- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
Wind-Storm #2999 üzenetére
Összvissz 380 gb lett ráírva 510 óra múködési óra altt, kb 3 crystaldiskmark tesztet futattam le vele. A boot sebesség a régi, s így elégedett vagyok vele ismét.
-
F e Z o
veterán
válasz
Wind-Storm #2958 üzenetére
AHCI bekapcsolva utólag, köszi a linket és a segítséget. A windows teljesítményteszt 7.5-ös lett, ez érdekes, mert az amd-s 870extreme3 lapban 7.9-et kapott az ssd-m. Végülis mindegy, mert nekem ugyanolyan gyorsnak tűnik boot után, mint azzal a deszkával.
-
N_A_S
veterán
Lehet az Ivys teszt ebben a lapban kimarad, M4E-be benézem és megy eladásra.
-
N_A_S
veterán
A héten tennék egy E3G3-ba egy 3770k-t. Kérdésem hogy az L2.04-es BIOS már biztonságos?
-
hermanyi
addikt
válasz
Erdei88 #2990 üzenetére
Mondjuk nekem 2500K rol nem nagyon éri meg 3570k ra váltani ,és úgy általánosságban senkinek .
Teljesítmény növekedése az van körülbelül 8% de én mint átlag felhasználó aki szinte csak nettezésre játékra használom a gépet nem venném észre azt a +-t .Ha pedig a Biosra gondolsz azt felrakom én is ,és én sepihi nek írtam,hogy nem éri meg váltani CPU-t teljesítmény miatt. Amit fentebb le is írtam,hogy szerintem miért .
Amúgy előző bétám is fen volt 2.02 es amit még ha jól emlékszem Xarax linkelt , nekem azzal annyi volt az ösz problémám (lehet nem bios hiba) de a Daemon Toolsom megmurdelt tőle .
Na ez jó nagy katyvasz lett de remélem azért kihámozható
-
stfx
aktív tag
Kijott a javitott ivy-s beta bios extreme3-hoz. Ha valaki nem olvasna a lap aljan, azt irjak hogy errol a 2.04-es biosrol majd csak ujabbra szabad frissiteni.
-
F e Z o
veterán
válasz
Wind-Storm #2980 üzenetére
Ahogy megvettem ezt a lapot, tök véletlenül vettem észre, hogy lehet navigálni az egérrel is. Levettem a fülest a fejemről, s leraktam az eérpadra, véletlenül neki az egérnek, mikor az meg megmozdult a képernyőn, először csak néztem, hogy mi az.
-
Colgate
csendes tag
válasz
Wind-Storm #2968 üzenetére
Célom , reménykedek hogy jó lesz az egér. De ha kockázatos akkor nem csinálom.
-
Colgate
csendes tag
Üdv
Aszt szeretném kérdezni, hogy van egy AsRock Z68 Pro3 Gen3 lapom. Rátolhatom AsRock Z68 Pro3 biosát? Nem lessz semmi baja? -
F e Z o
veterán
válasz
Wind-Storm #2958 üzenetére
Sajna a hétvégét nem otthon töltöm, így nem tudtam egyenlőre kipróbálni. Amint hazaérek, kb szerdán reggel, első dolgom lesz.
Lehet nem volt mégse stabil a beta bios?
Ezzel a beta bios-szal támogatná már az ivy bridge procikat is az extreme3 gen3?
-
sanzik
senior tag
Pro3Gen3 lapom van.
Ha kettőnél több usb-s eszköz van rádugva akkor néha nagyon meg tud bolondulni...
Pl. G27-es kormányt egyszer csak elkezdi ide-oda rángatni és csak akkor hagyja abba mikor kihúzom,de így nem működik semmi usb-s eszköz sem ,csak restart segít.
Az usb-s egér is néha meg-megakad.Olvastam a az usb vezérlő betegségeiről,ezek a hibák is arra vezethetőek vissza?
Van esetleg valami megoldás? Vagy garanciában ki lehet cseréltetni ilyen hibával a lapot? -
F e Z o
veterán
válasz
Wind-Storm #2950 üzenetére
Megnézem, ha nem működik, max újradobom a rendszert.
-
F e Z o
veterán
Asrock z68 Extreme3 Gen3 lapom van. Ha ahci-ra állítom a sata vezérlőt - az ssd miatt - akkor a bios után kékhalál és újraindulás. Másik kérdés, az intel rapid storage drivernemmegy fel, olyan hibaüzenetet kapok, hogy a szoftverhez nincs meg a minimális gépigény. Mi lehet a gond.
(#2936) Erdei88 : Hol néztél beta bios-t? Hivatalos oldalon csak 1.30-as verzió van fent.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Wind-Storm #2944 üzenetére
de semmi olyan nincs, ami ne lett volna 1 hónappal ezelőtt rádugva
-
RockHaRD
addikt
válasz
Wind-Storm #2942 üzenetére
nope... illetve van pár usb-s eszköz a gépen, de semmi ujdonság...
nyomtató, egér, füles, esetleg webkam, microsoft reciever xbox controllerhez, szal semmi pendrive szerű
-
Erdei88
veterán
Extreme3 Gen3 tulajok, próbálta már valaki az új L2.03-as bioszt?
-
XaraX
addikt
" Intel Management Engine driver ver:8.0.2.1410
To support Intel's next generation 22nm CPU, corresponding BIOS, drivers, and AXTU update are required."
AXTU-t hazavágta, ami várható volt.
De illett volna új verziót felrakni mellé talán.
Megoldható. de egyszerűbb lett volna, ha mellette van.
Win-el is olyat tett, amit nem vártam, de most már minden ok. -
XaraX
addikt
válasz
hermanyi #2930 üzenetére
Felraktam, pendrive nem volt itthon éppen, így sd kártyáról...
Képeket nem tudok csinálni, mert ha menteni akarok, közli, nibcs usb eszköz, nem látja a kártyaolvasót.
Megváltozott az uefi képe is, legszembetűnőbb, hogy zöld helyett kék lett.
Meg menüpontok is átalakultak kicsit.
Jöhet az Ivy, addig marad a G630. -
Pickle Rick
senior tag
válasz
Wind-Storm #2924 üzenetére
Harom pines ventiket akartam a negy pinesre dugni, azt hittem hogy a vezerelni tudom majd oket arrol is, de utolag kiderult hogy nem fog menni. Mind1. Talaltam ra megoldast, fogok venni majd egy 3pin to 2x3pin atalakitot. Mar csak az zavar hogy a chafan2-t nem tudom olyan mertekben szabalyozni mint a tobbit.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Pickle Rick #2922 üzenetére
Hát hány tűsek a ventik és hány tűs alaplapi csatlakozókra akarod dugni őket?
-
RockHaRD
addikt
miért van az, h mikor bekapcsolom a gépet bejön az uefi setup utilty? 2 napja scinálja ezt, és nem tudom miért
nem is nyúltam a setuphoz
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok.
Vettem két rendszerhűtőt a gépembe, és próbálnám belőni biosba a szabályzást de nem megy. A gondom az, hogy a CHA_FAN_1-re kötött venti mindig fullon pörög, bárhogy állítom biosba (lvl1-lvl9). Ez miért van? A másik kérdésem, hogy a CHA_FAN_2-t miért csak lvl1-lvl5-ig lehet szabályozni?
Előre köszi a segítséget.
-
Osiris
őstag
Sajnos valóban nem megy linux-al. Itt egy nagyobb raid10 tömb mellé kellett volna, néhány virtuális gép menne rajta, úgyhogy egy vagyon lenne ezt a tármennyiséget ssd-ből összehozni. Marad sajnos a hagyományos megoldás. Talán később kitalálnak valami szoftveres megoldást linux alattt cache-nek használni az ssd-t.
-
Osiris
őstag
Értem.
Köszi! Én is itt propagáltam a munkahelyen, hogy milyen remek szerverünk lesz majd ezzel a technológiával, szóval ez egy hasznos infó, mert akkor nem veszünk msatás intel ssd-t feleslegesen.
Intel oldalán semmi értelmeset nem találtam erről, csak PR katyvasz, meg hogy win7 alatt megy. Linuxról nem írnak semmit. -
balpis
őstag
csak a win7-tel működik.
Legalábbis korábban így volt.
Azt hittem, az alaplap intézi, oprendszer függetlenül 2-3 oprendszer van fent a HDD-n nálam, azok mellé szerettem volna így egy SSD-t. Ezért is vettem Z68-as lapot...
De úgy tűnik, az oprendszer intézi a cachelést...
Persze nem kizárt, hogy azóta a linux is tudja már kezelni, nem tudom. -
animatrix11
őstag
ÉS tunningban is viszi a z68-as szintet?
-
shteer
titán
válasz
animatrix11 #2913 üzenetére
4 usb3 chipsetbe integralva ill megnovelt igp teljesitmeny
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Z68 chipsetnél hogyan működik ez a Smart Response dolog? Főleg az érdekelne, hogy ha ez be van kapcsolva és van egy msata intel ssd + egy hdd a rendszerben, akkor elég a biosban bekapcsolni, hogy kezelje őket együtt és az oprendszer ilyenkor csak egy egyszerű HDD-t lát maga alatt (mint a hybrid momentus xt-nél) vagy kell még valami szoftveres támogatás, driver telepítés is a rendszernek? Linuxos szerverre lenne belőle, ezért jobb lenne ha nem kéne külön driver.
Szerk.: Még az jutott eszembe, hogy raid10 hdd többel tud e együtt működni?
-
balpis
őstag
válasz
animatrix11 #2913 üzenetére
elvileg teljes Ivy kompabilitás, PCI3.0 támogatás, natív USB3 (alaplapi csatlakozóval is)
Egyébként itt összevetheted a képességeket.Konkrét Z77-es lappal nem sok tapasztalat lehet még...
-
animatrix11
őstag
üdv
mi a különbség az z68 és a Z77-es lapok között tuninglapot keresek, a z68-ról hallottam hogy jó, mi a helyzet az újjal?
-
Socket A
aktív tag
válasz
Wind-Storm #2911 üzenetére
de,használok SSDt egy Kingston 64GB SSDnow V100ast
-
Socket A
aktív tag
Hali!
Ti használjátok ezt az ASrock Instant Boot programot?
Most kipróbáltam és nagyon gyorsan indul a gép vele -
BaLee
addikt
válasz
Wind-Storm #2908 üzenetére
Sajnos már nem tudom. De franc gondolta, hogy az alatt a rövid idő alatt amig a bios frissítés tart pont újraindul...
-
Wind-Storm
őstag
Elküldjem neki, írassam újra a biost majd küldjem el gariztatni? Ha nyoma marad a bios chip eltávolításának és visszarakásának akkor ugrik a gari?
Miért küldjed el gariztatni, ha netán a táp a ludas a dologban? Előbb ki kéne próbálni másik táppal is.. vagyis már nem tudod, tehát múltidő.
és nyilván ugrik ha bármiféle nyoma marad bármilyen műveletnek az alaplapon. -
BaLee
addikt
Hmm. Kérdés, hogy gariztatásnál nem hajtanak el azzal, hogy az elqrt biosfrissítésre nincs garancia?
Első ötlet a táp volt, egészen addig amíg nem kezdett el olyat játszani a gép hogy újraindulás után a bios képernyőn mindig ugyanott indult újra. Na meg ugyanezzel a táppal működött jó 3 hónapig gond nélkül.
Kösz a linket, csak most nem tudom mit tegyek. Elküldjem neki, írassam újra a biost majd küldjem el gariztatni? Ha nyoma marad a bios chip eltávolításának és visszarakásának akkor ugrik a gari?
Ha viszont bejelentem a boltban hogy mi a helyzet és elmondják hogy erre nincs gari utána már hiába viszem oda később... -
BaLee
addikt
Azt hiszem kicsit megszívattam magamat.
A gép olyat kezdett játszani egy fél hete, hogy terhelés alatt újraindul. Ha csak netezgettem, böngészgettem akkor semmi gond nem volt. De terhelés alatt elég hamar újraindult.Én barom gondoltam egy bios frissítés megteszi, hátha az alaplap a ludas. Terhelés nélkül addig nem indult újra, egészen a bios frissítés közepéig...
Azóta természetesen nem indul. Asrock Extreme3 Gen3. Mit tudok ilyenkor csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest