-
PROHARDVER!
ASRock 8-as és 9-es sorozatú (LGA 1150) alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
-
Bacusuz
őstag
válasz
Mahrenburg #397 üzenetére
na ez az igazi dilemma .
-
Bacusuz
őstag
válasz
Mahrenburg #388 üzenetére
Basszus!
A RAMjail pont ilyen kékek mint a Z97 Extreme lapok.... -
makoss
veterán
Üdv!
-
flymi
addikt
Reméljük hamarosan lejjebb mennek a 87-esek árai. Ha nem is sokkal...
-
Mahrenburg
őstag
A 9-es PCH-lapka megjelenésével a topic 9-es sorozatú alaplapok képviseletét is ellátja ezentúl. Az ASRock 8 új lapról rántotta le a leplet. Két H97-es alaplap látott napvilágot, mindkettő a Fatal1ty-család tagja: a H97 Performance és a H97 Killer. Z97-es lapkával egy ITX, a Z97E-ITX/ac, s öt normal ATX lapot látnak el:Z97 Pro4, Z97 Extreme4, Z97 Extreme6, Fatal1ty Z97 Killer, Fatal1ty Z97X Killer. A frissített lista a Téma összefoglalóban található.
-
Atlantis
veterán
Ez se segített rajta. Folyamatos használat, másolás közben is időnként megáll, gondolkodik vagy 10-15s-ig, aztán megy tovább.
-
Atlantis
veterán
Ez jó tipp, kipróbálom majd én is. Lehet, hogy nem csak Asrock-probléma, de az előző ASUS-lapommal semmi gond nem volt ezen a téren (hozzá kell tenni, hogy a 990FX chipsetnél ha jól emlékszem nincs natív USB 3.0, valami külső chip dolga ez a lapon, aminek ugye más dolga sincs, még szép, hogy működik)
Simán el tudom képzelni, hogy az Intel nem képes egy normális drivert kiadni.
-
Savanya
addikt
válasz
Atlantis #358 üzenetére
Ez az USB3.0 eszközdobálás nem csak Asrocknál hanem ASUS-nál is előjön . Múlt héten nem tudtam volna külső dvd-ről feltenni a BF4-et mert az USB3.0-án állandóan eldobta az eszközt . Később úhy sikerült hogy
eszközkezelőben az USB3.0 gyökérhub-nál kikapcsoltam az energiagazdálkodásnál a gép kikapcsolhatja az eszközt . -
Atlantis
veterán
Na, válaszoltak, de úgy látszik kimerül a tudásuk abban, hogy a legújabb Intel-drivert ajánlják, ami nem mellesleg rosszabb, mint a régi.
Most nem tudom, hogy az Asrock vagy az Intel nem bír normális USB 3.0 kezelést megoldani. Mindkettő szégyen.
Nem tudom, az utolsó két opció mit csinál az USB-konfiguráló részen az UEFI-ben. Eléggé kevés infó van róluk, így nem merem bekapcsolni őket, alapból ki vannak kapcsolva.
-
Dtomka
veterán
a p67 nél is probléma volt már ..de ott a sata vezérléssel (etron)..lehet a köv alaplapom nem asrock lesz...
Pedig a 9 sorozat jónak tűnik.
-
-
Bacusuz
őstag
mivel tudom kimérni hogy az usb3 portom tényleg az, vagy usb 2 es?
-
Atlantis
veterán
Visszavonom a korábban írtakat, az USB-kezelés még mindig katasztrófa. Legfrissebb Intel-driverrel fel sem ismeri az eszközöket. Az Asrock-oldalán lévő legfrissebbel felismeri, de a kapcsolat bizonytalan, kisebb-nagyobb idő után eldobja az eszközt.
Valami ötlet?
-
bozont
veterán
Én is már nagyon várom, kíváncsi vagyok már egy Intel konfigra, de ezeket az új lapokat vártam. Én mondjuk csak az Ext4-re pályázok, a 4-4,2Gz-hez bőven elég lesz az is, na meg a leendő Vapor-X kártyámhoz is megy színben (bár a plexi oldallap hiánya miatt ez a legkevésbé fontos dolog).
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek a 9-es sorozatú alapokról?
Vonzó 9-es sorozatú alaplapokkal készül az ASRock -
Bacusuz
őstag
Nekem ezt válszolta az asrock a felugró buborékra/ez az eszköz gyorsabb.../.Megcsináltam és azóta nem ugrik fel.
"Dear Valued Customer,Thank you for contacting ASRock
Please press [F9] in BIOS setup to load BIOS default setting, and make sure [Intel USB3.0 mode] is set to [Smart auto] or [Auto] for try.
and you may also update latest USB3.0 driver from Intel website for verify. https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22824
Thanks for your mail and sorry for the inconvenience.
Cheers,
ASRock TSD
" -
Atlantis
veterán
Eddig arra jutottam vele, hogy az Asrock USB-gyorsító alkalmazását leszedtem. Így stabilabb lett a kapcsolat.
-
zsombor22
aktív tag
Szerintetek melyik a megbízhatóbb,tudom mi a különbség a két lep között ,de ahogy olvastam itt elég favorit a Asrock B85M Pro4.
Árba minimális a különbség.Asrock H87M Pro4 (19.700FT)
Asrock B85M Pro4 (18.690FT) -
Atlantis
veterán
További kérdésem lenne, hogy az Asrock saját szoftverei közül melyiknek van értelme, mit érdemes feltenni és mit nem? Ez az első Asrock lapom, nem ismerem különösebben a gyártó szokásait.
-
Atlantis
veterán
Van egy H87 Performance-om. Mit kell tenni vele, hogy ne dobálja el a kapcsolatot az USB 3.0-s eszközökkel?
-
dbius
veterán
z87 extreme4-es lapom van, amivel olyan problémám adódott, hogy az alaplapi usb3-as kivezetésekre csatlakoztatott usb3-as front paneleim csak usb 2.0-ként funkcionálnak.
A két csatira két különböző usb3-as előlapi kivezetés van csatlakoztatva, de egyik sem hajlandó 3.0-ként működni, akárhová dugom a 3.0-s pendriveot vagy vinyót, egyből ki is jelzi, hogy az eszköz gyorsabb működésre képes ha 3.0 usb-be csatlakoztatom.
(wtf abba van csatlakoztatva akkor mi kell még)
Olvasgattam a neten, másoknak is van hasonló problémája az usb 3.0-s kivezetésekkel, javaslatként mindössze annyit találtam, hogy cseréljék ki a panelt és az alaplapi csatlakozót összekötő kábelt.
Egyik panelom esetében ki tudtam cserélni a kábelt egy másik usb 3-as kábelre, de azzal sem megy csak 2.0-ként.
Próbáltam az eszközt eltávolítani, újratelepíteni, alaplapi usb3 drivert újrarakni, megcseréltem a két csatira dugott paneleket, kipróbáltam, hogy csak egy előlapi panel legyen rádugva az alaplapra, de sehogy sem akar 3.0-ként működni egyik sem, csak a hátsó, gyári usb 3.0-s csatik működnek úgy, ahogy kell.
A kérdésem az lenne, hogy akiknek szintén ilyen lapjuk van, használatban vannak-e a jelzett usb 3-as csatlakozók a lapon és rendben működnek-e?
-
noby
aktív tag
ezt gondoltam de a kb beálításokra lennék kiváncsi mivel az ivynél ofsetelni lehetett it pedig fix fesz kell energia beálításon mit kapcsoljak ki be ilyenekre gondoltam ezeket csak az tudja aki ilyet használ nekem is volt hasim de elfeledtem a beálításokat most váltottam rá vissza.és akkor még ofsetelni kellett nem vette vissza a feszt azóta változhatott valami.
-
noby
aktív tag
szeretnék kérni egy pontos beálítást asrock z87 extreme 4 es laphoz ill 4670k procihoz mit hova álítsak 4-4,2ghz hez?
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az általad leírt feltételek/elvárások mentén mindegy melyiket választod, ez igaz a minőségre, a későbbi eladhatóságra, s a kondikra is. Annyi apróság, hogy mivel a Pegatron kissé késve ült fel az "elit B85-ös lapok vonatára" (ez olyannyira így van, hogy az ASUS B85-Pro Gamer még nem is kapható), ebből következően már a B85 Killer "induló" BIOS-a is ismeri az összes 1150-es CPU-t, de természetesen a G3220-t a H87 Performance is "kedves ismerősként üdvözli", csak ha egy korai BIOS-szal rendelkező példányt kapnál, akkor például ha később i5-4440-re szeretnéd cserélni, akkor esetleg BIOS-t kellene frissíteni. (Mondjuk ez sem 100 %, mivel mindegyik CPU (C0)-ás, például az A75 E6-om gond nélkül futott a 3870K-val, pedig első szériás példány volt.)
-
Shamy
tag
Üdv!
Egy árban lévő Fatal1ty B85 Killer és Fatal1ty h87 Performance közül melyiket javasoljátok.
Első körben G3220 megy bele, ha kell majd kraft, akkor i5 lesz, de tuning nem érdekel.
Játszogatni lesz, mikor épp mi.
Elég a 6 fázis, de arany kondi, vagy legyen inkább a 8 fázis és duracap?
Több usb3, ill sataII nem érdekel.
Melyik lesz eladhatóbb később?Előre is köszi a válaszokat.
-
Bacusuz
őstag
Még egy kérdés bekötéssel kapcsolatban.
A házamon van egy power led meg egy hdd led(a két led megegyezik).
A power led sokkal erősebben világít.
Ha felcserélem őket akkor is a power ledre dugott világít erősebben.
A BIOS-ban ki van kapcsolva a good night led.Mitől lehet szerintetek?
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Elnézést hogy AMD-sként ide pofátlankodok,de van kis gondom,nálam az A88X-es Asrock lapon a biosban nem működik az UEFI Tech Service, Easy Driver Installer és az Internet Flash sem, csak annyit kérdeznék hogy ez nálatok Intel Z87-es(és a többi (8x)lapnál is meg van a biosban.
Ezen kívül néha a Loadline beállításnál lefagy a bios.
Azért kérdem mert kíváncsi vagyok hogy ez általános Asrock bénázás és minden új A-Style-os lapra igaz-e vagy csak az FM2+os lapok biosát b@szta el az Asrock.
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
valaki leírná nekem szájbarágósan mit hova dugjak az alaplapomon?
Bekapcs + reset jó ,de hdd led és power led nem világít a házamon.
És marad egy pin a lapomon ami nem lesz felhasználva....
alaplapi csati: -
gg72
veterán
Memória szorzót hol lehet állítani a B85M Pro4 lap UEFI-jében? Sikerült olyan procit vennem (G3220), ami csak 1333-on hajtja a ramokat, de [itt] azt tanácsolták, hogy egyszerűen csak emeljem fel a szorzót. De nem igazán igazodom el az UEFI-ben...
-
n0tr3adY81
aktív tag
Erre bőven megfelel egy félig kiszáradt kondenzátor a feszültségszűrő körben.
Nálam 3 -mint utólag kiderült hibátlan- vga lett cserélve, mert 3D-ben, emelt órajelen halvány vízszintes úszó vonalak jelentek meg. D-Sub-on csinálta, HDMI-n nem. Tele van a net ezzel az anomáliával, de a monitorcserén kívül senki nem talált még más megoldást.
-
xuldar
addikt
Kiderült, mi volt a probléma. A videokártyán kezdett ciripelni valami, 3 hete már szabad füllel is hallhatóan, de kizárólag 3D-ben. A mikrofonba is annyira belezavart, hogy mások szerint olyan volt, mintha egy vasöntödéből beszéltem volna.
A videokártya elment garanciális cserére, azóta megszűnt minden zavaró tényező. Hogy mehet át ennyire az egyik alkatrész elektromos zaja a másikra? -
Ottó58
senior tag
Az előző hozzászólásokhoz: Több évig Giga lapjaim voltak, többször probléma is volt velük. Este működött a hangkeltö (P35) reggel már nem, (gari).
Bios frissítés után egy másik lap sosem indult elsőre, volt hogy nem tetszett bizinyos RAM.
Ezután váltottam ASRock lapra, lekpogom a z87 már sokadik lapom azóta, egyikkel sem volt gond.
Több csati, Jó fázisellátás (12fázis Extreme4), modernebb hangkeltő stb. Ja a Duron (1,3MHz) proci alatt is ASRock lap van és MŰKÖDIK! Pedig akkor még leányvállalatként termelt. -
flymi
addikt
z87 Ex 4-ről már sok mindent tudunk, de Ex 6-ról kevesebbet. Miért lenne érdemes utóbbira 10k-val többet kiadni? Kettővel több SATA3, de egyel kevesebb USB3.0 és USB2.0 végett?
Modellek összehasonlítása itt. -
gg72
veterán
Az az igazság, hogy nekem is a stabilitás lenne a legfontosabb, többet a Giga lapja sem tud, ott előnynek hozzák fel a jobb/komolyabb áramellátást, tápkört (Hybrid digital power engine) + bordázottak MOSFET-jei. Viszont beleolvastam a topicjába és néhányan panaszkodnak rá ilyen-olyan okok miatt: [link]
Ezért is haljok most az Asrock felé + picit olcsóbb is. -
korcsi
veterán
Nekem ilyen Asrock lapok van, egy i5-el és egy 7970-el és úgy néz ki nincs vele probléma.
Szerintem ha nincs nagy baj az alaplappal, instabilitás ilyesmi, akkor a szolgáltatásokat kell megnézni, mi az amit nyújt mire van szükség stb.
Megnéztem a Gigabyte-ot, szépen összerakott lapnak tűnik.
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Anyósoméknak állítok össze egy irodai gépet (semmi tunning, VGA és játék) SSD-vel és 4GB RAM-mal. Alaplapból az Asrock B85M Pro4-ra gondoltam, de az alaplapos topicban inkább a Gigabyte GA-B85M-D3H típust ajánlgatják. Kérdésem az lenne, hogy akinek Asrock lapja van, mennyire elégedett vele? -
embe
nagyúr
Most újra akarom telepíteni, és ott tartok, hogy a W7 telepítő elindul, de nem látja az usb2-es aljzatba dugott egeret a telepítő.
-
-
-
embe
nagyúr
válasz
csucsbicep #313 üzenetére
Most beállítottam a ház ventiket silentre, a cpu hűtő ventijét meg egy egyéni konfigurációra.
-
embe
nagyúr
Köszi! De ezt tudtam eddig is, hisz ezt írtam, hogy van a costum mód amiben az értékeket neked kell megadni. Nekem meg olyan kellene, ami automatikusan változtatja, nem nekem kell állítgatni.
Most egyébként egy Sandisk USB3-as pendrivval küzdök, mert a ház usb3-as csatija nem ismeri fel. Ha az USB2-esbe dugom ott jó.
Ha az usb3-asba dugok egy usb2-es pendrivot azt látja.
Csak usb3-asban az usb3-as cuccot nem. Pedig fenn van a gyári oldalról az usb driver. -
embe
nagyúr
válasz
csucsbicep #306 üzenetére
3,8
Majd kiderül. Eddig egy ASRock lapom volt, az is AMD, és gariban cserélni kellett. Rossz ómen. -
embe
nagyúr
válasz
csucsbicep #304 üzenetére
Tudom, ez a costum mód. Végül is nem K-s procit vettem, csak egy sima 4670-est. Szerintem ez is hozza azt amit a másik 4GHz-en. A vga cserén vakarózok. Egy 770-esre gyúrok.
-
embe
nagyúr
válasz
n0tr3adY81 #302 üzenetére
Azon van most. Csak a házam szigetelt, és azért szeretném ha esetleg melegedne, akkor nőne a fordulat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen routert?
- Fűnyíró topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ford topik
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest