- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Huawei MediaPad M3 - a médiának bejön
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shrek16
csendes tag
Sziasztok!
SIkerült beszereznem egy ASUS K42JV-VX051D-t.
Azt szeretném kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy az FN-es billentyűknek csak egy része működik. Például fényerőt tudok vele állítani, de némítani meg hangerőt szabályozni nem..
Előre is köszi!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Medical #11546 üzenetére
Fussunk neki újra... Ahogy látom páran komolyan vették amit írtam
, hogy cpu csere is meg a többi, de igázából csak kiverte a biztosítékom, hogy csak mert lehetne bele 8Gb-ot rakni akkor tegyük bele a 8-at feleslegesen, erre értettem a gépedbe tehető legnagyobb azaz 540M procit is a meglévő 450M helyett, meg a 640Gb vinyó is, nem tuti, de azt hiszem ez a legnagyobb vinyó ami még 9,5mm vastag és fizikailag belefér a gépedbe stb... Szóval az értelmetlen bővítés és a logikátlan fejlesztési mániát akartam tovább ragozni...
Az SSD-re költésnek lenne a legtöbb értelme ezt mások is megerősítették és az 500-as vinyódat szánnák rack-be. Mint feljebb írtam is, az összes mai gép leglassabb része a vinyó, 5400rpm és 7200rpm vinyó közt is nagy különbségek vannak, de ami brutálisan kiugró sebességet okoz, az egy SSD, már csak azért is, mert az elérési ideje mérföldekkel előrébb van, mint egy HDD-nek. Szóval ha gyors rendszert szeretnél akkor egyértelműen az SSD kérdése, nem pedig az, hogy 4-8Gb memóriád van amiből használsz talán 1,5-2,5Gb-ot. Gondolj arra, hogy a memóriádat ~5-7Gb/sec sebességgel tudod írni-olvasni-másolni, a cpu ennél még gyorsabban dolgozza fel az adatokat. De ahhoz, hogy a memóriába bekerüljenek az adatok, a cpu tudjon dolgozni az adatokkal, azt a vinyónak kell beolvasnia és jelenleg a vinyód olvasási sebessége attól függően, hogy fizikailag a vinyó lemezének belső vagy külső széle felé helyezkedik el az adat, meg mennyire töredezett a vinyó ugye, ~40-90Mb/sec sebességgel tudja olvasni. Egy SSD ezt ma már bőven 200Mb/sec felett teszi, de nagyon fontos az elérési idő, egy HDD-nek időbe telik, mire a fej a lemez felett megfelelő helyre áll be és olvassa az adatokat, SSD-nél mivel memória alapú, szinte nincs is elérési idő.... Egyébként ha nem tetszik mások 5lete, hogy az 500Gb vinyód usb-vel rack-ben lifegjen a géped mellett, akkor a dvd íród helyére beépíthető megfelelő rack-el az 500Gb vinyód, ebben az esetben persze a dvd íród kényszerül usb házikós megoldásra, de ha fél évente írsz lemezt, ahogy én is, akkor ez talán nem olyan nagy probléma...
Lehetne rengeteget írni erről a hdd-sdd dolgokról, meg nem ilyen konyha nyelvan ahogy én tettem, de itt már ez is eléggé OFF téma, szóval a memóriás kérdésedre priviben válaszoltam.
-
A Zéé
addikt
válasz
Medical #11546 üzenetére
Attól. hogy több memóriát pakolsz a gépedbe, nem lesz gyorsabb a műveleti sebessége.
Akkor lenne gyorsabb, ha egyszerre ilyen 6-7 gigákat olvastatnál be vele.
De mivel ez a te esetedben kizárt, ezért nem is vennéd észre, a különbséget.Ha tuningolni akarsz, akkor butaság volt notit venned. Ezek nem arra vannak kitalálva. Ezt a gépet meg felesleges is, és nem is igazán lehet.
Nagyjából ennyi pénzért viszont tényleg lehetett volna jobbat is venni, még Asuson belül is. Pláne, ha vártál volna még egy kicsit, és azt a 40-et, amid most van hozzáteszed.Cserélhetnéd a processzort a gépedben, amitől nem számottevően, de egy picit jobb lenne, de akkor ugrik a garancia, illetve cseréhetnél SSD-re, ami tényleg sokat gyorsítana a rendszereden. Videókártyát viszont már nem tudsz cserélni.
Szerintem törődj bele, hogy a mostani géped ennyit tud, és többet nem tudsz kihozni belőle ésszerű keretek között. Mert mutogatni lehet fórumokon meg haveroknak, hogy neked bezzeg 8 gigád van, de ennyi. Más "haszna" nem leszHa meg mindenáron számítógépet fejlesztgetni akarsz, akkor add el a géped, és vegyél az árából asztalit. Ott aztán kényedre-kedvedre cserélgetheted a hardverelemeket, de a laptop az nem az a gép, amit lehet, és szabad össze-vissza alakítgatni.
Sem a hűtése, sem az alkatrészei nem olyanok. Vagy ha erre a gépre akarsz mindenáron költeni, akkor vegyél hozzá egy külső monitort, aztán akkor nézheted valóban fullHD-ban a fullHD filmeket. Más reális dolgot nem tudnék elképzelni hozzá.lassan írok hozzászólást
mire megfogalmaztam, már írtak mások is
-
ro_bert17
őstag
válasz
Medical #11546 üzenetére
Szia!
Azért érdemes lenne megfontolnod a többi hozzá szóló tanácsát is. A +4GB rammal semmit sem fogsz tudni elérni. A géped nem lesz gyorsabb, sem "erősebb". Ha használnál valamilyen jellegű virtualizációt, vagy más memória habzsoló szoftvert, akkor talán.
De arra a célra amit megfogalmaztál, a világon semmit nem fog dobni.
A processzor csere lehetőségét meg nem csak azért vesd el, mert baromi nagy macera, de a géped garanciájának vesztésével jár.
Gyerekcipő, vagy sem, jelenleg messze a legtöbbet egy ssd beszerelésével nyernél. 40 k-ért bizony már van pl. intel 80-as ssd. A jelenlegi vinyód meg mehetne keretbe, adatot tárolni. -
Medical
aktív tag
válasz
Mr.Skynet #11544 üzenetére
Nos, vegyük sorjában: elő járóban tisztázzuk, ÉN csak felhasználó vagyok, vagy is laikus, nem értek a számítógép rejtelmihez. Ezért fordulok hozzátok.
Operációs rendszer, Windows 7 64bites.
A laptopom típusa, ASUS K52F SX244D, lásd lábjegyzet.
CPU: Core i5-450M
HDD: 500GB (ami nekem elég, mellette van egy külső 160GB)Mért nem lesz gyorsabb a gépem + 4GB esetén, hiszen egy adott adat mennyiséget gyorsabban kajálja meg, vagy mégsem?
Laptopomat, az Interneten rendeltem meg, előtte 2-3 hétig csak az után kutattam, hogy az ASUS -on belül melyiket, illetve 200E Ft. ból kijöjjek. Szóval jól meg néztem hol a legolcsóbb és akkor a 196E Ft volt a legolcsóbb!
Mr.Skynet: nagyon figyelemre méltó és tanulságos az írásod. Megfontolandó!
Nekem sincs millióim, hogy kidobjam a pénzt, de most van 40E pénzem, amit rá költhetek a gépemre. Javaslataitokat, ötleteiteket szívesen veszem.A kíváncsiságomat felkeltetted az SSD vel, utána néztem, gyerekcipőben jár még a kapacitás/ár, enyhén szólva durva. Én csak akkor veszek, ha kb. 500GB/50E Ft árban lesz kapható.
Igen azt szeretném, minél többet hozzak ki a gépből, ahogy írtad.....Win 7 10sec alatt töltene be, nem pedig 1 - 1,5 perc alatt, plusz talán egy Total Commander megnyitására sem kell 1sec-ig várnod, csak 0,1sec-ig, vagy a Mozzillád 6-7sec helyett 1sec alatt jönne be.
Nem tudom a procit, mely Core i5 540M mire cserélhetném le.
Memóriára visszatérve, nem tudom azt a használtat, melyet belinkeltél egyáltalán jó ebbe az a gépembe, illetve érdemes e használtat bele tenni.
Mért nem javaslod?.....akkor meg már Corsair de abból meg nem Value szóval...), szóval a Corsair Value típust.
További ötletek?...........központ a már említett Laptopom extra tuningolása. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #11544 üzenetére
Sorry, nem Kingmax-ról volt szó hanem Kingston-ról.
Remélem sosem lesz valami brutális szerver alaplapod, amire mondjuk 4db Intel xeon 7500 szériás procit tudsz pakolni, meg bele mondjuk 128Gb ddr3 ecc memót, meg mellé 1-2-3RAID kártyával 50db legalább SAS-os vinyót... Biztos faszán töltene be rajta pár Youtube videó, de talán hasznosabb lenne venni az árából egy tip-top lakást, annak legalább jópár évig csak nőni fog az értéke... oké... megnyugodtam, lehet törlni a hsz-eimet
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Medical #11541 üzenetére
Nos a lényeget A Zéé barátunk le is írta, mégpedig, hogy a Te pénzed!!!
De valahogy mégsem bírom ki ne haragudj, szóval amellett, hogy sikerült talán a legdrágább helyen megvenned a géped, szerintem nem kellene feleslegesen kidobni +40ezret 8Gb memóra, hogy aztán vagy bukd a garit, mert eladod a gyári memókat, vagy a polcon pihentess + ~20ezernyi értéket 2x2Gb memó képében 2 évig míg lejár a gari.
Ha pedig ennyire maximalista akarsz lenni, akkor szerintem egy még fizikailag beleférős 9,5mm vastag de 500Gb-nál nagyobb vinyónak több értelme lenne esetleg 5400rpm helyett 7200-as... Vagy ha tényleg egy vagyont akarsz kidobni az ablakon, hogy 2 év múlva 5ezerrel többet érjen a géped, akkor azt tehetnéd hasznosabban is, mondjuk egy SSD-vel amivel tényleg gyorsulna a géped mondjuk a Win 7 10sec alatt töltene be, nem pedig 1 - 1,5 perc alatt, plusz talán egy Total Commander megnyitására sem kell 1sec-ig várnod, csak 0,1sec-ig, vagy a Mozzillád 6-7sec helyett 1sec alatt jönne be. Bár ami azt illeti prociból is tehetnél nagyobbat a gépedbe, asszem Core i5 540M amit az én notim elbír (K52JR), szóval a tiéd is 99% ugyan ezt támogatja, erre még költhetnél +15-20ezret biztos, amilyen horror áron megy jelenleg az összes Core i mobil proci... jah és a meglévő fasza procidra is igaz lenne a már fent leírt memós dolog, szóval pihenhet az is... A vinyó cserének lenne a legtöbb értelme, hisz az összes létező gépben a leglassabb cucc a vinyó, ezt mindenki tudja...
A memóra visszatérve, tudom nem Corsair, de 8Gb-ot 30-ból is kapnál ha nem boltból veszed, bár ez a gépedre is igaz lenne hasonló árcsökkenéssel. A hynix márkába pedig onnantól ne kössünk bele, hogy a Corsaire előtt Kingmax-okat is láttam a hsz-ekben, amitől a Hynix semmivel sem rosszabb. (bár asztaliban a kingmax lehet tovább bírná a tuningot, de akkor meg már Corsair de abból meg nem Value szóval...)
Szerk.: ro_bert17 én simán megkockáztatom, hogy 32bit már csak a poén kedvéért is, hisz mekkora buli lenne már venni 64bit-est +40-ért és lenne rá értelmes indok is: lássa már a gép a teljes 4Gb memóját, meg ugye gondolunk a jövőre --> 8Gb rulez
-
A Zéé
addikt
válasz
Medical #11541 üzenetére
Furcsa hozzáállás, az egyszer biztos
Gyorsabb nem lesz a géped tőle, az is.
Nekem az ArchiCAD nem használja ki mind a 4 giga memóriát, nemhogy az átlagos felhsználás.
Költsd azt a 40k-t inkább másra, mint erre. Szerintem hülyeség lenne erre pénzt költeni, de a te pénzed, azt csinálsz vele amit akarszu.i.: direkt megnéztem most a te kedvedért: 3D-s archicad tervből jpeg renderelés, 2 msn ablak, 6 chrome lap mellett az én 4 giga memóriám 61%-os kihasználtságon van.
-
Medical
aktív tag
válasz
Mr.Skynet #11538 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszönöm a segítségeteket. Amint írtam is a gépet kb. 2 hónapja vettem 196 eFt. ért.
Igen én is gondoltam rá, de itt mifelénk (Szabolcsban) nem biztos, hogy annyira lehet turkálni a RAM okban!
Kérdezitek, mért fontos bele 8GB RAM, nos, nem tudok semmi olyat mondani, hogy fontos lenne. Nem játszom, nem munkához, nincs semmi extrém. Még is miért, furcsának fogjátok találni, de ez az igazság. Akkor leírom! Én olyan vagyok, hogy szeretem a lehetőséget miben kihasználni, illetve mindent fúllon járatni. A használati leírásban az áll, hogy a gépet 8GB RAM ig lehet bővíteni, nos, kíváncsi vagyok gyorsabb lesz tőle a gép vagy nem. Ennyi. Van e még valami ötletetek, milyen fajtát, márkát keressek, ami meg bízható és bele rakható. -
A Zéé
addikt
válasz
Medical #11536 üzenetére
Csak kíváncsiságból: miért fontos neked a 8 giga memória?
Nem nagyon tudok elképzelni olyan programot, vagy feladatot, aminek a gépedben a 4 giga memória lenne a szűk keresztmetszet.
Tényleg nem beszólás akar lenni, vagy akármi, csak azért kérdezem, mert lehet, hogy felesleges pénzkidobás lenne a memória bővítés. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Medical #11537 üzenetére
Menni fog vele, de szerintem valahogy (okosan) biztos meg lehetne beszélni a boltosokkal, hogy ki sem viszed a boltból a memót, az orruk előtt bepattintod a gépedbe a memót és ha nem megy esetleg aminek az esélye kb 1% akkor adjanak másikat, de szerintem a 8Gb memó meg a laptop ára összesen már ugye 200feletti összeg, szóval ha 2-3ezret kérnek érte, hogy beszerelik neked, akkor szerintem megéri a bolti beszerelést megfizetni, mert ha a gépbe tett memó nem megy, akkor az ő bulijuk, hogy megoldják, hogy működjön, elvégre Te az ő szakértelműkre bízva kértél fejlesztést, ha nem megy oldják meg...
-
Medical
aktív tag
válasz
dzsozefo #11501 üzenetére
Szia!
2X2GB ram van benne. Ha jól értelmezem csak 1333 vagy1066 MHz lehet bele rakni?
Az AIDE64 szerint, jelenleg ez van.
DIMM1: Kingston ASU1333D3S9DR8/2G
DIMM3: Kingston ASU1333D3S9DR8/2GMemória modul tulajdonságai:
Modul neve Kingston ASU1333D3S9DR8/2G
Sorozatszám 94343A47h (1194996884)
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1333 (667 MHz)
Modul szélessége 64 bitMinden képen, 8GB ra akarom bővíteni! Ebben kérném segítségeteket, nem szeretnék olyat venni, ami haszontalan.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Medical #11534 üzenetére
Szia!
"ASUS K52F SX244D, RAM: 4GB" és "Jelenleg 2x4GB ddr3 van benne, amit biztosan tudok." Szóval akkor most mennyi az annyi?
A végét írtad el valószínűleg, a kérdés, hogy a jelenlegi 4Gb memóriád 2x2Gb-ból tevődik össze, vagy 1x4Gb-ból, utóbbi esetben könnyebb a bővítés +4Gb-al ugye...
Szóval van a gépedben 2db modulnak hely, bármilyen ddr3 memóriát szeret a géped ami 1066Mhz vagy 1333Mhz-es, de elméletileg mindegy, hogy milyet veszel bele, mert az alaplapi chipset Intel HM55 ez pedig 1066Mhz-ig kezel memót, én a gyári 2Gb 1333Mhz mellé ezért is vettem +2Gb 1066-ot, a késleltetések sem lettek rosszabbak, nem is vesznek össze, hibátlanul együttműködnek, pedig még a márka sem egyezik az egyik Hynix a másik Elpida (gyári). Persze nyilván ha van rá lehetőség, akkor legyen teljesen egyforma a 2 modul.
Akkor lesz kicsit problémás a bővítés nálad, ha gyárilag 2x2Gb memóriád van, ami elég valószínű. Ebben az esetben venned kell 2x4gb memóriát, és a 2x2Gb-ot sem adhatod el elvileg, mert ha bármi baj lenne esetleg a géppel a 2 év gari idő alatt, akkor illene a gépet a gyári memóriákkal szervízbe vinni, különben lehet, hogy belekötnek, bár Asus szervízekhez nekem még nem volt szerencsém (kopp-kopp), mások biztos tudják mennyire harapnak Asus-ék az ilyesmire
-
Medical
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Kb. 2 hónapja vettem egy új laptopot, ASUS K52F SX244D, RAM: 4GB. CPU: i5-450M, HDD: 500GB.
A memóriát 8GB-ig lehet bővíteni. Közel jövőben szeretném 8GB-ra bővíteni, de nem tudom milyen típusú RAM való bele, illetve milyen típusú RAM között választhatok. Jelenleg 2x4GB ddr3 van benne, amit biztosan tudok. -
A Zéé
addikt
válasz
raczger #11531 üzenetére
Hali!
http://www.notidoki.hu/ -> náluk már volt a régi gépem egyszer, amikor tápaljzatot cseréltek. Elég gyorsan dolgoznak, másnap mehettem a gépért. Az ár kimondottan ezt a hibát tekintve átlagos volt. 17k-ért csinálták alkatrésszel együtt, máshol is 16-18k árat mondtak, viszont 1-2 hetes átfutási idővel.
Illetve van még az elvileg magyarországi Asus szervíz: https://www.hrp.hu/ velük szerencsére még nem volt közelebbi kapcsolatom, csak egy emial váltás, a ciripelés miatt. De itt is 3-4 napos munkát ígértek. -
raczger
őstag
Laptopom: Asus G1
Játszottam vele, besötétült a gép és nem akart semmit se csinálni. Újraindtottam, össze-vissza csíkos kép volt (vga gajjra ment?), és miután bejött a win7 egyből kékhalál, és kiirta hogy gond van valami szoftverrel(driver) vagy hardverrel. Ezt úgy tudtam csak megnézni, hogy rákötöttem egy monitort, mert a beéptetten csak csikok voltak, semmit se lehetett látni. Csökkentett módban rendesen megy, viszont a rákötött monitor képén van pár függőleges szaggatott kék vonal.
Gyanitom a vga mehetett tönkre, garija azt hiszem pont lejárt (most keresem még a számlát), de biztos szeretnék lenni benne, ezért irtam ide, hogy szerintetek mi lehet a hiba?
Esetleg Bp-n tudtok-e jó, megbizható (esetleg még olcsó is) laptop szervizt?Köszi!
-
tatamama
tag
Üdv mindenkinek!
Notebook vásárlás elött állok ez lenne az elsö notim amit föleg multimédiás célokra és kevés játékra használnák ez a kiválasztottam:[link] mi a véleményetek róla illetve e köruli árban esetleg mást tudnátok ajánlani de csak ettöl a kereskedötöl mivel már többször vásároltam nála.
Elöre is köszönöm! -
Zanik
addikt
válasz
Mr.Skynet #11524 üzenetére
A DDR1 333Mhz még stimmel, viszont a memóriát nem az alján, hanem a billentyűzet alatt kell keresni!
longjoe: Le kell venni a billentyűzet feletti műanyag elemet (jobb hangszórónyílástól balra lévő kis lyukba kell bedugni egy kis csavarhúzót, aztán jobbra eltolni az egészet). Ezután ki kell pattintani a klavitúrát tartó pöcköket és felfelé eltolni a billentyűzetet, majd óvatosan visszahajtani a csuklótámaszra úgy, hogy a kábele ne sérüljön. Lesz egy fémlemez alatta, annak a rögzítőcsavarját kell kitekerni (szokatlanul hosszú kiscsavar!), és voilá ott lesznek a memóriafoglalatok! Én 2x512MB-ot raktam egy SiS M650 chipset-es A2-esbe, gond nélkül felismerte őket. Visszarakásnál figyelj a billentyűzet helyes behelyezésére, mert ha rosszul illeszted vissza, akkor púpos lesz! Csak ügyesen.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
longjoe #11523 üzenetére
Hi! Google szerint a gépedben SiS M650 (görgess le sokat) chipset van, ami állítólag DDR 333Mhz-ig támogatja a memókat. Everest biztosabb infót tudna mondani, jelenleg milyen memó van a gépedben, hány db stb... Legyakrabban a gép alján van egy lecsavarozható borítás és ha azt lekapod, akkor látod majd a memó modulok helyét, egy 10éves gyerek is tud memót bővíteni, szóval nem kell félni tőle, csak bátran...
-
longjoe
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem Asus A2H tipusba milyen memoria való és hol van a gépben?
-
Mr.Skynet
senior tag
Szia!
Nem egy Asus noti esetében hallanak az emberek "sípoló" meg ciripelő hangokat, amiről az Asus azt állítja, hogy ezt a hangot az alaplapon lévő alkatrészek keltik és ez teljesen normális, a hang a gép működésével jár együtt stb.... Erről bővebben itt már írtak, egy komplett szervízes levelezés van róla leírva.
Szóval biztos, hogy a hdd ciripel nálad? Csak mert mondjuk win betötléskor ha a füled a gépre teszed, szerintem egyértelmű hangja lesz, hogy melyik zaj a vinyó és melyik a többi, esetleg próbáld ki, talán nem is a vinyó az.
-
Xmodule
őstag
sziasztok. tulajdonosa lettem egy 1015PEM eeePC nek. nagyon tetszik a masina viszont azt nem ertem a HDD miert ciripel folyamatosan. Nem lehet ezt valahogy megszuntetni? Csak mert amugy a gep nagyon hallk csak ez a hdd ciripeles zavaro.
-
Pee-Tee
tag
Adott egy ASUS K50C. Hogyan jutok be a BIOS-ba ?????
Bárbit nyomok csak az Express Gate jön be .....
Nem saját, csak új wint kellene telepítenem .....
THANX előre is .... -
kosaga
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a következő típusról:Asus X5DIJ-SX476D
109.000.- ért láttam,de nem sok infót tudok róla,a gyártó oldaláról sem derült ki semmi.
Gariról tudtok valamit?Ár-érték aránya milyen lehet?
Esetleg,ha hasonló árban tudtok valamit ajánlani,szívesen fogadom az ajánlatokat.
Köszönöm. -
Csayszi
csendes tag
köszönöm a tippeket! próbálkozok kicsit!
-
Zanik
addikt
válasz
Csayszi #11510 üzenetére
Pedig nagy valószínűség szerint hibás, én valamilyen TSST típusra tippelek. Pár éve tömegesen haltak be az Asus-okban, az én A6-osomban lévő is elég válogatós. Újraírható lemezt pl. nem hajlandó beolvasni, az egyszeresen írhatóakat igen, de egy-két filmes DVD-t megint nem, szóval abszolút érthetetlen. Én egy fejtisztítást javasolnék, ha az nem oldja meg, akkor esetleg firmware frissítés, ha az se, akkor kuka!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Csayszi #11510 üzenetére
X-aktás jelenségekre az ember csak gyerekesen buta megoldásokat tud kitalálni, így tettem én is
Fogalmam sincs mi baja, persze a legegyszerűbb azt mondani rá, hogy hibás, nekem 1db hibás dvd íróm volt eddig, az is kb. 4-5 éve egy asztali gépben, az sem zárt le semmit, bár az volt mikor a lezárásig sem jutott el, viszont az újraírható lemezeket hibátlanul megírta, innen jött az 5let. Frissen vásárolt volt, másnap ment is gariba...
-
Gaabriel
csendes tag
Üdv!
Asus F5V laptop eladó darabokba, vagy akár egyben is!
A laptop alaplaphibás!
A kijelző, az aksi vadonatúj!
Ár megegyezés szerint!Üdv
-
[G@B]
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy használt asus F3M notit. Egy olyan kérdésem lenne, hogy kb. mennyi áramot vesznek fel ? Max terhelésen, vagy pl. ha csak a win fut, vagy ha "pihenő" üzemmódban van: kikapcsol a monitor?
Előre is köszii.
Szép napot Mindenkinek! -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Mr.Skynet #11505 üzenetére
Jelentem a frissítés sikeres volt x-akták nélkül, csak épp semilyen változást nem tudok mérni és nem is tapasztalok. Ebben a hirdetésben, az eladónak update után +1000Mb/sec-el nőtt a memó másolása. Nemtom melyik verzióról frissített, de nekem update előtt és után is ugyan olyan értékeim vannak/voltak mint neki update után
Csayszi: bár sok értelme nincs, de esetleg más dvd lemezzel vagy bármilyen újraírható lemezzel is fenáll a hiba?
-
Csayszi
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy Asus X5DIE típusú notebookom amire fel lett telepítve egy 64 bites Win7. Aprobléma dvd írás során jelentkezik. Lezárási folyamat sikertelen hibaüzenetet ír minden alkalommal, pedig több féle programmal is próbálkoztam. Mi lehet a megoldás? Előre is köszi!
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Erröl a netbookrol mi a velemenyetek, esetleg tapasztalatotok? ASUS EEE 1015PEM
-
Mr.Skynet
senior tag
Köszi a választ, közben most pár perce msn-en egy ismerős rámírt, neki minden féle x-akta nélkül hibátlanul frissített a K50AB gépe. Szóval délután nem volt időm, most este/éjjel készítek pár mérést, majd megpróbálom a bios dolgot
(bátorkodom
)
Egyébként semilyen problémám nincs a géppel 7nap 24órába betonstabilan megy. Volt mikor 3 hét után is csak azért volt kikapcsolva, mert magammal kellett vinnem a gépet...
Ami viszont kicsit érdekes és sokan panaszkodnak rá, hogy valami "sipol" a gépben, hát szerintem inkább halkan ciripel valami, nem vagyok süket, de szerintem egyáltalán nem zavaró, egy régebbi szintén Asus valami s478-as desktop gépem alaplapja is pontosan ugyan így ciripelt ~7éve...
Ami sokkal jobban zavar, az az ~50cm 230V töltő kábel, tehát egy 150-200ezres közti gépnél szerintem elvárható lenne egy legalább 1 méteres vezeték, szóval tökély a köbön, hogy a töltő a levegőben lóg a fal mellett"Windows BIOS Flash Utility" ezt adja az Asus Win-es update-hez.
-
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
K52 fórum hiányában, remélem elférek a hsz-emmel itt is...
Kerestem, olvasgattam itt és SutiAdi barátunk hsz-e volt az utolsó, amiben bios-ról van szó K52-vel kapcsolatban...Lényeg: November 5.-én megjelent a K52JR notikhoz új bios, amiről Asus ennyit írt csak: "BIOS 213 Update MRC" sajnos nem csak a bios-t hanem az angol tudásomat is update-elni kellene, szóval az Asus fórumon ide tévedtem, de nem sok tapsztalatról írnak bios téren, vagy csak rossz helyen keresem. Google-val rákeresve a dologra, talán a memórihoz lehet köze az MRC-nek.
Tehát a kérdés, van-e bárkinek valami infója, tapasztalata, hogy jobb-e vagy rosszabb-e az új bios, eseteg volt-e valakinek elfuserált bios frissítése az újabb Asus notikon vagy bármi. 3-4éve volt utoljára Asus notim egy X52R személyében, azon volt egy parázós bios update, XP alatt frissítés közben paff kikapcsolt a gép, majd magától elindult és POST helyett egy fehér folyamat csík ment végig fekete háttérrel a kijelzőn. Majd végleg kikapcsolt, félve kapcsoltam be a gépet, de hála istennek a frissítés sikeres volt és semmi baj nem történt.Szóval merjek-e frissíteni egyáltalán, vagy a mostani gépem is ilyen kalandosan frissít majd bios-t mint a régi... 5let vélemény bármi...
THX
-
germinator66
aktív tag
Asus K50+Win7 Atheros PCI-E LAN kártyával azt csinálja, hogy minden egyes indításkor új drivert telepít fel hozzá, és #X nek jelöli, az éppen aktuális sorszám alapján. (pl. #13)
Az eszközkezelőben mindig az éppen aktuális drivert látni, tehát nem egymás mellé pakolja őket.Ezt hogy lehetne megszüntetni?
-
dzsozefo
aktív tag
Üdv. Egy Asus k50c sx002 notim van. A mai nap vettem észre, hogy a felső részén a kijelzőnek zavaróan halványan vibrálnak a dolgok olyan mintha csíkba vibrálna.... de halvány alig látható de mégis " vibrál " . Találkozott már valaki ilyen hibával? Mehet szervizbe a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sweet.tv - internetes TV
- Google Pixel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/240SSD/Nvidia2GB/Magyar/Excellent)
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest