-
PROHARDVER!
ASRock 8-as és 9-es sorozatú (LGA 1150) alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Az Asrock Fatality H97 Perfomance laphoz mindegy, hogy a memória foglalatot hova rakjuk? Gondolok itt 1-3 slot vagy 2-4 slotba?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok,
H97-es lapnál Win 8.1 64 bites alá milyen driver kell az SM buszvezérlőnek?
Próbáltam a gyári lemezről próbáltam az asrock oldaláról, de azt mondja sikerült telepítnie, de ugyan úgy ott van az eszközkezelőben sárga felkiáltójellel.köszönöm
-
FNZ
őstag
hali!
ismerősnek kellene egy otthoni alapgép
intel g3220
H81M-DGS lapot nézem hozzá
4 gb ram
Codegen Q6236-A2 450W háza ramnál a támogatott listában nincsen kingmax, de gondolom attól még fog működni vele?
ezeket néztem bele:
[Kingmax 2x2GB DDR3 1333MHz]
[Kingmax 2x2GB DDR3 1600MHz] -
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #889 üzenetére
én voltam a zizi 4pinesbe dugtama 3pines ventit. Nagyon fafa amúgy a vezérlése 40Cig nálam fel se pörög a venti 40-50C között 30%ra raktam ezen épp elindul 50-60Cnél 50%....
hamár... volt még egy szívásom, a régi bill teleptésnél nem volt hajéandó működni. biosban USBnél a legacyt engedélyezni vagy/és az USB3at kikapcsolni és utána megy.
-
Dare2Live
félisten
Olyannal találkozott már vki, hogy akárhova állítom a CPU venti szabályzását (Z97 extreme6) mégis folyamat 100%on pörgeti?
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Ha már volt, akkor elnézést, de böngészés közben megakadt a szemem egy "elmebeteg" deszkán:
X99 Extreme11: 18 SATA Port
Erről ez jutott eszembe:
Z87 Extreme11/ac: 22 SATA PortMilyen rég is volt, amikor chipset-et is aktív hűtő fedte.
-
Sz_Imre
senior tag
Esetleg próbáld meg ezt, nem biztos hogy köze lesz hozzá, de hátha alapon.
UEFI Boisban itt találod.Bár a tápodnak kompatibilisnek kéne lennie.
-
n0tr3adY81
aktív tag
-
Vekko
aktív tag
Megnéztem és sajnos úgy se jó. Procim feszültsége auton van. Másik egér meg felesleges, ha egér nélkül is megvan a zaj.
Szerencsére ha nincs feltolva a hifi (AUX-on van gépre kötve), akkor nem hallani a zajt (még ha szoftveresen hangos is). Viszont ha a fülest dugom rá akkor mindenképpen.
Ha a procimat átteszem fixre autorol, az megoldhatná? (viszont ehhez nem értek, nem tudom mennyit kell neki adni)
-
qad
senior tag
Nézd meg úgy hogy az összes energiagazdálkodási funkciót+ a turbót is kikapcsolod(vagy load uefi default opciót is ki lehet próbálni ezek előtt). Nincs alulfeszelve a procid? Esetleg 1 másik egérrel kipróbálni(ps2-es csatissal mondjuk)?
Baromi idegesítő tud lenni, nekem gigabyte(ga x58aud5) lapom csinálta tuningnál és főleg akkor cicergett/sípolt amikor az egeret mozgattam. Fix feszes tuningnál kussba marad. Állítólag az okosok azt mondják hogy a proci körül valami alkatrész okozhatta ezt a cicergést és valóban, ha odahajoltam akkor ott is lehetett hallani. -
Vekko
aktív tag
Kipróbáltam ma driver nélkül, friss asrock független driverrel is. Ugyanúgy fent áll a hiba. Ezen kívül külföldi fórumokon azt olvastam, hogy megoldás lehet ha az EIST-et és a C1-et kikapcsolom de így se jó.
Amit eddig nem vettem észre, hogy UEFI alatt is megvan a zaj, igaz halkabb.Plusz infó, ha némítva van, akkor is hallani a zajt.
-
Sz_Imre
senior tag
Driverek a legfrissebbek? Gondolok itt főleg a integrált hangkártyára, ha az asrock honlapjáról vagy illetve a telepítő lemezét használtad, akkor próbáld meg gyártói oldalról leszedni a drivert. Próba szerencse.
Ha ez megvolt akkor nem tudom mi legyen, akkor vagy írsz a support-nak, vagy marad a gari. -
-
Vekko
aktív tag
Egér nélkül is kipróbáltam, úgyis van zaj. Az asrock ezt a purity sound 2-t épp úgy reklámozza nagy színes képekkel, hogy micsoda pajzs megoldása van, ami blokkolja ezeket a kellemetlen hangokat. Ez akkor most kamu? Nekem ez is egy szempont volt a drágább alaplap mellett, ha nem működik gariztatniuk kellene (bár gondolom erre mennyire számíthatok).
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Boldog tulaja lettem egy Fatality Z97 killer lapnak. Az érdekelne, hogy mit kéne állítanom az UEFI-bem? Köszönöm a segítséget! Illetve létezik program ASROCK-nak is bios frissítéshez?
-
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni arra vonatkozóan, hogy milyen baja lehet a gépemnek, ti mire tippelnétek?
Van egy Asrock H97 fatal1ty performace alaplapom, abban egy sapphire hd7730-as videókártyám.
A lapban 2 db pci-express slot van, a felső slotba, ha rakom a videókártyát, akkor 52 foknál kikapcsol a monitor, és csak reset gombbal lehet újraindítani a gépet.
Ha az alsó slotba teszem át a videókártyát, akkor -most kipróbáltam hűtés nélkül- elmegy 70 fokig is a videókártya lefagyás/minotor kikapcsolása nélkül.Szerintetek a felső slot a hibás, vagy esetleg valami beállítás?
Tanácsotok nagyon várom!
Üdv
Tibi -
korcsi
veterán
Ha 2133-as órajelen is arányosan csökkented az időzítéseket, jobb lesz, amit leírtál az az alapon vs tuningolva esete.
Amúgy meg nem sokat számít. Másik teszt -
-
Weather
csendes tag
-
-
Weather
csendes tag
Nya, mégegyszer légyszi valaki !
Akkor H-s ban lehet a memória órajelét emelni nem K-s proci mellett, vagy csak Z-s ben lehet ??!!
Egyáltalán Z-s ben lehet ? (nem K-s proci mellett).
Én szívesen segítek valakinek ha már fórumozunk, megnézné nekem egy Z-s tulaj ? -
-
Bacusuz
őstag
Az én új lapomon pl thunderbolt csatlakozó is lesz.
És az mire jó? -
qad
senior tag
Nálam akkor volt ilyen amikor nem elsődleges meghajtónak volt particionálva(azaz logikai meghajtó). Remélem jól emléxek és jól írtam le. Win 8-nál amúgy is van valami gond a meghajtó felismeréssel ha nem ő maga particionálja. Win7 100Mb amit lecsíp magának a rendszer, a win 8-nál meg 320Mb. Lehet az a gond. Rendszert akarsz rá telepíteni vagy csak felismertetni windowson belül?
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
Mitől lehet, hogy egy hibátlanul működő második HDD-t nem ismer fel a Windows? UEFI-ben ott van, Win8.1-ben se a lemezkezelésnél, se az eszközkezelőben.
-
Sziasztok!
Vett már valamelyikőtök TPM modult az alaplaphoz ?
Én csak ezen egy 17pines modult találtam: [link] Az összes többi kapható modul 19pines így nem hozzávaló. Itt viszont zavar hogy a 3eFt árhoz 6eFt szállítási díj jön Olaszból Magyarországig... -
Weather
csendes tag
válasz
steewcv65 #834 üzenetére
Próbaképp letöltöttem egy H-s alaplap leírását és abban láttam az UEFI-ben ilyesmi beállítást, de nem részletezte, így nem tudom biztosra.
Miért akarom a memória órajelét emelni ?
Mert nekem a tervezett I3-as grafikus teljesítménye elég, de játszok egy régi játékkal és ott jó lenne még egy kis plusz memória-sávszélesség, ha lehet.
És nem akarok feleslegesen +12e pénzt kiadni, ha tudná H-s lap is. -
korcsi
veterán
Ez elég fapados.
-
MM
őstag
Teljesen jól működik.
Csak a "ventilátor fordulatszámát csak azért sem állítom" bug ejött elő 1x ezzel is, de ez az előző BIOS-okkal, és régebbi, "sima" Haswell CPU-val is előfordult nálam.
Ilyenkor az a hőmérséklet, amit a HWInfo64 "CPU(PECI)" néven jelez ki, nem változik, emiatt minden ventilátor alapon jár, mert ez alapján vezérli az összeset.
Ez instabil beállítás utáni BIOS mentésnél történik, de utána stabil beállításnál a venti vezérlést állítva előbb-utóbb megjavul, vagy BIOS resettől is.
Ezt leszámítva nálam hibátlan.
-
Ha beállítottad 1600-ra akkor az 1600-on megy...
A feszültségeket én Auto-ról átraktam az előírt feszültségekre (mert automatikusan túlhúzná ekkor).
Az időzítésekben átírtam amit kellett, mert különben túl nagy időréseket iktatott be. A többi kéttucatnyi ram-paraméter maradt alapon.. -
Bacusuz
őstag
Tisztelt sorstársak.
Ha minden jol sikrul eladom az Asrock Fatal1ty Z87 Ptofessional lapomat es belépek a z97 világába egy Asrock Z97 OC Formula lappal.
Egy igazi nagymemő tuning lap mely sokfelé rekordokkal bizonyított már.
A het végén már futni fog remélem. -
MM
őstag
Szerintem tedd fel a 3.00-t. Ez biztosan kezeli, nálam a 4790K tökéletesen megy benne.
A 2.70 és régebbi BIOS-ok a "New 4th generation" CPU-kat kezelik, de ez oda van írva a 2013-as BIOS-okhoz is. Innentől kicsit gyanús, de elképzelhető, hogy a sima 4690 és 4790-es DC-ket kezeli. Az új "K"-s CPU-kat viszont biztos, hogy csak a 3.00.
Egy szó mint száz, én nem kockáztatnék a helyedben, hogy utána megint oda-vissza kelljen cserélni a CPU-t a frissítéshez...
-
Weather
csendes tag
Sziasztok !
Kérdésem rövidítve:
H-s lapban tudom-e a memória órajelét a gyári 1600Mzh-nél feljebb állítani, vagy csak a Z-s lapok képesek erre ?!
Most vennék és nagyon tudnom kellene ezt ! -
smiti
veterán
Sziasztok!
Van itt valaki, aki Z87 Extreme4 lapban már az új 4690 - 4790 procit használja? Az én lapomon most a 2.70-es bios van, ez elvileg kezeli, de érdekelne hogy valakinek van-e már személyes tapasztalata.
-
-
Bakus
tag
Hello.
Volt nékem egy Asus H81m-a alaplapom melyet lecseréltem egy Fatal1ty H87 Performance-re. Az ASUS lapban nem volt semmi gond a memóriákkal (2x Kingston HyperX KHX1600C9D3/2GX), de a Fatal1ty alaplapban csak 1333Mhz-en üzemelnek melyet nem tudok feljebb vinni mivel automatikusan nem adrá lehetőséget. Meg probáltam tunningolni is de egyszer se sikerült összehozni.
Remélem tudtok segítenni, hogy normálisan használhassam a gépet. -
Bélaaaa
őstag
Az ASROCK Fatal1ty Z97 Professional lappal van valakinek tapasztalata?
Jó választás lehet?
-
qad
senior tag
Kb 2 hónapos a lap. bios átlagos(van benne extra, de nincs túlzásban semmi), tuning szempontjából meg jól le van egyszerűsítve, semmi felesleges dolog és mindent kiír hogy mire állítsd.
4790k csak bios frissítés után menne bele. Ha jól emléxem akkor 1.30-as patchtől támogatja. nekem most a legfrisebb 1.50-es van fent. -
qad
senior tag
Sajnos semilyen más tapasztalatom nincs más alaplap terén, úgyhogy nem tudom viszonyítani. Amúgy elégedett vagyok vele, egyszerű a procit húzni de a körítés az ami megfogott benne. A Killer lan és az Xfast Lan az ami megfogott benne( az aranyozott csatlakozók kőrítés max szép-már ha látszik-de előnyét sem tudnám elmondani).
Játszok és filmet nézek. Az L420B765-ös batches 4790K proci 4700-at megy 1,243V-on, lehet hogy még lehetne faragni rajta de francnak sincs már kedve. A killer lan és az Xfast lan meg kb 10-20%-ot dob a frag limiten( cod ghosts) bár 1 jobb feltöltési sebességgel jobban járnék ha lenne normális szolgáltató.
-
troll81
addikt
sziasztok vélemény kellene egy Fatal1ty Z97X Killer laprol van e valakinek és milyen a tapasztalata vele köszönöm elöre is
-
Erdei88
veterán
Összeraktam a gépet.
Örömmel jelentem lehet tuningolni a Fatal1ty B85 Killer-el, Jelenleg 4,2Ghzre próbálom belőni a procit -
castiels
addikt
Sziasztok!
Segítség kellene, hol tudom letiltani a BIOS-ban az integrált videóvezérlőt nevezetesen HD 2000-et?
-
steewcv65
őstag
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
Mitől lehet, hogy mostanság az alap cpu hűtőm felpörgeti magát akár 2000 RPM-re is. Mindeközben az asrock tuning utlity-ben, 60 fok után van beállítva, hogy gyorsuljon 30%ról. HWMonitorban pedig 50 körüli értékek vannak (max 54). 2000 RPM-et 100 %nak jelzi. Abszolút nem jogos ez így szerintem..
-
steewcv65
őstag
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Z87 Extreme 4 lapom van és az alábbi jelenségbe futottam bele.
Szerintetek normális, hogy a ma érkezett Nanoxia Deep Silence 140 PWM ventik az alaplapra kötve kerepelő - kattogó hangot adnak ?
Olyan, mintha a PWM szabályzás hallatszódna....
A másik, hogy a 2 darab venti egy y elosztóval volt az alaplapra kötve és olyan mintha csak az egyik szélkavarót szabályozná, a másik pedig teljes fordulaton tekerne.Kivettem a rendszerből az elosztót, most csak 1 darab venti van az alaplapra kötve. Most a szabályzás jó, a " kattogás " halkabb lett.
Elképzelhető, hogy az alaplapom nem komálja ezt a fajta ventilátort ? A CPU hűtőn levő 2 db. TY-141-es ventik gond nélkül üzemelnek. -
Savanya
addikt
válasz
Hellboy2387 #808 üzenetére
23-ért H97M Pro4 volna .
-
Hellboy2387
aktív tag
Sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy egy intel G3258 -as procihoz milyen lapot kell vennem hogy a mostanában el tejredt 4.5-4.7-s tuningot meg tudjam vele csinálni? ezeket az új lapokat annyira nem ismerem. A válaszokat előre is köszönöm, mivel 16k-s prociról van szó nem 40k-s lapot szeretnék venni max 18-20k többet nem szánnék rá. a válaszokat köszi elöre is.
-
Erdei88
veterán
A héten remélem megérkezik a Fatality B85 Killer, egy 4670K alá. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
Ha hang és a lan driver miatt döntöttem e mellett, és szerintem elég olcsó is volt -
-
nomad138
tag
Sziasztok!
[Elsődleges]
Az volna a kérdésem hogy ez a lap ASRock H87 FATAL1TY PERFORMANCE (s1150) megbirkózik egy INTEL CORE i7 4790 3.60@4.00GHz 8MB BOX s1150 processzorral? A gép leginkább játékra kellene.[Másodlagos] [OFF ASUS]
Még egy Z-s megoldáson gondolkozom amihez egy Asus Z87-K lapot vennék és egy INTEL CORE i5 4690K 3.50@3.90GHz 6MB BOX s1150 processzort. Ha ezt választom mert ez inkább barátibb a pénzügyeimet nézve mennyiben fog meglátszódni az I7 nyújtotta lehetőségek hiánya ha esetleg videót is szeretnék vágni/renderelni/szerkeszteni stb. -
villmoska
tag
sziasztok a héten vásárolok Fatal1ty B85 Killer lapot a kérdésem hogy menne e vele a g3258 cpu mert van ahol azt irják csak bios frisités után müködik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest