laca
-
pchris
tag
válasz
vitezlejszlo #2760 üzenetére
Szia!
Ez van rajta 2 napja:
Tomato Firmware 1.28.0905 MIPSR2-079V K26 USB AIO
Optware-t nem telepítettem (még), mert nem volt időm. Intruder leírása alapján próbáltam frissíteni 063-ról, de voltak problémák, így hard reset jött és manuális config. Egyenlőre transmission megy 41 torrentel. Még nem indult újra magától, de annyi firm volt már rajta mindhiába, hogy ami késik...
Próbáltam gyári firmmel is. Pendrivera töltve (support javasolta, hogy ne hdd-vel kísérletezzek) is lefagyott, újraindult. Szerviz szerint ez normális... Asus support (legalábbis router ügyben egy kalap...) Egyébként volt rajta külső tápos 3,5-ös hdd, hub-on táplált 2,5-ös is. Most táp nélkül van rajta ez utóbbi. -
mobilizmo
addikt
válasz
vitezlejszlo #2756 üzenetére
Szerintem ne legyen ebből problémád.
Nem is tudom, talán 3-4 hónapja van Rt-N16-om. Amikor először normálisan bekonfigoltam (már amennyire értek hozzá - semennyire), azt hiszem valami 22-25 napot mehetett hibátlanul. És talán még akkor sem magától indult újra, csak megjelent egy új Tomato verzió. Azóta több új verzió is volt és nem igen ment 10 napnál többet. De olyan is előfordult, hogy 2 nap után magától újraindult, miközben nem igazán volt megterhelve. A beállítások nem változtak, gyári sebességen megy és külső tápos hdd van rajta. Most 35 torrent van jelenleg a listában (rtorrent), de túl sok mozgás nem nagyon szokott mutatkozni rajtuk. 4 nap 13 óra 45 perc. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2758 üzenetére
Kb 1 hete már levettem a hdd-t a routerről, külön tápos USB-s hubra van kötve. Tehát már a HDD sem terheli a routert áramilag. De a gyári táppal így is újraindult.
Most 1 nap 12 óra az uptime, folyamatos 1-es loadom van, torrentek mennek kifele....
Kiváncsi vagyok.... mintha nem a terheléstől függene, hogy újra indul-e vagy nem.... bár most a szerzett táppal megy... na meglátjuk...
Laci
-
válasz
De a "szerzett" tápot miért nem külön a HDD-re kötötted, a routeren meg maradhatott volna a sajátja...
-
pchris
tag
válasz
Szia!
Nekem volt/van ilyen problémám, mint neked most. 3-4 napnál többet nemigen megy újraindulás nélkül a router (453MHz-en). Már hozzászoktam. Persze kíváncsian várom, hátha találsz valami megoldást.
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Megalázódva olvasom az uptime értékeiteket
Hát eddig az enyém elméletben sem tud elszámolni
Na most az új táppal 1 napos uptime van, transmission alatt van 512K-ra korlatozott kimenőm, teker is rendesen... izgulok
Rtorrent alá direkt nem tettem most semmit, kb 20 torrentem van fele-fele megosztásban a két kliens között. Rtorrentem 1024/1025 KByte-ra van korlátozva, de most kb 250 KByte megy kifele csak, nem nagyon vannak most jó torrentjeim alatta
Szóval összesen megy most ki 7-800 K. HDD világít folyamatosan
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.97 / 1.07 / 1.03
Total / Free Memory 124.11 MB / 88.98 MB (71.70%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.30 MB (99.73%)Ezek az értékeim most... szóval memo para nincs. Load-om is pörög
Ha a táp lesz a baja... fúúúúú....
kivágom mint a macskát....
Ja.. a szerzett táp is 1.25A-es, de tök más fajta, mint ami hozzá volt..
laca
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
ecaddict #2751 üzenetére
Szkeptikus vagyok a WiFi inkompatibilitás miatti újraindulással kapcsolatban is.
A nem megfelelően beállított, bugos driverrel rendelkező Intel wifi miatti újraindulás valós probléma, legalábbis ha hiszünk Shibby / Toastman-nek a Tomato vonatkozásában, illetve pont volt egy ilyen eset a Linksysinfo fórumon is ahol ez lett a megoldás.
----------------------------------------------
Én Tomato + Transmission-t használok torrentezésre, illetve telepítettem több ismerősnél is. A legextrémebb helyen 60/6Mbit/sec net mellett fut a fenti kombó. Három hónap alatt 1TB feletti adatforgalom, általában 10-30 torrent seedelése fut, letöltésben kb. 2,5-3Mbyte/sec a maximum (talán ennyit bír a router) felfele pedig max. 1Mbyte/sec.
Stabilitási probléma, router újraindulás egy helyszínen sem történt a futó torrent miatt. -
Kelvin
őstag
válasz
ecaddict #2751 üzenetére
Van transmission-remote-gtk, én ezt használom.
-
-
ecaddict
senior tag
válasz
vitezlejszlo #2749 üzenetére
Oleg:kétszázvalahány nap (207 volt amit utoljára itt írtam, kereshető is).
Nekem az Illy féle google projectes Oleg soha nem indult újra/soha nem fagyott le magától (az áramszünetet meg más okból tudom, de szerencsére az is ritka).Tegnap is úgy cseréltem le az r3300-at az r3497-re, hogy az r3300 nem volt újraindítva.
A limitek aligha érdekesek, nálam viszonylag alacsony meg mostanában a tranmission-t használom (a franc enné meg őket még mindig nincs remote-gui Linuxra) azokkal az értékekkel ami a tutoriálban is szerepel.
Az rtorrent max. kilépett, néhány bezáratlan fájlt hagyva maga után.Nem hiszem, hogy memória elfogyás van mögötte.
Egyszer megpróbáltam poénból a routeren az rtorrent/libtorrent-et lefordítani (ez sikerült is a linkelés már nem). Na ha valami, az sok memóriát evett, de akkor sem indult újra.Szkeptikus vagyok a WiFi inkompatibilitás miatti újraindulással kapcsolatban is.
Ha a táp dolgot is kilőtted nics ötletem. Esetleg a WAN oldalon lehet még valami, viszont ezt kideríteni annyira zűrös, hogy nem éri meg.
-
válasz
vitezlejszlo #2749 üzenetére
Nekem eddig egyszer ment ötven valahány napot RT-N16-al, aztán egy áramszünet miatt ez megszakadt... Amúgy ritka mikor ilyen hosszan megy, mert mindig van valami, ami miatt újraindítom, és sajnos most a szünetmentesem akkuja is meghalt, egyik napról a másikra. Eddig ment 8-10 percet vele az a néhány cucc ami rajta van, de most sajnos pár másodperc után leáll a router is. Karácsonyra kérnem kellene a Jézuskától egy akkumulátort. A sávszélességlimit esetemben nem mérvadó, mert nincs gyors netem. Alapbeállítás szerint 500KBps/100KBps a konfigfile-ban beállított limit, de ha elengedem, akkor sem megy 850 fölé. A sávszélesség emelés, amit meg beígértek e-hónap 15.ére, sajnos eddig nem történt meg.
Persze nem tagadom, volt már rá példa, hogy magától(?) reboot-olt, de szerencsére ez nálam nagyon ritka!
-
vitezlejszlo
őstag
Skacok
Kerhetnem, hogy aki Oleg vagy Tomatot hajt rtorrentel, irna nekem egy uptime idot, illetve hogy az rtorrentben mi a le es feltoltesi limit, ami be van allitva?
Koszi
laci
-
Kovi71TM
tag
válasz
Intruder2k5 #2746 üzenetére
Köszönöm, most már aktív módban fut.
-
ecaddict
senior tag
Új Oleg firmware r3497.
Letöltés
Változások -
-
Kovi71TM
tag
Shibby féle firmwarnél az utorrent portját hol kell beállítani?
Port Forwarding Basic, Triggered, UPnP/NAT-PMP vagy a Firewall Scripts-ben.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2724 üzenetére
No 440-en is ujraindult.
Kb pont, hogy 4 napos lett az uptime.
annyit segitettem meg neki terheles ugyileg, hogy tettem fel 2-3 torrentet rtorrent es transmission ala is, had doglozzon. Load kb 0.5 volt... Ment mar igy par oraja, szerintem mar le is szedte mindet...
Ma este marad 440-en es cserelek tapot. Sajna csak 1.5A-est tudtam kolcsonbe szerezni, az is csak tobb 0.2 A-al
Laci
-
Kovi71TM
tag
Sziasztok!
Újrahúztam a routert Intruder2k5 leirása alapján.
Felraktam a legújabb Shibby féle firmwaret, és az rtorrent nem hajladó elindulni reboot után, csak manuálisan.
Ötlet?Közben megoldottam!
rtorrent.dht_cache delete
rtorrent.lock delete/opt/etc/init.d/S99rtorrent restart
-
törölt tag
nálam a hp-ben lévő 5100-assal nem szeretik egymást, de érdekes módon a thinkpadban lévő ua. meg fullon megy, míg a hp-s annak 60-70-át tudja.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
vitezlejszlo #2740 üzenetére
Nekem hasonló problémám van egy Bradcom-os laptoppal, igaz nemkem TP-Link 1043-as routerem van, de az istenért nem akar nekem sem 65Mbit/s-nél gyorsabban csatlakozni, szóval ez a probléma nem egyedi és nem router függő de még wifi modullal sem függ össze.
Ha valaki tud megoldást kérem jelezze.
A vicc hogy Realtek wifivel illetve Intel wifivel is tökéletesen megy. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2739 üzenetére
Na megnéztem, Atheros AR9285 vezérlő van benne.
65Mbit-nél nagyobb sebességgel nem hajlandó összeállni a routerrel
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Flashcash #2738 üzenetére
Szerintem magan az Intel kartya beallitasaiban semmi extra dolog nem tortent, szoval gyari beallitasokkal megy.
A Tomatoban sem nyultam semmihez, minden defaulton van a wireless advanced beallitasaiban.. Mindenfele afterburner meg ilyen hulyesegek ki vannak kapcsolva.
Laci
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
vitezlejszlo #2737 üzenetére
Nem megfelelően beállított (teljesítménynövelő beállítások bekapcsolva) Intel wifi kártya is újra tudja indítani a routert alkalmanként.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
vitezlejszlo #2725 üzenetére
Nem kapcsolódik véletlenül a routerhez wifin keresztül bármilyen intel chipsetes kliens?
-
Giovanny
őstag
válasz
ecaddict #2734 üzenetére
Szia,tápos hdd-t kötöttem rá, biztos ami biztos
Nekem WL-500 is van,nálam is jelentkezett a táp hiba,de egy kondi csere megoldotta a problémát.De én azt hittem hogy végleg tönkre ment a routerom,és vettem N16,de egy haverom azt mondta hogy filléres dolog a javítás,szóval ha ezt tudom nem veszek másikat
-
ecaddict
senior tag
Ha lehetőséged van rá mindenféleképpen legyen a racknek saját tápja.
A táp halála az elektrolitkondenzátorok kiszáradása aminek (a gyenge minőségen felül) a fő oka a környezetében termelt hő. Bár nem minden esetben van így, de több terhelés, több hő.Jelenleg még nem tudjuk, hogy az RT-N16 áttervezett tápja jobban sikerült-e mint a WL-500 sorozaté. Viszont amikor megtudjuk, lehet már félig kiszáradtak a kondik...
Szerencsére WL-500 sorozatnál filléres javítás volt. Itt meg megint nem tudjuk.
-
-
Giovanny
őstag
válasz
Intruder2k5 #2731 üzenetére
Értem,egyenlőre nincs semmi gond vele,még januárig garis,hibátlanul teszi a dolgát,de inkább nem kísérletezek,marad a tápos verzió,úgy is lekapcsol ha nincs használva.Egyébként jellemző hogy hibásan működne táp nélküli hdd-vel?
-
válasz
Giovanny #2730 üzenetére
Elméletileg azt kellene mondjam, hogy mindenképpen külső tápost, mert így lenne illő... Gyakorlatilag viszont azt mondom, hogy ha nincs vele gondod, akkor maradhatsz táp nélkül is, de ha problémák lesznek, akkor erre lehet gyanakodni elsőként. Probléma alatt főleg spontán újraindulgatásokat kell érteni, de lehet akár egyéb hiba is, mint lemez eldobálás, stb...
-
Giovanny
őstag
válasz
Intruder2k5 #2729 üzenetére
Köszi,lenne még valami,mindenképp külső tápos HDD-t használjak a routerhez,vagy mehet 2.5" táp nélkül ?
-
-
Giovanny
őstag
válasz
Intruder2k5 #2727 üzenetére
Már vissza is raktam,csak kíváncsi voltam
De gondolom nem tettem kárt a cuccban...
-
válasz
Giovanny #2726 üzenetére
Ha nincs vele semmi bajod, akkor minek piszkálod ezeket?
nvram set clkfreq=480,240,120
nvram commit
rebootSzerintem ne játssz ezekkel az NVRAM értékekkel, mert előbb-utóbb úgy jársz mint egy WL-500GP-s fórumtárs, aki a v2-es routerében aktiválni akarta a 32MB RAM-ot egy v1-re vonatkozó, mellesleg ősrégi leírás szerint, és természetesen brickelte azt!
-
Giovanny
őstag
válasz
Kipróbáltam én is,de hogy kell alapra állítani?
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Szia!
Koszi, bealltiottam a 440-et. Meglatjuk.
Most 440-en akkor megy az rtorrent is meg a transmission is. Had porogjon
Ha igy is doglik, akkor rtorrent nelkul marad 480-on. Tapot kaptam kolcsonbe, de azt kesobb probalom ki...
Na rebootolt is.
CPU Freq 453MHz
Pedig 440-re lett allitva
na majd meglatjuk...
Koszi
Laci
-
válasz
vitezlejszlo #2723 üzenetére
Szia!
Esetleg mielőtt pénzt adsz ki, még megpróbálhatod ezt, ez ingyen van...
http://tomatousb.org/tut
ver-clocking-asus-rt-n16
Konkrétan az alul lévő sorokra gondolok...
I am unfortunate enough to have one of those routers that goes unstable when overclocking. Even at the normal clock speeds I found processes like lighttpd die regularly. Underclocking really seems to help… I used:
nvram set clkfreq=440,220,110
nvram commit
rebootMellesleg ha jól rémlik, itt a fórumon is volt már valakinek hasonló problémája.
-
vitezlejszlo
őstag
-
akom
őstag
válasz
vitezlejszlo #2720 üzenetére
Szia vitezlejszlo!
Én hardver problémára gyanakodnék.
Legelőször mérd meg, hogy megfelelő e a router tápellátása. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2720 üzenetére
update: megis van nyoma a restartnak, az "snet"-re grep-elve ott van tegnap ilyenkor, es mindig, amikor eddig ujra inditottam. Ebbol latom, hogy volt. Elotte semmi, csak a reboot elotti transmission uzenetek, de az normalis. Maskor azert boven van mindenfele kernel uzenet a logban.. most semmi... hat ez nagyon erdekes...
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Nincs szerencsem.... V75-os Tomato, 4 napos uptime utan megint ujra indult, jelenleg 1 nap 4 ora.. pedig a hdd mar hubon van...
Nem ertem, miert indul ujra. Nincs aramszunet.
Megy az rtorrent meg a transmission is egyszerre, de ettol nem kene eldobnia magat. Oleggel is ez volt a bajom, hogy egy hetet sose ment reboot nelkul. Ott csak rtorrent volt..
laci
update: fura. uptime 1 nap, de a logban tegnapra nem latok semmilyen ujra indulasi logot. 4 nappal ezelott van, amikor tenyleg ujra indult. De most meg a sima linux boot sincs benne. Hat ezt nem ertem. Most akkor ujra indult vagy nem?
-
Szia!
Ha nem muszáj nem írnám le, innen tudsz válogatni...
http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/
-
Myrek
csendes tag
Sziasztok
Valaki tudna írni egy pár telepíthető kiegészítést a routerra a Tomato Firmware & Optware-t
telepítettem és használom egyéb kiegészítéstKöszönöm: M.
-
ecaddict
senior tag
Oleg firmware esetén a firmware része, webes felületről is konfigolható.
Ha többet akarsz (pl. LED kikapcsolás) akkor ehhez csináltam leírást. Akkor viszont USB-s tárólóra feltett kiegészítő progik is kellenek (optware).
Pl. így a lighttpd segítségével akár mobilról távolról is el tudom érni https-en keresztül. Igaz ekkor csak egy pillanatképet érdemes csinálni mert streaminghez túl nagy sávszél kell.Szerk:
Webcam szóval itt is érdemes keresni. -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Vettem egy kulso USB hubot tapegyseggel, ratettem a vinyot, kivancsi vagyok, hogy igy lesz-e valtozas a stabilitasban.
A Transmission az tud olyat, hogy ha a .torrent file-t bemasolom egy konyvtarba, akkor automatikusan elkezdi letolteni? Ez az rtorrent legjobb ficsorje
Koszi
laca
-
akom
őstag
Szia Myrek!
Nekem sikerült megoldani a webkamerás dolgot.
Tomato firmwaret használok, illetve MJPG-streamer segítségével kapok képet.
A támogatott kamerák listáját itt találod.
Illetve anno csináltam magamnak egy leírást róla, remélem segít, ha nem akkor a linkeknél megtalálod azokat a hivatkozásokat melyekből én csináltam.
-
Myrek
csendes tag
Sziasztok
Olvasgattam a fórumon, hogy egyik fórumtársnak sikerült egy webcam beüzemelése a routeron nem lehetne egy kis információt kapni hogy történt+ milyen eszközzel?
Kösz: M.
-
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2710 üzenetére
Szia
Igen jelerösség megfelelö mind3 gépen.
Routeren ment torrent eddig is de ez attöl független jelenség az nem emelte sosem a
"ping" -et.
Egyik géppel lesz a probláma ugy nézki kicsit furan nagy mennyijégü adatot küld a routerre
Lehet valami virnya lesz vagy fene tudja, legalábbis ebben bizok és nem az uj router dobja be az unalmast.
Kitekat -
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok
Mitöl van az hogy lan ban wifirol pingelve a routert 1tol 100 vagy e feletti érték jon vissza?
rtn-16 oleg fw 3397
2-3 wifis géppel, ennyit nem birna már router?
Valakinek valami ötlet?Kitekat
-
ecaddict
senior tag
válasz
vitezlejszlo #2704 üzenetére
Érdemes külön tápról járatni a rack-et. Szinte mindig a táppal van a gond.
Pl. nekem nagyon rövid ideig 3.5"-os rack-el ment a router még kezdetben a WL-500gP-vel évekkel ezelőtt (amíg rá nem jöttem, hogy kisebb is elég és a kevesebb zaj meg külön előny) és amikor mellette bekapcsoltam a PC-t, akkor volt esélye, hogy egy rövid ideig nem látta a router.
Persze nem egyből jöttem rá mi a gond (PC kapcsolóüzemü tápját nem szerette a rack tápja).Nekem a Transmission mindig több memóriát evett (néhány hét utám kifejezetten zavaróan) és különösen letöltésnél több proci időt vitt vagy ugyanannál a terhelésnél kisebb sebességgel töltött le.
Az rtorrentél inkább a letöltés végi hash viszi a procit.A feltöltés nem izgalmas mert az jóval kevesebb procit használ eleve.
Az rtorrentnél a hozzáadás a kockázatos. Ott képes kilépni (bár mostanában nem tapasztaltam ilyet).
A két torrentkliens egyszerre futattásából nem volt még gondom, persz nem szabad ugyanazt a torrentet egyszerre aktívvá tenni.
-
akom
őstag
válasz
vitezlejszlo #2706 üzenetére
Köszi.
Sikerült megoldani a dolgot. V79-el tökéletesen megy. -
vitezlejszlo
őstag
Nekem a transmission jelenleg 3 torrentet seedel V75-os tomatoval:
USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TTY STAT START TIME COMMAND
root 1112 0.0 1.9 4668 2540 ? Ss 10:55 0:00 /usr/bin/transmission-daemon -g
root 1115 0.0 1.9 4668 2540 ? S 10:55 0:00 /usr/bin/transmission-daemon -g
root 1116 0.2 1.9 4668 2540 ? S 10:55 0:50 /usr/bin/transmission-daemon -g
root 1117 0.0 1.9 4668 2540 ? S 10:55 0:00 /usr/bin/transmission-daemon -g
root 622 3.1 10.1 22032 12868 pts/1 RNs+ 10:54 12:19 /opt/bin/rtorrent -n -oSzoval kb 0% cpu-t eszik, pedig az egyiket toltik eppen felfele.
rtorrent meg 3% es 10% memoria. Ott kb 10 torrent van.
Laci
-
akom
őstag
válasz
vitezlejszlo #2704 üzenetére
Anno én is hdd mindkét usb-s kábelét a routerről hajtottam, amíg nem dobálta a winyót.
Utána áttértem a külső erőforrással ellátott rack re.
Most is tökéletesen megy. -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Na most a Tomato is doglodik nalam. Asszonyom hiv, hogy nem lat ki az internetre. Kintrol a router elerheto volt.
dmesg:
Kernel bug detected[#1]:
Cpu 0
$ 0 : 00000000 00000000 00000001 87ff6a00
$ 4 : 00000003 0000001f 00000003 0000000a
$ 8 : 0000002b 83ec4040 00000011 83ec405c
$12 : 87ff6a08 87ff6a10 00000008 00000000
$16 : 87ff7000 87ff6a00 87ffe900 87ffe900
$20 : 00000000 00100100 00200200 8028dd54
$24 : 00000000 2b00c200
$28 : 84a30000 84a31c18 8029c700 8007a97c
Hi : 00000000
Lo : 00000000
epc : 8007aa94 Tainted: P
ra : 8007a97c Status: 1100bc02 KERNEL EXL
Cause : 00000034
PrId : 00019740
Modules linked in: ip6table_mangle ip6table_filter xt_recent ehci_hcd vfat fat ext2 ext3 jbd mbcache usb_storage sd_mod scsi_wait_scan scsi_mod usbcore jffs2 zlib_inflate zlib_deflate nf_nat_pptp nf_conntrack_pptp nf_nat_proto_gre nf_conntrack_proto_gre nf_nat_ftp nf_conntrack_ftp nf_nat_sip nf_conntrack_sip nf_nat_h323 nf_conntrack_h323 wl(P) et(P) igs(P) emf(P)
Process rtorrent (pid: 628, threadinfo=84a30000, task=802f9c00)
Stack : 8571e7ec 8571e7ec 8028e360 00200200 00100100 00000000 000000d0 000000d0
00000001 802a0000 000000d0 87ffe900 87febdc4 87ff32a0 84a31d00 87febe30
8029c700 8007a97c 00000850 000000d0 87ff05ec 802d0000 87ff05ec 802a0000
84a31d00 87ff05ec 80095100 800874e0 80f9900c 84a31d00 84a31ea0 84a31cf8
87ff05ec 00000000 84a31ea0 84a31cf8 87febdc4 8008771c 00000000 8029c700
...
Call Trace:[<802a0000>][<802a0000>][<802a0000>][<80003204>]Code: 00803021 8c440008 24024000 <9483006a> 3063f000 10620005 00000000 8fbf0014 8fb00010
CPU 0 Unable to handle kernel paging request at virtual address 0000006a, epc == 800bae4c, ra == 8007be58
Oops[#8]:
Cpu 0
$ 0 : 00000000 00000000 00004000 87fe6e44
$ 4 : 00000000 87fe6e00 85bdea80 802ca270
$ 8 : 802d0000 0000bc00 00000000 87ce8000
$12 : 0019b224 00000000 00000000 00000000
$16 : 85bdea80 00000000 87fe6e00 87fe6e00
$20 : 00000014 8029c700 849f6754 00000000
$24 : 00000000 2ab418b0
$28 : 849f0000 849f1c98 7fd69c64 8007be58
Hi : 00000000
Lo : 00000000
epc : 800bae4c Tainted: P
ra : 8007be58 Status: 1100bc03 KERNEL EXL IE
Cause : 00000008
BadVA : 0000006a
PrId : 00019740
Modules linked in: ip6table_mangle ip6table_filter xt_recent ehci_hcd vfat fat ext2 ext3 jbd mbcache usb_storage sd_mod scsi_wait_scan scsi_mod usbcore jffs2 zlib_inflate zlib_deflate nf_nat_pptp nf_conntrack_pptp nf_nat_proto_gre nf_conntrack_proto_gre nf_nat_ftp nf_conntrack_ftp nf_nat_sip nf_conntrack_sip nf_nat_h323 nf_conntrack_h323 wl(P) et(P) igs(P) emf(P)
Process smbd (pid: 3865, threadinfo=849f0000, task=87fddc00)
Stack : 85482680 00000000 87fe6e00 87fe6e00 85bdea80 8007be58 000e7bff 80006a80
00000000 ffffffff 0000e7bf 00000000 87fe6e08 8002fb08 849f6720 8029c700
00000001 8002a91c 8025c128 87fddc00 00000001 0000000b 8029c700 8028bb80
800312b8 800312a4 849f6754 00000000 00000000 2ac26580 849f6754 00000000
8025c128 849f1e28 87fddc00 0000006a 849f1e28 00030000 849f6754 00000000
...
Call Trace:[<80006a80>][<80001500>][<80003204>][<80003204>]Code: 00803021 8c440008 24024000 <9483006a> 3063f000 10620005 00000000 8fbf0014 8fb00010
Fixing recursive fault but reboot is needed!
root@RT-N16:/tmp/home/root#-----------------------------------
-----------------------------------Probaltam reboot-ot mondani, de nem indult ujra
Szoval ezzel vart. rtorrent-et irkalja (ebbol amugy jo sok volt) . Olegen is ezzel volt bajom. Most itt is ez allt meg. Es a gyari konfighoz nem nyultam.
Ket dologra gondolok:
1: Oleggel is meg ezzel is lehet-e az baj, hogy a kuls hdd mindket usb-s kabelet a routerrol hajtom? Tehat teljesen a routert terhelem aramialg, nem-e sok neki, es ezert bizonytalan a dobozom?
2: rtorrent valamiert magaban doglodik, es transmissionalni kellene?
Amugy most mindkettot futtatom egymas meleltt. Nem vagyok kemeny torrentes.
rtorrent:
-idonkent a letoltott torrent file-t nem seedeli vissza, kiall hibaval (arra a torrentre.
- ha nem is emiatt, de az rtorrent futasakkor vannak oleg es tomato alatt is misztikus kernel hibaimtransmission:
- eddig meg nem akadt meg, fut ahogy kell, seedel mindent, amibe az rtorrent bele allt azt is
- telefonrol androidos appal szepen vezerelheto, rtorrent nem akar vele mukodniSzoval vagy kulso usb huib kellene a hdd-nek, vagy az rtorrentet leallitani. Vagy mindketto
-
akom
őstag
válasz
ecaddict #2702 üzenetére
Én még bírkozok vele...
A javítás nekem is kellett..De most pld queuing automatikusan csinálja (amit én se használtam...)
és még ha a letiltom akkor is megy.. (Tomato fwt használok).Nagyot csalódtam a transmissionbe most..
Tolok egy fw update et, hátha csak az optware es trans csinál ilyeneket.
Ja és igen.
Nálam is CPU load tranmission nek 99%.. de akkor is, ha 2 torrent aktív csak. -
ecaddict
senior tag
Jó nagy fekete pont a Transmission fejlesztőinek.
Kb. mióta megcsináltam a Transmission tutoriált az Oleg firmware-hez próbaképpen azt használom az rtorrent helyett (vagy inkább párhuzamosan, mert amit az egyik letölt egy újrahash-elés után tud seedelni a másik ill. fordítva lévén össze van linkelve a kész könyvtár).
Hétfőn megjelent az Oleg repóban a legújabb (2.41-1) amit fel is tettem. Ez ugye ami már tud queuing-ot. Bár tudom többeknek ez lényeges dolog, engem nem hozott lázba nem is használom.
Ami miatt firssítgetem az inkább az, hogy néhány hét után úgy beeszi magát a Transmission a memóriába, hogy pl. NFS másolás is csak fél sebességgel ment amíg újra nem indítottam a Transmission-t (top -n 1 75%-os memóriahasználatot mutatott).Viszont hirtelen a torrentek státusza 'Unknown' lett a Remote GUI-ban a 2.41-1-es Transmission-el. Persze a remote-gui project issue-k között megvan a válasz és Windows-os javítás viszonylag hamar lett (Linux-ra kicsit várni kell) azért bosszantó, hogy a fejlesztők ennyire nem foglalkoznak a kompatibilitással.
Na mindegy.
Nekem az r3300-as Oleg is atomstabil (mióta feltettem ez sem volt újraindítva pedig majd egy hónapja tettem fel), bár lehet kevésbé terhelem meg a routert min mások... -
Myrek
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2700 üzenetére
Köszönöm szerintem megfelelő lessz......
M.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Dell XPS 13 - Intel Ultra 7 258V 12MB 8 cores 4.8 GHz, 32 GB, 1TB SSD, 120 HZ kijelző
- Intel Core i5-12400F 6-Core 2.5GHz LGA1700 OEM
- ZOTAC GeForce Twin Edge RTX 3070 8GB OC GDDR6 256bit videókártya GPU gamer OEM - LED VERZIÓ
- MacBook Air M1, 2020, 256GB SSD, 16GB Ram, 61 wattos töltő, új szerű állapotban dobozzal együtt
- Asus Dual Geforce Gtx 1660Ti Oc 6Gb
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest