Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #10560 üzenetére
Hát kidobni nem fogom, mert szeretem ezt a lapot.
Nekem is pihen a polcon egy Samsung vinyó, és ez egy 1TB-os F1.Majd hamarosan cserélek lapot. Avval remélem már nem lesz gond.....
Egyébként, ha betenném egy külső rack-be, és az e-sata portra kötném, szerinted akkor is baszakodna?
Mert ha jól tudom az e-sata portot nem az intecl chip vezérli, hanem a JMicron.
ImI
-
giovanni214
csendes tag
válasz
bigdigit #10156 üzenetére
Akkor kidobom a faxba, nem azért vettem premium lapot, hogy remegjek mikor veszítem el fontos adataimat. Húzzon az annyába az összes vágottszemű amelyik ezt a sok gagyit összetervezi. Vennék szívesen valami mást, de a távolkeletiek sajnos mind ilyenek, teljesen komolytalanok.
-
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #10156 üzenetére
Na hamarosan én is kiderítem, hogy mi újság a sata buggal........
Eddig 0404es biossal, 2 Seagate Sata2 HDD-vel, amik Sata1-re voltak jumperelve, nem volt semmi gond. Ja és sima IDE módban mentek a vinyók. Pár napon belül visszajön a gépem, felteszem a 0612es biost, és átrakom a Seagete vinyókat Sata2-re, illetve beteszem az új Samsung 1 terrás F1-es vinyót.
Kiváncsi vagyok mi lesz, ha közel egy év után még mindig megvan a hibája, akkor repül vissza gariba........
ImI
-
RiddleR
aktív tag
válasz
bigdigit #10051 üzenetére
Na kipróbáltam a megoldást.
Sajnos nem segített.Viszont info update (#10050-hez)
Ha megcsinálom az áramtalanítós mókát, akkor 8x400-on nem hajlandó utána sem elindulni már. Visszatettem 9x333-ra és így már jó, de bekapcs után még így is el kell 1x játszani az áramtalanítást, viszont utána már jön BIOS kép és bootol.
Kezdem azt gyanítani, hogy nézhetek új alaplap után. -
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #7512 üzenetére
köszi az infót
amúgy igazad van, addig én sem teszem fel, amíg nem lesz meg a jókis q9450 procim
már előre kinéztem magamnak, de még pár hét mire lehet kapni....viszont ha élesben lesznek használva az új procik, valszeg jön majd ki mégújabb biosok, legalábbis remélem. mostanában kicsit sz@rnak a biosfejlesztésre, és úgy gondolják, h mindenki b@ssza meg a régi csöves p35 lapját, vegyen új x48at........
egyébként miért van ez h nem lehet downgrade-elni egy biost?
mi ennek az értelme?ImI
-
-
válasz
bigdigit #6132 üzenetére
próbáld ki a procinak egyel nagyobb értéket a fesznél beállítani. Nekem is ugyanez volt a gond. A 0504 feltétele után 1 értékkel nagyobb fesz kellett (1.2375v helyett 1.25v) mert nekem is fagyogatott. Sőt ami poén volt, hogy legtöbször nem is akkor mikor futott valami és terhelés alatt volt, hanem mikor csak idle állt a gép.
-
keIdor
titán
válasz
bigdigit #6126 üzenetére
Az nem számít... rev. 2.00G mind... egyébként meg én még nálad is elöbb szereztem a P5K Premium-ot, ki merem mondani, hogy talán az első tulaj voltam az országban... és jelenleg/régebben semmi gondom nincs a SATA kezeléssel... nálam is voltak gubancok, de a 0204 óta valahogy abbamaradt...
-
Anthony28
őstag
válasz
bigdigit #6126 üzenetére
Jah...az újdonságnak is megvan a hátránya.Nagy bevállalás manapság venni egy frissen kiadott lapot, amiről senkinek semmi tapasztalata. Nekem most kellett lapot cserélnem, azaz tegnap.Fél évvel ezelőtt csak P5K-E Wifi-t tudtam venni, pedig deluxe-ot vagy premium-ot akartam elsősorban, sehol se lehetett kapni, de ezek szerint így jobban jártam hogy csak most lett meg a Premium.
-
Superman
nagyúr
válasz
bigdigit #5844 üzenetére
Windows alól flasheltem az Asus Update egy régi változatával, utána ráflasheltem még egyszer az EZ Flash 2-vel, hogy biztos legyen, majd később ezt a procedúrát megismételtem, amikor visszatettem a 0204-es biost. De csak saját felelősségre! Voltak jó moddolt biosok, ez nem igazán az. Ha valami eleve rossz.....abból nehéz jót készíteni.
-
Superman
nagyúr
válasz
bigdigit #5824 üzenetére
Én már kipróbáltam. Semmi, ugyanolyan, mint a 0504-es, kicsit talán stabilabb. Hűvös processzor (alap, idle állapotban 24 fok körül), de érdekes módon a magok ugyanolyan melegek, mint a többi bios alatt, szóval itt nem stimmel valami. Aztán visszatettem a számomra eddig legstabilabb 0204-est.
-
válasz
bigdigit #5348 üzenetére
Nekem momentán nem. Azokkal a beállításokkal ami eddig stabil volt a 0404-el 0504-nél már fagyott, restartolt, és a memtest meg annyi hibát talált mint égen a csillag.
Mellesleg a sata-s dologgal nekem eddig se volt bajom, és nem hinném hogy ez a bios oldotta meg, mivel Keldor papa-nak is már asszem a 0402-töl nem volt vele gond.
És gyári hibás is volt mellékesen.ja és akkor hamár így összegeztem, akkor kimaradt az, hogy a 0404-hez elég volt biosbol 1.2375v, uj biossal meg egyel több 1.25v.
-
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #5348 üzenetére
Hello!
Premium tulajok !!!!
Látom eléggé mgosztott a társoság bios ügyben.
Végülis mi a baj az 0504-es biossal? valaki szerint szar, valakinek meg semmi baja.
Engem az új procik támogatása nem érdekel, emiatt nem is kockáztatnám h valami gebasz legyen. DE ha más valódi előnye is van, akkor lehet feldobom.Na végülis mit javasoltok?
Köszi
ImI
-
Rusher
őstag
válasz
bigdigit #4280 üzenetére
Persze van olyan kábel ami eSATA---->SATA átalakító
mod.:ja de várjál csak az eSATA-t az I/O porton a JMicron vezérli az majd kapcsold be a biosban
-
bigdigit
addikt
válasz
bigdigit #3867 üzenetére
ha meg már itt tartunk ismét AHCI bekapcsolása winreinstall nélkül
bár nem vagyok nagy angolos.ha valaki leírná magyarul jó lenne -
törölt tag
-
Tails111
aktív tag
válasz
bigdigit #3826 üzenetére
a 8800GTS vista32bit alatt high en minden szürő nélkül ok vista64 alatt medium és ha csak egy két beállítást high re rakok már látom hogy be be lassul.
sajnos 32bit alatt nem tudsz 4GB ot engedélyezni volt a neten egy hibás cikk de törölték
ha 32 bites vistát használsz akkor a videokari ramjától függően 3.25-3.4GB ot lát meg a 4GB ból. -
Tails111
aktív tag
válasz
bigdigit #3798 üzenetére
4GB ram nagyon jó a Vista64 nek de a vista64 nem jó a játéknak.
jelenleg 4x1GB ram van a gépben tuningot ugyanúgy birja mint 2x1GB
Mind a 32bit ill64 bit es Vista a gépen fentvan.
A crysis Vista64 alatt felejtős sokkal gyengébb mint Vista32 alatt.A vinyókereplésre (amihez semmi köze a ram nak) pedig aszthiszem már van javítás
keress rá. -
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #3819 üzenetére
jó akkor elhiszem, de ez elég para
vagyis ha tényleg garvesztést okoz az ilyen hiba, akkor meg elég köcsögök.......én 2x frissítettem premium-ot az asus update-tel, szerencsérer semmi gáz nem történt
legközelebb inkább akkor pendrive+ez flash megoldásssal fogom csinálni
ImI
-
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #3808 üzenetére
bigdigit ezt honnan szeded?
én ilyet sosem láttam, és sosem hallottammeg akkor miért adnák hozzá a progit, meg miért írnák le a kézikönyvben is h h kell bios-t frissíteni?
(olyat láttam csak, hogy? "figyelem! veszélyes dolog, csak expert-eknek!" kb ez van írva angolul)
ImI
-
skoos
őstag
válasz
bigdigit #3808 üzenetére
Hát nem tudni mifene vagyon, de elég simán kicserélték.....
A drivereket mag azért kérdeztem, hogy nincs-e esetleg DIREKT a laphoz kötődő driver? Valami amit tudja, hogy ez az alaplap nem u.az az alaplap és nyavalyogni kezd. Tökökömtudja a mi, a win-ről el tudnám képzelni, hogy kiolvas valamit ami konkrét laphoz kötődik.
Azért köszi!!!Bigdigit: Ha dos alól flash-elek akkor nem veszne el egyébként sem a gar?
-
Anthony28
őstag
válasz
bigdigit #3798 üzenetére
Vista 64 mi? Használd egészséggel!
Tökéletesen kiforrott bazi gyors OP rendszer játékok alá.
Probléma vele?Semmi!
Ha esetleg nem akar Vista-t használni? De már megint reagálok erre a xarra pedig nem kellene.Először is.Felmerült egy kérdés.Erre válaszoltam is ami legjobb tudásom szerint, ill.amit tapasztalatból tudtam tanácsolni.A tuning is benne volt.Miszerint a 4x1gb-ot nem fogja tudni húzni úgy mint a 2x1gb. Vinyókereplés? Lehet bele kellene kukkantanod a gépedbe, de ha ez nem megy akkor egy szám tech. tanfolyamot elvégezned, vagy szervízbe vinned
, mert bár lehet furcsállod de nekem 2x1gb rammal csöndbe vannak a vinyók.Mind XP és Vista 64bit alatt is egyaránt.
Szóval a jó isten mentsen attól hogy te adj jótanácsot itt a P5K topic-ban bárkinek is, ezzel a véleményeddel miszerint a vinyókereplés azon múlik hogy 2x1gb vagy 4x1gb.Muhahaha.Persze ezen elvitatkoznék melyik játéknál veszitek észre a 2gb ill a 4gb közötti különbséget mert 2gb memóval úgy Stalker-ezek 1680x1050 minden full fullon hogy közbe 3db disc-on-the-fly fut a háttérben ami legjobban terheli a memókat, persze a Stalker meg se riccen! Persze nem veled akarok eszmecserét folytatni kéken síró emberke.
Hanem a többi értelmes fórumtársammal.
Azt sem szabad elfelejteni ha igényesebb memóriákat szeretne a 4x1gb-al belecsúszhat a 70-80k környékébe, ami azért nem kevés.
Persze ez is pénztárca függő.
Uzmany
Mindenképp kezdetnek vennék 2x1gb-ot geil ultra,Corsair Dominator,kingston,Crucial Ballistix..stb márkásabb ramot, majd ha kevésnek érzed még mindig tudsz hozzá venni 2x1gb-ot. -
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #3749 üzenetére
amúgy a f@sz kivan ezzel az egésszel.............
mióta várjuk az új biost? több mint egy hónapja. és ezalatt annyit sikerült csinálni, hogy már működnek a samsung vinyók? hát gratulálok. tiszta nevetséges az asus mostanában.
egy nagy nevű és multú cég .......és ez pedig egy "premium" kategóriás terméktudjátok mi lenne a korrekt? amit anno a logitech csinált a z5500 hangfalakkal, ahol is az első széria hibás volt és búgott, meg villanykapcsolásnál recsegett. és a logitech garanciban cserélte, mégpedig saját költségén, futárt küldött a helyszínre, elszállíttatta a régit, és gyorsan küldték a vadiúj hibátlan terméket
ez lenne a minimum az asustól is. ha meg eleve szar a lap, és nem lehet biosból javítani, akkor adjanak egy 300 dolcsis kupont, és veszek rajta másik lapot (maximus-t vagy p5e-t)
most én várhatok két hetet gép nélkül, mire kicseréli a nagyker, akiknek magyarázd el, hogy x-y vinyóval nem megy, meg csak sata1-ben stb........ amilyen köcsögök még kiröhögnek és elhajtanak valahová......
bocs a hőbörgésért, de reménykedve vártam az új biost, és ha ezzel is ugyanolyan szar, akkor küldhetem vissza gariba
bocs mégegyszer az offért!
ImI
-
-
fanti
addikt
válasz
bigdigit #3289 üzenetére
a windows xp alapból csak 2GB memót tud egy alkalmazás rendelkezézére bocsátani
ha a boot.ini-be így szerepel a megfelelő sor, hogy pl:
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Teszt" /noexecute=optin /fastdetect /3GB
akkor 3GB lesz a felső limit egy alkalmazás számára."/3GB"
-
Anthony28
őstag
válasz
bigdigit #3276 üzenetére
Ezt rosszul gondolod.
Meghálálja?Mit hálál meg?
Vagy megy vagy nem megy ez nem meghálálás kérdése.A Gamék 90%-nak elég a 2gb ram.Vista? Tettél már fel Vistát?Mert sztem nem!
2gb ramom van a Vista alapban az 50% benyeli.Viszont ha elindítasz bármilyen alkalmazást nem a fennmaradó 50%-ból veszi el a többit hanem átcsoportosítja az erőforrásokat.Pl: 3db disc on the fly 6x írás ami eléggé ram zabáló.Az 50%-hoz képest viszont csak 60% emészti fel a ramokból ami +10% az alaphoz képest.Tehát átcsoportosítja az erőforrásokat.Játékoknál ugyan ez a helyzet.A másik hogy egyenlőre az Xp még mindig gyorsabb játékok alatt mint a Vista, és még mindig sok a gyerekbetegsége.Ameddig ez így lesz addig ne beszéljünk a DX10-es játékokról, mert még mindig az XP a jobb perspektíva DX10 ide vagy oda.
ui: egyébként pedig nem az én válaszommal kellett volna foglalkoznod hanem a kérdéssel amire válaszoltam.
Tuningra jobb a 2x1gb.Ez volt a lényeg, nem pedig amire tudatlanul válaszoltál.
-
keIdor
titán
válasz
bigdigit #3124 üzenetére
Nem járok én sehova helikopterrel, én csak a propellert használom ventinek
Egyébként én csak most vettem észre ezt a bugot... nem mondod észre se veszem!
subaruwrc: 1200 CL5 full tökéletes 2,1V-on. Én a 2,05V-ot akarom ugyanerre a beállításra 24/7-re! Egyszer hibázott 500% fölött az egyik, de nem is bízom ebben a lapban, mivel összevissza fagy...
Majd a Gigabyte
-
skoos
őstag
válasz
bigdigit #3069 üzenetére
Azt hiszem minden lehetséges informatív fórumon végigolvastam a P5E hozzászólásokat, és minden olyan hiba ami felmerült, az mind BIOSban orvosolható volt. Ez sem tökéletes lap, de kérlek mutass egyet. Nem ismerem, nincs, majd ha lesz kiderül. Amit eleddig olvastam kifejezetten pozitív és nincs SATA problémája. AHCI volt valakinek, de megoldódott, csak körülményesen, tán más BIOS kellett. Úgy viszi SATA2ben a wd ket hogy gyönyörű.
Nem kell szórakoznod velem, kérlek mondd el a lap problémit, inni fogam a szavaid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest