- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen SSD-t vegyek?
- Raspberry Pi
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phoebe
tag
válasz
Ed McLeves #439 üzenetére
sima ügy, gitárpengetővel lepattintod a hátulját és, ha jól emlkszem minimálisan ragasztott az akku és egy kihúz/bedug bonyolultságú az aktus
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Azt tudtátok, hogy a dobozában van gyárilag egy asztali tartó? Most vettem csak észre, mikor szanáltam a felesleges csomagolásokat...;-)
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Lapul a szekrényben egy ilyen masina már régóta törött érintőképernyővel (ép LCD), és rossz usb porttal. Alkatrésznek jelképes összegért vagy egyéb értelmezhető felajánlásért x tábla csoki, x doboz sör...:-) eladó...
-
zjuhasz
aktív tag
én most kényszerből bekapcsoltam, de teljesen reménytelenül lassú. Szóval én is szívesen fogadok bármilyen tippet. Csak a gyereknek az online sulihoz kell emalit olvasni, ppt megnyitni, videókat megnézni...
-
remike55
újonc
Sziasztok!
Tudom már jó régi az említett Asus MemoPad 10 (K00F), de azért még erre arra jól jöhet. Tud valaki esetleg a gyári ROM-nál gyorsabbat ajánlani hozzá? -
Ed McLeves
tag
Sziasztok! (de rég nem született poszt
hátha még nézi valaki)
Felhívtam az Asus-t akksi ügyben, de azt mondták, hogy ehhez a készülékhez már nem tudnak akksit rendelni.
Valaki cserélt már benne ilyet?
Ezt találtam - vannak ilyen eBay-ről származó akkumulátoros tapasztalatok?
Köszi! -
KION3524
tag
Szerintem a google playes mindennel kompatibilis. Ha nagyon szükséged van erre a háttérképre, akkor megéri kifizetni azt a pár száz forintot. ...vagy itt egy "google play" verzió ( boldog karácsonyt )
-
St3ven
addikt
válasz
KION3524 #435 üzenetére
Köszönöm, ezzel egyúttal eszembe juttattad, hogy korábban én is használtam ilyen appot.
Sajnos kiszedve és átküldve másik készülékekre, nem települ. Az egyiken hibás csomagot ír ki végül, a másikon meg csak annyit, hogy nincs telepítve.
Lehet, hogy a 4.2.2-ről 4.1.1-re és 7.1.2-re irányokat nehezen veszi be a gyomra? Bár eddig az ilyen apk-küldözgetések nem okoztak túl nagy zavart.
-
KION3524
tag
Ezzel az appal könnyen ki tudod menteni a gyári appokat is.
-
St3ven
addikt
Az ASUS DayScene - Live wallpapert hogyan tudnám root nélkül kimenteni a ROM-ból?
Fent van ugyan Playen, de fizetős, és szeretném egy másik készüléken is használni. Szerintem nagyon eltalált egy háttér. No meg az utóbbi három évben meg is szoktam már. Igaz, az őszi és a téli képet ezalatt egyszer sem láttam, hogy beadta volna.
-
St3ven
addikt
válasz
KION3524 #432 üzenetére
Lehet valami a töltés körül.
Az utóbbi két alkalommal csak ötvenegynéhány százalékig volt hajlandó tölteni. A töltő közben teljesen hideg, majd ha megmozgatom kicsit a microUSB csatlakozónál, rátölt még egy-két százalékot, de tűzforró is lesz.
A kijelző rózsaszínesedése/vibrálása viszont ideiglenesen orvosolható nálam azzal, ha a kijelző alatt bal lent erősen megnyomom.
Hiába, nem egy mai darab. Szinte csoda, hogy bírt három évet. Bár ennyi pénzért még igazán húzhatná egy ideig.
-
St3ven
addikt
válasz
KION3524 #430 üzenetére
Nem, tök fekete volt a kijelző, mint az idő nagy részében. Aztán nem sokkal később újra a gépre dugva elindult az az Android figurás menü, mint a videóban.
Aztán végre be lehetett kapcsolni. Most már csak a berózsaszínesedő kijelzőt kell megoldanom. Van amikor csak keresztben egy csíkban jelentkezik a vibrálás. Lehet hogy csak szalagkábel gond?
-
-
St3ven
addikt
válasz
KION3524 #424 üzenetére
Szereztem XP-s gépet, ezen viszont nincs net. Feldobja ismeretlen eszközként az MTP-t és a K00F-et, de net nélkül nem tudok hozzá telepíteni drivert. Az ASUS oldalán csak nekem nem dob ki semmit a driverre, vagy nálad sem? Nincs véletlenül drivered lementve ehhez a két eszközhöz?
-
St3ven
addikt
-
KION3524
tag
Én is kipróbáltam a saját tabletemen, és én sem jártam sikerrel. Most is drivereket keresek, de nem nagyon van a neten. Szerintem próbáld meg egy olyan géppel, amin Windows 7 van. Annak, (amiről printscreent küldtél) kellene rockusb-re váltania, és akkor mehet a flashelés.
-
St3ven
addikt
válasz
KION3524 #418 üzenetére
Na, sokadszorra a fastboot parancs után eltűnt ugyan az ASUS Android Device de megjelent egy ilyen USB vezérlő:
A videóban szereplő 64-bites win7-es és win8-as drivert sem telepíti hozzá manuálisan. (Win10-em van.) Sajnos a Rockchip oldalán se találtam win10-es drivert.
-
KION3524
tag
Akkor most már újra kell telepíteni a rendszert, és kész. Videó az újratelepítésről
-
St3ven
addikt
válasz
KION3524 #414 üzenetére
Az a gond, hogy csak 1-2 másodpercre csatlakozik a géphez, és a fenti eszköz is csak addig marad ott az Eszközkezelőben. Sokadszorra sikerült ebben az 1-2 másodpercben kiadni a
fastboot reboot-bootloader
parancsot, és ezt írta ki:< waiting for device >
rebooting into bootloader...
OKAY [ 0.000s]
finished. total time: 0.006sTovábbra is fekete a kijelző. De legalább maradt az Eszközkezelőben az ASUS Android Device és az ASUS Android ADB Interface.
-
-
St3ven
addikt
válasz
KION3524 #411 üzenetére
Meg se moccan az Eszközkezelő.
Milyen gombkombinációkat érdemes próbálni? Lényegében hosszan nyomtam mindenféle párosításban.
Sajnos nem igazán van kapcsolat a gép és a tablet között, végigpróbáltam már a gépen az összes USB-t is. Most még kipróbálok más kábelt is.
Na most gondolt egyet, és elindult a tablet! Majd ki is kapcsolt rögtön.
-
KION3524
tag
Ezek szerint nem találja az eszközt. Az eszközkezelőben (Win+X) nézd meg hogy van-e ismeretlen eszköz, és telepítsd az illesztőprogramot. Ha nincs, akkor ezen már csak szerviz tud segíteni. Próbálkozhatsz a különböző gombkombinációkkal és közben nyitott eszközkezelőnél várod, hogy felbukkanjon valami (még az adb parancsot sem kell beírnod. Ha valami felbukkan, akkor van esély). Bármi furát ír az eszközkezelő, írd a fórumba és megpróbálok segíteni (lehet hogy másnak is ugyanez a gondja).
-
KION3524
tag
Töltsd le ezt a zipet, majd bontsd ki az asztalra. Nyiss egy parancssort (Win+R és cmd) és navigálj el az adb mappába a "cd" paranccsal (ha az asztalodra bontottad ki, akkor C:/Users/(neved)/Desktop/Root/adb). Nyomd le a tableten a hangelrő le és a bekapcsológombot egyszerre (nem fogsz látni semmit a képen) majd kösd rá a gépre. A parancssorba írd be ezt: adb reboot bootloader . Ha elfogadta, vagy bármi történt, akkor pedig ezt: fastboot reboot-bootloader . (A szükséges driverek ott vannak a mappában.) Ha itt kiírta hogy OKAY, akkor azt jelenit, hogy nincs meghalva a tableted, csak újra kell telepíteni és kész. Videó az újratelepítésről
-
St3ven
addikt
Feltöltés után nem kapcsol be a tabletem, nem reagál a bekapcsológombra. Gyári ROM van rajta, semmi root vagy custom recovery.
USB hibakeresés a menüben be volt kapcsolva, amíg még ment.
Hogyan tudnám feléleszteni? 3 évet kihúzott szegény, de nem szeretném kidobni.
-
Noorbert
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tett már fel 4.2.2-nél újabb romot? -
laika1200
csendes tag
válasz
KION3524 #403 üzenetére
Szia!
Azt hiszem van valamilyen mód a bootloader módba lépéshez, és onnan át tudsz lépni az adb paranccsal a fastboot módba. Próbáld a kikapcsolt állapotban lenyomni a hang fel és le (egyszerre) és úgy kösd a gépre (közben tartsd a gombokat).
Kikapcsolt állapotban hang fel és le nyomva tartva, így a gépre kötve nálam már bootloader módban indult, "fastboot reboot-bootloader" parancs után telepíthetővé vált a Rockchip driver majd felvette a firmware-t. Köszönet a tippért és a youtube-os tutorialért.
-
KION3524
tag
válasz
laika1200 #401 üzenetére
Próbálj belépni a recoverybe és ott csinálni egy factory reset és cache reset-et.
Recoverybe lépéshez nyomd a bekapcs+hang fel gombot. Amikor megjelenik az asus logó engedd el a bekapcsoló gombot, a hangerő fel-t nyomd. Amikor megjelenik egy halott android nincs parancs felirattal nyomd le a bekapcs gombot egy másodpercig és közben nyomd meg a hangerő fel-t egyszer. Megjelent a recovery menü.
Azt hiszem van valamilyen mód a bootloader módba lépéshez, és onnan át tudsz lépni az adb paranccsal a fastboot módba. Próbáld a kikapcsolt állapotban lenyomni a hang fel és le (egyszerre) és úgy kösd a gépre (közben tartsd a gombokat). -
laika1200
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy ME102A felélesztésében? Bootolás közben minden esetben lefagy, a fastboot nem elérhető, recovery menü még van, de csak adb sideload módban indítható vagy memóriakártyáról frissíthető. Az asus oldaláról a legfrissebb firmware-t (signed-ImageK00F_WW_user_4.2.2_3.11.0.100_20141027.zip) nem fogadja el. Ez a készülékről elérhető utolsó infó.
-
KION3524
tag
válasz
karelgott12 #399 üzenetére
Ennek örülök. A videóm csak az ME102A-hoz tartozik. Azt a recoveryt ne rakd rá a tabletedre! Neked inkább a kingo root ajánlott. Lehet, hogy a te verziódhoz is van cwm recovery és úgy tisztán tudnád rootolni. De ha nincs custom recovery, akkor marad a kingo root, csak előtte kapcsold ki a vírusirtód a számítógépen, vagy csak apk-s verziót használsz, akkor a tableten. A bootloaderes driverek azt hiszem hogy csak windows7-ig kompatibilisek.
-
karelgott12
tag
válasz
KION3524 #398 üzenetére
Sikerült, gond nélkül felment. Köszönöm szépen a segítséged!
Ezen leírás alapján tudtam belépni a recovery menübe:
"Power off your device.
Boot in recovery mode by pressing and holding Volume Down and Power Button at the same time.
Release all buttons when the Asus Memo Pad 10 ME103K screen flickers and in a few seconds the Recovery screen will appear."
Szeretném rootolni is. A videód alapján megpróbáltam felvarázsolni a CWM-et, de elakadtam. A fastboot reboot-bootloader lefut rendben, de az eszközkezelõben nem jelenik meg az ismeretlen eszköz, hanem marad asus android device. Innen nem tudok tovább lépni. Mi lehet a gond? -
KION3524
tag
válasz
karelgott12 #397 üzenetére
Helló. Abban a videóban az volt a gond, hogy valahogy ki kellett szedni a tablet által letöltött zipet, és azt csak roottal lehet (neked ez már megvan az asus oldaláról). Neked annyi a dolgod, hogy letöltöd a 700+MB-os zipet asuséktól, és kibontod (egyszer) így kapsz egy újabb zipet. Ezt rámásolod memóriakártyára vagy a tablet belsőjére. Utána belépsz a recoverybe (ami nem az ami a képen van) és onnan már csak select update zip és install. Nem kell átnevezned semmit, nem kell rootolnod sem. Csak meg kell tudnod, hogyan kell belépni a gyári recoverybe, és telepíteni a zipet.
-
karelgott12
tag
válasz
KION3524 #396 üzenetére
Szia!
A how to update videódnál az első pont, hogy szükséges a root. Szóval először rootoljam a tabletet, majd azután nevezzem át a letöltött fájlt update.zip-re, és így telepítsem recovery-ből? A kis méretű zip fájl (flash+driver.zip) tartalmaz adb driver, rktool, adb mappákat és rar fájlokat. Ezekkel mi a teendőm?
A power gomb + hangerő fel gombokkal idáig jutok el, de innen nincs tovább:Köszönöm a segítséged!
-
KION3524
tag
válasz
karelgott12 #395 üzenetére
Helló. Az ASUS oldaláról letöltöttem a legújabb (WW_V12.16.1.12) zipet és kibontás után láttam, hogy ez nem egy flashelhető zip ami amilyen ehhez a tablethez van, hanem ezt recoveryből kell telepítened, mint a how to update videómban. Neked nem hiszem hogy ezzel a gomb-kombinációval lehet bejutni a recoverybe, ennek nézz utána. A gyári recoveryből tudod feltelepíteni az asus oldaláról lementett zipet (előtte bontsd ki egyszer, mert a zipben van még egy zip...neked arra van szükséged).
-
karelgott12
tag
válasz
KION3524 #390 üzenetére
Üdv!
Ezek a módszerek működnek a MeMO Pad 10 ME103K-val is?
Másik gondom az, hogy a tabletem nem frissít OTA-n Lollipopra. Csak annyit ír, hogy a rendszerem naprakész (4.4). Viszont az Asus oldalán fent van az 5.0.1-es verzió, egy zip fájl. Tudnál segíteni, hogyan tudnám feltenni? -
KION3524
tag
válasz
tothmaxy182 #393 üzenetére
Én úgy gyorsítottam fel, hogy letiltottam a gyári appokat (facebook, google play zene/filmek/könyvek/újságos, stb) és a Root Booster Premium-ot használva a normál speed boost-ot állítottam be (a full speed performance-re állítja a processzort és mindig a max órajelen pörög, ezért jobban merítheti a tabot. A normal speed boost 2 fokozaton pörgeti a CPU-t, így alvó módban mélyalvásba teszi a processzort).
...A cím egy premium letöltési linket rejt. -
-
KION3524
tag
válasz
tothmaxy182 #391 üzenetére
A 6-os újratelepítés bármikor mehet. Ha be van rootolva, ha CWM recovery van rajta, ha nem indul a kamera, ha nincs hang, ha nem kapcsol be, stb. Ilyenkor olyan mint a format C a számítógépen. Bármi van rajta, az eredeti kerül vissza.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
KION3524 #390 üzenetére
Köszi a videókat (bár mivel a munkahelyemen vagyok, megnézni még nem tudtam őket).
Lehet, újratelepíten a tabot, mert már nagyon lassúcska.
Egy kérdés: Ha már Kingoval rootoltam egy régebbi videód alapján, akkor kapásból mehet a 6. videós újratelepítés, vagy van esetleg még valami egyébb tennivaló? (nem vagyok nagyon otthon ezekben a témákban, ezért inkább kérdezek, minthogy hülyeséget csináljak) -
KION3524
tag
Sziasztok. Készítettem még két videót a tablet rootolásról:
1. Hogyan rootoljuk CWM recovery segítségével. Új
2. Hogyan rootoljuk számítógép nélkül KINGO-val. Új
3. Hogyan rootoljuk KINGO-val.
4. Hogyan rootoljuk VRoot-tal.
5. Hogyan telepítsük a gyári frissítést rootolt tableten.
6. Hogyan telepítsük újra a tabletet.Szerintem a "legtisztább" megoldás a CWM recovery-s rootolás, mert ott a hivatalos SuperSU-t és binárist telepíted közvetlenül a tabletre. A Kingo-s vagy VRoot-os megoldás egy biztonsági rést kihasználva telepíti a binárist és nem eredeti SuperSU-t, hanem Kingo superusert telepít, amit nem lehet felülírni a Google Play-es SuperSU-val.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
Ed McLeves #388 üzenetére
kb igen...
-
Ed McLeves
tag
Ez esetleg jó lenne hozzá szerinted...?
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
Ed McLeves #386 üzenetére
eredetit? minek?
én Kinából pár dollárért vettem, papíron 3A-st, az szépen tölti.
http://www.gearbest.com/chargers-cables/pp_400739.html?wid=21 -
Ed McLeves
tag
Sziasztok!
Honnan tudok beszerezni eredeti ASUS töltőt a géphez? Neten nem találtam. Az 1A-s telefontöltők alig töltik. (Esetleg ha van valakinek felesleges, megvenném)#376 Rbert - nálam megszűnt a probléma, tényleg frissítés okozhatta.
-
Rbert
aktív tag
válasz
Ed McLeves #377 üzenetére
Szia
Elküldtük a szervizbe,alaplap csere kellene....75ezer Ft.Nem költök rá.... -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van a talettel,hogy állandóan ezt a szöveget írja ki és nem lehet használni:'A Google play szolgáltatások alkalmazása sajnos leállt!'
Próbáltam már többször rendszervisszaállítást (más fiókkal is) de nem vezetett eredményre.
Esetleg nincs valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?
Köszi előre is. -
St3ven
addikt
Hogyan tudnám kitenni a tablet képét egy monitorra? A MinDig TV alkalmazást nézném így.
-
Kiffiu
újonc
Na szépen lassan próbálkozok a system app remover-rel. Először csak a google újságos, filmek, meg ilyen egyéb nagyon felesleges dolgoktól szabadultam meg. Szépen le is törölte őket, de a lomtárba nem mentette el az apk-kat. Lehet azt csak a fizetős tudja? Végül is mindegy is, nem azért töröltem őket, hogy később visszategyem. :-)
Érdekességként az ugyanolyan kezdők számára, mint én ide írom, hogy bár törölve lettek a progik bárhol néztem őket, azért a google play rám vonyított, hogy van 15 programfrissítés. Na nem kell egyből visszatenni... gép újraindít és voila nem akarja frissíteni többet őket. Meglepően sok helyet fel lehet így szabadítani. Sok google-s hülyeség, pár asus-os okosság és az a pár 20-30Mb-os progi hamar összeadódik elég nagy méretté. -
naja
aktív tag
Nagyszerű, gratulálok hozzá.
A system app removerből van ingyenes (reklámos), vagy fizetős. Az előbbi is tud mindent, csak arra kell figyelni, nehogy egy hirdetésre kattints (végül is nem baj, csak jelzem), mert kicsit trükkös volt nekem elsőre.
Aztán meg csak annyi, kulcsmodulokat ne szedj le, mert azzal árthatsz a rendszernek, a többiből is csak azokat, amikről úgy véled, hogy nem kell. Amelyik app levételében nem vagy biztos, arra googliz rá.
Ennyi tanácsot kaptam Doner kollégától, ez sokat segített. Egészen megújult a vas. Sok sikert ehhez is! -
Kiffiu
újonc
Na kéremszépen! Tegnapi nap folyamán melóban találtam egy kis szabadidőt, úgyhogy átolvasgattam a Kingroot topicot, ami a korábbiakban likelve volt. Sok megerősítő hozzászólás érkezett, hogy műkszik az én tabletommal is, úgyhogy egy óvatlan pillanatban el is indítottam. Majdnem fél percig dolgozott, aztán kiírta, hogy kész. Néztem okosan, hogy nem is csinált semmit, fel a playre, root checker letölt és csodák csodája a készülékem rootolt! Megpróbáltam az áthelyezést izibe és mint az álom működik (kösz google, hogy nem haszálhatom a készülékem alapból úgy ahogy szeretném)! Szóval most örülök! Köszönöm a segítséget, nélkületek nem ment volna, vagy csak nagyon nyögve nyelősen!
További terveim között szerepel a system app remover beizzítása. Esetleg van ehhez egy jó kis lista mit érdemes gyomlálni. Teszem azt a google újságost nem szoktam használni és nem is tűnik nélkülözhetetlennek, de pl a térképek törlésével okozok valami nagyobb kárt?
Mégegyszer köszönöm nektek a segítséget! Nagyon hálás vagyok! -
Kiffiu
újonc
Hát azóta konkrétan nem mertem rootolni, féltem a kicsikémet.
Tegnap utánna olvasgattam a Lollipop-nak és kiderűlt számomra, hogy a Google hatalmas nagy fícsörje ez a nem lehet csak úgy áthelyezgetni és még a vállukat is veregetik, hogy ezt milyen jól kitalálták. Ahogy mentem egyre jobban bele a témába ugyanarra jutottam: rootolni kell és akkor megoldható a dolog. Tehát ugyanott voltam ahol a part szakad.
Aztán csak-csak nem hagyott nyugodni a dolog és rákerestem a rootolás nélküli másolgatásra és találtam is pár megoldást, de nem volt még időm kipróbálni. Lényege, hogy a proginak engedélyt kell adni az sd kártyán egy mappához amihez hozzáfér (lehet az sd kártya root mappája és akkor elméletileg hozzá lehet férni a kártya egészéhez).
Keresgélés közben belefutottam a Kingrootba is amit linkeltél, de konkrétan nem merek nekiállni, nem szeretnék drága hulladékot a tabletomból. Most mondjuk időm se fogja engedni a héten, hogy nekiálljak, de addig legalább gyűjtök hozzá egy kis bátorságot.
Köszönöm továbbra is a segítséget, ha jutok valamire jelezni fogom!
Szép napot! -
naja
aktív tag
Bocs, de most nem derült ki számomra, hogy akkor újra próbáltad-e a rootolást?
Tehát akkut feltölteni maxra (menj a tutira, pláne, hogy mindenki ezt javasolja), és csinálj némi helyet még.másik módszer:
Esetleg próbáltad már a Kingrootot? Némi Google-zás után jött elő. Nem ismerem ugyan, de találtam megerősítő hozzászólást, ami szerint megy. A leírás azt állítja, hogy Android 5.1-ig jó.
!!!Ezt csak gyorsba kerestem, mint írtam nem ismerem mit tud, mit csinál. Ezért mindenképpen olvasd végig, hogy tényleg jó lehet-e!!! -
Kiffiu
újonc
Hoppá elnézést kérek! Most néztem meg és tényleg ME103K a gép. Basszus figyelmetlen voltam, bocsánatot kérek! Legalább már ennyivel is okosabb vagyok :-).
Egyébként nem volt rajta egyből a Lollipop. Az első pár bekapcsolás után folyamatosan töltögette a frissítéseket és a 3. alkalomnál mászott fel rá. Azt hiszem 4.? volt az eredeti android rajta.
Hát akkor a problémám nem oldódott meg, de legalább egy kicsit felzárkóztam a tabletek világában. Teljes mértékben nem tettem le a root-olásról, de akkor egy kicsit odázom még a dolgot. Addig utánna olvasgatok aminek tudok, hátha találok további okosságokat. Köszönöm az eddigi segítséget és továbbra is nyitott vagyok mindenre! :-) -
naja
aktív tag
Hoppá, azt nem is tudtam, hogy van Lollipopos ME102A. Ezt így árulták, vagy valaki felrakta rá.
Nekünk még a régi van, így ehhez nem tudok hozzászólni.Amúgy ez az SD-kártyára áthelyezés nekem csomó proginál nem jött be. Jelenleg a WP8 telómon is van olyan, ami a belső memóriából jól fut, de SD-kártyán baj van vele. Pedig ott engedve van az áthelyezés, nincs patkolva (nem is lehet). Szóval az mem.kártyára áthelyezést nem erőltetném. Inkább a system.app.removerrel takarítanék le hülyeségeket. Attól nem csak több helyed lesz, de gyorsabb is lesz a gép. Persze a root ehhez is kell.
-
Kiffiu
újonc
Mindenek előtt köszönöm a válaszodat, már teljesen letettem róla, hogy valakit is érdekel a problémám!
Hát a root fail hibaüzenetre csak részlegesen emlékszem. Valami olyasmi volt, hogy "nem sikerűlt, próbáld újra". Értelemszerűen nem próbáltam újra az első fail után.
Az aksi nem volt 100%-ig feltöltve, de jóval 50% felett volt (olvastam, hogy alatta a kingoo failel kiszáll), ha tippelnem kéne olyan 70-80% körül lehetett. Hát, hogy hely mennyi volt a tableten azt nem tudnám megmondani. Valószínűleg nem túl sok, mivel azért is támadt igényem az sd kártyára való áthelyezésre, de annyira nem is lehetett kevés mert azért dugig nem tömtem.Lehetséges ez volt a hiba? Nem is gondoltam volna, hogy rootoláshoz sok hely kellene (mondtam, hogy kezdő vagyok
).
Köszönöm a cikket amit linkeltél megnéztem, de annyira azért nem vagyok android szűz. A Samsung telómon könnyedén megy az sd kártyára áthelyezés. Az, hogy root jog kell a tableten az áthelyezéshez a neten fellelhető cikkekből jött le nekem. Állítólag régen a samsung eszközökön se lehetett csak úgy áthelyezni, de a többség akaratának megfelelően már lehet és az asus is ebbe a hibába esett és náluk még mindig nem lehet. Tettem is fel progit ami segít áthelyezni, de ha valamit át is teszek nem hajlandó elindulni. Egy program van amit sikerűlt, az egy pár megás szótár program, nagyobb játékok, progik ha át is mennek, onnantól kezdve el nem indulnak.
Még aminek utánna néztem, hogy a Kingoo android 5 felett hibázik. Na nekem 5.0.2 van fent. Igazából eddig belenyugodtam, hogy ezért nem sikerűlt és azóta nem is erőltettem.
Mégegyszer köszönöm a segítséget és ha bármi információ kell még a problémám kezeléséhez állok rendelkezésedre.
Szép napot! -
naja
aktív tag
Erről a root fail-ről esetleg többet tudnál írni? Valami konkrétabb hibaüzenet nem volt?
A tablet akksija teljesen fel volt töltve? Van elég szabad hely a gépen, hogy lefuthasson a rootolás (nem tudom mennyi kellhet, de inkább több legyen, mint pár megácska)?Az sdkártyára átpakoláshoz (tudtommal) egyáltalán nem kell rootjog. Viszont vannak appok, amiket nem lehet mozgatni (le van tiltva). Akkor keress másikat, ami fogja a helyet. Azok közül válogass, amiket feltelepítettél, ne a rendszer részeit, azokat nagyrészt nem lehet áttenni.
Ha semmit sem lehet mozgatni, akkor lehet, hogy nem tudja írni a kártyát a tablet?
Mondjuk ha nincs rajta semmi lényeges, akkor a tablettel újraformáznám a kártyát.Ezt ajánlam átfutni, régi írás ugyan.
A saját tableten, én is most csináltam meg a rootlást, plusz a bloatware pucolást, és hibátlanul lement minden.
-
Kiffiu
újonc
Sziasztok!
Egy-két napja boldog tulajdonosa vagyok én is egy ilyen gépecskének. Igazából életem első tabletja, eddig jól megvoltam nélküle, de nagyon örülök neki. Még tapasztalgatom, jócskán van lemaradásom, tehát van is mit behozni. Hála az égnek gyorsan megtaláltam ezt a fórumot és benne sok segÍtőkész emberkét (a topik kb 90%-át már átolvastam).
Rátérve problémámra: a sok próbálkozás miatt hamar fogy a hely a gép memóriájában. Nosza megpróbáltam áthelyezni pár appot az sd kártyára. Itt jött az első felismerésem: nem lehet. Utánna olvasgattam, root jog kell hozzá. Néztem videókat, olvasgattam hozzászólásokat leginkább a Kingo progit ajánlották. Egyszerűnek tűnt a dolog, neki is kezdtem. Kb 66%-ig jutott a progi, amikor kidobta, hogy root fail. Megdöbbentem, de nem adtam fel... volna ha a tablet le nem fagyott volna. Se kép se hang. Érintőképernyő nem reagál, gombok nem reagálnak. Volt egy erős fél órám vörös fejjel, zakatoló szivvel. Végül lehiggadtam, hosszan nyomva tartottam a lekapcs gombot, a gép újra indult és hála az égnek fut gond nélkül (bár rootolva nincs). Na ez nekem figyelmeztetés volt az égiektől, hogy ne tovább! Segitségeteket szeretném kérni pár tanácsban! El lehet rontani a gépet rootolás próbálkozás közben? Neki merjek ismét állni? Esetleg egy két általános tanács? Tudom a google a barátom, de a Kingo-nál is azt hittem! Remélem találok itt egy kis segÍtséget!
További szép napot mindenkinek! -
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Memopad 10 FHD LTE-m van, néha gondol egyet és lekapcsol,és csak boot recovery, majd bekapcsolással tér magához. Ezenkívül minden szuper, nagyon jól teszi a dolgát, de ezt nem tudom hova tenni.
Mit kéne csinálnom?
Üdvui: használtan vettem, nincs gari meg ilyesmi.
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Újra húznám én is a tabletemet. Lenne egy-két kérdésem. Ha jól sejtem a megfelelő eljárás így nézne ki:
-rootolás (ez alapján)–
-cwm telepítés (ezen hozzászólás alapján);
-rendszer lementése biztonsági célból, erre nem találtam itt hozzászólást, de gondolom valami általános leírást kell majd keríteni;
-egyes alkalmazások beállításainak lementése egyedileg (például böngésző bookmarkok), mindezt a rendszer-visszaállítás utáni állapot rekonstrukcióhoz;
-rendszer újra húzása (ez alapján);
-fölösleges cuccok (bloatware) kipucolása, ebben valaki tudna segíteni? (ez a link már nem él)Köszi mindenkinek előre is!
-
demonnyul
újonc
Sziasztok!
Refurbished (felújított) Memo Pad 10-nél mit jelent pontosan az "1 éves korlátozott hardveres jótállás"?
Elég jó áron hozzá tudnék jutni egy ilyen darabhoz, viszont vannak félelmeim a felújítás végett.
Esetleg +garit lehet ezekhez venni? Mennyiért adják, ha adják?Előre is köszi a válaszokat
-
BOBAKILL
őstag
válasz
Norbii87 #354 üzenetére
Az még hagyján hogy másodjára oldották meg a problémát (gondolom megsértettek valamit mikor először szétszedték), de hogy szét is **ák a tablet házát...no comment.
Én szétszedtem barátnőm tabletét egy plasztik kártyával és egy karc nem lett rajta, nem hogy eltörött volna. Szép egy szerviz lehet mondhatom.
De legalább megcsinálták, már ennek is örülni kell a mai világban. -
Norbii87
csendes tag
Na megejtettem a garanciás szervizelést (csíkozódott, vibrált a képernyő). Január 12.-én bejelentettem, RMA szám kiosztás, futár megrendelése. Másnap jött a futár, 15-én pedig e-mail, hogy nekikezdtek, (a Telemax GSM Szervíz Kft.-hez került). 25.-én e-mail, hogy befejezték és sms is, hogy holnap jön a futár. 26.-án nálam is volt.
Na de nem úsztam meg ennyivel.Valami félresikerülhetett, mert nem csatlakozott a Wi-Fi-re, hol látta a hálózatokat, hol nem, de a kitűnőre sem kapcsolódott. (gyári beáll.vissza és újrarakást megcsináltam, de semmi). 27.-én ismét bejelentettem, másnap futár elvitte, 29-én megkezdték a javítást. Február 02.-án e-mail és sms, 03.-án pedig visszakaptam.
Most úgy néz ki működik minden és eddig még a képernyő is tünetmentes, remélem így marad.+ sajnos a 2. menet után az egyik saroknál nem lett tökéletes a hátlapi burkolat visszaillesztése, ha nyomogatom kicsit recseg is és pici hézag is maradt. Próbáltam de nem tudom úgy összenyomni, hogy úgy is maradjon. Persze tokban ebből semmit sem érezni. Valamint a micro usb bemenet feletti kis műanyag (még a hátlap része) megrepedt. Nem nagy dolgok, de engem kicsit zavarnak, mert előtte nem voltak ezek.
-
KION3524
tag
Nekem egy NTFS-re formázott class10-es Adata 64GB-os memóriakártyám van benne, és tökéletesen működik. Azt hiszem 64 giga a max, amit megeszik a gép.
-
pityuri7
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy van egy Kingston 64 gb-os sd kártyám amit a tablet nem lát de a teló igen! Valami ötlet mi lehet a baj?
-
KION3524
tag
válasz
JohnnyWeiss #348 üzenetére
Az újrahúzás mindent töröl, és újraírja a gyári szoftverrel. A reset pedig csak a /data és a /cache mappát törli.
Windowsnál is jobb egy format C és telepítés, mint a gyári beállítások alaphelyzetbe állítása -
JohnnyWeiss
tag
Sziasztok.
Nekem is eléggé belassult a tabletem. Olvastam itt a hozzászólásokban, hogy érdemes újrahúzni.
Csak az lenne a kérdésem, hogy miért lesz jobb egy újrahúzástól, mint egy resettől?köszi
-
sziku69
őstag
válasz
tothmaxy182 #346 üzenetére
Akkor lehet hogy valami csatoló hiba? Röhej. Rossz anyaghasználat? Vagy mi ? Hiszen nem nagyon tud kimozdulni a helyéről, ha normálisan le van nyomva a helyére a kábel.
-
-
Norbii87
csendes tag
Fentebb van linkelve egy szétszedős videó, de nem tudom melyik csatlakozót kell beljebb nyomni. Nekem is előjött mostanában, főleg bekapcsolás után. Hihetetlen, hogy egy ilyen dolog (nincs bedugva rendesen egy csatlakozó) típushiba mértékű. Nyárig van garim, de ünnepek után tuti garanciáztatom.
Ja bocsi, most látom, hogy azt te linkelted.
-
sziku69
őstag
Mostanában előjött valakinél a kijelző probléma? Ha igen, akkor hogy orvosolta? A 13.kerületbe kéne bevinnem, de nem igazán van rá időm. Írtátok, hogy házilag is megoldható. Többen is csinálták már itt?
-
BOBAKILL
őstag
Nagy hiba kikapcsolva tölteni. Ha lemerül kb 15%ra akkor tedd fel töltöre és kész. Nem tesz jót ha kikapcsolgatod. Ez nem az a fajta akkumulátor amit így kell tölteni. Nem tudom miért kapcsoljátok ki egyáltalán? Merül pár százalékot este és ennyi, felesleges kikapcsolgatni.
Nagy ritkán meg lehet tenni ha rokoncátlankodik az akksi hogy totál lemeríted és fullra töltöd utána. Van egy topik is erről valahol. De csak vészhelyzetben szabad lemeríteni. -
St3ven
addikt
válasz
Ed McLeves #337 üzenetére
Nekem a kezdetek óta ha kikapcsolva töltöm pl. éjjel, és reggel lehúzom a töltőről, majd utána bekapcsolom, akkor 1-2 másodperc alatt 1%-ra ugrik vissza a töltöttség. De így is hozza a szokásos kijelzőidőt.
Ez eléggé zavar, úgyhogy inkább bekapcsolva töltöm, vagy ha nem, még a töltőn hagyva kapcsolom be, így jó az akksikijelzés.
-
Ed McLeves
tag
válasz
madalbert #339 üzenetére
Hát ez elég furcsa. Válaszod óta próbálgattam, és tegnap kikapcsolva feltöltött... Igaz, csak 96%-ra (pedig 5 és fél órán keresztül töltőn volt). Ráadásul nekem ezt egy hónapja kezdte el csinálni mindenféle frissítés nélkül. (Ha jól emlékszem, mindössze 2 db frissítés jött rá, a második is kb. egy éve.)
Ha esetleg másnál is jelentkeztek ilyen töltési furcsaságok, kérem jelezze.
Egyébként én is meg vagyok elégedve a tabbal, szerintem jó szerkezet, nincs szándékomban lecserélni. -
madalbert
újonc
válasz
Ed McLeves #337 üzenetére
Amikor megvettem akkor csak kikapcsolt állapotban töltött. A utolsó frissítés óta csak BEkapcsolt állapotban tölt. Tehát nem csak nálad van így. Egyébént tökéletesen működik. Meg vagyok vele elégedve.
-
Ed McLeves
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy a tabot csak BEkapcsolt állapotban lehet tölteni?
Eddig mindig kikapcsolva töltöttem (kb. másfél éves), de most, ha kikapcsolt állapotban töltőre teszem, a töltési ciklus végén (kb 4,5 óra) ugyanannyi százalékon van, mint amikor rádugtam... Ja, a töltő melegszik, mint előtte. Bekapcsolva töltéskor felmegy 100 %-ra és ugyanannyi idő alatt merül le, mint korábban (kb 9-10 óra). Nem értem... -
sziku69
őstag
válasz
wilder720825 #335 üzenetére
Ahogy látom a youtube-on, van 3 szalagkábel. Bal oldalon van egy kék szélesebb, és mellette még kettő keskenyebb. Melyik a kijelzőé?
Ha csak ennyi a baj, akkor talán házilag is tudom orvosolni, ha már nincs garanciája. -
wilder720825
újonc
Szalagkábel kontakt hiba, gyárilag nem rakták a helyére rendesen, kis kézügyességgel házilag orvosolható. Rendesen a helyére kell nyomni a kábelt, gyárilag filctollal jelölték, ha a jelölésnél beljebb tudod nyomni akkor már biztosan jó lesz, nekem is ez volt a problémám.Szétszedésnél kell vigyázni apró lépésekkel kell szétfeszíteni, centiről centire. Sok sikert hozzá!
-
tothmaxy182
őstag
válasz
Ironizer #332 üzenetére
Dettó ugyanez a véleményem. Én már kb 1-1,5 éve vettem, használtan 60 ezerért (adtak hozzá pl bluetoot billentyűzetet is).
Elsősorban a barátnőm használja. Amikor én is csinálok vele valamit, akkor néha felidegesít, mert kicsit lassú, és ilyenkor mindig elkezdem nézegetni a kínai Windowsos tabokat (intel proci, 2 giga RAm, stb). Aztán a végén mindig arra jutok, hogy tök felesleges. Van egy frankó notebookom, ha kell a kraft, akkor úgyis azt használom. Nekem meg youtube-ozni, böngészgetni, nyaraláson filmet nézni, barátnőmnek tanulni ez a tab is tökéletes. Felesleges lenne egy valag pénzt ráköltenekm egy másik tabra, amikor úgyis ugyanerre használnánk...Szóval jó kis gép ez, csak a helyén kell kezelni!
-
Norbii87
csendes tag
válasz
Ironizer #332 üzenetére
Pont így vagyok vele én is. Nincs tapasztalatom más készülékkel, de gondolom ennél már csak az a jobb, ami drágább is. Párommal közösen használjuk, kinek mikor-mire kell, de nem igazán izzasztjuk meg. Ő inkább internetezésre, néha viberre használja, én meg egy-egy film, online tv, pici játék. Én is majdnem elcsábultam a 60 fölötti kategória felé, de így utólag látva hogy mire használjuk, örülök hogy nem tettem.
-
Ironizer
tag
válasz
Norbii87 #331 üzenetére
Én tavaly nyáron vettem újonnan 60-ért, de én is úgy láttam akkor, hogy 10"-os méretben nem nagyon volt ennél jobb megoldás, legalábbis ezen a szinten.
Én az akkuidejével és a teljesítményével annyira nem vagyok megelégedve, mármint árában valószínűleg hozza a standardot, nem tudom, nincs más tabokkal tapasztalatom, de ha nem csak alkalmanként használnám, akkor valószínűleg lecserélném egy erősebbre. De persze pont azért vettem ezt, mert tudtam, hogy csak ritkán fogom használni, csak arra kell, hogy legyen vmit elvinni nyaralásokra, hosszú hétvégékre, barátnővel ágyban filmet nézni, ilyesmik. Ezekre meg azért elég. Néha megkísért a gondolat, hogy vegyek egy izmosabbat, de mindig elhessegetem, hogy felesleges arra, amire én használom. Talán esetleg majd egy dual boot-osat (win/android).
-
Norbii87
csendes tag
Én július elején vettem az ED-nél ilyen Refurbished változatot 35-ért.
Ennyi pénzért ilyen tudású, képátlójú gép nagyon jó vétel.
Igaz egy csomó rossz véleményt olvastam akkor a hozzászólások között, de most őszintén, nincs veszíteni valója az embernek. Ha kezdésnél baj van a géppel, azonnal cseréltetheted. Ha annak is akkor megint. Utána meg úgy is 1 év gari van rá, sőt lehet rá venni pluszba garit is.
Én egy tökéletest fogtam ki. A doboza nem volt gyári, de ezt leszámítva minden kiegészítője megvolt. A gép gondosan becsomagolva, egy ujjlenyomat nélkül jött meg. A külseje karcmentes volt, és belül is minden hibátlanul működik. Az akksi is jól bírja, főleg a filmnézést, wifi-nél már gyorsabban merül, de ez normális. -
jksx
senior tag
Köszönöm az infót.
Idő közben visszavittem, mert kb. 10 óra alatt tudott feltölteni, úgy hogy ki kellett húzni, majd újra bedugni a töltőt, mert töltővel együtt kb. 80%-ra esett az akkuszint.
Az külön bosszantó, hogy egy használt (visszacsomagolt) terméket adtak el egy leragasztott dobozban. -
jksx
senior tag
Üdv!
Ma vettem egy ilyen kütyüt (Edigitálos, refurbished).
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy hány amperes töltőt adtak hozzá?
Kicsomagolás után felraktam tölteni, és három óra alatt, nem nőtt a töltöttségi jelzés.
A töltő melegedik, mintha töltene a tablet viszont nem melegszik.
Nem tudom, hogy a kikapcsolt készülék kijelzőjén látható töltés animáció mutatja-e a töltődés folyamatát?
A doboz ugyan le volt ragasztva, de az a gyanúm, hogy ez nem originált csomag volt. -
sziku69
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen tabot készülök venni. Csak a fórum elejébe olvastam bele. Ott elég pozitív kép fogadott. Azóta változott valami? Van rá valamilyen frissítés? -
BOBAKILL
őstag
válasz
tothmaxy182 #321 üzenetére
Köszi a választ.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
BOBAKILL #320 üzenetére
Helló!
Én személy szerint sehova. Az Asus honlapján kell megadni a tablet széria számát, és leírni, hogy mi baja. Hogy pontosan hol, arra már nem nagyon emlékszem. Aztán ha tényleg garanciás a tab, akkor jön érte egy futár, elviszi, majd kb 10 nap múlva visszahozza megjavítva.
De egyébként már tényleg nem nagyon emlékszem. Ez kb tavaly decemberben volt, de én is itt, ebben a topikban kaptam segítséget, szóval olvass egy kicsit vissza a 2014 decemberi kommentek körül, ott biztosan megtalálod a folyamatot leírva! -
BOBAKILL
őstag
válasz
tothmaxy182 #316 üzenetére
Szia. Te hová vitted szervízbe?
-
Fredo78
aktív tag
válasz
tothmaxy182 #318 üzenetére
köszi, megnézem!
-
-
Fredo78
aktív tag
válasz
tothmaxy182 #316 üzenetére
1 év gar van rá? Mert ha igen akkor lejárt.
Vegyem fel az Asus-sal a kapcsolatot vagy valami sima szervíz meg tudja vajon csinálni? -
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
A villogós hibát (amikor erősen villódzik használat közben a képernyő, majd egy kis ütögetésre abbamarad) a tulajok közül valaki orvosolta magának nem szervízbe visszaküldve?
-
St3ven
addikt
válasz
Pumuklee01 #312 üzenetére
De ne három napon belüli cserét kérj, hanem a 14 napon belüli elállás jogával élj! Gondolom webshopból rendelted.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
Pumuklee01 #309 üzenetére
sztem vidd, főleg, ha 3 napon belül vagy és előidézhető könnyen a hiba...
-
Pumuklee01
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen masinát, de még a beállítások végére se értem el, eldobta a wifi jelet, azóta bármilyen wifire azt írja hogy jelerősség kiváló, rányomok hogy csatlakozás és nem kapcsolódik, leesik a jelerősség és azt írja hatókörön kívül, vagy csak annyit ír ki hogy mentve, de nem csatlakozik fel. Valakinek valami 5 let? vagy vigyem vissza? legfrissebb cuccost feltettem manuálisan as asus oldaláról, nem segített rajta. routert is állítgattam össze vissza, titkosítással, anélkül, stb, a többi eszköz gond nélkül megy.
előre is köszi
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. Eladó sorba került a masinám. Media Marktban vettem még van rajt 1 hónap gari. Fehér szinű és újszerű állapotban van. Ha érdekel valakit 25000ft-t eladnám. Érdeklődni privátban.
-
dragonfx
veterán
sziasztok!
valaki játszik memopadon a clash of clan.sel?
megy rendesen?
mert én is intel procis tab.ot szeretnék igaz nem asus.t amibe 3745ös van cska acer.t amibe 3735ös van de gondolom ez nem számit olyna közel vana szűámozás ha menni asus.on akkor az aceren is és erre szeretnék választ kapni van e itt olyna aki asus.on játszik ezzel a játékkal? -
Ed McLeves
tag
válasz
tothmaxy182 #304 üzenetére
Kösz a választ. Én a google billentyűjét használom, mert az alap Asus egyszercsak megbolondult és törlés utáni (backspace-szel) ismételt íráskor elkezdett magától (!) beilleszteni karaktereket a szóba, melynek a végét előzőleg töröltem (tudom, elég hülyén hangzik). Lehet h azzal állhat ez összefüggésben, hogy én kilőttem minden szókiegészítéses automatikus javaslatos marhaságot és ettől megreccsent... Pedig jobban szerettem a gugliénál. Na mindegy, kipróbálom megint.
Tényleg, tapasztalt már vki ilyen problémát...? (Mármint a karakterbeillesztőset) -
tothmaxy182
őstag
válasz
Ed McLeves #303 üzenetére
Ez függ attól, hogy milyen billentyűzet appot használsz. Az alap Asus-os billentyűappal (valahol a beállítások/nyelv menüpontban állítható, nem tudom pontosan, most nincs nálam a tab) úgy emlékszem, hogy nincs gond. Tehát azzal a tabhoz csatolt billentyűzet is ír ékezetes karaktereket. De mondjuk egy Anysoft keyboard appal már nem. Ezen a procedúrán én is keresztül mentem már egyszer, mire rájöttem, mi a gond.
-
Ed McLeves
tag
Sziasztok! Szerintetek meg lehet oldani, hogy csatolt magyar nyelvű billentyűzettel működjenek a magyar karakterek? Vagy csak én nem tudom előcsalni őket...?
-
tonyrulez
őstag
Használt/próbált már valaki USB-Ethernet adaptert a tablethez? A leírásban ASUS Transformereket ír, de itt pl. ASUS MeMO Pad 10 ME103K-t, ami már közelebb van
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest