-
PROHARDVER!
ASRock 8-as és 9-es sorozatú (LGA 1150) alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
veterán
"Nálam is megfordult 5-6 db."-írtam.
Itt helyben(Nagykanizsa) az egyik helyi bolt tulajánál is járt több darab(pontos számot itt nem tudok,de panaszkodott rá-tehát nem 1 vagy 2) garanciális gondokkal.
Félreértés ne essék,nagyon sok példánnyal nincs gond-mindenki maga tudja mit vesz,csak felhívtam a figyelmet rá hogy akadnak hibás darabok.Részemről ennyi. -
Olympos
aktív tag
Tényleg örülök, hogy segítenek; ezzel kezdtem, ki is emeltem, nehogy utána máshogyan értsék azt, amit mondani akarok.
(Tavaly szeptemberben cseréltem le a konfigot, azóta van az, amiről írtam és tényleg azokat próbálgattam ki lépésről lépésre, amiket ők javasoltak...csak gondoltam, itt is rákérdek.
Szóval 100%-an egyet is értek a hibafelderítés menetével, pontosan ezt csináltam én is.)Azzal nem értettem csak egyet, hogy válaszaim hiányában - mert nem voltam gépnél - a tápegység lett a bűnös, mert "osztott 12, gagyi, stb..." tápról beszélünk. Egyébként ez igaz is, a táp már tényleg gagyinak számít!
A mai tápok sokkal többet tudnak, de 3-4 éve, mikor vettem még jobbnak számított és szeptemberig hiba nélkül adta le a teljesítményét egy olyan konfignak, ami teljesítményt a az új konfiggal a kezdetektől vmiért már nem tudott leadni vagy legalábbis ezt pedzegették. (Szerintem ez kizárt, de erre ment el a beszélgetés.)Xmp, igen tudom; vmiért xml esik mindig a "nyelvemre".
Mint írtam, analfabéta vagyok a tunning terén, mivel nem volt rá esélyem a fagyások miatt beleásni magamat.
Szóval xmp profillal is sokszor próbálgattam már, de ott perceken belül fagyás volt/van.Örülök, hogy a Tcase 74°C-os, mert akkor ebbe az irányba indulok el.
(Vizes adat példákat innen vettem, de akkor nem értem, hogy max terhelésen hogyan tudnak stabil teljesítményt leadni 80°C terhelésen egy olyan procival, ahol a Tcase még kisebb.)Tényleg köszönöm mindenkinek a segítségét, bocsánat, ha csípősebben fogalmaztam vagy hülyeséget írtam.
-
lipi67
nagyúr
Míg nem láttam a házat "élőben" nem tudom.. Azt viszont megköszönném, ha írnátok pár sort a lap ventiszabályzásáról. Vicc, de életembn nem használtam soha, azt se tudom, eszik-e vagy isszák. Mindíg ventiszabályzókat használtam, 6 ventivel. Jobb szeretem én, menet közben, manuálisn tudom adni a szuflát..
Ebbe meg.. kvra nem lehet beletenni, de.. a cél az volt (elvileg), hogy veszek egy kis i5-öt, mellé eg ssd és ha kell, leheggesztem az a kva házat, hogy ne kezdjek el tuningolni, hw-t cserélgetni..Na..ez percről percre olik szépen ösze...Mennyi venti köthető rá? 5?
-mondjuk az se egészséges, ha ventikkel terhelem a deszkát, lesz amúgy is elég sok dolga...-
Rica : Miért? Mi van a ventiszabályozással? Mesélj! Légyszííí
-
lipi67
nagyúr
Nem akarok én ilyet venni Te!!!
Csak a szinösszeállítást mutattam!
Abitot vennék de ugye évek óta nincs (talán x38-as volt az utolsó, nálunk meg ha jól emlékszem p35-ös, de régen volt)Kell egy normális lap ami nem játékra van kihegyezve, szép, nem csicsás, inkább mimimalista desing és okos.. -mint én
Ok Ok, ez a vágódeszka.., de tényleg kéne valami . Mit javasoltok?
(most jön majd a Z97 extreme 4...)Grózi: Háát.. szerinted miért ragaszkodom a fekete nyák-fekete borda combóhoz? "sötét BORSOD" Miskolctól 20km-re.
-
lipi67
nagyúr
Elvileg van 1 z87-es, de 7k-val drágább mint LeC-nél.
Nem a kék színel van gondom Z97-est 2k-val olcsóbban tudnék mint z87-est (amit írtam az előbb), hanem volt egy elképzelésem, s szeretném megvalsítani, s jó lenne ha nem olyn rikító lenne. A házra is egy hete várok, de csak ez kell..:
[link]Tudom miről beszélsz (sajnos..ár..)
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Ezekkel tisztában vagyok, s a tuning is szempont volt..de ilyen hőfokokon..
Fatal1ty is volt(ha már pirosat is linkeltél), brutal tuningok is q9550@4,7GHz stb..), de 775 óta nem érdekel.
Egy szép, stabil laőp kellene, nem túl drágán, ennyi.
[Vele] szemzgetek még...Tuning jó lenne, de pár 100mhz-ec maszatolás nem igazán érdekel, felette meg a hűtés is egy új lap ára (az alja..) -
MM
őstag
-
Dagidög
senior tag
Tehát akkor egy ilyen elosztónál mindkét ventilátort azonosan fogja szabályozni a lap, igaz? Az rpm szál hiánya az egyik oldalon annyit tesz, hogy csak az egyik ventilátor fordulatszámát fogom látni (ami logikusan ugyan annyi lesz, mint a másik), jól értem?
(#1175) Doky586: Érdekes. Miért van ez így?
(#1177) korcsi: Nem látni a linket.
-
Dagidög
senior tag
A működési elvvel tisztában vagyok, de az nem kéne, hogy befolyásolja a minimális fordulatot. Az csakis a ventilátor motorjának képességeitől kéne, hogy függjön.
Ugyan az a ventilátor 3pinen elforog 300-zal is, miközben 4pinen 800-as minimuma van, engem ez zavar.Próbáltam már a programot, bár a gyakorlat megmutatja a minimum fordulatszámot. Az A-tuning a tesztre befagy...
A szabályzási problémám egyébként három ilyen típusú lapon is előjön, úgyhogy nem valószínű, hogy az én darabomnak van gondja. -
-
turorudi
aktív tag
Leírtam egy hibajelenséget, amire, ahogy látom, másnak sincs orvossága. Látom, te magabiztos vagy a Z97 Extr.4 ügyében, légyszíves írd meg, hogy nálad mit csinál ez a lap ezzel a driverrel Win7 alatt, illetve hogyan oldod meg, hogy döccenő mentesen feltelepüljön minden. Köszi
-
Khaosz55
addikt
Megnéztem abban is,
A tuningban akkor tudom csak állítani manuálisan a venti sebességet, ha a 3 pin-es csatlakozóra dugom a ventit. Ha a 4 pines-re dugom gondolom a PWN azt nem tudom állítani, szerintem azt a gép állítja magától teljesítmény függően.
Még kipróbálom, hogy biosban silent-re rakom és akkor le veszi-e a sebbességet a 3 pines esetében.
-
Khaosz55
addikt
Megnéztem,
Ha a 3 pinesre dugom rá a a ventit akkor amit beállítok a biosban venti sebességet %-ban azt csinálja.
Ha 4 pines-re PWN-re dugom rá akkor a meg maga állítja a sebességet. Ráküldtem a Intel burn tesztet és egyből megemelte a sebességét a ventinek.
Nekem meg az kéne, hogy megadok egy hőfokot ami felett emelje meg. A borda IDE-ben venti nélkül is 40 fokon tartja a CPU-t.
Az lesz a megoldás, hogy a 3 csatis szabályzót fogom és 3 felé elágazatlanom a 3 ventihez akkor mindenki ugyan azt a fordulatot kapja.
-
Puma K
nagyúr
Az A-Tuning progi fent volt nekem is, de aztán leszedtem, mert nem láttam értelmét.
Nekem meg:
Szerintem hagyom a témát, megvárom a ventiszabályzómat és akkor öröm és boldogság lesz
Köszönöm az utánajárást a témának!
Szerk:
Közben megnéztem és lehet csak egy Y 3 pin-es kábelre lenne szükségem és tudnám rendesen szabályozni ahogy korábban is írtad csak sügér voltam...
-
Puma K
nagyúr
Pont ez az hogy én nem szeretném összehangolni.
Ha adott fordulatokat akarok nem is, de hozzávetőleges működési sebességet szeretnék megadni hogy annyin menjen az egyik annyin a másik.
(rendeltem amúgy előlapi ventiszabályzót, de kb európában nincs egy darab se és hetek de lehet hónapok kérdése mire megérkezik...
)
-
-
Nálam akár 32MB-ra akár 1GB-ra van beállítva a win rendesen indul.
A játékok win alatt akkor is lefoglalják a nekik kellő mennyiségű (pl.500MB) ramot ha a biosban csak 32MB van beállítva, úgyhogy ez gondolom a bios feliratból következően senkit nem kéne hogy meglepjen. Win alatt már a windows irányítja a memfelhasználást. A játékoknak ehez nem sok köze van. -
-
Mahrenburg
őstag
" ...1.5 V feletti feszültséggel tudtommal továbbra sem ajánlott használni." -
Ezt a tűréshatárt inkább "lefelé" érdemes kihasználni, alacsony feszültségű RAM-okkal. Ha lehetséges, én inkább biztos, ami biztos alapon 1.5 V-ra állítanám, még ha ez áldozattal járna is az órajel "oltárán". De kérdezd meg a Milyen RAM-ot vegyek?-topicban a biztonság kedvéért.
-
Mahrenburg
őstag
Patomi - 1155-nél +/- 0.7 V-ot engedett, 1150-nél már tágabb a tűréshatár, de alapvetően azzal a céllal, hogy az újabb "LoVo"-RAM-okkal (1,35 V illetve 1,25 V) is együttműködjön, 1.5 V feletti feszültséggel tudtommal továbbra sem ajánlott használni.
Korcsi - Tényleg, most kapcsolok, már Embe is említette, hogy szorzózáras CPU-jának mind a 4 magját turbó-órajelre lehet állítani, pedig úgy tudtam, hogy ennek megszűnt a lehetősége... Kérlek tegyétek tisztába a dolgot, szorzózáras CPU-Tulajok!
-
Szia, én teljesen elégedett vagyok vele, nekem is a kis méret fontos volt, kicsi házat vettem hozzá. Eddig főleg játékokból a régebbieket próbáltam vele, azokat jól viszi, csináltam 3Dmark06 mérést, berakattam a listába ha érdekel nézd meg. Ha évek múlva kevés lesz a igp teljesítménye (a pénzem meg több) akkor vehetek bele csúcs-vga-t, de most feleslegesnek tünik. Főleg hogy a mostani 'divatos' játékok (BF4) abszolut nem érdekelnek..
Inkább egy túlhajtható K-s proci kellett volna bele, de annak se lett volna jobb az ár/érték aránya...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Corsair ddr4 (2x4gb) x2 16gb 3600mhz Quad chanel support Vegance LpX Lowprofile Airlfow
- DDR4 Memóriák 2x8 / 2x16 G.Skill Ripjaws 2x8Gb 3000MHz / Kingston Fury Beast RGB 2x8GB 3000MHz RGB
- ASUS P6T7 WS SuperComputer alaplap + i7 950 +24gb ram eladó
- Eladó MSI MAG B460 Tomahawk
- HP DL380p G8 alaplap javítandó vagy alkatrésznek.
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Fotó állvány eladó
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest