- E-book olvasók
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicarious1
aktív tag
Ez a típusú alaplapom van, mostanában 10 indításból 1-2-szer kiírja, hogy CPU Fan error! F1 -el továbbléptetve elindul utána rendesen.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
sziszika #16268 üzenetére
Szia.Szarakodik az Északi hidad, ezzel a hardver hibával az a baj, hogy általában belső forrasztási hiba vagy az alap BGA- golyózása felengedett.Ezzel előidézi a bios-bekattanását, vagy csak egyszerűen nem indul a PCI-E-VGA vezérlése.tegyél bele egy sima PCI- retro VGÁ-t akkor mit csinál.ÜDV.
-
Johni5
őstag
válasz
sziszika #16268 üzenetére
Szedd szét.Proci ki,aztán vissza.Picit kotyog a foglalatban a cpu.A hűtőt egyelőre csak tedd rá.Ha bootol,utánna mehet a lefogatás.Nálam is van ilyen.Ebben kb 500 cpu volt,elég sűrűn eljátsza ezt.Ha van kép rátett hűtővel,de lefogatva meg nincs,akkor hajlik a lap.
Whazup :Ezzel versenyeken tolom csak.Arra még megfelel.
-
sziszika
újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt, mondanám, hogy szerencsére, de van egy kis problémám. A P5KC alaplapos gépem eddig tökéletesen működött, semmi bajom nem volt vele. Nagyon jó. Most cseréltem egy tápot és egy processzor hűtőt aztán nem akar bejönni a kép. Elindul a gép, látszólag minden megy, de a bios sem akar bejönni.
Van valami tippetek mi lehet a baja? Olvastam több külföldi oldalon hasonló hibáról, de semmilyen megoldás nem segített eddig.
Minden érdekelne, ami hasonló problémával kapcsolatos.
Már cseréltem régebbi video kártyára is, RAM-okat próbálgattam, de semmi. 1 hete még betöltődött, minden oké volt.Kérném szíves segítségeteket.
Köszi!
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Johni5 #16264 üzenetére
Szia.Én ebben nem hiszek, egy ilyen lap ami hibrid , és valójában nem tökéletesen kezeli a DDR3-mat. mert nem erre lett kitalálva.Nem hiszem hogy stabil ha egyáltalán, folyamatosan megy.A másik meg több tucat
P5K-XXX-széria van nálam ami ennél kisebb tuningra már elhalálozott, nem ilyen feszkora van tervezve, a másik meg, a 3600mhz-450fsb- még elhiszem a L54XX sorozatnál de a valós teljesítményben ez nem jelentkezik számottevően.ÜDV. -
Johni5
őstag
-
Whaazzup
senior tag
válasz
ttrolco #16260 üzenetére
Szia.Bármilyen nagyra húzod is a CPU-t. bár ezt kétlem, nem egy tuning barát, a sima gyári réz hűtő megteszi, de ha nem húzod nagyon az aluhűtő is jó.
Teljesen felesleges túl spilázni ezt a CPU- nem egy hőkazán, ás bármelyik L5410/l5420 Xeon jobb nála, és jól tuningolható.ÜDV. -
ttrolco
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom, mennyire aktív itt a közösség, viszont tanácsotokat kérem, hálám üldöz érte.
Birtokomban van egy asus p5k(mezei, nem deluxe...) későbbiekben egy e5440/50el hajtanám...ehhez milyen hűtőt ajánlotok? van olyan jól tervezett, hogy az alján egy peltier- és rézlapkás(max 1mm) toldással is beszerelhető marad? -
Whaazzup
senior tag
válasz
#69418240 #16258 üzenetére
Szia.Ez nem bios gond több mint valószínű, hogy az északi híd hibásodot meg, vagy a cpu -lába nem megfelelően érintkezik, a ramokat nem tudod megsütni pár tized volt fesszel, de ennek semmi köze a hibához, ennél a típusnál elég gyakori, hogy 1-vagy mindkettő egy vezérlő alá eső ram foglalat nem megy.
Még valami, nem szereti a kétoldalas ramot és a 4gb-s 1066mhz-t-a több chip miatt, próbálj a rossz slotba single ramot rakni,Nézd meg nincs e valamelyik foglalat láb letaposva vagy benyomódva.ÜDV.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5K-E AP WIFI alaplapom.
Vettem bele használtan 4x2gb ramot. (csx alpha 2gb 800mhz 240p)
Az alaplap kapott egy BIOS frissítést, nem a legújabbat hanem a 2008/07/28 verziót mivel a legújabbal voltak problémák újra kellett írni a BIOS-t.
A probléma az, hogy 6gb-ig tökéletesen látja a bios a ramokat, viszont amikor beleteszem a negyedik ramot akkor bekapcsolás után nem indul el a BIOS a gép bekapcsol, kap áramot az alaplap, a ventilátorok mennek és a HDD is, de a képernyő fekete marad.
Szétnéztem neten és videókat is próbáltam keresni de semmi megoldás.
Amit találtam, hogy állítgassam a RAM voltage értékét vagy
Timings/speed értékét, de mivel ebben nem vagyok biztos nem mertem állítgatni nehogy megsüssem a ramokat.Valakinek nem volt hasonló problémája?
Nincs valakinek valami megoldása melyik értéket mire lenne érdemes állítani?A ramok 1.8V ezt meddig szabad feljebb állítani
a 800mhz-et vissza vettem 667mhz-re de az se segített.Valakinek nincs erre ötlete??
Köszönettel: Patrik
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Vicarious1 #16256 üzenetére
Szia.Először minden bios- beállítás nélkül fel kellene ismernie. Így próbáld? 1db- az első slotba- bekapcs amikor megjelenik a 2gb- kikapcs-bele a a következő 2 gb modul megint bekapcs és kikapcs és így tovább, ha ez nem jön be, akkor más memória kell ha avval sem megy más gond van.Arról ezek után referálunk.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
haligali72 #16247 üzenetére
Szia.Már írtam csak elfelejtettem, ha megadod a email-d elküldöm neked a jó bios-t és belépsz DEL-bios-ba felfrissíted jó lesz.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
haligali72 #16251 üzenetére
Szia.Én azt ajánlom, hogy egy ilyen régi lapnál a stabil jó működés a Win-7 tel megoldható. attól függetlenül, hogy megy rajta a Win10-s.Jobb és stabilabb, pláne ha a legújabb bios-ba bele van írva a Xeon kód, gondolom erre is utalhat az F1-boot nem csak a Drive bootra.Mert ha nincs bele írva, nem működik tökéletesen kell neki a 10676A xeon kód.ÜDV.
-
Johni5
őstag
válasz
haligali72 #16251 üzenetére
P5KC-n szépen megy a win 10.Az F1 -et bios bootnál meg ki tudod szedni.
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
A fiamnak van egy p5ke/wifi alaplap/xeon 5440/r9 270x/8GRam konfigja, tele vírussal. Újra kellene raknom már neki és a win 10 en gondolkodom, de hiába keresek a neten és itt is, nem találok rá egyértelmű választ hogy futna e ezen a gépen szépen a win 10.
Tudnátok segíteni hogy mehet rá a 10, vagy maradjak a win 7 nél?
Köszönöm! -
MikitoLac
tag
Sziasztok! Pár éve hever az egyik fiókomban egy Asus p5kc. Az lenne a kérdésem hogy ez a lap támogatja a 2x4gb ddr3 ramot? Mert elég ellentmondásos a neten valaki szerint igen valaki szerint nem. A mostani alaplapomban (p5g41mlx) van egy xeon 5450-es ez kerülne át, de ez mini atx 2slot-al így nem tudom 8 gb-ra bővíteni. Azon agyalok hogy ki kéne cserélni erre a lapra. Mondjuk a mostani házba se fér bele..
-
Üdv!
Mivel haladni kell a korral, és is beszereztem egy P5KR alaplapot.
Olvasgattam vissza üzeneteket, próbáltam a rendszerem finomhangolni, viszont mindig ugyan oda lyukadtam ki. Először meg kell hagyni hogy most elég gagyi ramokkal hajtom a rendszert, egy 667mhz-s samuval és egy 1066mhz-s kingmax rammal. Lényegében a bajom csak az lenne hogy, ha a tesztek nagy része le is fut, a chrome tuti hogy összeomlik. NB feszt, FSB feszt próbáltam adni de sok sikerrel nem jártam... -
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy Asus p5k e wifis alaplapot, azt hiszem a legujabb felelhető bios van rajta amit az Asus oldalán találtam.
Beletettem egy xeon 5440-et. Szépen dolgozik, 40-45 fokos a hőmérséklete, az sse4.1 et is felismeri, de viszont bootolásnál kiírja hogy not supportd cpu és csak F1 lenyomása után emelkedik fel.
A Kisfiam használná a gépet, ezért zavaró.Tudna valaki segíteni egy szájbarágós bios microcode moddal? Keresgetem de nem igazán találtam..
Köszönöm!
-
Bandita222
csendes tag
Sziasztok!
Olyan furcsa eseményben van részem amilyet még nem tapasztaltam,tehát adott egy Asus P5KPL AM SE alaplap ami ugye támogatja az Intel Core 2 duo 6750-es proszesszort,de nem hajlandó elindulni vele!
A processzor másik lapban tökéletesen működik!
Ja és az alaplapra felraktam a legfrisebb bios verziót!
Ha esetleg valaki megtudná mondani h mi lehet a probléma azt nagyon szépen megköszönném előre is!! -
Whaazzup
senior tag
válasz
metalstorm #16244 üzenetére
Szia azért nézz utána az Intel chipszetnél.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
metalstorm #16242 üzenetére
Szia.Én vennék belel,egy 6GB/s Sata III kártyát mert az alaplapi igen gyenge.Mindegy hány fele szeleteled.azzal nincs gond a Chipset mit ismer fel,a biosz után is kell nézned.ÜDV.
-
metalstorm
aktív tag
Sziasztok! Kellene egy kis segitség, nem teljesen azonos tipusu alaplaphoz... remélem tudtok segiteni! Az alaplap tipusa : P5RD2-VM/V2 itt a linken.
Egy 3TB-os satás hdd-t - ami 3 db particióra van osztva - , tudok kezelni vele? Köszönöm a választ előre is! -
kicsigeri
senior tag
válasz
Vicarious1 #16239 üzenetére
Milyen oprendszert használsz? Ha nem 64 bites akkor ott a probléma.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
Vicarious1 #16237 üzenetére
Szerintem egy Bios frissítéssel kellene kezdened. Ha az se, mert már elég régi a lap akkor sajnos ez van
-
Vicarious1
aktív tag
Sziasztok!
Született valakinek BIOS beállítás megoldás a P5Ke -re , hogy valahogy felismerje a 4x2GB Kingston Hyperx 1066 modult?
Csak 4 GB-nak látja, de letszteltem és mindegyik jó. -
Vicarious1
aktív tag
Sziasztok!
Született valakinek BIOS beállítás megoldás a P5Ke -re , hogy valahogy felismerje a 4x2GB Kingston Hyperx 1066 modult?
Csak 4 GB-nak látja -
Sziasztok
Adott egy P5K Premium lap 1001-es biossal, Q6600-al, és 8Gb (4x2) 1066 Kingmax "mezitlábas" memóriával.
A proci alapon, memória 800-on. A gond az, hogy random fagy a gép, főleg játékok alatt, vagy teherléskor.
Vga egy 7870, ment rajta furmark, az alatt nem volt gond.
Memtest viszont elhasal. De ami érdekes, hogy külön külön egyesével a memóriákra nem dob hibát, ha mind benne van akkor viszont igen. Régebben ez a saját alaplapom volt, amit egy barátom vett meg és azóta leragadt itt, így tudom, hogy anno amikor ezek sláger lapok voltak, még elég sok mindenre haklis volt a lap.
Ezért emeltem a memória feszén is, az előírt 2.1-ről 2.25-re, illetve az NB feszt is 1.4-re tettem fel alapról, amiatt hogy esetleg a 4 memóriamodul miatt többet esik a feszültség.
Viszont még így is hibázik a memtest.
Egyelőre nincs ötletem.
Tudna valaki valamit javasolni mit próbáljak vagy merre induljak tovább? -
galbi1972
tag
Üdv.
Nemrég vettem egy ilyen P5K-s lapot amibe tettem egy Xeon X5460-as CPU-t, és
Kingston HyperX 4x2GB 1066Mhz RAM-ot Dualban. Vettem bele egy Adata sp920 256gb SSD-t, de sajnos nem lehet IDE-ről AHCI módra állítani a Bios SATA menüjét csak az ESATA-t. igy viszont nem tudom kihasználni a legalább SATAII-es sebességet sem. Van valami mód arra, hogy ne ATA, hanem SATAII-es eszközként kezelje az alaplap? -
Fücsök007
őstag
válasz
ligabi #16228 üzenetére
Szerintem jól írja a cpu-z, hogy 400MHz(effektív 800MHz)-en mennek a ramok. Ez amiatt van, hogy egyszerre 4 ramot 1066MHz-en nem nagyon bírnak alapbeállítással a P5K lapok, mivel csak 1 fázis jut a 4 modulra. Ehhez plusz fesz kell a memóriavezérlőnek, de erősen korlátozott a tuning, kivéve ha csak 2 modullal megy a lap. Viszont a P5Q széria már 2 fázisos, ott lazán megy 1066MHz 4 modullal is.
Hűtés szempontjából se túl jó a sima P5K, és quad procit sem lehet kihajtani benne ha nincs FSB wall.
-
ligabi
csendes tag
Szaisztok!
Tudnátok segíteni nekem?
Van egy Asus p5K alaplapom, eddig volt benne 2x1 Gb 1066 ddr2 ram, most tettem bele 2x2 Gb 1066 ddr2-ramot még...érdekes, ha csak a 2db 2gb-os ramot teszem bele, nem indul el a gép...ez mitől lehet?
Most a sorrend 1gb-2gb-1gb-2gb, így működik...Kingmax memóriák, mind az 1gb-osok, mind a 2gb-osok. A 2 1gb-os sorszáma azonos, illetve a 2db 2 gb-osok sorszáma is szintén azonos (1gb-osoké más mint a 2 gb-osoké)Viszont a CPU-Z-t nézve DRAM frequency: 400 Mhz...ha minden igaz itt 533-nak kellene lennie?
A processzorom: Core 2 Duo E6550-es, CPU-Z szerint: Bus Speed: 333 Mhz, Rated FSB: 1334,1335 Mhz en ugrál...Core Speed: 2000-233x en ugrál...
A proci miatt nem megy 533-on a memória?
Nagyon köszönöm előre is!
-
Essejó
veterán
A kérdés tárgytalanná vált, az alaplap halott.
-
Essejó
veterán
Ezt a gépet 2 hónapja egy céges selejtezés kapcsán vásárolta az ismerősöm. Én takarítottam ki és telepítettem rá a rendszert. Nem használtak benne semmi külső VGA-t. Annyi történt amit leírtam, beleraktak + 2 Gb Ramot és attól kezdve, nincs kép, nem töltődik be a Bios, bár még ha be is töltődik akkor sem látszik.
-
Essejó
veterán
-
veze
őstag
válasz
Essejó #16221 üzenetére
[bios sipjelek]
a vga renben van? -
Essejó
veterán
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm hozott egy gépet és meg kell mondjam erőst tanácstalan vagyok, mit is kezdjek vele.
Egy Asus p5kpl-am se alaplappal szerelt gépről van szó. Bővítette a memóriát az eredeti 2 GB-ról +2 tehát 4 GB-ra. A bekapcsolás után egy csipogás és sötét képernyő fogadja. Még a Bios sem töltődik be.
a berakott Ramot kivéve is marad ez az állapot.
Ram cserélgetés CMOS reset amik eszembe jutottak, de semmi változás. Bekapcsolást követően egy csipogás, és sötét képernyő. Ventilátorok forognak, alaplapi led világít.
Valakinek valami ötlete esetleg? -
Mano66
senior tag
Van egy ASUS P5KC-s lapom amiben a DDR2 ramot kiszeretném cserélni DDR3-ra 1333MHz,vagy 1600MHz-re.Tudtok olyan kapható 2x2GB ramot amivel stabilan működik és kapható.Olyan érdekelne amit berakok és nem kell bűvészkedni,hogy jól működjön.
-
BerryMoTo
csendes tag
Lehet, hogy visszaváltanék Asus-ra a Abit AB9 quadomról. Azelőtt P5kpl-e volt, de az a ramjaimat nem szerette. Mit tudtok ajánlani, ami SLI-t is tudja és van rajta legalább 2db sima PCI slot emellett nem ártana ha bírná az OC-t?
-
mmcc02
tag
válasz
LadaLord #16215 üzenetére
Szia!
Bár P5K-SE lapom van, a BIOS menüje hasonló lehet:
Nálam a BOOT opciónál van "Boot Device Priority" és "Hard Disk Drives", meg még 2. A "Hard Disk Drives" almenüben tedd az SSD-t első helyre.
A "Boot Device Priority" almenüben az előbbi lista legelső eleme jelenik meg (csoportonként van, a HDD-k, SSD-k egy csoportban, a "Hard Disk Drives"nál tudsz prioritást állitani ezeknek)
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Lenne egy kis problémám:
Adott egy P5KPL-AM EPU alaplap. Eddig IDE HDD-ről ment a vindóz, de most raktam bele egy SSD-t, hogy fürgítsek a rendszeren. Lehúztam a vinyót, feltelepítettem az SSD-re a win-t. Amíg a HDD nincs bedugva, faszán megy minden, de ha visszadugom a HDD-t, akkor nem tudom az SSD-t a boot prio lista első helyére tenni. Nem is mutatja ott a listában. A bios első oldalán mutatja, hogy benne van az SSD, de a bootsorrendnél nem tudom kiválasztani. Valami ötlete van valakinek, hogy mi lehet a probléma megoldása?Köszi előre is!
Üdv,
T. -
csabi94
őstag
Sziasztok! Van elfekvőben egy P5K alaplapom, de nekem nem teljesen tiszta, hogy ez milyen alaplap is.
Megnéznétek?
[link]
Illetve ér egyáltalán ennyit?
Köszönöm előre is! -
kazuma92
csendes tag
Köszi a tippet, F8as megoldással sikerült retenni az OSt, de a problémám az indítással még mindig fenn áll. Jelenlen ugy oldottam meg, hogy az elem nincs benne, és mikor kikapcsolom a gépet akkor áramtalanítom is, induláskor felnyomom az áramot, benyomom a gépet és pöcög. Csak épp mindig F2t kell nyomnom, illetve órám nem működik jól meg ilyen apróságok. A memória beállításokhoz nem nagyon értek, nézegettem biosban, de nem merem hozzá nyulni. :/ Esetleg tudnál segíteni, hogy mit kéne állítsak, ugy kb? kvr1333d3n9/2g 2 ilyen ram van a gépben. Vagy megpróbáljam ezeket elpasszolni és vegyek helyette olyat amit megeszik?
-
veze
őstag
válasz
kazuma92 #16211 üzenetére
RAM baj is lehet..Amikor ddr3-at tettem bele én is szívtam egy sort mire megtalaltam azokat a beállításokat amikkel mükködik. Ugyanezt csinálta nekem is. Ez persze nem azt jelenti hogy a ram rossz csak nem minden beállitásban szereti a lap. Ez persze csak egy tipp, mert a boot sorrend változtatásátol még nem változnak a memoriát is érintő opciok..Nálam annyiban más volt azért hogy én nem akartam boot sorrendet változtatni sem, egyszerüen bizonyos tipusu ddtr3-as ramokkal orrbaszájjba ezt csinalta..
Ne állítst át a bootot (ha enélkül elindul) hanem amikor elindult már akkor nyomj F8-at és ugy válaszd ki bootnak azt az eszközt amiről OS-t akarsz telepiteni. Hátha akkor megemészti, utana meg ha ujraindul a telepitésközben, már arrol bootol ami alapértelmezett ( feltételezem hogy arra telepitenéd az os-t is) -
kazuma92
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy p5kc lapot. Van benne egy q8300 meg 2x2gb ddr3 ram.
Az lenne a problémám, hogy egyszer elindul, atallitanam a bootot, hogy os-t telepitsek, de utana mar nem indul, csak fekete képet ad. Csak akkor indu el ujra, ha lenyomom a tápot, kiveszem az elemet, benyomom a tápot es ugy indítok. Ha elem nelkul próbálom ujra indítani akkor is ez a reakciója. Vmi tippetek van, hogy mi lehet a baj? Előre is Köszi. -
dealerman
aktív tag
válasz
jozsef1022 #16209 üzenetére
elcsúszott az adapter vagy egyszerűen nem jó,nekem is volt ilyen,és egyik lapba néha ment,néha nem,de egy másikba meg sose indult be ! Én kértem egy másikat akitől vettem itt aprón,és felraktam saját kézileg és azóta jó is
-
dealerman
aktív tag
válasz
jozsef1022 #16207 üzenetére
-
jozsef1022
újonc
Van egy asus p5kc alaplapom,vettem hozzá egy xeon e5430 processzort,a processzor elo van keszitve a 775-os foglalathoz,ra van ragasztva az a bizonyos kis folia,de nem akar mukodni,nem tudom kell-e meg valamit beallitani,vagy az alaplaphoz nem lehet hasznalni ezt a processzort?
.
-
DelMar74
újonc
Sziasztok
Van egy p5k green alaplapom. Feltoltam rá a win 7 home 32 bites verzióját...igen ám de elvileg az asus honlapon ha jól láttam, nem található ez a lap a támogatott lapok között a win 7-hez. És bizony...hardware telepítésnél előfordult hogy írta hogy hiányzó raid vezérlő stb...Igaziból az érdekelne hogy tud-e valaki kompletten letölthető alaplapi driver- csomagot ehhez a laphoz...? Most hagyjuk a köztes megoldásokat hogy megy az xp driverekkel meg hogy a vista driverek lehet hogy jók stb... konkrétan ez érdekelne, van-e erre win7 illesztő csomag, Az a helyzet hogy a HP honlapján az ő gépeikhez minden van, Vagyis ha van nekem egy 2 GHz-es 2GB DDR1 RAM-os hp gépem akkor gond nélkül letöltöm és telepítem a drivereket az adott laphoz. Azt most ne firtassuk hogy az hány "csillió" perc alatt reagálna egy kattintás után. De ha ez az Asusnál nincs meg akkor én személy szerint végeztem velük és mindenkinek ezt ajánlom
Mert ez úgymond tisztesség kérdése volna nem pedig arról szól hogy a kor követelményei szerint már rég újabb és újabb hardware-okat kellett volna venni
Nem sürgős a válasz
Bármilyen vélemény érdekel. Csak annyit kérnék hogy a kérdésem elvi alapjait gondolja meg aki válaszol, mielőtt esetleg szimplán valami jelzővel illetne
))
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Van egy asus p5k-e wifi alaplapom.
Vettem bele 4×2gb samsung ddr2 800mhz ramot,de nem indul el vele a gép.
Ha viszont csak 3×2gb rakok bele akkor elindul,az alaplapon mindegyik slott jó és mindegy ram jó külön végig néztem már.
Ami még érdekes,hogy win7 64bites rendszert csak úgy tudtam feltelepíteni,ha csak 2×2gb ramot tettem a gépbe,ha már 3×2gb akartam telepíteni,akkor kifagyott a telepítés.Viszont a 2×2gb gond nélkül fel lehetett telepíteni.Miután feltelepítettem,tettem bele még 2gb tehát 3×2gb ramot és már nem indult el az oprendszer...
1305bios van az alaplapon.
Valakinek van valami ötlete? -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Tapasztaltatok a lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák hibát tuningnál ? táp jó,kábelek cserélve többször is ! Az ezelőtti 500-as sata -s winyómnál is ez volt a gond,lecseréltem,hitachi-ra és 2 hét után már ennél is írja a hd seninel,hogy több mint 2000x volt probléma
Csak arra tudok gondolni,hogy 450mhz fsb-nél már szarakodik a sata vezérlő,most vissza raktam alapra inkább mindent pár hétig tesztelem így,hogy növekszik e az alkalmak száma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest