Új hozzászólás Aktív témák
-
mmcc02
tag
válasz
Vicarious1 #16271 üzenetére
Szia!
Nekem is dobott ilyen hibát a lap anno. Valahol a BIOSban ignore-ra lehet tenni a CPU FAN Speed-et. Nem a szép megoldás, de jobbat nem találtam.
-
mmcc02
tag
válasz
LadaLord #16215 üzenetére
Szia!
Bár P5K-SE lapom van, a BIOS menüje hasonló lehet:
Nálam a BOOT opciónál van "Boot Device Priority" és "Hard Disk Drives", meg még 2. A "Hard Disk Drives" almenüben tedd az SSD-t első helyre.
A "Boot Device Priority" almenüben az előbbi lista legelső eleme jelenik meg (csoportonként van, a HDD-k, SSD-k egy csoportban, a "Hard Disk Drives"nál tudsz prioritást állitani ezeknek)
-
mmcc02
tag
Igen!
És közben stabilnak tűnő 425-ös FSB-vel üzemel a kis Xeon (3178 MHz, azaz 425*7.5).
Az összes feszültség Auto, FSB 425, de ekkor a RAM 850 MHzen fut.Ajánlom ezt a topikot (inc. témaösszefoglaló): [link]
A te procidnak ha jól gondolom 8.5-ös szorzója van, tehát 333*8.5 az alap. Ha mondjuk 400 MHz-re állítod a FSB-t, akkor 400*8.5, az 3400 MHz lenne.
Ezt kellene tudja gyári feszültségen is (ha meg nem, akkor kell egy kicsit emelni -> max. 1.45 V 45 nm-es prociknak).
Mindez persze megfelelő hőmérsékleten (a te procid esetében 67fok).Sajnos (az én alaplapomon) 400 MHz-es FSB-nél már nem lehet jobban "visszaosztani" a RAM-ot (1:1 arány alá), tehát nálam a RAM korlátoz, szegény budget modulok nem bírják a túl magas órajelet. Ez 1066 MHz-es modulokkal nem kellene probléma legyen egy darabig.
-
mmcc02
tag
dealerman (de nem csak)
Asus P5K-SE alaplapom van, ebbe menne egy Xeon L5420 proci.
Tapasztalatok alapján BIOS mod nélkül (azaz CPU mikrokódokat kellett-e beleírni) fog normálisan működni a lap-CPU páros?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest