- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok.
A két ünnep között szeretnék váltani egy 3570k-s procira és frissítenem kellene hozzá a BIOS-t. Még soha nem csináltam ilyet, uh. lenne pár kérdésem mielőtt belekezdenék.
Az ASrock oldaláról letöltöttem a legfrissebb verziót (2.30) [link]. A itt lévő leírást elolvasva nem tűnik bonyolultnak a felpakolása, de nem akarom elrontani.
Ha jól értem akkor rápakolom a letöltött fájlt egy pendrive-ra (FAT32-re formázottra). Aztán a BIOS-ban rámegyek az instant flash-re, kiválasztom az eszközt és egyszerűen felpakolom. Elég egyszerűnek tűnik de azért lenne pár kérdésem.
A leírtakon kívül kell még valamire ügyelnem?
Ventiket húzzam le ilyenkor az alaplapról?
Előlapi USB panelt használhatom ilyenkor?
PCI-e eszközöket le kell húzni?
Ha mégis valami balul sülne el van valami biztonsági mentés amivel vissza tudom állítani a korábbi verziót?
Esetleg van valami módja annak, hogy egy pendrive-ra készítsek mentést a mostaniról?Előre is köszönöm a válaszokat, és kellemes ünnepeket mindenkinek.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
Pietrosz #3322 üzenetére
30 perc játék után eddig semmi fagyás nem volt. Viszont egy kis hibára azért felfigyeltem, amikor megölnek akkor kb. fél mp-re felvillan egy fekete képernyő aztán visszaáll, kicsit zavaró, de hozzá lehet szokni. Az is lehet, hogy az új BF3 patch miatt ilyen, fene se tudja hogy volt-e eddig ez a bug, ha lehet egyáltalán annak nevezni. Egy megoldás van rá, nem kell meghalni.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
Pietrosz #3318 üzenetére
Végül feltettem én is a Virtu MVP-t. Sikerült babicsbalu korábbi leírása alapján felpakolni. Gyorsan le is futtattam egy Vantage Performance VGA tesztet (i3 2100, Asus HD6850, 8GB ram). Íme az eredmény:
Az eredményeket látva durván jobb a teljesítménye a kártyának így. Uh egyelőre marad. Most kipróbálom BF3 multiban.
Egyedül az zavar, hogy a Speedfan/AB nem látja így a GPU szenzorokat így nem tudom monitorozni a hőmérsékletet.
-
Pickle Rick
senior tag
Ez a Virtu-s dolog még mindig bugos BF3 alatt? Van értelme kipróbálnom?
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
BigBlackDog #3241 üzenetére
Ezt milyen bug? Te vagy az első aki megdöntötte a 10Ghz-es álomhatárt.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
tomy0628 #3192 üzenetére
Akkor benéztem bocsi, ha az nincs akkor tedd fel a csipogót amit adtak hozzá és ha valami hiba van az jelezni fogja sípolással. Abból pedig megtudod hogy mi lehet a gond. Egyébként simán lehet h az van, hogy PCI Expressre van állítva BIOS-ban az elsődleges megjelenítő és mivel nincs bent semmi dedikált VGA, így nem ad képet bootolás során, csak akkor amikor már belépett az oprendszerbe. Megpróbálhatnál betenni valami kártyát és megnézni azon.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
BigBlackDog #3184 üzenetére
Nagyon nincs idom most gariztatassal foglalkozni, meg egyebkent sem vagyok az ilyeneknek a hive. En okoztam a hibat uh nekem kell lenyelelnem a dolgot, nem a nagyker/kisker-nek. A hangon kivul egyebkent sincs semmi baja a lapnak sztem uh siman el leszek en vele igy is.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
Wind-Storm #3180 üzenetére
Igen ment közbe a gép, siettem és nem voltam körültekintő. Úgy néz ki valamit sikerült rövidrezárni. Kipróbáltam Linux alatt is és ott se volt hang, uh. biztos hogy nem szoftveres a hiba. Hülye voltam na mind1...
Az SB Audigy meg egy raklap .... nincs hozzá jól működő Win7 64bit driver és 4GB ram felett nem megy a mikrofon, így nem tudom használni. Uh. végül berendeltem egy Asus Xonar DX kártyát, amire én használom arra tökéletes lesz. Tanuló pénznek meg még inkább.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
Wind-Storm #3178 üzenetére
Igen. Már átrágtam magam mindenen. Bekötöttem az előlapi kivezetést is. Azzal is rossz volt, CMOS reset is megvolt, felment a legújabb driver, meg volt fent a laphoz kapott DVD-n lévő is. Semmi változás.
Simán lehet hogy én basztam tönkre valamit mert miután befejeztem a szerelést még gyorsan lemértem h mekkora hűtő férne be a házba és lehet akkor értem hozzá valahogy a chiphez és azzal haza is vágta, vagy én nemtom.
Mind1, betettem a régi SB Audigy kártyát azzal most van hangom egyelőre. Hétvégén megnézem mi is lehet a gond.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok. Szereltem délután gépemet és azt vettem most észre, hogy elment a hang a gépen. Feltekertem maxra a hangerőt és ilyen magas sipoló hangot hallok csak. Elszállt volna az alaplapi realtek chip? Vagy mi lehet a gond?
Kábeleket már csekkoltam ott nincs gond. :S
-
Pickle Rick
senior tag
Most hogy feljött ez a hangkártyás kérdés. Kaptam havertól egy régi SB Audigy hangkártyát, jobb cucc szerintetek mint az Extr3 Gen3 lévő alaplapi?
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
Wind-Storm #2924 üzenetére
Harom pines ventiket akartam a negy pinesre dugni, azt hittem hogy a vezerelni tudom majd oket arrol is, de utolag kiderult hogy nem fog menni. Mind1. Talaltam ra megoldast, fogok venni majd egy 3pin to 2x3pin atalakitot. Mar csak az zavar hogy a chafan2-t nem tudom olyan mertekben szabalyozni mint a tobbit.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok.
Vettem két rendszerhűtőt a gépembe, és próbálnám belőni biosba a szabályzást de nem megy. A gondom az, hogy a CHA_FAN_1-re kötött venti mindig fullon pörög, bárhogy állítom biosba (lvl1-lvl9). Ez miért van? A másik kérdésem, hogy a CHA_FAN_2-t miért csak lvl1-lvl5-ig lehet szabályozni?
Előre köszi a segítséget.
-
Pickle Rick
senior tag
Hali. Van egy Z68 Ext3 Gen3 lapom egy i3-2100 procival. Gyári hűtővel idle 40 100%load alatt 62 fokokat mértem. Na most sikerült szerválnom egy TX3 Evo CPU hűtőt, és elszomorított h nem sokat javultak a hőfokok, idle 37 load 60 fok. Én rontok el valamit vagy ennyit tud ez a hűtő? Egyébként biosban hogyan állítsam be a venti szabályozást.
Új hozzászólás Aktív témák
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2019 2TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X 15 I Touchbar hiba I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest