- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@CSI
tag
Az jó ha nagyobb, főleg ha használod is akksiról.
Mindenképp ellenőrizd a csatlakozót, lehet valóban csak valamelyik forrasztás engedett el. Ha nem akkor marad a board csere.
Én nem korlátozom a töltést, 4 évet bírt így a gyári, ha ez is megy annyit már jó.
WiFi-re nincs ötletem, csak vezetéken használom.
MaxxDamage
Borsos áron adják. -
G@CSI
tag
4400mAh Green Cell akkut vettem, olyan 15k körül volt. Létezik belőle 5200 és 6800 mAh is, de mivel mindig tápról megy nekem, fölösleges volt a nagyobb.
Felújítás passz, szerintem nem olcsóbb.
Minőségre nincs panasz, a csatlakozó gyengébb minőség mint a gyári, de tökéletesen működik. 2 éve cseréltem 96% jelenleg. -
G@CSI
tag
válasz
yoogie #11335 üzenetére
Ne értsd félre, nem kimodottan az Asus gépekre jellemző, bármelyik márkánál előfordulhat sajnos. Ha itt olvasgatsz picit láthatod.
[Bios frissítés]
Nincs kizárva hogy a 751-ed is gond nélkül frissülne, akár többször is.
A lényeg hogy nem ajánlott, ha a géppel egyébként nem tapasztalsz semmilyen problémát. -
G@CSI
tag
-
G@CSI
tag
Hibaüzenet nekem sincs, simán bekapcsolt utána, mintha misem történt volna. A windows eseménynaplóban találtam ezeket mint kritikus hiba, aztán a figyelmeztetés.
De a tünet nekem is ugyan ez volt, egyik pillanatról a másikra puff leállt.
Azóta megvolt az éves karbantartás. Nem volt extrém poros, kitakarit, újra pasztázás, windows újratelepítés.
Kopp-kopp azóta nem csinálta.Alkatrészes link a topic összefoglaló végén, de akksi nincs nekik.
-
G@CSI
tag
Sziasztok! Alany G751JY. Utóbbi időben játék közben egyszerűen leáll a gép. Eseménynaplóban a következő kritikus hiba található.
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Újraindítás után, figyelmeztetésben ez az üzenet mind a 8 "magra"
"A(z) 0 csoportban lévő 1 processzor sebességét a belső vezérlőprogram korlátozza. A processzor a legutóbbi jelentés óta 4 másodpercig volt ebben a csökkentett teljesítményű állapotban."
Folyamatosan tápról megy, az akksi is jó állapotban van elvileg.
Minden évben a gép kitakarítva és újrapasztázva.Valakinek ötlete mi okozhatja?
-
G@CSI
tag
válasz
Bluesummers #10769 üzenetére
Úgy ahogy KillHates írja, ez szinte folyékony, jó lenne találni ilyet valahol.
Ez a gyári cucc volt, 1 évet ment, és ilyen állapotban volt, pedig nem kíméltem. 🙂
-
G@CSI
tag
válasz
Bluesummers #10761 üzenetére
Tisztában vagyok vele hogy több felé gap pad létezik, hővezető képessége függvényében változik a keménysége. Valamint a vastagság sem mindegy. Hidd el nem ajánlottam volna azt amit, ha nem járok utána mit érdemes használni.
A képen a gyári Asus pasztázást láthatod, paszta csak a cpu-n és gpu-n volt, a többi helyen nagyon puha gap pad volt.
-
G@CSI
tag
válasz
zsolti_20 #10756 üzenetére
Itt egy kép a hűtőről, jól láthatod hol fekszik fel a cpu-n és gpu-n kívül.
A cpu és gpu mehet pasztával, a többi helyen gap pad szokott lenni.
Első alkalommal mindenhol pasztát használtam, másodjára csak a cpu és gpu kapott pasztát, a többi helyre gap pad került.
Nem volt gond a pasztával sem, de gap paddal az igazi.
Gap padot külön kell méretre vágni mindenhová.Gap padból ezt használtam:
[Gap pad]
Pasztából pedig ezt:
[Paszta] -
G@CSI
tag
Köszönöm hogy kijavítottatok. Nem próbáltam, csak kb. a 3. kérdése volt ezzel kapcsolatban. Gondoltam megnézem az nvidia oldalán.
A procit valóban benéztem, de a vga-nál csillagos megjegyzésben kiemeli hogy a gtx 970m és 980m nem alkalmas rá.
A linkelt videók alapján mégis, tehát máris okosabbak lettünk. -
G@CSI
tag
Sziasztok!
Látom nem csak nekem akadt gond a Windows Creators Update-el.
Először nem tudta valamiért frissíteni, csak annyit találtam ezzel kapcsolatban, hogy valamelyik eszközillesztő nem tetszik neki. Gondoltam egye-fene csinálok tiszta telepítést, media creation tool-al friss letöltés.
Végigzongoráztam a tiszta telepítést. Minden driver és segédprogram települt amire szükségem van. A végére hagytam a geforce experience-t és a friss nvidia drivert (tegnap kijött egy frissebb az előzővel próbáltam).
Újraindítás után a Rog logóig jutott, majd ismét újraindult és így tovább. Se csökkentett módban se sehogy nem indult el. Ment vissza az anniversary update azóta minden rendben.
Gondoltam megosztom veletek, lehet nálatok is az update miatt van gond.
A gép G751JY-T7230H -
G@CSI
tag
Sziasztok!
Megtörtént az újrapasztázás, ic diamond lett a befutó. Gap pad hiányában mindenhol pasztát használtam. A proci és vga ic-t kapott, a többiek cooler master v1-et. 94° ról lement 72° ra, viszont olyan hogy "current limit throttling" továbbra is jelen van. Valaki elmagyarázná hogy ez mit jelent?
Ugye 3,4 GHz a plafon olyan 3,1- 3,2 GHz környékén jön a current limit throttling. Lehet ebből valami gond vagy fölöslegesen aggódom miatta?
G751JY-ról lenne szó. -
G@CSI
tag
Mindenkinek gap-pados a vram?
Néztem egy videót, ott paszta volt mindenhol.
Ha igen, akkor milyen gap-padot ajánlanátok?
A vastagsága meg a hővezető képessége érdekelne,
de ha konkrét típust írtok az is jó.
Köszi! -
G@CSI
tag
Megnéztem már én is a melegedést. Sajna szintén 91-92 fok és throttling. Pedig "csak" world of tanks megy általában. Nekem még nem volt szétszedve, pasztázva akkor gondolom esedékes lenne. Lassan egy éves a gép rendszeres használatban, főleg játékra
-
G@CSI
tag
válasz
zolizozo80 #6692 üzenetére
A tied is 1600 MHz-es. A második samsung a listában egy az egyben ugyan az mint ami neked van. Nézd meg a sorozatszámot.
-
G@CSI
tag
válasz
zolizozo80 #6690 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Acer nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest