Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
The.Bali
aktív tag
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Sajnos én is arra jutottam, hogy AC58U V1-re van csak custom firmware, a V3-ra nincs, mert arra a SoC-ra még nem írták át a firmwaret. Állítólag készül de már évek óta
Sok esélyt nem adok neki, hogy elkészül.
Az én V3-masomon 3.0.0.4.386_21649 a legfrisebb 2020-ban kiadott gyári firmware.
Sajnos kb heti egyszer rendetlenkedik. 2 telefon, 2 notebook van rákötve. Lelassul a net, szakadozik a video hívás, illetve szakadozik a Netlix. Közben ping-et elindítva a csomagok jelentős része (kb minden 4. vagy 6. csomag) elveszik, nem érkezik választ. A Routert újraindítva megjavul. 2 és 5Ghz-en is hasonló a jelenség.
-
Sziasztok!
Mi van akkor, ha egy ausscomm-os ddns címet regisztráltam majd resetelés előtt elfelejtettem de-regisztrálni.
Állítanám újra be a routert és nem engedi ugyanazt a címet regisztrálni.
Szerk.: tárgytalan, csak türelmetlen voltam
-
PyCos
tag
válasz
The.Bali #15640 üzenetére
Szia.
Nekem is ilyenem van, csak V1.
Én úgy tudom, hogy Merlin nincs V3-ra, OpenWRT sajna megint nem jó rá, csak a V1-re jó.[https://openwrt.org/toh/asus/rt-ac58u]
The ASUS RT-AC58U V2 and V3 models have different soc and should be considered as a different device.
https://forum.openwrt.org/t/asus-rt-ac58u-v2-v3-support/59912Én nem tapasztalok semmi instabilítást a routerrel, szépen tette a dolgát 2.5 éven át, amúgy épp most fogom cserélni AX-re a nagyobb hatótáv miatt (mert költözünk).
Tudtommal ez a legutolsó firmware, nekem ezzel fut már kb 1 éve: 3.0.0.4.382_52504-g583f257.52m2-t kiszolgált 3-5 eszközzel, 120/20Mbit netet persze alapjáraton tudja.
Miben nyílvánul meg az instabilítás ? LAN szakad, vagy lassú, vagy ping növekszik meg, milyen közegben van ... ezekből lehetne valamit segíteni.
-
-
Soma01
veterán
Egy erősebb hardverrel szerelt, 512 MB ramos, 4x4-es WiFi-vel szerelt router hány WiFi klienst tud kezelni egyidőben? 50-el elbír? Gondolom egy 4x4-es rádió jobban bírja a sok klienst, mint egy 2x2-es. Nem?
-
blakey
titán
Az Asus féle DDNS néha okoz érdekes meglepetéseket, volt olyan, hogy egyes felhasználóknál nem működött, olyan is előfordul, hogy épp egy friss beállítás után az adott pillanatban a DDNS szolgáltatásuk nem működik, a korábban létrehozott meg simán működik. Egy ideig semmi problémám nem volt a DDNS-ükkel, aztán hirtelen sok lett vele a gond, váltottam és azóta semmi problémám nincs, DUCK DNS és DNS-O-Matic mindent megold, utóbbi esetében egyéb DDNS-eket is "fel lehet venni".
-
válasz
Dragon3000 #15644 üzenetére
Köszi
.
Akkor nem tudom mi lehet a gond
Telefonról nem épül fel a VPN kapcsolat.
Hét elején még simán ment. -
Sziasztok?
Aki használja az ASUS DDNS szolgáltatását (asuscomm.com) meg tudná nézni, hogy működik-e?
Köszönöm
.
-
Én is így nézem
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ASUS RT-AC58U V3 routerre lehet e valamilyen custom firmwaret telepíteni? Sajnos a gyári firmware nagyon instabil, gyakran újra kell indítani a routert.
Köszönöm előre is.
-
szerintetek az ax92u-t mire érdemes lecserélni mint fő ax-es router és aimesh képességekkel, gigabites nethez? gyanús, hogy van valami. egy ideje nem jön rá frissítés. broadcom chipsetes, ha a wifi be van kapcsolva akkor még melegszik is ha a talpain áll a polcon.
ahogy nézem az ebay-t szerencsével 150 euró körül elmehet. és hasonló áron kéne valami "jobb", szintén asus -
-
Tutu7030
veterán
Ez most komoly, hogy áramszünet után viszakapcsolja a ledeket az RT-AX53U?
Ha már egyszer van ilyen opció, hogy a wps gombbal kikapcsolható a "karácsonyfa", akkor meg is jegyezhetné magának azt, hogy ki volt kapcsolva.. nem gyakran van áramszünet, de ne kelljen már mindig manuálisan kikapcsolni. -
Celtis
veterán
válasz
Starchm #15631 üzenetére
A kernel verzió 5.4.188.
Valóban van lehetőség szoftveres illetve hardveres NAT flow offloading bekapcsolásra is. Ami érdekes, hogy ha csak a szoftverest kapcsolom be, akkor valamivel nagyobb letöltési sebességeket mérek. Ezzel el tudom érni a 750mbps-t, ami kb. megfelel a korábbinak. A hardveressel nem megy 700 fölé, de jellemzően inkább 500.Nem tudom ezek után érdemes-e bekapcsolni a hardverest.
A lényeg, hogy most már teljes a boldogság. Minden jól működik.
Köszönöm a segítséget! -
Celtis
veterán
válasz
ElektrikusDE #15629 üzenetére
Köszönöm a választ. Nagyon régen telepítettem az openwrt-t és azóta megfeledkeztem erről az "apróságról".
Megpróbálok utánanézni a lehetőségeknek, de az sem tragédia ha így marad. Újkorában hajszoltam a sebességet, de tulajdonképpen a napi használatban szerintem nincs jelentősége. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Celtis #15623 üzenetére
Szia!
Én ahol tudok segítek!
Még van is ilyen routerem.
DE mivel nekem tökéletesen megfelel a gyári szoftvere, igy nem lehet tapasztalatom az openvrt-vel kapcsolatban.
"hardveres NAT'
Ez nekem is fontos, ezért (is) maradtam a gyárin, mert azzal biztosan tudja.Sok esetben viszont külföldi fórumokban nagyon sok segítség megtalálható és nyelvi nehézségek is könnyen megoldhatok.
Ui:
Régebben más routeren már használtam openvrt programot de az a tapasztalat most nem releváns.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #15627 üzenetére
Közben rájöttem, hogy miért is volt speciális az a régi firmware. Ez pedig a hardveres NAT.
Az újjal csak 300 mbps sebességet tud kábelen.
Azért félve felteszem a kérdést, hogy tudtok-e valamit újabb hw nat-os openwrt firmware lehetőségről. Ha nem, akkor maradok ezen, mert a wifi viszont jól működik. -
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #15626 üzenetére
Csak feltételeztem, hogy egy routeres topikban a mindennapos tudás része az alternatív firmware-ek telepítése. Vagy legalább annyi, hogy elirányítanak valahova.
Na mindegy. Akkor válaszolok magamnak. A sima sysupgrade téglázta a routert. Rövid szenvedés után sikerült tftp-vel felrakni a factory.bin-t és annyira újra konfigurálni a routert, hogy ezt a választ meg tudom írni.
-
-
válasz
Tamarel #15618 üzenetére
Igen, jelenleg össze vannak kötve a routerek szerver-kliens/kliens-szerver kapcsolatokkal, értelemszerűen szabályok nélkül. Ha viszont lehetnek szabályok, az nagy királyság lenne!
Most mindenesetre megvárom a WireGuardot, bár csodát azért nem várok tőle, de kitapasztalom. Aztán eltöltök pár éccakát a hangolgatással...
Köszönettel: MaCS
-
Tamarel
senior tag
válasz
MaCS_70 #15615 üzenetére
Azt, amit a neve jelent: vpn-nel kapcsolatos szabályokat lehet létrehozni.
Pl:
- laptop és nas menjen a wan felé
- minden kínai eszköz openvpn1 felé
- médialejátszó openvpn2 felé (régiólock kikerülése)
- vpn szervernél: cél = kliens subnet, akkor wan + forrás = kliens subnet, akkor openvpn1 = mobil otthonra vpn-ezik és az internetet a vpn szolgáltatón keresztül éri el199 szabály lehet maximum…
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Van egy RT-AC65P routerem jó régi OpenWrt SNAPSHOT r12173-01c8f2e97c firmware-rel.
Wifi problémák miatt szeretném frissíteni. A https://openwrt.org/toh/asus/rt-ac85p oldalon található 21.02.3 sysupgrade simán feltehető vagy ez nem ilyen egyszerű? -
PyCos
tag
válasz
szaboi6512 #15607 üzenetére
Köszi, a VPN Director mire való benne, funkciója nem egyezik a VPN Fusion-al ?
Arra gondolok, hogy az egyes klienseket el tudja-e irányítani hogy melyik menjen VPN "alá" és melyik nélküle.
A Wireguard kliens-re lehet csatlakozni a routerrel? elérhető benne ?
Köszi -
PyCos
tag
Sziasztok.
Valaki meg tudná nézni valaki egy AX58U V1-en (esetleg Merlinnel), hogy a VPN Fusion funkció működik, elérhető-e ?Elvileg a TUF AX-3000-en gyári firmware-en elérhető, ami hardveresen megegyezik az AX58U V1-el, ha jól tudom.
Erre volna szükségem, hogy a NAS egy VPN tunel-en működjön, minden más külön tőle.
https://www.asus.com/support/FAQ/1033907/
https://www.asus.com/support/FAQ/1033909/Köszönöm.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
szaboi6512 #15604 üzenetére
Rendben.
A hardver melyikben erősebb ?
Amire lenne használva: letöltés sok szálon, több telefon, tv, okos eszközök (kb.10), kamerák.
Kertes ház, net digi1000 -
szaboi6512
őstag
válasz
< CyberBob > #15603 üzenetére
Nem kérdés- ASUS RT-AX1800U
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
A két router közül melyiket érdemes venni ebben az ársávban (20-22e)?
ASUS RT-AC2400
ASUS RT-AX1800U
Esetleg kicsivel többért jobb? -
RobexX10
aktív tag
válasz
Alex91 #15597 üzenetére
Kikapcsoltam szinte mindent. Böngészőben speedtest.net már jó a sebesség átlag 950/950.
Asus routert tesztjén is jobb lett átlag 950/500. Vajon melyik tesztnek higgyek?
Még csinálok egy gyári beállítást talán segít.
Rezervált eszközöket ki lehet menteni egy listába valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- ZIDOO médialejátszók
- GTA VI
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest