- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Modding és elektronikai kérdések
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Projektor topic
- OLED monitor topik
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
válasz
Don't Panic #3108 üzenetére
dont panic
-
N_A_S
veterán
Lehet az Ivys teszt ebben a lapban kimarad, M4E-be benézem és megy eladásra.
-
N_A_S
veterán
A héten tennék egy E3G3-ba egy 3770k-t. Kérdésem hogy az L2.04-es BIOS már biztonságos?
-
N_A_S
veterán
válasz
cadgers #2860 üzenetére
lehet hülye kérdés de a bios update-et próbáltad? ha minden kötél szakad akkor vedd fel a kapcsolatot az asrockkal
-
N_A_S
veterán
válasz
Logicman86 #2841 üzenetére
Nem lesz gond neki, a 4,5G-t betöltheted.
-
N_A_S
veterán
válasz
Logicman86 #2838 üzenetére
nem működik az én régi profilom
-
N_A_S
veterán
válasz
Logicman86 #2832 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb ha valaki átküldi neked a mentett profilját.
(#2835) smiti
gyakorlati értelemben olyan mint VID már nincs, az alapbeállítás (alapórajel + AUTO fesz) @LOAD feszültséget szokták csúfolni alapfesznek. -
N_A_S
veterán
válasz
Erdei88 #2807 üzenetére
A RamDisket már használtam, XFastRAM-ot konkrétan nem. Jó cucc egyébként: itt találsz pár eredményt, meg ötletet
-
N_A_S
veterán
-
N_A_S
veterán
válasz
polgi803 #2758 üzenetére
Úgy hogy 5GHz feletti tuninghoz jobb a Maximus, dedikált vga-m van, intel SRT-t meg nem tervezek használni
Az én extreme3-am 20 perce ment el, holnap postázom, ha megjön a $
Nekem 5GHz-ig (ezt csak benchek alatt) nem votl gondom egyik lappal se, sőt extreme4-nél még olyan 2600K-m volt ami 5400-et is ment abba a lapba
-
N_A_S
veterán
válasz
gordonfreemN #2260 üzenetére
Fentebb linkelte a Flashback kolléga a legfrissebb Etron drivert, magad is ki tudod próbálni
-
N_A_S
veterán
válasz
gordonfreemN #2256 üzenetére
szintén intel
-
N_A_S
veterán
válasz
gordonfreemN #2253 üzenetére
Ha 2 db sata 3-van rajta, akkor az intel, magában a Z68 chipsetben ennyi van. Ha ennél több SATA3-van akkor beszélhtünk integráltról (te esetben nem)
-
N_A_S
veterán
válasz
bajnokpityu #2173 üzenetére
most inkább 5-6
aprón is 35,5 a legolcsóbb
-
N_A_S
veterán
Az Extreme3 8 fázisú, szemben a Pro3 4 fázisával, ennek köszönhetően stabilabban kapja a CPU a feszültséget, ezért alkalmasabb a tuningra. De 4500ig a Pro3 is birní fogja szerintem az i5-tel gond nélkül.
szerk.:
A lapon van 2 integrált kapcsoló (ON/OFF + Reset), és egy diagnosztikai led(#2165) shteer
nekem Giga fekete vande van kék, meg sárga is
ja meg piros de az ASUS
-
N_A_S
veterán
válasz
GuruZone #2002 üzenetére
Ha volt windows update is telepítés után akkor elképzlhető. Mivel a skálán adható maximális érték nem változik ( 7.9 ), de jönnek újabb és gyorsabb hardverek ezért lehet egy updatetel felülíródik a beépített bench.
SSD-nek amúgy nem árt ha minden win reinstall előtt mélyformázod, sőt kifejezetten szereti. Lassan nekem is esedékes lesz már egy reinstall
szerk:
nem ovlastam figyelmesen, most látom hogy a procit a régi renszerhez hasonlítottad, az simán lehetséges hogy a 4 magosra többet ad a win.AHCI módban van a SATA amin az SSD-d van? Érdemes kipróbálnod a SATA2-es csatin ha SATA3-on van, lehet azon jobban működik (persze hacsak nem sata3-as SSD-d van)
-
N_A_S
veterán
válasz
Devil Smile #1518 üzenetére
Volt ilyen kitem csak 4*2GB. Ennyi pénzért teljesen korrekt, azt tudni fogja ami rá van írva de többet ne nagyon várj tőle (btw a mennyisség többet számít mint a sebesség, szóval ha nem vagy megszállott benchmarker, akkor nincs is értelme lecserélni).
Pár tanács kezdésnek: XMP-t ne használd, a ram feszt pedig 1.5V-1.55V között állítsd be.
-
N_A_S
veterán
válasz
Devil Smile #1516 üzenetére
Üdv a klubban és grat !
Ramot milyet vettél végül?
-
N_A_S
veterán
válasz
Devil Smile #1485 üzenetére
G Skill RipjawsX / RipjawsZ *vagy Sniper* széria
-
N_A_S
veterán
-
N_A_S
veterán
Van 1.20-as BIOS Extreme3-hoz! Esetleg valaki próbálta már?
-
N_A_S
veterán
válasz
Wind-Storm #1193 üzenetére
Gondolom szidtatok mint a bokrot, hogy mi a fenének kellett felrakni
-
-
N_A_S
veterán
válasz
RockHaRD #1140 üzenetére
A Linx az ráver a Prime-ra egy 10 fokot tuti (ha AVX-eset nyomatsz), úgyhogy vigyázz, Linx-nél előfordulhat hogy throttlingol majd a proci. Nekem Ninja3-al nem volt ennyire meleg.
-
N_A_S
veterán
válasz
RockHaRD #1138 üzenetére
Szívesen!
Linx alatt vagy Prime alatt melegszik ennyire? Mert ha Prime alatt az para, akkor előfordulhat hogy nem jól raktad össze.
Szerk.: Linx helyett használd az IBT 2.52-t azzal nincs kecmec hogy most AVX-es-e vagy sem, csak a memóriát kell max-ra beállítani aztán mehet is egy 10-20 körös teszt. Még ez sem ad 100%-os képet, szóval simán előfordulhat hogy pl játék közben eldobja magát. Ilyenkor általában még 1 vagy 2 lépcső (0.005V / 0.01V) plusz kell a VCore-hoz hogy teljesen stabil legyen.
-
N_A_S
veterán
válasz
RockHaRD #1135 üzenetére
Nagyjából oké, a VTT-nek és VCCSA-nak fölösleges adsz ekkora feszt, azokat tedd vissza alapra. CPU PLL meg mehet 1.75V-on vagy még az alá is akár, több helyen olvastam hogy 1.75V-on volt a legstabilabb. A SpeedStep-et kapcsold be ideiglenesen és próbáld meg úgy hogy ott is ki vannak tolva a Limitek (ott 2 fog megjelenni).
Szerk:
A SpreadSpectrumot is kikapcsolhatod, így pontosan 100-as BCLK-t kapsz menet közben. Internal PLL Overvoltage csak 4800 és afölött kellTipp:
Ha van pendriveod, akkor a BIOS-ban is tudsz printscreent csinálni F12-vel -
N_A_S
veterán
Elküldtem Station-Drivers -éknek is a beta BIOS-t, mától már náluk is fellelhető az Extreme3
-
N_A_S
veterán
válasz
Killer01 #1073 üzenetére
Nálam a PWM meg nem is szabályoz (igaz ugyanúgy 3pines venti van rákötve, lehet azért). A 2000RPM-es ventiket nálam 1200-ra veszi vissza, gyanítom én is hogy csak 8V-ig szabályoz.
Prosector
nem keverted össze a PWM-es CPU Fan mellett lévő 3pinessel? Mert az meg a PWR_FAN, ezért is írtam hogy a CPU_FAN2 az a ramok jobb oldalán van (a lap jobb felső sarka) -
N_A_S
veterán
Most kaptam az ASRocktól levelet, amiben elnézést kértek a kései reagálásért, és küldtek egy friss-ropogós 1.10H BIOS-t!
Akinek kell innen letöltheti (én még nem próbáltam): [link] -
N_A_S
veterán
Sok lapot hazavágott már a winflash-es megoldás, ezért javasoltam ha van rá mód akkor inkább kerüljétek. TweakTown-on egyébként erre fel is hívják a "halandó userek" figyelmét a Giga-szakik.
-
N_A_S
veterán
válasz
Wind-Storm #1007 üzenetére
Az OC Tweaker menüpontban.
-
N_A_S
veterán
Mindjárt fel is teszem
-
N_A_S
veterán
Feltettem ismét az 1.10-et, belőttem egy szolid oc-t és most tesztelem, a CPU VCore-t nézzétek a képen. Szerintetek ez program / szenzor hiba? 1.99V-ot is írt már MAX-ra, csak utána nyomtam egy resetet
szacsee
Én egy kukkot se tudok németül, de alapból szkeptikusan állok az ilyen tesztekhez. Szerintem a direkt hőcsöves megoldások jobbak, de ezt is csak a Ninja3 vs A70 tapasztalatim alapján tudom kijelenteni. Hiába volt tükörpolír a ninja talpán, az A70 jobban teljesített nála. Szerintem a Merlinnél kapható Enermax hűtők se lehetnek olyan rosszak. -
N_A_S
veterán
Ha 8GB-ra akarsz upgradelni, akkor is maradj márkán belűl, sztem ez egy bestbuy 8GB-os kit:
F3-12800CL9D-8GBSR2 - Sniper SR2
1.5V-on megy CL9-be 1866-on tesztek alapján
-
N_A_S
veterán
Leszedtem a progit és nálam is ki volt a kapcsolva. Én eddig azt hittem hogy az AAM az úgy működik hogy egyszer beállítod, és azt a beállítást elmenti. Nálad mindig visszaáll 256-ra?
Szenzor hibával én még nem találkoztam egyik biosnál se, ott lehet valami hardveres gond van. -
N_A_S
veterán
Én nem használok alvóst, Ext4-nél ez régebben volt probléma asszem, amit már javítottak. Nálam elég gázos a helyzet, konkrétan a lap képes 1.296V-1.368V között droopolni (szoftveresen mérve), mindezt 1.32V-os fix fesz mellett. LLC2-nél meg akár offset akár fix feszültség van adva csak simán nem postol.
ASUS-ban gondolkozom erősen, mint "jobb módszer"
-
N_A_S
veterán
Thx, így azért nyugodtabb vagyok, hogy nem csak nálam jelentkezik a probléma. Remélem hamar kiadnak valami patchet. Összevissza droopol a lap
Nálad az 1.0-ás BIOS-al ment az LLC2? Nekem egyszerűen nem postolt a gép ha azt belőttem, de érdekes, hogy az összes többivel viszont működött.
szerk.: btw, ez se egyedi probléma sajnos: [link]
-
N_A_S
veterán
Srácok amióta felraktam a 1.10-es BIOS-t azóta laggolok az OC menüpontnál (de csak ott) az UEFI-be. Másnál is jelentkezett ez a probléma? (Extreme3)
Előző BIOS-al meg az LLC2 nem működött
-
N_A_S
veterán
Megnézném neked, de sajnos nincs fogyimérőm.
Extreme3 tulajok!
Akinek kell segítség tuningban azoknak feltöltöttem a 4200-as OC Profilomat: [link]
Főbb beállítások:
CPU: 4200MHz Offset, IES, HT:off (enyém: 2600K)
RAM: 1600MHz 9-9-9-24 1.55V (enyém: ADATA Gaming [4GB V2 + 8GB V1])
AHCI: Bekapcsolva
USB Legacy: Bekapcsolva (mindkettő)
Virtu: Kikapcsolva
BIOS verzió: 1.0Mit kell tenni a fájllal miután letöltöttétek:
1. Megnyitjátok az AXTU-t
2. Kiválasztjátok az OC DNA menüt
3. Betöltitek a letöltött fájlt egy általatok választott Slot-ba (LOAD gomb)
4. Újraindítás után elérhetővé válik az UEFI-ben a letöltött profil, amit betöltés után szabadon módosíthattok (ajánlott!)Ezek a beállítások működnek 5GHz-en is (tesztelve), csak a szorzót kell feljebb tolni és annyi feszt adni a procinak amennyi szükséges.
Ha valaki esetleg kipróbálná írjon egy visszajelzést hogy hogy működött!
-
N_A_S
veterán
válasz
jégcsákány #660 üzenetére
nincs
-
N_A_S
veterán
AXTU-ban alkalmazd egyesével a "speedlevel"-eket, és nézd meg arra hogy reagál. Szvsz ha úgy normálisan működik akkor inkább valami "user error" lesz. Az még nem derült ki hogy a hőfokok hogy alakulnak terhelésnél? Már több emberrel előfordult hogy rosszul szerelte fel a TX3-at, és azért ugrott hirtelen nagyot mert nem érintkezett rendesen a hűtő a procival.
Terhelési tesztre neked is ugyanazt tanácsolom amit a másik topikba banderasz kollégának: [link]
Balazuz
Ugyanolyan jó az ASRock, mint az ASUS, annyi a különbség hogy az ASRock nincs túlárazva -
N_A_S
veterán
Nem jellemző, szerintem ugyanazt az algoritmust használják mindegyik Aida64 verzióban, de itt meg tudod kérdezni magától a fejlesztőtől (Fiery): Nagy Everest / AIDA64 topik
(#642) papi77
Told feljebb a Target Temp-t (akár max-ra), azzal adod meg a cél értéket, hogy honnantól kezdjen el tekerni a venti.(#641) XaraX
Régebben feltöltött képet próbáltam thumb-al behaxolniEz volt az (még az L041C108-al):
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest