Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
A gariztatott routeremmel az van, hogy nem tudnak helyette masikat adni, igy visszakapom az arat.
Szoval pchris kollega modjara en is igy jartam, kifutott tipus lett a N16...
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #3264 üzenetére
... -t tegyél fel a kollega aláírásában pontos le van írva minden, nem egy ördöngösség
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Kovi71TM #3261 üzenetére
Szerintem próbáld meg csak egyszerűen bemásolni a www gyökér könyvtárába a filmet, és simán írd be a videó lejásztóba a http link megnyitásához (vagy netes link attól függ mit használsz) az elérési utat, és szépen le fogja játszani. VLC-nél: média -> hálózati cím megnyitása, és ide írod, hogy http://www.encimem.org/film.avi
Androidra nem tudok ilyen lejátszót, a bsplayer tud LAN-ról (pl samba megosztáson) nézelődni, lejátszani még .RAR-ból is. Nagyon pöpec
Tuti, hogy van ami http-s file-t is lejátszik.
DLNA az olyan, hogy a hozzá tartozó szerver program összeszedi a gépeden/routereden hogy milyen média file-jaid vannak, majd a DLNA kliensből (pl TV) látod ezeket, és le is tudod játszani . Elvileg.
Szóval egyfajta samba jellegű dolog, csak DLNA-nak hívják, meg kicsit okosabb, de ez is csak egy file kiszolgálás végülis.
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Kovi71TM #3259 üzenetére
Ha egy http linken lévő file-t nyitsz meg, akkor az a böngésződ kezdi el letölteni, de kiterejesztése miatt elvileg jön a média lejátszód tehát a fenti linken sem a weboldal streamel. Tehát ha Te is kiteszed webre a filmet csak úgy mint egy bármilyen file-t, akkor azt már le tudod játszatni bárhol, ahol a gépen van http-n keresztüli file lejátszási lehetőség, mplayer tuti tud ilyet.
Gépen vagy mobilon akarod nézni?
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
dezs520 #3241 üzenetére
Az UPC oldalra router funcio kell, ha gigas lant szeretnel, akkor a 1043 a legolcsobb. Ha csak 100-ast, akkor 841 vagy valami ekoruli tiplink, Kerdes ay UPC sebessege. Wifi nelkuli routerben nem erdemes gondolkodni, nem olcsobb annyival. Meg nem is nagyon kapsz szerintem.
Ha a kedves Mamaval nem gaz egy lanban lenni, akkor meg a Te oldalara eleg egy switch, vagy router ami wifis, de a routernek csak a LAN portjaiba kotod be a Mama fele meno kabelt is meg a sajat gepeidet is, a WAN port nem jatszik. Mukodik, bar kevesbe biztonsagos pl belso virus terjedese eseten (lanon belul latszanak a gepek, megosztasok...)
Vagy ha le szeretnel teljesen valni, akkor ahogy a kepen is van a Mama lan portja megy a Te routered WAN portjara.
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Hat nagyon gondolkodom, hogy mi legyen helyette. Most ideiglenesen egy tiplink 1043-al erőszakolom meg a netet, de hát az a 32M ram miatt nem egy izom tibor.
. Nem néztem még nagyon szét, a Netgearnak van a wndr3800-asa, ami 5ghz-es és cpu-ban erősebb, meg persze drágább is.. De még az elején vagyok a keresgetésnek....
-
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Tudom, hogy ez nem a hardverapro (az most hasznalhatatlan lett...)
Elado egy bontatlan zsir uj RT-N16 2 ev garival. Erdeklodni privatban
Koszi es bocs..
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
dezs520 #3218 üzenetére
Szia
Arnyekolas: ha pl a spejzba beteszed a routert, akkor eleve minimum 4 fal veszi korul Ezekrol a jel vissszapattan a falon athaladva eltorzul, gyengul. Szabad teren ugyanez az un. fresnel zona, egy nagy elipszis jellegu szabad ter kell ket antenna kozott, hogy tokeletes legyen a linked. Nem eleg, hogy optikailag ket epulet kozott atlatsz a masik antennara. Persze mukodni fog, de nem lesz optimalis. Ha mar egy fa belog a zonaba, az mar bele tud zavarni (picit) a jelbe. Ez csak mint erdekesseg mondom... Apropo fa. A fa levelenek viztartalma se wifi kompatibilis, szoval a wifit igazabol semmi sem szereti
Persze mukodhet ahogy irod, hogy a szomszed hazbol mindefele hack nelkul latszik a jel, de az mar olyan lesz, hogy ha elmegy egy ember ket haz kozt mar attol szet fog esni a linked
Szoval nem tul uzembiztos..
KABEL a jelszo
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
dezs520 #3211 üzenetére
Specko kabelt optikainak hivjak, jo sok penzert (az interface-ek miatt) soksok kilometerre is elmegy vele a neted
De jelen esetben ezt is csak foldbe tudnad tenni. Vagy levegobe oszlopok kozott
Legalabb a villamot nem viszi at ellenben az UTP-vel
De viccet felre teve. Ha nagyobb tavolsagot szeretnel atloni, akkor a klienshez jo lehet a jagi antenna pl egy usb-s vevovel. Csak az mar szerintem randa
Meg szamitana a falak darabszama, vastagsag, anyag... es akkor a routerre is kellene egy yagi. Ha csak ez az eljaras maradhat, akkor en azt csinalnam, hogy mindket oldalra vennek egy legolcsobb tplinket 2x5e ft-ert, osszelonem oket bridge modba, ha kelloen jo a ralatas akar maradhat a gyari antennaval is a padlason.. vagy yagi egymas fele forditva. Vagy lapantenna. Barmi. Szoval a ket routert hazon belul lehuznam a routerig, annak a LAN portjaba bekotve, es mar mehet is a menet.
Pelda: http://www.secron.hu/vadasz.html
En ha megoldhato tuti, hogy lefektetnem a foldbe a kabelt. Annyit nekem megerne, hogy asok a kertben egy 20-30 cm mely arkot, es belerakom a kabelt. Van erre specko kabel, persze dragabb, mint a mezei, de birja a foldet
Raadasul ezen a giga is atmehet, ha nincs kulonosebb zaj a cat5e kabel tokeletes lenne.. kb 50ft/meter + vedocso. Vagy specko utp kabel ami nem tudom mennyivel tobb...
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
dezs520 #3209 üzenetére
Szia
Jelerositesre ket lehetoseged van: nagyobb antenna, vagy az antenna kabelre teheto aktiv jelerosito eszkoz. Ami felerositi a jeledet mondjuk 500mW-ra, ami elvileg tilos, epuleten belul tudomasom szerint 100mW a megengedett. Ez meg epuleten belulinek minosul.
Illetve. Ha neked erosebb az antennad attol meg a masik oldalon levo gep VISSZAFELE jovo jelerosege nem lesz erosebb. Lehet, hogy a kliens latja a jeledet, de amit O kuld feled az meg lehet, hogy keves lesz. Tipikusan a Te kiabalhatsz hangosabban, a masik ember suttogasat Te a kiabalasod ellenere nem fogod meghallani
Amugyis a wifi technika nagy okossag, de ha tutira akarsz menni, akkor huzzal a ket lakas kozze egy UTP kabelt, es azon vidd at a halozatot, es csak lakason belul wifizzel. Stabilabb is szebb is jobb is.
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
#95590400 #3206 üzenetére
Érdekes, hogy a Te problémád is hasonló az enyémhez. Nekem is az rtorrentel már attól elszállt a router oleg alatt, ha csak hozzá adtam egy torrent file-t. Rebootolt egyet. Tomatoval és Transmissionnal jobb lett, itt már nem akkor rebootolt, ha hozzá adtam, csak amikor Ő úgy gondolta, 2-3 naponta. Aztán 453Mhz-re vissza véve a cpu-t egész jól elment transmissionnal, 16 napig. Rtorrent ezen a frekin is újra indította. Plusz rtorrentet használva nekem pár torrentre valami hmm. nem is tudom de valami unregistered vagy UNIP vagy ilytesmi állapotba tette a torrenteket. Trans alatt ilyen bajom sohasem volt.
Nekem a hdd külső táról meg a routerről is ment, a hiba ugyanez volt. Folyton újra indult a router pár naponta. Aztán végleg megadta magát, most várom a gariztatást...
Persze sokmindenkinek meg éveket megy a routere Oleg vagy Tomatoval és rtorrentel... Őket irigyeljüklaca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Neil Watts #3200 üzenetére
Szia
Nekem most egy 1043-asom van, amig vegre vissza nem kapom a RT-N16-omat. En azt vettem eszre, hogy torrent kozben ez mar olyan 1.5-2Mbyte-sec korul all be teljesen, az Asus olyan 3Mbyte/sec korul (letoltes, de szamit a peerek szama, nem tudom asusnal hogy volt mar..) . Memoria szamit, a 1043-mon most csak egy samba meg a torrent megy, igy van 7 Mbyte swapom
1Mbyte szabad ram mellett
Es erezhetoen lassabb emiatt a web felulete (openwrt a vargalex fele 1.01).
Viszont ha most kellene vennem, megneznem azt a 825-os dlinket is, allitolag USB sebessegben jobb... es raadasul az 5Ghz-et is tud, es az aruk is egyforma.
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Igen, teljesen vége lett, tápja jó, terhelés nélkül adja a 12.4 V-ot, de az ezszközbe bedugva azon már semmilyen led nem kezd el világítani.
A 30 napos törekedés vicc, nem tudom mi indíttat egy politikust ilyenre, hogy ilyen javaslatot tesz, nyilván van valami cége, aminek ez így jobb...
Mindjárt felhívom a boltot, hogy mizu.. Köszi a tippeket!
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
Skacok menny az Asus gariztatas atuftasi ideje? Lassan 3 hete van oda a routerem, es semmi hir nincs felole
Pedig csak bedugjak a 220-ba, se kep se hang, masik tappal se, akkor jo kesz kuka itt a csere.
Nagyon megpusztult szegenykem
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #3089 üzenetére
Tudtam, hogy a tplinkre ugrani fogtok
De ertettek a lenyeget ez a lenyeg
Ha nem garizzak meg, akkor azert kiprobalom, hogy tele rakom hutobordakkal... hatha segit rajta, es szamit az az 1-2 fok is, amit levesz pl a ramokrol...
Amugy a cpu valtashoz csak annyit, hogy van telnet a routerre, es van nvram parancs, szerintem meg a cpu-t is at lehet vele irni. Ha meg a gyaribol is lehet, akkor ez nem nagy hack...
l
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #3085 üzenetére
Halkan kérdezem meg, hogy ha vennék másik routert ehelyett, miért vegyek Asust, ha ilyen a support? Veszek két 1043-as tplinket ddwrt-vel es arra jó, amire az Asus is jó volt 2x annyiért... kicsit bosszant ez az egész, persze én csesztem el, hogy nem rögtön vittem vissza, de mikor vásároltam 2009 végén még a gyári software is alig élt, pppoe kapcsolatot dobta el ahogy lehetett
Nem kérdezett kettőt se
Jó most ebből érezzétek ki az ércelődést
Várom a válaszukat... és bízom az emberekben...
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #3080 üzenetére
Írtam az Asus supportnak, hogy mi a véleményük az esetről, leírtam, hogy visszavett sebesslégen HDD nélkül is rebootol illetve gyári és custom firmware-ekkel is a probléma ugyanaz.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #3078 üzenetére
Csak érdekesség:
Visszatettem a gyári fw-t 2 napja megy a router, gyakorlatilag a totálisan használhatatlan download manager miatt kvázi nem csinál semmit. A rá dugott routerról sambán keresztül elkezdtem most másolni a laptopomra, 1.2Mbyte/sec-cel jött a cucc, majd a router rebootolt...
Szóval gyárival is hulladék. Garipapír megvan, már csak a számla kell és huss.. megy vissza. A kis mocsadék
Meg az is fura, hogy reboot után nem látja a hdd-d, csak ha már menet közben ki-be dugom a routerből.. ez a gyári fw tényleg nagyon kretén valami
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #3072 üzenetére
No kérem.
Vissza tettem a cpu-t a gyári frekire. Máris eldőlt a router. A logban ez látszik:
Nov 19 10:00:01 RT-N16 syslog.info root: -- MARK --
Nov 19 10:13:10 RT-N16 daemon.info dnsmasq-dhcp[704]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.67 1c:4b:d6:a9:a3:e7
Nov 19 10:13:10 RT-N16 daemon.info dnsmasq-dhcp[704]: DHCPACK(br0) 192.168.1.67 1c:4b:d6:a9:a3:e7 PC
Nov 19 10:48:16 RT-N16 user.warn kernel: WARNING: at include/net/tcp.h:761 tcp_sync_left_out()
Nov 19 10:48:16 RT-N16 user.warn kernel: Call Trace:[<8000150c>][<802a1b54>][<802a1224>]
Nov 19 10:48:16 RT-N16 user.err kernel: KERNEL: assertion ((int)tp->lost_out >= 0) failed at net/ipv4/tcp_input.c (2544)
Nov 19 10:48:16 RT-N16 user.err kernel: KERNEL: assertion ((int)tp->lost_out >= 0) failed at net/ipv4/tcp_input.c (2544)
Nov 19 10:48:17 RT-N16 user.err kernel: KERNEL: assertion ((int)tp->lost_out >= 0) failed at net/ipv4/tcp_input.c (2544)
Nov 19 10:48:17 RT-N16 user.warn kernel: WARNING: at include/net/tcp.h:761 tcp_sync_left_out()
Nov 19 10:48:17 RT-N16 user.warn kernel: Call Trace:[<8000150c>][<802a1b54>][<802a1224>]
Nov 19 10:48:21 RT-N16 user.err kernel: KERNEL: assertion ((int)tp->lost_out >= 0) failed at net/ipv4/tcp_input.c (2544)
Nov 19 10:48:21 RT-N16 user.err kernel: KERNEL: assertion ((int)tp->lost_out >= 0) failed at net/ipv4/tcp_input.c (2544)
Jan 1 01:00:56 RT-N16 user.info kernel: EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
Jan 1 01:00:56 RT-N16 user.info hotplug[535]: USB ext3 fs at /dev/sda2 mounted on /opt
Jan 1 01:00:57 RT-N16 user.info init[1]: Asus RT-N16: Tomato 1.28.0905 MIPSR2-079V K26 USB AIOItt bootolt újra...
Na most megyek megkeresem a garilevelét, mert ez szerintem baromira nem normális, 453Mhz-en ment 17 napot, de csak mert én indítottam újra, most meg 1 óra után már rebootolt....
-
vitezlejszlo
őstag
Na nem bírtam a véremmel, 17 nap után vissza tettem a cpu-t 480-ra 453-ról. Rtorrent leállítva, Bandwidth monitoring leállítva. Meglátjuk....
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #3059 üzenetére
Ehh.. be volt allitva egy 1/1Mbyte-os limit
elneztem
Kivett limittel most kifele megy max 2.5Mbyte/sec. ez a vege ugy nez ki, 3-as load van a routeren
De stabil!
16 nap lesz az uptime mindjart
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #3058 üzenetére
Talaltam a neten egy scriptet, fabrikaltam picit rajta, kicsit fapadosabb, de kb ezt a watchdir dolgot csinalja:
En ide tettem: /nas/transmission_watchdir.sh
Ez a tartalma:
#!/bin/ash
for file in /root/*.torrent
do
if [ "$file" = "/root/*.torrent" ]; then
echo "No torrent in watchdir."
else
echo "$file" added to queue.
/opt/bin/transmission-remote -n root:jelszo -a "$file"
mv "$file" /nas/transmission/regi_torrent
sleep 1
fi
done
exit 0Ezt betettem 3 percenkent a cronba, es ha barmit felscp-zek a routerre a root home-ba, azt elinditja
Amit elinditott azt meg atmozgatja az elozoleg letrehozott "/nas/transmission/regi_torrent" konyvtarba.
Persze erdemes a root:jelszo -t kicserelni a sajatra
Hatha valakinek hasznos lesz...
Ja es meg egy:
Korlat nelkul 1Mbyte / 1Mbyte-el tud menni a transmission nallam. Ha wifin csinalok ilyenkor (tehat kb max terhelesnel) egy speedtest.net-es merest, akkor a wifi hozza a maxi sebesseget (35mbit/sec n-es wifi 72Mbit-tel összeállva) a torrent meg leesik kb 500/500 kornyekere. Szoval total nem eszreveheto, ha a torrent nincs fekezve nallam (digi topnet).
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Nekem optware-es transmissionnal 51 torrenttel:
root@RT-N16:/tmp/home/root# ps -A --sort -rss -o comm,pmem | head
COMMAND %MEM
transmission-da 16.6
transmission-da 16.6
transmission-da 16.6
transmission-da 16.6
php-fcgi 3.8
php-fcgi 1.7
smbd 1.5
lighttpd 1.3
smbd 1.1uptime: 14 nap 4 óra
A webfelület szerint:
Total / Free Memory 124.11 MB / 87.17 MB (70.24%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.78 MB (99.92%)Ami érdekes a Tomato v79 saját és optware-es transmissonja között:
Saját:
root@RT-N16:/tmp/home/root# ls -la /usr/bin/transmission-daemon
-rwxr-xr-x 1 root root 931176 2011-10-12 13:06 /usr/bin/transmission-daemonOptware:
root@RT-N16:/tmp/home/root# ls -la /opt/bin/transmission-daemon
-rwxr-xr-x 1 root root 649864 2011-10-10 22:00 /opt/bin/transmission-daemonMindkettő 2.41-es verzió. Valami eltérés csak van köztük, lehet csak a fordítási paraméterek, de elég durva a másfélszeres difi a méretben....
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
aleister #3027 üzenetére
Azt sosem használtam. Ellenben a bandwidth monitort is kikapcsoltam. Bár az azóta történt, hogy az rtorrentet is leállítottam... szóval a kettőt egyszerre csináltam, alapvető hiba
Mindegy, rtorrenetet vissza fogom tenni, meglátjuk, hogy melyik lesz a hunyó... a francba -
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #3022 üzenetére
Hmm..
Nekem most 46 torrentem van limit nelkul le-fel toltessel. Most kb 5-6 -ot huznak folyamatosan, de wifin netezve nem gaz.
Rtorrentben en a gyari ertekeket hasznaltam, 512/512 le fel ha jol emlekszem...
De nekem attol is ujra tudott indulni, ha hozzaadtam a torrentet
Ellenben a Transmission tokeletesen megy, ott is hozza adok 2-3 file-t egyszerre, van, hogy maga a transmission ilyenkor elszall (optware-es) de ez ritka, a 12 nap alatt kb 2x volt ilyenem. De ez boven belefer
Megvarom a 20 napot, ugy dontottem. Ha jo, akkor elinditom az rtorrentet par file-al. Ha rebootol, akkor nallam az rtorrent a hunyo, de hogy mitol... :/
Lehet, hogy a kulso usb-s hdd keret chipsetetol fuggene, hogy kinel jo kinel nem? De ez is hulyesegnek tunik, hogy az rtorrentel elszall, hat az is csak kernel hivasokon keresztul kommunkal.....
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Rabby!
Vérem!
Ha tudod próbáld ki, hogy fogsz egy USB hubot, ami külső táppal táplált, azt dugod a routerre, es a két hdd-det a saját tápja nélkül dugod az USB hubra, tehát hogy az táplálja meg áramilag. Bár nem olcsó a mutatvány, 4K körül van az MM-ben...
Más:
Uptime 12 days, 19:51:48
Van jelenleg itt olyan, akinek újra indul 3-4 naponta a routere, és rtorrentet használ?
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Kitakat #3014 üzenetére
A 40Mhz-et is vedd vissza 20-ra. 40-et olyan helyen szabad csak használni, ahol 100km-es körzetben nincs másik wifi
Szóval azt 20-ra. Illetve a képed alapján a G only-t megpróbálnám a 9-es csatornán, ahogy Intruder kollega javasolta.
De tény, hogy szépen körbe vagy lőve :/
17dBm a 100mW, elvileg az a megengedett legnagyobb jelenleg Magyarországon. Ami egy dolog.
De minél erősebben tolod, annál nagyobb lesz a lakáson belüli reflexió is, nem biztos, hogy ettől megjavul, de persze egy próbát megér.
Persze csak ha van kedved-időd játszani a rosszabb firmware-rel....
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Kitakat #2996 üzenetére
Szia
A wifi csatorna automatan van beallitva, vagy fixen kezzel fogtal egy csatornat?
Melyik csatornara van beallva a wifi?
Ha scannelsz egyet, latsz masik wifit a Te csatornad kornyeken +- 6 csatornaval?
A gepeden vagy a routeren latod az 5.5Mbit-et?
Valosan 5.5Mbit-nek megfelelo sebesseggel (kb 250Kbyte/sec) tudsz le-fel tolteni?
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Uptime 10 days, 02:57:36
Erre momdjatok okosat
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2964 üzenetére
Ja el is felejtettem..
A V79-ben ugye 2.41-es trans van, de több file hozzáadassakor nekem elszáll a daemon.
Javasoltátok, hogy az optware-ét használjam. Át is álltam rá, a vicc, hogy az is 2.41, de a daemon kb masfélszer akkora, mint a "gyári". Vagy fele akkora, már nem emlékszemA lények, hogy az egyik sokkal nagyobb, mint a másik.. Nyílván mert más paraméterekkel fordították le, esetleg még debug is van benne. Mindegy.
Szóval az optware-es most egesz jól megy, eddig még nem dobta el magát, pedig használom rendesen
Köszi a tippet!!!!
Ma este 9 napos lesz a routerem éljen tehát soká!
Ha kibírja a 2 hetet, akkor esküszöm megpróbálom egy 533Mhz-el megajándékozni
Nagyon hajlok most afelé, hogy az rtorrent volt a ludas. Most, hogy nem fut, atomstabil a router!
Azt érdemes lenne még kipróbálni, hogy ha fut az rtorrent, de torrentek nélkül, akkor is rebootol-e, vagy csak ha már seed-el.... na ezt a kört megjátszom még.
Ha viszont kiderül, hogy üresjáratban is ellövi a routert, akkor érdemes lenne az optware-ben nem auto startosra tenni reboot után.Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Mostly Harmless #2961 üzenetére
Szia
transmissionbt.com -ra ha felmesz, akkor alul a web interface-t meg tudod nezni. Nem egy uTorrent-es felulet, de arra teljesen jo, amire kell. Hozza adsz torrentet, leallitod, sebesseget allitasz....
Nekem most 36 torrentem van eppen seed alatt vele (4-et toltenek le eppen), szoval mukodik szepen, androidos telefonhoz van par kliens is, amivel telefonrol tudod nezegetni, hogy mi a helyzet
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2939 üzenetére
Betoltam meg 5 torrentet, most verify-ozza a transmission, mivel a fileok mar megvoltak, had tekerje a vinyot... 1.5-os load, es nem indul ujra.. most ossszesen 35 aktiv torrent file van bent, ebbol eppen 3-at seedel csak, meg ellenorzi az 5 ujat...
up 7 days, 20:10, load average: 1.36, 1.49, 1.21
jo lesz ez erzem
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Tortenelem tortent. Hamarabb lebontott a Digi az 1 hetes behivas miatt, minthogy a routerem ujra indult volna!
Transmissionrol levettem a letoltesi limitet 2.5MByte/sec-nel van a vege, ez 2-es load a routeren, es megy, 7 nap 12 ora az uptime...
Bizakodas van nagyon
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Srácok
A Tomatoban lévő Transmission kliensem rendszeresen elszáll, ha hozzáadok egy file-t. 2.41 van benne ugye (V79). Most megpróbálom az optware-es transmissiont, de az is 2.41-es verzió. Még az alverzójuk is ugyanaz. Pedig 2.42 a legújabb... ipkg-opt install -al tettem fel ezt a verziót.
Laca
ui: 7 nap 3 óra!!!
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2918 üzenetére
Jo akkor ugy mondom, hogy amelyik ISP-nel dolgoztam, ott tuti be van zarva a SMB portja
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
atiska007 #2906 üzenetére
Na megmondom en Teneked
A Te routeredhez 2.6-os kernel kell, amiben van USB tamogatas is. Ja meg persze hogy Tomato
Ettol tomato-k26USB.1.28.905xraf a tomato verizoja.
EN mer english
MIPSR2, mert az rtn16-osokra ez a forditas kell
079v a legujabb kiadas
AIO mert All In One , minden benne van, vpn, samba, torrent... minden.
Tehat osszeadva Neked a tomato-K26USB-1.28.905xRAF-EN-MIPSR2-079V-AIO.trx kell
Vili?
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
V79-el, leállított rtorrentel itt tartok:
Time Mon, 07 Nov 2011 19:13:47 +0100
Uptime 6 days, 00:58:21
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.10 / 0.13 / 0.18
Total / Free Memory 124.11 MB / 106.30 MB (85.65%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.64 MB (99.87%)Tök izgi
Ennyi nem volt mostanában...
Ami változott az eddigiekhez képest csak az, hogy az rtorrent nem fut. Transmission igen, 453Mhz-en van a doboz, és új a táb, de ezzel a két utolsóval már 5 nap után rebootolt...
Szóval eddig minden okés...
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Akkor eddig bírta a V79-es Tomatoval a router?
Nekem 480-on és 453-on is ugyanúgy tudja a 3-4 napos rebootot.
Szerintem ha a gyár elismerné az Oleget és a Tomatot, akkor azokat is reklámozná, nem csak a DDWRT-t, ami pont a legbugosabb.. Félek, hogy a válasz az lesz, hogy gyári vagy DDWRT a hivatalos FW rá, minden más csak egy gagyi tákolmány
De ne legyen igazam... egy újra telepítéssel kevesebb lenne, amikor visszaviszem
2 nap 3 óra...
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Skacok
Tomatonál rendszeresen előfordul, hogy ledöglik a transmission remote gui-ja, vagyis a 9091-es portra nem lehet csatlakozni. Tomato weben kiveszem a remote gui elol a pipat, SAVE, visszateszem, SAVE, es rogton jo megint 1-2 napig. Nem debugoltam meg ki, hogy mi all meg ilyenkor meg mitol....
Mas is talalkozott mar ilyennel?
Rabby: latom a dyndns mar megy
Koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2811 üzenetére
Szinten nincs semmifele szunetmentesem a router elott. En amiatt nem gondoltam eddig ilyesmire, mert annyira torvenyszeru a 3-5 napos reboot, hogy azt mar tanitani lehetne. Sajnos ahol a routerem van, oda nem is tudok tenni semmi ilyen cumot.
ecaddict: Ismeros a neved, anno amikor a DDWRT elindult erre a routerre is, nem voltal veletlenul a hivatalos forumaban is jelen?
1 nap 2 ora...
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #2801 üzenetére
Azert nem osztod az optimizmusomat, mert kb igazad van
Egyedul abban bizom, hogy olyan hiba van, amit kozben megtalaltak, es javitottak FW-bol. Csak ezert bizom benne, hogy az ujabbal jobb lesz
De mivel surget az ido tenyleg nincs idom tokolni, es igen, elcsesztem, hogy most porogtem ra, sajnos ez van
Jo akkor egy 8G-s pendrive volt rajta. Ertettem.
Amugy vicc, de volt rajta a legelso napokban az is, mert akkor meg nem volt a keretbe valo sata-s hdd-mAzt is ertem, hogy a huto sokat tudna segiteni....
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Ez igy azert is gaz, mert nekem most kulso hdd olyan usb hubon van, aminek sajat tapja van. Tehat nem az usb aramfevetele miatt huzza meg a routert, hanem lehet maga az USB supporttal van valami gaz? Akar a kernelben akar HW szinten? Ezert is gondoltam par hozzaszolassal elorebb, hogy az 1.1-es usb supportot meg kene nezni, azzal is doglik-e...
Ezt mondjuk a supporton atverni....
Hogy HDD nelkul jo HDD-vel meg nem. Bar mivel gyarilag tudja a NAS funkciot, majd elmondom, hogy Asus kulso USB-s hdd-m van emberek hat minden Asus megse jo
na majd folyt kov
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #2795 üzenetére
Szia
RT-N16-00-07-01-00
Ezt a rev-es dolgot en talaltam ki most. Ez szokott lenni, hogy tobb fele verzio van, amikben valamit modositanak, hatha ilyesmi van most is a jo es a rossz oldal kozott
En 2009 december 1-n vettem. Megnezem a rev szamot.
A menetrend igen, sokaig eltarthat, de mivel 99.9%, hogy 3-4 nap mulva jon a reboot, ezzel elvileg 2 het alatt kiderulne minden, es meg maradna 2 het a garira. Bar koccos belatom.
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #2793 üzenetére
Ok, eldöntöttem a menetrendet.
1: Most V79 van rajta, ha rebootol, akkor:
2: vissza a gyári fw, hajtom terhelve ahogy Tomatoval is. Ha rebootol, akkor:
3: mindenféle terhelés és internet kapcsolat nélkül csak 220-ba dugva megnézem, hogy rebootol-e.Ha a 3. állapot szerint is rebootol, akkor tudom mondani a szervíznek, hogy üresen is csinálja. Mert felteszik Ők is jobbik esetben az asztalra, aztán vagy újra indúl vagy nem.
Így bele férek a gariba, és legalább tudok nekik mit mondani.
Azt is el tudom képzelni, hogy pl az rev1-es alaplapokkal van valami baj, amit javítottak a rev1.1-ben, és akinek 1.1 van annak nincs gondja, az 1-esek meg szívnak. Persze ehhez szét klne szedni sok routert, hogy kiderüljön van-e bármi eltérés a belük között...Off, asszony laptopja Asus, 3 hibával leadtuk gariba egyett sikerült megjavítani, mehettünk vissza, hogy még ez a kettő amivel le lett adva is rossz.Alaposak voltak...
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2786 üzenetére
Három dolgot fogok még kipróbálni:
1: USB-t vissza venni csak 1.1-re, nem-e a driverben van valami bug
2: Router torrentezik, de nem usb-re, hanem netet behúzott hdd-re. Ezzel kizárható az USB hibája
3: optware nélküli csak sima transmission torrent.
A magyar vagy a külföldi Asus supportal leveleztél?
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
A remény hal meg utoljára...
Pl optware nélkül nem indul el az rtorrent. Ami nekem nagyon gyanús nem tudományos alapon. Nekem most le is van állítva
Végülis az egész optware-re most sok szükség így nincs, hogy integrált transmission van az FW-ben.
HW hibára amiatt nem gondolok, mert a legnagyobb terhelés alatt megy rendesen, amikor meg kvázi idle-ben van, akkor meg rebootol.... mintha valami watchdog rugná újra....
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Nekem 75-os van, és ma én indítottam újra.. tegyem fel ezt? Jó.. meglátjuk.
De igen, a legeleje óta van ilyen bajom. Gyári fw nem is volt jó akkor, a PPPoE (Digi TopNET) kapcsolatot sem tudta felépíteni... Aztán még tán aznap fel is került rá a DD-WRT. Ekkor jött ki pont az első béta a routerhez, még bugot is jelentettem le anno hozzá. Csak akkor nem volt még hozzá torrentelés, vagy csak nem volt időm... mindenesetre nem figyeltem. Aztán jött az Oleg, ekkor vettem észre a rebootokat. Volt, hogy Rtorrentel hozzá adtam egy file-t, és már ettől is elszállt.. gondoltam Rtorrent hülyeség. Lányom születése miatt megint csak nem volt időm vele foglalkozni alapvetően működött, a párom jelezte néha, hogy napközben elment a net egy percre. Aztán most hogy pár hete hogy feltettem a Tomatót, valahogy most esett le, hogy ez nem normális. Szóval most itt tartok. Megnézem ezt a V79-et aztán meglátjuk.
Rtorrentet leállítottam, táp másik van most hozzá (bár ez is 1.25A-es), illetve 453 Mhz-en megy. Ezt se értem, ha 440-re állítjuk miért 453...Mindegy.
Haverom minden éjjel rebootoltatja cron-ból
Feltolom a V79-et, és meglátjuk. Van még 1 hónapom játszadozni vele, az legalább 4-5 fw
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Nem próbáltam egymás nélkül őket. A HDD keretet együtt vettem a routerrel.
2009 december 1-n vásárlás, elvileg 2 év garis, van még egy hónapom.
Most hogy utána kerestem ennek a rebootnak, szinte mindenki arra sír, hogy 3-4 nap. Fura. Ezt írják amit én is, hogy nincs log se semmi, egyszerűen csak rebootol a doboz.
Srácok akik torrenteztek vele és már több hetes uptime van, Ti milyen szolgáltatónál vagytok? Sima DHCP vagy PPPoE vagy hogy? Én Digis vagyok, tehát PPPoE-vel tárcsázom be.
Azon gondolkozom, hogy vissza tegyem-e a gyári FW-t pár napra, hogy megnézzem, azzal is rebootol-e. Valakinek egy 9055-os Teddy Bear's FW oldotta meg a gondját, amikor írt akkor már 9 napja ment a doboza... ehhh de miert most jön rám kideríteni ezt is 1 hónappal a gari lejárta előtt?
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Az 5 nap az 453Mhz-en ment... tehát ha ram hiba is, akkor az alacsonyabb frekin is előjön.
A cucc már nem garis, bár nem tudom mennyi volt a garancia hozzá. Ez is kb első szériás, nem tudom mikor jelent meg, de decemberben vettem az biztos, szerintem most lesz két éves.
Wifi kikapcsért letépnék a t.kömet itthon
De a legvégén ki fogom próbálni!
Ami még eszembe jutott: nem-e a külső hdd rack dobja el magát, és ettől rebootol? Mivel leszakad a hdd ezért nincs is log bejegyzés, mert nincs hova kiírnia. Ki fogok próbálni egy másik szerverre való logolást... Persze hogy ettől miert rebootol azt nem tudom
Csak már jobb ötletem nincs....
Jelenleg csak a Trans torrent megy, rtorrentet leállítottam. Új táp, 453Mhz. Meglátjuk.
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2771 üzenetére
Na itt a vége megint:
Time Sun, 30 Oct 2011 05:28:51 +0100
Uptime 0 days, 01:33:45
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.06 / 0.05 / 0.01
Total / Free Memory 124.11 MB / 101.52 MB (81.80%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.75 MB (99.91%)A franc esne bele
Logban persze megint semmi
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Szorítsatok
Time Sat, 29 Oct 2011 09:57:58 +0200
Uptime 4 days, 12:51:46
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.15 / 0.32 / 0.28
Total / Free Memory 124.11 MB / 89.73 MB (72.30%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.26 MB (99.72%)4.5 nap uptime!
Csak a táp új, illetve 453Mhz-en megy a doboz, ha így kivírja 2 hétig akkor vissza teszem 480-ra, meglátjuk...
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2767 üzenetére
Nem maga az rtorrent, hanem 1-2 .torrent, amit eppen seedel. Vagyis csak seedelne, letolti, es ott megall, UNBAN vagy valami ilyesmi allapotba kerul. Kb 10-bol 1 ilyen file van. Stop-start-ra elindul az az egy torrent is. Trans alatt ilyennel nem talalkoztam meg.
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Speederer #2764 üzenetére
Uptime 2 days, 23:20:40
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.32 / 0.51 / 0.46
Total / Free Memory 124.11 MB / 89.03 MB (71.73%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.26 MB (99.71%)Már csak 1 nap!
Azért fut két torrent kliensem, mert próbálgatom Őket. Transmission egyelőre nekem jobban bejövős. Rtorrent alatt vannak torrent file-ok, amikor leállnak, stop-start kell neki, hogy újra induljon. Trans alatt ilyen nem volt még. Illetve Androidra van egy kliensem, amivel távolról lehet a Transt piszkálni, hozzáadni file-t... rtorrentet is tudja elvileg, de azzal nem sikerült még összehozni.
Weblog nincs bekapcsolva. Semmi extra sincs....
Logban sincs semmi, az újra indulásnál sincs valami kernel vagy bármiféle üzenet. Csak simán látom, hogy kezdi megtalálni a router hw-ét
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Ez tök fura, hogy vagy örök uptime, vagy max 4 nap
Most itt tartok:
Uptime 1 day, 23:20:40
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.63 / 0.53 / 0.49
Total / Free Memory 124.11 MB / 88.95 MB (71.67%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.28 MB (99.72%)Nekem most ez van fent: Tomato Firmware 1.28.0905 MIPSR2-075V K26 USB AIO Multilanguage
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2758 üzenetére
Kb 1 hete már levettem a hdd-t a routerről, külön tápos USB-s hubra van kötve. Tehát már a HDD sem terheli a routert áramilag. De a gyári táppal így is újraindult.
Most 1 nap 12 óra az uptime, folyamatos 1-es loadom van, torrentek mennek kifele....
Kiváncsi vagyok.... mintha nem a terheléstől függene, hogy újra indul-e vagy nem.... bár most a szerzett táppal megy... na meglátjuk...
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Megalázódva olvasom az uptime értékeiteket
Hát eddig az enyém elméletben sem tud elszámolni
Na most az új táppal 1 napos uptime van, transmission alatt van 512K-ra korlatozott kimenőm, teker is rendesen... izgulok
Rtorrent alá direkt nem tettem most semmit, kb 20 torrentem van fele-fele megosztásban a két kliens között. Rtorrentem 1024/1025 KByte-ra van korlátozva, de most kb 250 KByte megy kifele csak, nem nagyon vannak most jó torrentjeim alatta
Szóval összesen megy most ki 7-800 K. HDD világít folyamatosan
CPU Load (1 / 5 / 15 mins) 0.97 / 1.07 / 1.03
Total / Free Memory 124.11 MB / 88.98 MB (71.70%)
Total / Free Swap 250.98 MB / 250.30 MB (99.73%)Ezek az értékeim most... szóval memo para nincs. Load-om is pörög
Ha a táp lesz a baja... fúúúúú....
kivágom mint a macskát....
Ja.. a szerzett táp is 1.25A-es, de tök más fajta, mint ami hozzá volt..
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Skacok
Kerhetnem, hogy aki Oleg vagy Tomatot hajt rtorrentel, irna nekem egy uptime idot, illetve hogy az rtorrentben mi a le es feltoltesi limit, ami be van allitva?
Koszi
laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2724 üzenetére
No 440-en is ujraindult.
Kb pont, hogy 4 napos lett az uptime.
annyit segitettem meg neki terheles ugyileg, hogy tettem fel 2-3 torrentet rtorrent es transmission ala is, had doglozzon. Load kb 0.5 volt... Ment mar igy par oraja, szerintem mar le is szedte mindet...
Ma este marad 440-en es cserelek tapot. Sajna csak 1.5A-est tudtam kolcsonbe szerezni, az is csak tobb 0.2 A-al
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2739 üzenetére
Na megnéztem, Atheros AR9285 vezérlő van benne.
65Mbit-nél nagyobb sebességgel nem hajlandó összeállni a routerrel
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Flashcash #2738 üzenetére
Szerintem magan az Intel kartya beallitasaiban semmi extra dolog nem tortent, szoval gyari beallitasokkal megy.
A Tomatoban sem nyultam semmihez, minden defaulton van a wireless advanced beallitasaiban.. Mindenfele afterburner meg ilyen hulyesegek ki vannak kapcsolva.
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2724 üzenetére
Szia!
Koszi, bealltiottam a 440-et. Meglatjuk.
Most 440-en akkor megy az rtorrent is meg a transmission is. Had porogjon
Ha igy is doglik, akkor rtorrent nelkul marad 480-on. Tapot kaptam kolcsonbe, de azt kesobb probalom ki...
Na rebootolt is.
CPU Freq 453MHz
Pedig 440-re lett allitva
na majd meglatjuk...
Koszi
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2720 üzenetére
update: megis van nyoma a restartnak, az "snet"-re grep-elve ott van tegnap ilyenkor, es mindig, amikor eddig ujra inditottam. Ebbol latom, hogy volt. Elotte semmi, csak a reboot elotti transmission uzenetek, de az normalis. Maskor azert boven van mindenfele kernel uzenet a logban.. most semmi... hat ez nagyon erdekes...
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Nincs szerencsem.... V75-os Tomato, 4 napos uptime utan megint ujra indult, jelenleg 1 nap 4 ora.. pedig a hdd mar hubon van...
Nem ertem, miert indul ujra. Nincs aramszunet.
Megy az rtorrent meg a transmission is egyszerre, de ettol nem kene eldobnia magat. Oleggel is ez volt a bajom, hogy egy hetet sose ment reboot nelkul. Ott csak rtorrent volt..
laci
update: fura. uptime 1 nap, de a logban tegnapra nem latok semmilyen ujra indulasi logot. 4 nappal ezelott van, amikor tenyleg ujra indult. De most meg a sima linux boot sincs benne. Hat ezt nem ertem. Most akkor ujra indult vagy nem?
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Vettem egy kulso USB hubot tapegyseggel, ratettem a vinyot, kivancsi vagyok, hogy igy lesz-e valtozas a stabilitasban.
A Transmission az tud olyat, hogy ha a .torrent file-t bemasolom egy konyvtarba, akkor automatikusan elkezdi letolteni? Ez az rtorrent legjobb ficsorje
Koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Nekem a transmission jelenleg 3 torrentet seedel V75-os tomatoval:
USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TTY STAT START TIME COMMAND
root 1112 0.0 1.9 4668 2540 ? Ss 10:55 0:00 /usr/bin/transmission-daemon -g
root 1115 0.0 1.9 4668 2540 ? S 10:55 0:00 /usr/bin/transmission-daemon -g
root 1116 0.2 1.9 4668 2540 ? S 10:55 0:50 /usr/bin/transmission-daemon -g
root 1117 0.0 1.9 4668 2540 ? S 10:55 0:00 /usr/bin/transmission-daemon -g
root 622 3.1 10.1 22032 12868 pts/1 RNs+ 10:54 12:19 /opt/bin/rtorrent -n -oSzoval kb 0% cpu-t eszik, pedig az egyiket toltik eppen felfele.
rtorrent meg 3% es 10% memoria. Ott kb 10 torrent van.
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Na most a Tomato is doglodik nalam. Asszonyom hiv, hogy nem lat ki az internetre. Kintrol a router elerheto volt.
dmesg:
Kernel bug detected[#1]:
Cpu 0
$ 0 : 00000000 00000000 00000001 87ff6a00
$ 4 : 00000003 0000001f 00000003 0000000a
$ 8 : 0000002b 83ec4040 00000011 83ec405c
$12 : 87ff6a08 87ff6a10 00000008 00000000
$16 : 87ff7000 87ff6a00 87ffe900 87ffe900
$20 : 00000000 00100100 00200200 8028dd54
$24 : 00000000 2b00c200
$28 : 84a30000 84a31c18 8029c700 8007a97c
Hi : 00000000
Lo : 00000000
epc : 8007aa94 Tainted: P
ra : 8007a97c Status: 1100bc02 KERNEL EXL
Cause : 00000034
PrId : 00019740
Modules linked in: ip6table_mangle ip6table_filter xt_recent ehci_hcd vfat fat ext2 ext3 jbd mbcache usb_storage sd_mod scsi_wait_scan scsi_mod usbcore jffs2 zlib_inflate zlib_deflate nf_nat_pptp nf_conntrack_pptp nf_nat_proto_gre nf_conntrack_proto_gre nf_nat_ftp nf_conntrack_ftp nf_nat_sip nf_conntrack_sip nf_nat_h323 nf_conntrack_h323 wl(P) et(P) igs(P) emf(P)
Process rtorrent (pid: 628, threadinfo=84a30000, task=802f9c00)
Stack : 8571e7ec 8571e7ec 8028e360 00200200 00100100 00000000 000000d0 000000d0
00000001 802a0000 000000d0 87ffe900 87febdc4 87ff32a0 84a31d00 87febe30
8029c700 8007a97c 00000850 000000d0 87ff05ec 802d0000 87ff05ec 802a0000
84a31d00 87ff05ec 80095100 800874e0 80f9900c 84a31d00 84a31ea0 84a31cf8
87ff05ec 00000000 84a31ea0 84a31cf8 87febdc4 8008771c 00000000 8029c700
...
Call Trace:[<802a0000>][<802a0000>][<802a0000>][<80003204>]Code: 00803021 8c440008 24024000 <9483006a> 3063f000 10620005 00000000 8fbf0014 8fb00010
CPU 0 Unable to handle kernel paging request at virtual address 0000006a, epc == 800bae4c, ra == 8007be58
Oops[#8]:
Cpu 0
$ 0 : 00000000 00000000 00004000 87fe6e44
$ 4 : 00000000 87fe6e00 85bdea80 802ca270
$ 8 : 802d0000 0000bc00 00000000 87ce8000
$12 : 0019b224 00000000 00000000 00000000
$16 : 85bdea80 00000000 87fe6e00 87fe6e00
$20 : 00000014 8029c700 849f6754 00000000
$24 : 00000000 2ab418b0
$28 : 849f0000 849f1c98 7fd69c64 8007be58
Hi : 00000000
Lo : 00000000
epc : 800bae4c Tainted: P
ra : 8007be58 Status: 1100bc03 KERNEL EXL IE
Cause : 00000008
BadVA : 0000006a
PrId : 00019740
Modules linked in: ip6table_mangle ip6table_filter xt_recent ehci_hcd vfat fat ext2 ext3 jbd mbcache usb_storage sd_mod scsi_wait_scan scsi_mod usbcore jffs2 zlib_inflate zlib_deflate nf_nat_pptp nf_conntrack_pptp nf_nat_proto_gre nf_conntrack_proto_gre nf_nat_ftp nf_conntrack_ftp nf_nat_sip nf_conntrack_sip nf_nat_h323 nf_conntrack_h323 wl(P) et(P) igs(P) emf(P)
Process smbd (pid: 3865, threadinfo=849f0000, task=87fddc00)
Stack : 85482680 00000000 87fe6e00 87fe6e00 85bdea80 8007be58 000e7bff 80006a80
00000000 ffffffff 0000e7bf 00000000 87fe6e08 8002fb08 849f6720 8029c700
00000001 8002a91c 8025c128 87fddc00 00000001 0000000b 8029c700 8028bb80
800312b8 800312a4 849f6754 00000000 00000000 2ac26580 849f6754 00000000
8025c128 849f1e28 87fddc00 0000006a 849f1e28 00030000 849f6754 00000000
...
Call Trace:[<80006a80>][<80001500>][<80003204>][<80003204>]Code: 00803021 8c440008 24024000 <9483006a> 3063f000 10620005 00000000 8fbf0014 8fb00010
Fixing recursive fault but reboot is needed!
root@RT-N16:/tmp/home/root#-----------------------------------
-----------------------------------Probaltam reboot-ot mondani, de nem indult ujra
Szoval ezzel vart. rtorrent-et irkalja (ebbol amugy jo sok volt) . Olegen is ezzel volt bajom. Most itt is ez allt meg. Es a gyari konfighoz nem nyultam.
Ket dologra gondolok:
1: Oleggel is meg ezzel is lehet-e az baj, hogy a kuls hdd mindket usb-s kabelet a routerrol hajtom? Tehat teljesen a routert terhelem aramialg, nem-e sok neki, es ezert bizonytalan a dobozom?
2: rtorrent valamiert magaban doglodik, es transmissionalni kellene?
Amugy most mindkettot futtatom egymas meleltt. Nem vagyok kemeny torrentes.
rtorrent:
-idonkent a letoltott torrent file-t nem seedeli vissza, kiall hibaval (arra a torrentre.
- ha nem is emiatt, de az rtorrent futasakkor vannak oleg es tomato alatt is misztikus kernel hibaimtransmission:
- eddig meg nem akadt meg, fut ahogy kell, seedel mindent, amibe az rtorrent bele allt azt is
- telefonrol androidos appal szepen vezerelheto, rtorrent nem akar vele mukodniSzoval vagy kulso usb huib kellene a hdd-nek, vagy az rtorrentet leallitani. Vagy mindketto
-
vitezlejszlo
őstag
Nem tudom mondok-e ezzel ujat, deee:
dd-wrt hivatalosan rt-n16-ra..
Ki jott ra vajh, hogy ki lehet igy rugni 15 mernokot, mert majd ezek csinaljak ingyen a firmware-t?
Marketinges?
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2679 üzenetére
Igen ezt értem
Nem jól fogalmaztam, bocs.
Tehát. Neked is 443-on van a saját https-es szerver.De akkor Nálad milyen porton fut a lighttpd, amin pl az rtorrent webes feluletet elered?
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2676 üzenetére
Igen, ez van nekem is ott. Most kipipaltam, es /opt-ot ele irtam....
http tema: ha 443-on van a tomato sajat https-e, hogy a francba futhat mellette a lighttpd is a 443-on??? Hiszen az rtorrent sima https-el hivjuk meg port nelkul, akkor az is 443...
laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2673 üzenetére
Pl ha Te beallitod az adminisztraiconal, hogy http+https is legyen belulrol az oldal elerhetosege, akkor milyen portot ir a https-hez?
Ezen a messages teman nem lepodom meg, nallam soha semmi nem ugy mukodik, mint ami a normalis.. na mindegy...
laci
-
vitezlejszlo
őstag
Elvagyok magammal..
Megvan a baj. Bar nem ertem, hogy miert alakutl igy.
A Tomato sajat alap beallitasai alapjan a http es https porton 80 es 443-on voltak. Ezert nem tudot utanna szinten a 443-on elindulni a lighttpd. Ez pesze logikus, de hogy eddig mi volt mas a belulrol torteno eleresnel.. szerintem eddig is http es https volt bekapcsolva.. most a belsot attettem 8080-ra a https-t es igy most megy.
Illetve reboot utan is letre jott a /var/log/messages file es levette a linkemet, tehat megint magara mutat
laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2670 üzenetére
Viszont a transmissin meg megy a sajat 9091-es portjan... eeerdekes...
Na ugy nez ki, hogy ez lehet a gondom:
root@RT-N16:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S80lighttpd start
Starting web server: lighttpd
2011-10-10 21:20:46: (network.c.358) can't bind to port: 443 Address already in usestop-ra latszolag leall, de startra nem indul el.
laci
-
vitezlejszlo
őstag
... ha meg beirom, hogy https://192.168.1.1/protected/rtorrent/index.html akkor meg csak egy feher lapot ad tartalom nelkul... oooo valami elkefelodott
-
vitezlejszlo
őstag
na valamit nagyon eltoltam.. pedig szerintem semmi extra dologhoz nem nyultam.
https-en a /protected/rutorrentet probalom megnyitni.
jelszot ker. elvileg root:admin. de ezzel ujra keri. a root userrel es a linux root user jelszavaval viszont tovabb enged, de azt mondja:404 Not Found
Not FoundHat ez erdekes... logba sem ir semmit a httpd...
Laci
ui: Nekem is elszallt a tomatom hasonloan mint a fentebbi kolleganak. pingre nem valaszolt, wifin nem latszik, de ledek allapota szerint rendben van, illetve a WAN led is villog, tehat forgalmat lat. ki-be kapcs helyre rakta... erdekes...
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2667 üzenetére
Na megvan... beirom a scritp/firewall-ba saved es reboot. Ujra inditas utan mar benne volt es majdnem jo is
Koszi!
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2665 üzenetére
jaja https-kent meg is van. De az 5000-ret nem latom sehogy...
tcpdump-ban latom, hogy bejon egy csomag az 5000-res portra, de valasz nem megy ra. Localhostra csatlakozva az 5000-res port nyitva van, netstatban is latom, hogy minden interface-en figyel...
laci
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Talaltam Androidra egy olyan progit ( TorrentToise ), ami tavvezerli az rtorrentet (meg a transmissiont is tudja meg az utorrentet is). Ehhez ha jol ertem az kellene, hogy az 5000-res portot kitegyem publikus netre.
Erre milyen otlet van?
Az elso, hogy atirtam az rtorrentben, hogy scgi_port = :5000, ettol figyel is mar az rtorrent minden interface-en elvileg, de kivulrol nem latszik nyitva ez a port.
Tuzfal lenne? Vagy ne is igy csinaljam, hanem forgassam be az 5000-res portot? HA van otletek akkor egy iptables sort legyszi, hogy mit hova hogy irjak be. Probaltam a 443-as modjara az 5000-ret is bedobni, de nem nyert. Ez van most a firewall script-ben:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 5000 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:443
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 5000 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:5000
iptables -A INPUT -j DROPDe az iptables -L -ben meg -t nat -ban sem latom
Modnjuk a 443-at se
Pedig kivulrol mukodik a https-es rutorrent felulet
koszi
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2658 üzenetére
Koszi
Hat nagyon kivancsi vagyok, hogy egy het mulva is orulni fogok-e.
Nem akarom bantani az Oleget, egy evig volt a routeremen, de egyszeruen egy hetnel nem volt nagyobb uptime-om, es nem tudom az okat, hogy miert. Ha mar par torrent ment, akkor csak orak kerdese volt, hogy mikor pusztul el... persze mindig elindult rendesen, de akkor sem volt normalis....
Na viszont most probabol leszedtem egy torrentet ugyanonnan, ahonnan az elozoeket is. Ha konzolosan nezem az rtorrentet azt latom, hogy a torrent allapota "[OPEN]", alatta "Inactive:" , belepve Peer list-nel az IP alatt UBFAILED van, mas semmi extrat nem latok... az, hogy UDP-es azt latom valahol?
Bar ahogy nezem a tobbi torrentnel amit eppen nem toltenek tolem az mind UBFAILED-es a peer lista. De legalabb azok allapota DONE....
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2656 üzenetére
Ez benne is van, ahogy a forumos leirasodban irtad is, aszerint mentem vegig.
Aham.. na most megneztem, megy ez. Valoszinuleg az volt a baj, hogy nekem masik portra van teve kivulrol a sima Tomatos web, es annak a portnak a folytatasakent irtam be a protected/rtorrentet.. nem igy magaban a 443-as portra.
Ezek szerint ket http szerver is fut? Egy az adminnak egy az rtorrentnek es a tobbinek?
Koszi
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2654 üzenetére
Hat most kettot tudok hirtelen megnezni, az ugyan annal a trackernel van.
Kitoroltem, ujra hozza adtam, most tolti... Sot.. szerintem mar le is szedte, mert most hozza adva csak vegig ment a fileon es mar online-ba is van es seedel. Tehat lejott a torrent, csak utanna halt el valami.
Meg egy kerdes. Az rtorrentnek a webes feluletet hogy tudim kivulrol elerni? Mert a kulso megadott porton nem jon be /protected/rtorrent konyvtarkent, de a Tomato sajat felulete bejon, tehat webre jo...
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2649 üzenetére
No helyzetet jelentek.
1 nap uptime, torrentek tekernek, ilyenkor mar az oleg rebootolt boven, nem tudom miert
Ez a Tomato eddig nagyon korrekt. torrent hozza adasanal sem dobalja azt a mem-es kernel "hibat"... szoval tetszik! Koszonom a segitseget!!!Egy furisag van mindossze, ez olegnel is volt.
rtorrentben van par torrent file, ami inaktiv, a peer listaban azt irja, hogy UBFAILED. Ebbol az allapotbol nem is tudom kibillenteni.. van otletetek, hogy ezt miert irja? 10 torrentet oszt meg, a tobbi 4-re meg ezt az ubfailed-et irja...Koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2645 üzenetére
Igen, többet nem is jött, koszi !!!
Két dolgot találtam:
1: a logot nem tudom megnézni a web felületen, fehér lapot ad. A file amire hivatkozik az a /var/log/messages, ami egy symlink a /var/log/messages-re. Önmagára. Ez gondolom telepítés közben valami benézlés eredménye, mire kellene ennek mutatnia? Csináltam egy /opt/var/log/message-st, linkeltem a /var/log/messagesre.. meglátjuk
Ja.. már logol is így rendben van. Ezt a telepítési script vagy fw rontotta így el?
2: rtorrent configban hogy kell beállítani, hogy amíg letöltök egy file-t, addig az A könyvtárba töltse, de ha kész, akkor tegye át a B-be? Tudom, hogy meg lehet, csak amit találtam a neten az nem működik. Használ ilyet valaki?
Köszi
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2641 üzenetére
Intruder2k5 leirasa alapjan mentem, az elso gondom az rtorrentnel van, weben ezt kapom:
[08.10.2011 18:20:12] rTorrent's user can't access 'stat' program. Some functionality will be unavailable.
Valamit kihagytam?
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok!
Feltettem az Oleg helyett a Tomatot. Elso kellemes meglepetes, hogy modositasok utan nem inditgatja magat teljesen ujra, mint az oleg..
Tesztelgetem, de tetszik..
Regen meg a linksys-es korszakban volt a tomatoban olyan, hogy a wifit ejszakara ki lehetett kapcsolni , vagyis megadott napokon meg oraban ki-be.. itt van ilyen csak nem talalom?
Koszi
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2472 üzenetére
Koszi!
Hetvegen neki is allok!
Az a szep kek tema az alap, vagy valami skin?
Koszi
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2470 üzenetére
Szia
1: Olegrol mennek megnezni a Tomatot. Csak siman toltsem fel a file-t mintha oleget frissitenek, vagy van valami trukkje?
2: Tomatoban is van SSH daemon?Igen, vanLeiras elso bekezdese
3: webkamera supportja is van?
Koszi
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #2449 üzenetére
Koszi, kivancsisagbol ha lesz egy kis idom megnezem...
Amugy az Oleg daily build ftp-jerol van valami info, hogy miert nem frissul julius ota?
Koszi
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #2445 üzenetére
+ info|: esetleg megneznek mas FW-t is, ha van ertelme. Tomatonal elvesztettem a fonalat, annyi fajta van, sokat mar nem is fejlesztenek vagy egy eve. Vagy tegyem ujra az oleget? Fura ez az rtorrent, elindul valami nagyobb file, kb 2M-val tud leszedni, es rebootolja magat. Be is limitaltam 1M-ra, bar ugy is baromira belassul mar az egesz router...
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Kb 1 eve van oleg a routeremen, nem tudom miert, de esik-kel, rtorrentel toltok le, ilyenkor szeret rebootolni... probalom a legfrissebbet feltenni havonta kb, de ahogy nezem megallt a napi build az Olegnel par hete nem frissul (changelogban latom, hogy fejlesztik pedig).. vagy ne rtorrenteljek hanem transmission?
Kerdesem az, hogy van valami hasznalhato alternativa, amivel tudok letolteni? Semmi extra igenyem nincs, rtorrenthez sem ragaszkodom... csak mukodjon
Koszi
vl
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Oleg-gel rtorrentelek. Neha elofordul, hogy egy letoltott file CRC hibas lesz. Tapasztaltatok mar ilyet? Nem tudom, hogy ez esetlegesen ujraindulas maitt van vagy valami bug (mert neha ujra indul, beta olegek vannak nekem fent amugy
)... Szoval hogy masnak van ilyen gondja?
Koszi
laca
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Notebook hibák
- Hogwarts Legacy teszt
- Gaming notebook topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest