Új hozzászólás Aktív témák
-
Pentax
tag
Érdekes,nekem a lassan 1 év alatt ha volt 10-12 I/O hibám,akkor sokat mondok,ugyhogy nem igazán értem.
Ja és az is az első 3-4 hónapban,azota semmi.
Igaz,hogy azóta kapcsolós konnektoron van,s használat után kikapcs,készenlét minimális,max akkor ha este lusta vagyok kimászni az ágyból. -
kuksa90
őstag
Hááát....részvétem.
Mondjuk nálam a Win játszott el hasonlót, egy pillanatnyi tápleesés miatt...másfélterás vinyó tele anyaggal, a következő üzenet: RAW fáljrendszer.
Tedd rá gépre, valami recovery progi csak helyrerázza.
Az asus (linux?) nálam sem képes kétszer ugyanazt a betűjelet kiosztani ugyanannak a tárnak... -
kuksa90
őstag
Pécs környékén még benne lennék...
Első körben a tápot cseréld ki egy másikra (a külsőt), vagy a szűrését nézd át; elko púposodás, kapacitásvesztés tud okozni érdekes, megmagyarázhatatlan jelenségeket.Ha van PC tápod, akkor arról tápláld meg, ha elbírja még a plusz két ampert... -
BrOnZ
tag
És az nem lehet, hogy a kétfajta illesztő felületű HDD-nek nem ugyanannyi az áramfelvétele? Az eSATA nyilván korszerűbb, lehet, hogy beéri kevesebbel. Annak a mocsok tápnak meg éppen ott a "limesze" (bocsiiii)
a két HDD tápigénye között...
Már kínomban mindent kitalálok... Apró popó linux driver... Ki lehet azt deríteni, hogy pontosan milyen oprencer, illetve kernel és driver pack verzió fut a játékoson? Esetleg ezek különbsége lehet az ok? Bár a firm cseréje nyilván ezeket is módosít(hat)ja...
Hááát szóval a pecsem tuggya...
De nem akarom elhinni, hogy nincs megoldás! Még ha csak a hiba okára is...
-
BrOnZ
tag
Jól van, értem én, hogy idegesít, de azért ne vakulj el, gondolkozzunk. Mi az ami az enyémben gömbölyű, és a tiédban nem... Ha abból indulok ki, hogy nem csak annyi játékost adtak el, mint ahányan itt vagyunk, akkor még sok olyan vas lehet, amiben nincs I/O hiba... Hiszen itt se mind olyan. Abban viszont lehet valami, amit itt valaki írt, hogy ha lehúzod a tápot, meglátod az I/O hibát.
Mi van akkor, ha mégis a belső táp a ludas? NEM a kábel! Hanem a táp! Nem lehet egy elcseszett szűrés miatt pl. hogy nem ad elég áramot, máris kész a táphiányos "demo"?
A gondolkodás még nem hüleség...
Hidd el nekem, hogy jónéhány hibát sikerült már a "hüleségeimmel" megjavítanom. Ismétlem: nem bosszantani akarlak, csak más irányba gondolkodva kizökkenteni az eddigi irányodból, hátha beugrik valami megoldás.
Teszem ezt segítő szándékkal, mivel az enyém nem produkált soha ilyet, -így kipróbálni sem tudom,- ráadásul bevallom férfiasan: nagy ívben tojtam a javasolt vinyók listájára (az enyémben nem is volt ilyen) és megvettem az akkor, ott kapható legnagyobbat. Beleraktam a játékosba, ő saját maga formázta és azóta használom gond nélkül. Most olyan 75%-os telítettségnél járhat.
-
lacko34
csendes tag
Igen,igen,igen.
Ansmi kollegának igaza van.Ez 1 f@szsetudja milyen hiba.
De az biztos hogy asus-ék tehetnek róla.
HDD az HDD.Kábel az kábel.stb.
Akinek meg még jól megy i/o hiba nélkül, az se biztos hogy örökre így marad.
Mint emlitettem már korábban, nálam több hónap tökéletes működés után jelentkezett.
Azóta pedig egyfolytában.Egyébként ha nagyon kíváncsiak vagytok hogy néz ki mikor i/o hibát ír.
Lejátszás közben huzzátuk le a winyó tápját.
Persze csak saját felelősségre.
Bár szerintem nem érdemes felkelteni az alvó oroszlánt -
lacko34
csendes tag
Ha,Ha,Ha,Ha
Tök jól néz ki.
Az enyém is pont így néz ki.
De én még a pc-re is faragtam egy ilyen kábel kapcsolót és egy e-sata bemenetet.
Ezek a bemenetek a pc-böl előröl, a második dvd lejátszó helyén kandikálnak ki.
Így tudom pillanatok alatt mozgatni a merevlemezt és sata sebességgel írni rá a cuccokat a pc-röl.Még mondja valaki hogy asus-ék nem kényeztetnek el minket.
Micsoda kreatív megoldások születnek......
Bántana is ha valami tökéletesen működne.
Elvennék a hobbimat
Persze a feleségem nem érti ezt, hogy mért szeretjük ha valami szar.
Azért szeretjük MERT VAN MIT SZERELNI és BASZTATNI.
Hajrá
További jó ekecsülést. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Hála Istennek nekem éppen ma sikerült megszabadulnom ettől a rettentően elb....szott médialejátszótól.
Szerencsémre a garanciás készülékemet visszaküldve gariba, közölték, hogy nem javítható, és a bolt, ahonnan vettem, nem akart helyette újat adni, inkább visszafizették az árát, amennyiért vettem.Szóval erről ennyit.....
-
AcHanGE4
tag
Hali!
Közben teszteltem még 1 kicsit. Kábel bedug megvártam automatikus kikapcsolást majd kb 26 óra után bekapcsoltam standby-ból és 1080-as HD filmet indítottam és kifogástalanul működött. Ezután kikapcsoltam irányítóval és megint 24 órát hagytam standby-ban és szintén ugyanazzal a filmmel indítottam és megintcsak nem fagyott ki.
Szerintem próbálja ki az akinek eddig ilyen hibája volt, mert nekem úgynézki megoldotta, valamit mégiscsak csináltak vele.
ansmi: Azt megtudnád mondtani hogy hogyan tetted rá a fileokat pontosan? Tőlem is mindig ezt kérdezgették, lehet ottvan valahol a hiba a készülékben.
-
AcHanGE4
tag
Hmm.. Akkor valami még mindig nemjó. Nekem egyelőre nem csinálta az I/O errort. 14-18 órát volt standby-ban utánna bekapcs és nincs hiba aztán megint irányítóval kikapcs megint 14-18 óra standby és akkoris jóvolt.
Korábbi firmekkel ezek után MINDIG I/O error volt, ezért gondoltam hogy megjavult, de lehet nem. -
kuksa90
őstag
Nem nagyon értek hozzá, de nem túl gyors ez a vinyó a játékosba?
Új firm: talán kicsit gyorsabb, semmi egetrengető.Evvel sincs I/O hibám, nem fagy, észnél van stby ébresztés után is....
Kicsit átalakult a felállás: leszedtem a rajta lógó USB tárakat, és hálózaton nézem kábelen - de a routerre wifivel csatlakozó lapost is látja, kezeli. -
BrOnZ
tag
Ez igen érdekes... Nekem amióta hazavittem, -kb. 5 hónapja,- standby üzemben van. Soha nem fagyott... Ami hibát észrevettem, az kettő darab: mp3 után nem játszik le flac-t csak sistereg. Reboot után minden ok, a flac kiválóan szól... A másik: a zenék között le, illetve fel léptetve, sok lépegetés után magától rebootol. Ennyi. Ezen kívül meglepve olvasom, hogy mi minden hibákat találtatok, nekem egyik sem hozható elő. 1.11-es FW-el kezdtem, szépen sorban, ahogyan megjelentek frissítettem, most 1.16-nál járunk, és nyugaton a helyzet változatlan.
-
kuksa90
őstag
"éjjel-nappal forog a vinyó és a ventillátor?"
Na ez így, ebben a formában nem teljesen igaz....
Már feltalálták a kapcsolós konnektort, hosszabb üzemszünet esetén PowerOff van,semmi irányfény...
Sandor71: A win7- nek ne engedj se vizsgálni,se semmit, mert elcseszi a cuccaidat - engem egyszer megszívatott, többé nem fog.
-
sandor71
tag
Üdv!
ansmi abban, hogy számtalan szerver szolgáltatás fut a rendszeren(samba, ftp, mediatomb,torrent,...), szerinted mi lehet a poén!? Gondolom vagyunk többen akik nem csak film nézéshez vagy zene hallgatáshoz szeretnénk használni a kütyüt, ha már ott van.
Amikor USB-n van összekötve a géppel, akkor gondolom azért nem látja az OPlayer a particiót, mert másolásnál a nagyobb sávszélesség miatt szűkösek az erőforrások a lejátszáshoz is, de ha jól emlékszem külső eszközt ilyenkor is lát az OPlayer. -
Villanyász
tag
Külföldi fórumot olvasva én azt találtam, hogy valami energiagazdálkodási probléma van a kis fogyasztásra helyezvén a hangsúlyt. Ez a probléma csakis a távirányítóval történő bekapcsolást követően csinálja. Ha bedugás után használod akkor sosem jelentkezik a probléma. Leteszteltem bedugás után, nem kapcsoltam ki 2 napig és rendesen nyúztam a készüléket gond nélkül. De ahogy kikapcsoltam, majd másnap be, kb 10-15 perc után jelentkezett a probléma. Én ezért gyanakszom Firm bugra
-
Villanyász
tag
Én nem gyanakszom hardveres hibára, mert nekem fent van a mosrevices a masinán, és ha esetleg elveszik a vinyó akkor nem kell ki-be dugdosni a tápot, hanem a moservicesben elég egy reboot parancs és minden megjavul. Magyarán újratöltődik a rendszer és nem úgy mint a távirányítós kikapcsolásnál, hogy csak szunnyadni tér.
-
AcHanGE4
tag
Támogatott a vinyóm és fagy. Gyári FW-vel nem tapasztaltam semmi hibát, igaz nem is túl sokáig használtam azzal mert hamar feltettem a legújabbat. Innen kezdődtek a problémák.
Azt figyeltem meg hogy ezt a fagyást csak akkor csinálja hogyha korábban huzamosabb ideig standby-ban volt. Ha kihúzom és visszadugom majd kikapcsolom/bekapcsolom akkor utánna már nemszokott csakúgy fagyni. Ezután csak a szokásos keresés közbeni újraindulásokat csinálja illetve ha HD filmek könyvtárán és nem az M2TS-en nyomok play-t akkor is újraindul.
-
batuska74
csendes tag
Köszönöm az információkat, sajnos eléggé lelombozódtam....
Remélem valóban hamarosan kihoznak valami normális firmware-t ami orvosolja ezt az I/O hibát, mert ha hardveresen csinálja ezt úgy visszaviszem, mint a huzat.
Sajnos még az én LCD-mnek nincs usb bemenete, de ha rövid időn belül nem lesz valami fejlődés, akkor repül mindkettő, és veszek inkább egy mindenevő Samsung LED tv-t helyettük. Kollégám nevetve hajtja meg rajta a legdurvább HD filmeket is 2,5-es vinyóról, én meg itt szívok
-
-
kuksa90
őstag
Bizonyára igazad van, ha ma kéne döntenem, én sem az asus mellett döntenék: túl sok apró bosszantó dolga van...
Viszont a másik véglet a multimédiás tv sem vonz annyira, valahogy nem jön be a "mindent rakjunk egybe" cucc. Mondjuk megpukkan egy kondi a tápban (amire a mai viszonyok közt jó az esély), és harangoztak az egésznek. Modulonként átvészelhetőbb...
Szurkolok, hogy sikerüljön életet lehelni a kütyüdbe, de ha az árát akarják visszaadni, fogadd el -
kuksa90
őstag
Az,hogy support oldalukon még nincs,az nem azt jelenti,hogy az FTP szerverükön sincs.Idő kérdése,míg elérhetővé teszik a supporton is.Lényeg,hogy már van,és van mire hivatkozni.
Mindenesetre firmware ide vagy oda,én kezdek afelé hajlani,hogy a kétterás samsung vinyót valami okból nem kedveli - vagy a többtízezres fileszám okoz neki gondot.Átraktam a zenéket az usb-s tárolóra,most várom a chkdsk végét.
-
-
appel
őstag
- az tag-eket (<i>xxx</i>) tényleg nem úgy tűnik, hogy kezelné... kár érte...
- a kikapcsolás nem azért van, mert a beállításoknál beállítottál valami energiatakarékosságot? (azért kérdezem, mert van ilyen opció, nálam ki van kapcsolva és így nincs olyan problémám, mint neked)
- nekem lefagyasztani még csak a torrent klienssel lehetett, amit igazából még egyszer sem sikerült elindítani, mert mindig lefagy rá... -
appel
őstag
- A ventillátora tényleg nem egy halk darab, azon gondolkodom, hogy 2,5-es hdd-t rakok bele bővítőkerettel, és kikötöm a ventit...
- nálam nincs sercegés-recsegés előnézeti kép indulásakor sem...
- az előnézeti funkciót szerintem nem kapcsoltad ki, hanem csak fájlböngészőben egyszerűen nincs, ez a funkció csak a mozgóképek résznél van (így hirtelen szerintem ez lehet nálad)
- nekem még a felirat betűje sem tetszik, mert túl vékony a fekete keret/árnyék a betű körül, ezért világosabb jeleneteknél nagyon kell meresztgetni a szemem...
- bt klienst próbálta már valaki?
- csak nálam nem lehet hálózati csatlakozás felh/jelszó beírásakor nagybetűsre váltani az aA gombbal?remélem a hibákat egy következő firmware-ben javítják és/vagy megjelenik hozzá alternatív firmware, amit szépen testre lehet szabni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest