Hirdetés
- Hobby elektronika
- Notebook hibák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
DirtyDog82 #10861 üzenetére
ram 2v, proc 1.27v - szerintem... és akkor már nem üti agyon...
-
Korcsii
őstag
ajh, kezd elegem lenni az EPU-ból...
mostanában kapok fagyást rendesen, és elég bőséges a választék...van a szokásos kékhalál, általában netezés, üresjárat közben
van a 200-300 px magas 1-2px széles képet ismétlő elcsíkozás, random mikor
és van (általában kb 2 óra cod4 után) a kővédermedésaz első kettő általában automata üzemmódban jön elő, játék közben pedig természetesen rakétában voltam... voltam, ma délután átválltottam repülőgépre, mivel egy ideig nem használtam az EPU-t és minden stabil volt... de 2 ra után csak kifagyott...
újraindítás után a bios 45 fokot írt a cpu-ra és a system-re is... talán ez a sok?
a gép az adatlapomon, BIOS (v2001) beállítások:
minden fesz auto-n (de ha megemelem mondjuk 0,15 volttal, akkor is ugyanez), a ram az 1000MHz 5-5-5-16 (6engine nélkül 1066MHz volt)...EPU:
+6%
-10%, small/medium, off/on
-20%, medium/high, off/on
utóbbi kettőnél a két utolsó érték eredetileg a / utáni volt, de próbaképpen visszábbvettem, de semmi....valami ötlet? a három fajta fagyás közül melyik milyen problémára jellemző?
előre is kösz
-
Korcsii
őstag
van 2001-es P5Q Deluxe BIOS...
eddig jónak tűnik, valóban tovább stabilabb az EPU vele... -
Korcsii
őstag
válasz
Roobesz #6485 üzenetére
szerintem a reset miatt a bios-ban minden visszaállt a gyári beállításokra...
a ram órajelét és időzítéseit átállítottad reset után?Symbio:
pár hónapja nálam is elszállt, csak a feszültséget csökkentette (emiatt amikor lejjebb kapcsoltam, fagyott is).... nem tudtam, hogy mi váltotta ki, újratelepítése sem segített, a win-t meg nem szerettem volna reinstallálni, ezért inkább nem használom.... tegnap ki akartam próbálni, hogy most megy-e, csak elmaradt.... -
Korcsii
őstag
válasz
katt777 #6482 üzenetére
pontosan
az i7 megjelenése után néztem, hogy vajon addig mennyivel lett olcsóbb a gép (azaz kvázi mennyit buktam rajta), és meglepődtem, hogy mínusz helyett bőven plusz
mondjuk azt az egy hetet (augusztusban) kicsit sajnálom, mert akkor esett a Q9550 ára is, de mind1 jó nekem ez is
-
Korcsii
őstag
válasz
katt777 #6478 üzenetére
jah, én is néztem, hogy tökéletesen időzítettem a gépcserét... (még 1 hetet várhattam volna, addig még csökkentek az árak, utána viszont elindult minden felfelé).... de erről nem csak a feri tehet
és visszakerült a ram fesz auto-ra (1,8V)... tényleg javul a bios... az elsővel még 2,1V kellett... bár nem akarom elhinni, hogy tényleg ennyit fejlődött volna, de minden beállítás ugyan az, és ilyen sokáig még nem futott a prime (eddig sem hiba miatt, hanem türelemhiány miatt állt meg
)
-
Korcsii
őstag
van 1805-ös BIOS.... tapasztalat valakinél?
-
Korcsii
őstag
hmmm... úgy tűnik -20% fölött instabillá teszi a rendszert az EPU
levettem -25%-ra, minden egyebet hagytam ugyan úgy, és teljesen random módon becsíkozva lefagyott teljesen a rendszer... visszarakatam -20%-ra, mit ok...
nem értem -
Korcsii
őstag
válasz
Hurkaleves #3548 üzenetére
harmadik: hányas BIOS van fent? nekem eddig csak ezekkel ment prime stabilan: 806, (itt egy szakadék, mert ezekkel még sokszor a bootolás se ment), 1306, 1406
igaz nálam másik alaplap van, de majdnem ugyan az a kettő....
-
Korcsii
őstag
lol... 1506-os BIOS-sal álmodtam ma délután
azthiszem megőrültem -
Korcsii
őstag
nah ma átálltam 806-os BIOS-ról 1406-osra... elődjeivel ellentétben ez az upgrade már prime stabil nálam is... nagy különbséget nem vettem észre, de ha van, használjuk a legújabbat...
-
Korcsii
őstag
deluxe testvérénél nálam is ez van...
a 0803-as BIOS nálam atomstabil, a legújabbal viszont stabilizálhatatlan a ram, még +0,2 voltal is (a másikhoz képest)... CMOS törlés volt, de én eddig kétszer próbáltam, mind a kétszer visszaraktam a régit...
érdekes, hogy elvileg pont a ram-ok kompatibilitását javították az új verziókban... -
Korcsii
őstag
ez érdekes... 8xx BIOS-szal 2V alatt is stabil a RAM (1066MHz 5-5-5-16),13xx melett viszont 2,1V környékén is jön a kékhalál/prime el se kar indulni...
cmos ürítve volt up/downgrade előtt, és mindig ugyan azokat állítottam be... érdekes... marad a 8xx BIOS, az legalább gond nélkül muzsikál -
Korcsii
őstag
milyen memóriát ajánlotok egy P5Q Deluxe-hoz? 1066 MHz-ből kellene 4 Gb
-
Korcsii
őstag
elvileg szeretnie kell... az más kérdés, hogy egy ilyen proci mellé kell-e P35-nél újabb lap, figyelembe véve, hogy lassan itt a teljesen új foglalattal és technikával rendelkező Nahelam proci, és a hozzá tartozó alaplaok...
talán csak a pci-e 2.0 ami jelentőbb újítás, de ez is attól függ, hogy a videókártyád támogatja-e...
mich2004: az asus oldalán az alaplap melletti menüben van egy QVL Download link, ahonnan letölthetőek azoknak a memóriáknak a megnevezései, amelyeket szeret a lap (esetleg dual/quad channelben is)...
-
Korcsii
őstag
ha jól látom, akkor a P5Q-e és a P5Q Deluxe szinte telesen ugyan az, csak annyi a különbség, hogy a CPU-nál fele annyi a fázisok száma...
ez mennyit számít?
Q9450/Q300 lesz benne, egy ideig szerintem alapon fog menni, aztán majd ha már nagyon lassúnak érzem, akkor lehet kicsit körülnézek 3-3,6 GHz között is...meg egy hővezető cső hiányzik, ami az északi hidat köti össze a többivel... ez számít valamennyit a hőmérsékletben?
melyiket válasszam szerintetek?
és hangkarit vegyek bele? esetleg ilyen téren van különbség a két lap között?
a mostani gépemben audigy2 van, amit akár át is lehetne menteni az újba...
szóval alaplap / audigy2 / x-fielőre is köszönöm a válaszokat
-
Korcsii
őstag
P5Q3 Deluxe vagy Audigy 2? ez itt a nagy kérdés...
mostani gépemben audigy2 van (mivel az alaplapi csak 2 csatornás volt), és az a kérdés, ha emellett a lap mellet döntenék, akkor érdemes lenne átvinni az audigy-t (softmodolva van audigy 4-re), vagy az alaplapi is simán hozza azt a szintet?
illetve van olyan jó az alaplapi szoftver, mint amit a creative csinál? (most leszámítva mondjuk a lejátszóját, mert bár most szeretem használni, de meglennék nélküle is)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GT710 passzív videokártya
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest