Hirdetés
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Szétszedtem,, kitakarítottam, újrapasztáztam de a zsanér alatti egyik csavar foglalat letört belül, szóval hiába teszem bele a csavart nem lehet belehajtani, remélem ettől nem megy hamarabb tönkre a zsanér mert netezésre, szövegszerkesztésre, youtube-ra, filmnézésre teljesen jó. Linux Mint-et tettem rá és HDD-n lassan tölt be de ha betöltött utána minden gyors, firefox, libreoffice stb. Ha megérkezik az SSD akkor kíváncsi leszek mennyire lesz gyors, lehet kipróbálom a Win 10-et rajta. Én már elkönyveltem, hogy úgyis új laptop kell netezésre/munkára de használtan is egy normális minimum 150ezer forint, olyan ami nem hullik szét és nem tetű lassú úgyhogy ez nekem most kellemes meglepetés volt, hogy ez így még működik.
-
K53TA
tag
Visszaraktam a HDD-t, érezhetően lassú az SSD után, de kell a belső tárhely.
Sajnos semmi nem hozott megoldást arra, hogy a DVD helyén működjön akár az SSD, akár a HDD, de a DVD-t sem látja a win10, cska a BIOS.
Lehet, hogy win7 alatt működne, de arra már nem térek vissza. Hogy miért én szoptam ezt be azt nem tudom.Legalább új az A6-os processzor és a külső burkolata :-)
-
altrix18
csendes tag
Köszönöm a gyors választ kedves K53TA!
Megnéztem a BIOS verzióját a gépben 214-es, csak valószínűleg a gyári változat. Jómagam is gondolkodom azon, hogy megéri-e kockáztatni a BIOS frissítést, vagy maradjon az SSD SATA2-es sebességen. Nálam ez 170 mb/s - 230 mb/s-es eredményeket produkált, így is hatalmas a gyorsulás a winchesterhez képest.
De láttam itt a fórumban képernyőképeket, ahol több embernek sikerült 400 mb/s sebességet is elérnie. Még átgondolom a dolgot.
-
Lacuss20
senior tag
Az Atinál meg kell állni ott ahol stabil. Anno én is fél 1 évvel régebbit hazsnáltam ami stabil volt. Az újak úgy sem jelentenek semmit már ennek akártyának 6550M, csak újakhoz ad ki némi supportát 99% ban. Win 7 vagy 8.1 a tuti neki win10 sok helyen panaszkodnak, hogy szar lassú, lassítják szándékosan stb.
Régi moddelhez a rá optimalizált driverek a legjobbak ergo kb 2-3 max fél évvel akiadása utáni szofteverek a többit már nem rá optimalizálják. Hiszen a benne lévő proci vga is még régebbi attól, hogy abba éppen ez újként lett rakva.
-
makabanan
csendes tag
hello
Még tavaly én is ezzel szenvedtem, akkor sikerült megoldani mysonjayson1132012 javaslatával. Mondjuk azóta meguntam win10-et, aztán ment vissza a win7. -
K53TA
tag
Hát ezt jól elkiabáltam, mert továbbra is csak az eszközkezelő látja a DVD meghajtót, a kezelésbe lépve azt írja, inializáljam, de ha rá kattintok, akkor ki írja, hogy nem tudja inializálni.
Kezdem feladni, hogy miért nem látja a win 10 a sajátgépben a DVD meghajtót és miért nem ad mellé betűjelet.
Már egy rakás registry és driver megoldást megpróbáltam, de egyik sem hozott eredményt. -
K53TA
tag
Hááát, az eszközkezelő látja a DVD meghajtót, de a lemez tartalmához nem férek hozzá, így nem tudok arról semmit telepiteni.
A googleban próbáltam keresni, de nem találtam ilyen fájlt.Kipróbáltam még pár megoldást amit a weben írtak, de egyikkel megoldással sem sikerült betűjeles meghajtóvá varázsolnom a DVD meghajtót.
-
NotBlank
csendes tag
_Ha_ jól emlékszem több helyen is szerepel a registry-ben az ULPS, mindet át kell állítani (ezért könnyebb a programmal, mert az automatikusan megkeresi az összes bejegyzést és módosítja). Ha így tettél, és ennek ellenére maradt a probléma, akkor sajnos nem tudom mi lehet a gond. Ettől függetlenül remélem, hogy rajtam kívül majd valakinek még egyszer hasznára lesz az infó, ha most neked nem is sikerült vele segíteni
-
-
-
szabonagyur
félisten
A gond ezzel az, hogy amit megveszel az sem új... kitudja mennyit kapott. ha csak egy zsanért kéne cserélni azt mondom megéri belevágni, de amúgy... illetve a gép sem ér többet 30-40e ft-tól. Ha nagyon kell gép érdemes "átalakítani" asztalivá inkább, nem nyitni zárni vagy külső monitor stb.
ui: Asus K és X széria kb. ezt a 3,5 év tudja legjobb esetben, utána törik.
[ Szerkesztve ]
-
S-eye
senior tag
Én is felraktam a 10-est. Win 8.1-ről frissítettem egy ISO-ról. Nálam megy a számológép az Fn gombbal. Csak a fényerő állítás nem megy a gombokkal. Viszont a játékok csak azt mutatják, hogy az integrált kártyát használják, de mégis a diszkrétet is használta. Ez AMD System Monitorral néztem meg.
Boot idő ugyanolyan mint a 8-asnál. Programok indítása picit gyorsabbnak tűnik. De gondolom ez kicsit placebo.
-
Tamarel
senior tag
Vedd le a proci max teljesítményét akku esetén 95%ra, így gyakorlatilag csak a turbót kapcsolod ki. Hwmonitor szerint 30-40W a fogyasztás (nem emlékszem pontosan) a 70 helyett.
Észrevenni csak az üzemidő növekedésében fogod.Amúgy nem nagy tétel, ebay-ről eddig az összes általam javítottba kb 6e forint volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P53 15.6" 4K OLED érintő i7-9850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14 OLED/Ryzen 7 5825U/16GB/512 SSD, 1,5 év gari
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS