- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
NNnnna, én úgy jártam (P5B DeLuxe wifi), hogy kb egy éve tuningoltam a lapot a #hsz 1-nek megfelelően, mivel (szvsz) tök ugyanaz a konfig, mint amit Racecam kolléga írt. Aztán kb. egy hete elkezdte azt csinálni a gép, hogy újraindult a legváratlanabb időpontokban. Néztem mindent, drivereket, szoftot, akármit, szétszedtem, megpucoltam mincsen csatit, visszadugdostam... csak nem múlt el. A hőmérsékletek is jók voltak... a legforróbb a grafikus kártyám, ami 64°C-s. Na, tegnap visszavettem mindent automatára... egyelőre fél nyolc óta egyhuzamban megy... (ja, és sebességcsökkenést sem érzékelek
) Ilyenkor mi van? Mi történt itt egy év alatt?
-
Herr Vida
tag
válasz
lalus8706 #6792 üzenetére
T. Hölgyek & Urak!
Hasonló problémám van nekem is, csak picit még rosszabb:
Asus P5B Deluxe WiFi alaplapom van (+ E6600, 3 GB, 8800GTX, Chieftek 500W), és az eddig tökéletesen működő USB portjaim elkezdtek kinyiffanni: eleinte egyik-másik csak 1.1-esként volt hajlandó működni, aztán már mindegyik csak így, majd ma reggelre pedig egyik sem működik sehogy seÁramot lead mindegyik, de semelyik USB-s cuccomat nem tudom felismertetni, se egeret, se bill-t, se pendrive-t, se telefont se semmit
Most frissítettem BIOS-t (eredetiről 1101-re), frissítettem a chipset drivert is, de semmi változás... Ha lenne bármilyen ötletetek, nagyon hálás lennék!
Előre is THX!
-
Zoza24
senior tag
szakértőket kérdeznék,hogy p5b deluxe lapba melyik a legjobb bios a tapasztalatok alapján?(tuning,stabilitás,stb...)az utolsó hivatalos az asus honlapján még a 1101-es...többit ne is próbáljam?
thx!
-
Nforewer
tag
sziasztok!olyan kérdésem lenne hogy p5b deluxba belemegy 1066-os ram?légyszí valaki segítsen nekem anagyon fontos lenne!Előre is köszike
-
lalus8706
tag
sziasztok!
Kéne nekem egy kis segítség abban,hogy a 4USB-portomból miért csak az alsó 2 működik?
Az alsó 2 csak áramot ad le.
Köszönöm -
ABoriginal
csendes tag
Adott egy p5b deluxe és egy olyan problema hogy 400 mhz szinkron fsb/ram felet az irás kivételével minden érték drasztikusan leesik , persze ha emelem az fsb/ram értékét akkor javulnak de összesegeben nem ugy ahogy elvarhato lenne.
Erre mi a magyarázat ?
Illetve mi a megoldás hogy ez ne történjen ?
eredményekröl mellékelve egy pár kép
-
-
shteer
titán
válasz
Hedgehanter #6786 üzenetére
valójában még most is az, wolfokat is szereti
-
karika26
csendes tag
én csak azt nem értem hogy ez nem egy mai lap,bár sokmindent bír,mégis emberek addig addig huzzák,tuningolják hogy nem marad instabil,rossz esetben hazavág valamit.
win xp 3,1... GB memonál többet nem fog tudni felismerni,kivétel a 64 bites verzió.
Vista alatt gond nélkül felismeri,de mivel nem mai lap kétséges meddig fogja látni,nekem is volt egy ideig így,de letettem róla,megy alapon azt jól van,ezzel is müxik,és ennyi.
Vannak itt akik nálam nyilván jobban értenek a dolgokhoz,de azt nem értem meg soha,hogy akinek tunning memóra is telik miért akarja hazavágni,vagy miért nem vesz hozzá,kifejezetten tunnuingot is szerető és bíró lapot.
Félreértés ne essék nem leszolni akartam azokat akiknek fullos gépre telik,csak nem tennék egy átlag lapot azért tönkre szép lassan,mert tunningolni,de legalábbis magasabb órajelen akarom akár a procit akár a memót használni. -
Szemi82
tag
Üdv mindenkinek!
Segítségért fordulok hozzátok remélem sikerül megoldani a gondot.
A problémám a következő volna.
Van egy P5B Deluxe lapom amivel nagyon meg vagyok elégedve és egy E4500-ast visz.
Vásároltam hozzá 2x1 gd Corsair Dominator mem kitet.
Teljesen jól megy velük a lap még tuningban is.
Ezek után váltottam Vistára és a megfelelő sebesség érdekében vásároltam bele még egy 2x1 gb-os corsair dominator mem kitet.
Így együtt a 4x1 gb dominatorral a memory remap bios funkció bekapcsolásával gond nélkül ment a lap kb két hónapig.Egyszer csak derült égből kapcsolnám be a gépet és a venti felpörgetés ütán nem indul a gép csak alap ventizúgás világító ledek és energiatakarékos mód (a monitoron) fogadot!
Először csak másodgyára majd harmadjára majd kb tizedjére volt hajlandó indulni a gép.
Kivettem az egyik kitet és ekkor minden baj nélkül működött.
Kérdeztem tőlem okosabb emberke véleményét aki tanácsolta hogy adjak voltot a memóknak.
Alap 2.1v-ről 2.15 lett 4 modullal kb egy hétig bírta.
Most 2.25-ön mennek két hete de megint jelentkezett.
(460W-os chieftek táppal hajtom)Ha valakinek volna ötlete a probléma megoldására kérem segítsen mert én kezdem feladni!
Az esetleges válaszokat és fáradozást előre is köszönöm!!!!Szemi
-
szacsee
nagyúr
válasz
HUN_SPEEEDY #6782 üzenetére
Az első hsz-ban említett beállítás több oknál fogva sem lenne jó nálad.
Megpróbálok írni egy kis útmutatót, bár ez az első nap, amit az alaplappal töltöttem.Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency (FSB) Általad beállított érték, ha ezt megszorzod a proci szorzójával, akkor megkaapod a működési frekvenciát.
DRAM Frequency Tuningnál, amíg ismerkedsz a lappal érdemes minél kevesebbre állítani, így 1:1-ben megy (FSB/Ram eff órajele), tehát pl. 333-as FSB esetében 667-en megy a ram, így nem a memória a szűk keresztmetszet, tehát nem azon fog elhasalni a mutatvány, hogy a memóriád nem bírja.
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 1,8V-ot adj neki, ha nem haladja meg az órajele a 800Mhz-t...
*CPU Vcore Voltage Procifüggő Lesd meg a proci alapfeszét, pl CPU-Z-vel, ha auto-n van és minden alapon, majd arra a feszre beállítod és megnézed, hogy meddig stabil vele. Jó léghűtéssel mehet feljebb is.
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V Ezeket még nem vágom, de ha visszaolvasol a fórumba, megkapod rá a választ biztosan.►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting A lehető legmagassabbra állítsd
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Enabled (amint belejössz a tuningba, idővel ezt is állíthatod). -
HUN_SPEEEDY
csendes tag
Sziasztok
Szeretném kicsit tuningulni a gépemet és ebben kellene a ti segitségetek.
A következő Configom van:
-ASUS P5B DELUXE
-CORE 2 DUO E4300 1,80GHZ
-DDR2 KINGSTON 3Gb 800MHZ KIT (1.8V, CL5 gyári)
-PCIE ASUS 8600GT 256MB 540MHZ/700MHZ
-COOLER HYPER TXT2Mivel még nem nagyon tuningoltam a gépemet szeretném ha kicsit részletesebben leirnátok hogy mit hova kell álitani a BIOS-ban.(pl mint a legelső hsz-ben csak az kiakasztja a gépemet. Még annyit hogy érdemes-e BIOS-t frissiteni még nem volt frissitve?
Elöre is köszi a segitséget.FORZA AC MILÁN
-
szacsee
nagyúr
Gyüttem láttam most P5B Deluxe-ba pakoltam a cuccosom!
A vizesmasinám átépítem, és 1-2 cuccér cserébe AT1S fórumtárstól kaptam egy ilyen lapot.
Hát P45-höz képest ölég puritán a bios, nem bonyolították túl, bár jó 2 éves lapról lévén szó elnézem Ánuszéknak.
Jujjde hiányzott már egy kis Asus feeling.
Lö copoá coming ..
Majd tolok fel eredményeket, akinek van valami okossága, hogy mire kell figyelni, az legyen szíves ossza meg velem. -
redXIII
senior tag
válasz
Dr. Romano #6775 üzenetére
Na,erre mondjuk nem is gondoltam még
Bár én jól megkültem,biztos ami biztos
-
Ribi
nagyúr
válasz
Hedgehanter #6777 üzenetére
Ha nincs rádugva semmi, mág a proci sincs benne, melegszik a béli híd. Ezek után nemtudom hogy melyik alkatrész volt a ludas. Mivan ha beteszem máshova és azt is és tönkreteszi?
-
Ribi
nagyúr
Van egy p5b lap, E6300, 4Gram, valami Pci-os vga. Egy nap ujrapasztaztam. De többet nem indult el. Rákötöttem egy régebbi tápot hogy hátha azzal van a gond. Na az elrobbant mint a szélvész. Gondoltam ennek annyi, vettem egy uj p5b lapot. Proci, memo vga vissza, indit, semmi. Pont ugyanaz mint az előzőnél. Viszont rákötöttem egy másik "normális" tápot. Azzal elkezdett bootolni, de bios alatt el-elmegy a kép 1-2 secre. Csak most vettem észre, hogyha ré van dugva az alaplapra a táp és van áram a tápba kötve akkor a déli híd melegszik mint a veszedelem. Nincs is bekapcsolva a gép. Most azon gondolkozom, hogy mi lehet a ludas. Winyo nemvolt rákötve, így csak ami maradt az a vga ami még okozhat gondot. De nemtudom tényleg az-e. Procit is cseréltem benne, de az sem segített.
Ami gépből szedtem a procit és a tápot azt megint összeraktam és megy rendesen, szóval azzal nincs gond. De a többit nem merem más gépbe berakni mert esetleg azt is hazavágja.
Szerintetek mit tegyek ? -
redXIII
senior tag
válasz
Dr. Romano #6772 üzenetére
én már vagy 2 hónapja csináltam.bár féltem hogy nem fogja e bemondani az unalmast tartós használatnál,de azóta minden pöpec.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Dr. Romano #6772 üzenetére
Túltettem magam mérgemen
Gépház le, ceruza kézbe + satírozás = vdrop már minimális -
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Ki szerettem volna próbálni mennyit bír az a proci tuningban, erre meg szembesülnöm kellett ezzel a droppos baromsággal. Nálam nagyon sokat droppol. Nonszensz hogy a biosban beállítokk 1,35 V-ot ami bőven elegendő lenne 3GHz-n ennek a procinak. Persze Orthos alatt az 1,35-ből kemény 1,24 lesz és már indul is újra az egész gépezet.
Elhatároztam hát hogy nekiesek a modnak. Ez alapján indulnék ki.
Gondolom ezt a sima P5B-nél is így kell megcsinálni. Tehát azt a "hidat" jól bedörzsölöm puha grafittal és kész?Egyébként picit csalódtam ebben a lapban. Először a rémesen sistergős alaplapi hangkeltő, most meg ez
-
-
Arkar
aktív tag
válasz
karika26 #6766 üzenetére
OK, a Win az nem fogja kezelni egyszerűen nem képes megcímezni(csak 64-bites) ,de amíg nem kapcsoltam be a MEMORY REMAP F. a bios is 3Gb látta indításnál .Most már 4Gb úgy hogy ez most oké, de a max frek. továbbra is csak 1000
, kipróbáltam P5K-E wifi lappab ott 1,95 volton simán ment 1067, 2,15v meg 1100
. Tegnap új biost (2001) raktam ez sem jött be továbra is 1000.
Mit érdemes még megpróbálni?
Lehet hogy ennyit tud a lap? -
Mr Manson
tag
Nahhh sikeresen felraktam a 1237-es BIOS-t Asus P5B Deluxe lapra. Végre minden ugy megy ahogy eddig is kellett volna
4x1 Gb Corsair cl4-es memók vannak benne és tökéletesen kezeli!
Ahogy olvasgattam tuningban is javitottak dolgokat a 1236-oshoz képest!
Ugyhogy akinek indokolt "uj proci pl E8400 E0 " az nyugodtan rakja fel!
A tuningot is nemsokára kipróbálom csak ujra kell rakni a rendszert!
Amugy 4gb-nál jobb 64bites témát erőltetni. Én Vista 64 bitet használok eddig semmilyen problémám nem volt vele! A 32bites progik is tökéletesen mennek rajta persze vista 32bites mivel van neki külön program files! -
Arkar
aktív tag
Bocsi ezt csak most olvastam el meg:
"MEMORY REMAP BIOSBAN ENABLE es akkor latni fogja a bios a 4-et.. "
Lehet hogy így jó lesz a tuning is? Majd próbálom! -
Arkar
aktív tag
Hali Mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem, tegnap vettem 2*2Gb CSX 1066-os rammot ,de a lap csak 3Gb nak látja
, illetve max. 1000-ren kezeli
2volton 2.1-en is próbáltam de ott is csak ezer, valamit rosszul állítotam be? Időzítés 5-5-5-16, de próbáltam 5-5-5-18-ba is.
Előre is kösz a segítséget!
-
fabzsolt
csendes tag
Igazából a Q8200-ast szeretném, de ott a 333-as fsb-vel csak 667MHz-en megy a ram. Ezért is gondoltam, hogy 400-ra húzva tudná a 800MHz-et és a proci meg így 2.8GHz-en működne. (Már ha jól gondoltam.) Nem tudom, hogy ezt bírná-e a P5B alaplap.
-
karika26
csendes tag
válasz
fabzsolt #6759 üzenetére
nekem q6600 megy a lapban scythe ninja hüti ventivel,2x1 gb 800 memoval
semmi gondom
hangja sincs,és melegedés is csak akkor van ha játék vagy mkv indul,de ugy is csak 45-50 fok körüli,amugy 25-30 fok,és nincsen házhütö sem a házban
fsb miatt nem tudom a másikat,de a q6600-tal nekem franko -
fabzsolt
csendes tag
Sziasztok! Asus P5B alaplapom van 2*1G 800Mhz ram-mal, most készülök procit cserélni, ehhez szeretnék tanácsot kérni, valaki hozzáértőtől. 2 quad-on gondolkozom, melyikkel járnék jobban. Q6600 aminek 1066-os FSB-je van, vagy Q8200 aminek 1333? A bios frissítést már meg csináltam, elvileg kezelni kell neki az 1333 FSB-t. Mind kettőt 2.8-3GHz-körül szeretném hajtani. Nem tudom vajon bírja így az alaplap és a memóriával hogy tud összhangban dolgozni. Kezdő vagyok ilyen téren, elég jól fog ez így működni? Megköszönöm, ha valaki tud nekem ebben segíteni.
-
vbbb
őstag
-
csaaab
csendes tag
válasz
Hedgehanter #6753 üzenetére
tettem egy utolsó próbát és beraktam a 4GB-t ismét úgy, hogy a memory remap disabled. most már az xp lát 3GB-t. tehát nem változott látszólag semmit a felállás a 2x512-vel szemben. viszont a lapozóterület és a virtuális memória megnőtt. ez azt jelenti, hogy csak volt valami értelme a dolognak?
-
csaaab
csendes tag
válasz
Hedgehanter #6753 üzenetére
azt már megtettem.
-
csaaab
csendes tag
válasz
Hedgehanter #6750 üzenetére
most lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni:
visszaraktam az eredeti felállást 2x1GB és 2x512. de megint azt mutatja, hogy 2GB.
lehet, hogy szarul nézem az egészet?
a sajátgép / rendszerinformáció-ban azt írja, hogy 2GB RAM.
ha az aida-ban nézem, akkor is az összegzés rovatban azt írja, hogy rendszermemória: 2048MB. viszonta a DIMM fülben már látja, hogy van a gépben 2x1gb és 2x512. most akkor mi van? valami ötlet? -
csaaab
csendes tag
válasz
Hedgehanter #6750 üzenetére
a PAE-t megpróbáltam és semmi sem változott.
a volt-ot nem találtam meg. olyan volt a hardware monitoron, hogy vcore, de azt nem lehet változtatni. úgyhogy ezt nem tudom -
Hedgehanter
őstag
-
csaaab
csendes tag
válasz
Hedgehanter #6748 üzenetére
és azt pae kapcsolót, hogy tudom beállítani? valamint a volt-ot?
köszi a sok segítséget egyébként, még idáig sem jutottam volna
-
csaaab
csendes tag
válasz
Hedgehanter #6746 üzenetére
na, most már odáig eljutottam a csereberélgetéssel, hogy elindul az xp a 4GB-vel. a bios látja a 4GB-t. viszont az xp nem, csak 2GB-t. a remap-et beállítottam.
most akkor merre tovább?
hol tudom a 2.1-et beállítani?
a bios-om nagyon régi, majdnem két éve vettem a gépet. de nem babrálnám, ha nem muszáj. -
csaaab
csendes tag
válasz
Hedgehanter #6743 üzenetére
most ott tartok, hogy cserélgetem a ramokat. az már biztos, hogy az új 2x1GB-vel is működik a 2x512. bios-t hogy tudok frissíteni? az segíthet?
-
Hedgehanter
őstag
A memory remap ott van keresgelj, de anelkul is mennie kellen a gepnek tehat nem az a baj.... Valami hibauzenet, valami? Meddig jut el a gep beinditasnal? Probald meg cserelgetni a ramokat ossze vissza ha megvannak meg az 512-esek... Aztan meg BIOS upgrade ha regi van...
-
karika26
csendes tag
nekem is volt ilyen,nem tudtam rájönni a dolgokra hogy miért csinálta
én addig cserélgettem a lapbn mig felismerte öket
volt hogy elöre raktam a 2x1 és a másik kettöbe a 2x512,és forditva
nekem ugyan már csak a 2x1 vande lassan csere is lesz 2x2 vagy 4x1 szettre,meg hát a Vista
ennek n incsen gondja még 32 biten sem.
szerintem probáld meg a heylcserés dolgokat,de probáld meg külön külön is.
bár a corsair minöségi ramokat gyárt,lehet hibás
de a külön külön probánál ez ugyis elválik
sok sikert -
csaaab
csendes tag
szasztok!
végül vettem a gépembe 2x1GB Corsair DDR2 800mh memóriát a P5B alaplapba. Eddig volt benne ugyanez plusz 2x512. Úgy stabilan működött.
Most viszont beraktam az 512-esek helyett a 2x1GB-t és nem indul az XP. Próbáltam a bios-ban beállítani a memory remap-et, ami elvileg segítene, de nem találtam. Régi bios-om van, talán az a baj?
Valami ötlet? Nem bírja a 4x1GB-t? 2x2 jobb lenne?
Előre is köszönöm, ha valakinek lenne valami ötlete. -
djsafi
csendes tag
a memory remap-ot bekapcsoltam igy látja a BIOS a 4gigát de az xp nem!
-
karika26
csendes tag
én ugy tudom hogy a 32 bites rendszerek csak 3,1... GB-ig tudnak lekezelni,és a többi mintha nem is lenne.
bios az látja a fizikai mennyiséget,de a winfos 32 bit,nem tud többet felismerni.
xp 64 bitnél nincs ezzel gond,ott felismeri az egészet,és használja is .
xp 32 bitnél nem érdemes 3 GB-nál többet belepakolni,mert nem fogja felismerni/lekezelni,és ezáltal használni sem fogja. -
djsafi
csendes tag
elrontottam csak 2-t lát az xp
-
djsafi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a Biosom látja a 4gb memót de az xp csak 4-et
mi ilyenkor a teendő?? -
csaaab
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés. ASUS P5B alaplapomba mennyi memóriát lehet rakni? Jelenleg 3 Gb van benne. Elvileg azt olvastam, hogy 8Gb mehet bele, de máshol azt írták, hogy ez a gyakorlatban 4Gb jelent. Most akkor mennyi? Tudna valaki segíteni, mert annyira nem vagyok otthon a témában? Köszi előre is.
cs -
Steeven81
csendes tag
Sziasztok....
P5b Delux-hoz, mien 1066 os Ramot ajánlotok???
-
sysrq
őstag
válasz
Hedgehanter #6726 üzenetére
Hedgehanter: Vegyél egy Rampage Extreme-et, és még jobban fogod tudni majd húzni.
-
-
Motaba78
addikt
válasz
Mr Manson #6724 üzenetére
a sima p5bnél több kakajó kell a tunninghoz, mennyi a max a dobozon ami adható neki ?
én nem mennék 1,4 felé vele, nem lehet hogy korábban túlhuztad és már csak emelt fesszel hajlandó menni ?(nekem is a htpcben egy p5b + e6400 + Corsair Twinx xms2 2*1Giga + x1950pro muzsikál tökéletessen igaz egyik sincs húzva nálam soha nem is volt)
-
Mr Manson
tag
HELL all!
Adott Asus P5B + 6300-as proci + GEIL 2x1 Gb 800mhz Cl4-es memó!
BIOS= 1803
A proci valamiért nem stabil vagyis az orthos hibát ir ki 2 percig sem birja.A Procinak kb 1.400 V-ot adtam. Az lenne a kérdésem hogy meddig lehet elmenni a V-al hogy ne legyen gond belőlle
A proci mikor még a Deluxe lapomba volt akkor 400 Fsb ment 1.3xxx V-mellett stabilan!
-
Mr Manson
tag
-
Mr Manson
tag
HELL all!
Nahh akinek 1236-os BIOS van fent vagy mielőtt felrakná!
A 1236-os BIOS-al nem megy a 4gb memória teljesen mindegy hogy milyen a ram tipusa vagy a felosztása 2x2 v. 4x1!
Megoldás rá a 1237-es BIOS!Az Asus hivatalos foruman lett terjesztve!Gondolom valami szaki csinálta.Mivel rengeteget szivtam ezzel a problémával igy remélem másnak már nem kell!Köv héten ha midnen jól megy be is fogom tesztelni!
A segitő hozzászólásokat pedig köszönöm szépen!
1237 ---> [link]
-
#TOTTI
őstag
Melyik a legjobb bios amit a sima p5Bhez ajánlanátok...?
-
Motaba78
addikt
válasz
mokkacsoki #6714 üzenetére
nem a lap a kérdés, hanem hogy kihajtja e majd a cpu a kártyát, mit raksz mellé ?
-
mokkacsoki
tag
Szerintetek P5B mellé egy HD 4850-es vagy HD 4870-es mennyire jó?Mennyire működne?
-
Mr Manson
tag
válasz
Motaba78 #6711 üzenetére
Nekem modt 64 bites vista van fent. Nincs elvileg beleturkálva.Igaz nem is anyira eredeti
Viszont szvsz nekem is be kellene jönnie simán mind a 4 modullal!
Nekem 1236-os BIOS van fent azért mert uj stepinges a 8400-am és ahoz ez kell.
Próbáltam viszont a a 1226-ast is.Ott se jutottam tovább a boot-nál!
Nagyon nem birok rájönni hogy mi lehet a baj
A BIOS-ba is próbáltam a memory remap-ot be és ki is volt kapcsolva már de mindig kifagyott! -
Rushbácsi
tag
Hali mindenkinek!
Az aláírásomban szereplő konfigot az alábbi beállítások szerint sikerült stabillá tenni bios-banCPU Freq:400 9-es szorzóval
DRAM: DDR2-800
PCI-E: 100
PCI: 33,33
Spread Spectrum: Disable
Mem voltage: 2,1 (OCZ) 4-4-4-15 Memory remap: enable (4gb) static read control: disable
CPU voltage: 1,2875 win alatt droppol 1,208
FSB termination voltage: 1,4
NB vcore: 1,4
SB vcore: 1,5
ICH: 1,057
C1E: Disable
Max cpuid: disable
VT: disable
CPU TM: disable
Ex. Dis. bit: enable
peci: enableezekkel a beállításokkal 45 perc prime után real temp szerint beton 47 fok a cpu mag speed fan szerint 54 fok. melyiknek lehet jobban hinni?
választ előre is köszi. és üdv mindenkinek. -
Motaba78
addikt
válasz
Mr Manson #6663 üzenetére
délutánra megnézem neked, nekem is 4 memo van egy p5b deluxban és tökéletessen megy semmi gond.
nálam is minden alapon van szintén egy e8400-el, megnézem a bios beállításaim, de a memory remap ha jól emlékszem nekem disabled, de délutánra többt tudok mondani ezzel kapcsolatban. -
Diplomata
aktív tag
Hali.P5B lapom van,és az integrált hangkarit használom optikai kimenettel 5.1-re,az miért van hogyha dts-t akarok beállítani hangnak(pl. koncert dvd),akkor a lejátszó progik elkezdenek kb. 2*-es sebességgel futni és elmegy a hang.
dolby digital,sztereó oké.
-
Kami11
őstag
válasz
Hedgehanter #6705 üzenetére
THX! Így jó!
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
P5B-E lapom van, a meglévő 2GB ram mellé, most raktam be még plusz 2GB-ot.
A BIOS viszont azt írja hogy 3GB van benn. WinXP alatt a cpu-z látja mind a négyet.
Melyiknek higgyek? Lehet az, hogy a BIOS nem látja az összeset?
PLS help, mert holnap ki kellene fizetnem a plussz 2 GB-ot!
Előre is THX! -
grunt
csendes tag
válasz
Picilány #6683 üzenetére
Na már vagy egy napja megy végleges konfiggal a gép (ebből 9 óra 30 perc Orthos - éjjelre úgy hagytam
) ... Minden OK ... rem így is marad.
Úgy tűnik, h nekem beválik a P5B-VM lap. Tuning nélkül arra amire Neked kell sztem megfelel. Annyi gond van h sztem kicsit meleg a chipset rajta, de nem vészes. A sima P5B-nél is írtak ilyet. És ne feledd, hogy ezen kevesebb hely van bővítőkártyáknak (1db PCIE 16x / 2db PCI / 1db PCIE 4x). -
D@ni88
addikt
Na uraim.... meghalt az alaplap...
hosszú huza vona után úgy döntött nem akar működni egy kis áramszünet után...
memók alatti fet beégett... hát akkor ennyi, most nézhetek új lapot. -
Gigabyga
aktív tag
uhh nah most padlózok 4gb kingmax 800mhz-s ramom van,és nem emgy csak 400on ezt hogy tudom emelni?:Sekkore szopást...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Destiny 2 (Xbox One, PS4, PC)
- Politika
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Külpolitika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest