Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tpeter77

addikt

válasz FRIZ 22 #8930 üzenetére

Más gépeken is ezt az 50 centis kábelt használom gond nélkül, ennél rövidebb nincs hozzá.
    Csatlakozás után a win7 kiirja, hogy nagyobb sebességet is elérhetnék ha gyorsabb usb portra csatlakoztatnám a készüléket, és felsorolja milyen portok vannak.
    de akárhová dugom, nem gyorsabb!
    Talán egy BIOS frissítéssel lehetne próbálkozni, de az a gondom, hogy az usb-t egyáltalán nem látja a bios pedig FAT32-re van formázva, be sem tud bootolni USB-ről, nincs is ilyen opció, pedig a RUFUS már 4-5 alkalommal végigformázta szegény pendrive-ot, akár hogy próbáltam, nem ment. Ja és floppy nincs a gépben.
    Marad a Win alóli bios frissítés, vagy nem tudom még mit lehetne tenni :(
    Ezen kivül más baj nincs vele.

• tpeter77

addikt

Kicsit keresgéltem, és látom az ALT+F2 kombinációval lehetne frissíteni BIOS-t, megpróbálkozok vele hétfőn.

Melyik BIOS verzió ami stabilan, jól működik? Láttam a 2104 a legutolsó, de többen is panaszkodtak rá, miért?
    Az ismerős nem tuningol, inkább netezni szokott rajta, nem játszani.
    kösz a választ.

• tpeter77

addikt

sziasztok,

ismerős gépét újratelepíteném, de nagyon lassan lehet lementeni usb-n keresztül róla az adatokat.
    A külső vinyót és pendrive-ot csatlakoztatva kiírja, hogy ez a port gyorsabb működésre is képes lenne, stb.

BIOS-ban HiSpeed-re van állítva az USB port (FullSpeednél irja a 12Mbitet, sajnos pont ezt a maximális sebességet hozza a fájlmásolás közben a gép).
    HDD-t kivettem a gépből, és a saját gépembe raktam, ott megcsináltam az adatmentést, aztán a vinyót beszereltem a cimbi gépébe, ez egy sima Asus P5B alaplap, Win7@64 bit op.rendszert telepítettem fel rá.
    vásárolt tegnap egy új VGA kártyát, ennek a gyári drivere fent van, szépen fut minden, windows élmény 5.4 pontos.
    E5400 CPU van benne és 6GB RAM / 800MHz/

Hogy lehetne az USB portokat gyorsabb sebességre bírni? Minden portot leteszteltem, még az alaplapról az előlapra kivezetettet is, de az 1MB/s értéket nem tudom túlszárnyalni.

Az USB 2.0-s külső HDD-t már fel sem ismeri, mindig formázni akarja a meghajtót.
    4 és 8GB pendrive-ot szépen kezeli, de az adatmásolás sebessége halálosan lassú.

Van hozzá netán friss USB driver? Vagy mi lehet a gond?
    esetleg BIOS update megoldaná a dolgot? Ez megy működő windows alól? mert floppy nincs a gépben és kétséges a pendrive-ról való normális működés.

üdv

Új hozzászólás Aktív témák