- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
sisi900
tag
Mindenkitől elnézést kérek hogy az alaplapos kérdésekhez kicsit eltértek az én kérdéseim a RAM irányában
-
plömplöm
őstag
"Memory Voltage: As with LGA1366 and LGA1156 CPUs, keep this value to within 0.5V of the VCCIO voltage to prevent long term damage to the CPU. By default, this is 1.1V, which means the 1.65V used by previous Intel DDR3 memory is still acceptable. However, more recent memory will be rated at 1.5V (or even 1.35V if you choose a low-voltage kit). Increasing the VCCIO voltage obviously gives you more overhead on your memory voltage (remember, add +0.5V at most or risk damaging your CPU)."
vitázni én sem szeretnék
-
Erdei88
veterán
G.Skill F3-12800CL8D-8GBXM
G.Skill F3-14900CL9D-8GBSR
G.Skill F3-14900CL9D-8GBXLHa 20k körül szeretnél 1866/1600-as ramokat.
vlaho: Bármi használhatja a procit, még ha csak 1 magot 1%-on akkor is változhat.
-
N_A_S
veterán
Ha 8GB-ra akarsz upgradelni, akkor is maradj márkán belűl, sztem ez egy bestbuy 8GB-os kit:
F3-12800CL9D-8GBSR2 - Sniper SR2
1.5V-on megy CL9-be 1866-on tesztek alapján
-
vlaho
aktív tag
Ez az Axtu progi mennyire megbízható? Cpu-z szerint 1600Mhz megy a proci, Axtu szerint 2700-3600-ig ugrál. Én a Cpu-z-nek hiszek.
-
sisi900
tag
válasz
Killer01 #874 üzenetére
itt néztem ki ezt ha nincs más akkor ott megveszem
-
sisi900
tag
Üdv mindenkinek
Az volna a kérdésem nekem van egy ilyen alaplapom Asrock Extreme4 Gen3
Ebbe bele lehet rakni az 1.65V működő ramokat?
Vagy csak az 1.5V ramokat szabad?
Persze az XMP ramokra gondoltam !!Köszi a válaszokat
-
szacsee
nagyúr
-
FRENK1988
veterán
válasz
csucsbicep #856 üzenetére
Azt h pci-e 3.0 compatibilis, vagyis amit majd az ivy bridge tamogat majd elsokent az intelnel
-
FRENK1988
veterán
válasz
csucsbicep #854 üzenetére
nem véletlenül Gen3. Tehát
(mármint a z68 Extreme3 gen3)
-
Killer01
őstag
válasz
csucsbicep #852 üzenetére
Utóbbi van, szintén 2500k-val. Szerintem best buy deszka, semmilyen problémáról nem tudok beszámolni (némi axtu-open hardware monitor szoftver ellentéten kívül).
-
csucsbicep
nagyúr
Mi a tapasztalat ezekkel a mostani AS lapokról? Régebben volt egy H55Pro-m, de az elromlott és néha nem indult. Vannak még ilyen gyerekbetegségek? Egyébként két lapot néztem egy 2500K alá Z68Pro3 és Z68 Extreme 3 Gen3. Személyes élményeket velük kapcsolatban szívesen fogadok.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy H61/U3S3 alaplapot (azért ide írok, mert H61-nek nem találtam topikot). 4 venti van a gépemben, ebből 2-t leszabályoztam 5V-ra molex csatlakozóval, a másik kettő az alaplapra van kötve (3 pines mind2). AXTU-ban megnéztem, az egyik 1000RPM körül jár, a másik 1500, és ez bizony nagyon hangos, ha megfogom, szinte alig van hangja a gépnek (egyébként egy AC F12 venti). Viszont AXTU-ban csak a CPU, és egy másik venti sebességét tudom szabályozni, pedig elvileg a CPU-hűtőn kívül még kettőnek kéne lennie. És egyébként azt az egyet is hiába húzom akárhova, nem változik a sebessége. Pedig ha a CPU-hűtőt állítom, annak változik a sebessége.
Nem tudjátok, mi lehet a megoldás?
-
szacsee
nagyúr
Egérmozgáskor, hdd műveletnél P45-ös giga lapomnál én is hallottam nagyon halk sistergést.
Ext3 Gen3-nál semmi baj. Skype hangról nem tudok nyilatkozni, viszont ott a sovány feltöltési korlát is okozhat ADSL-nél gubancot.
Ha ezek közül egyik sem áll fenn és a probléma nagyon zavaró akkor küld vissza garba. -
FRENK1988
veterán
Na csatlakoztam
Eddig egy kis boot malört kivéve (hibakód 99) nincs panaszomHu nagyon csendes amint felment a driverek
az 5870 el is csendesedett
-
szacsee
nagyúr
Ez max úgy lenne megoldható, ha pl menne a virtu i módban alapesetben.
Ha a kártya nem indulna el kihúzott PCI-E csatlakozó leválasztásánál és post-nál nem rinyálna (azt hiszem mindegyik nyivákol, nomeg elindul max 2D órajellel).
Gyártók tudnák csak megoldani, ha pl olyan relét tennének a deszkára, ami megszakítaná a tápellátását a PCI-E slotnak (használnak is ilyen cuccokat... pl Xonar D szérián vannak)
Bekapcsoláskor hallani egy nagyobb kattanást, illetve kikapcsoláskor is. Hátránya, hogy pl egy délutáni nap kb 20-30x ha nem többször kapcsolna a relé 2D-re leváltáskor, vagy vissza 3D-be váltáskor esetleg UVD profilnál. Hangkártya esetében ez bekapcsoláskor és kikapcsoláskor jelentkezik, ami 3 év garnál napi 1-2 bekapcsolásnál sincs annyi mint pl egy deszkára rakva 1 év alatt. VGA-ra kellene rakni, kérdés az, hogy NV-ATI mikor fog össze egy ilyen dolog érdekében pl... ami Intel és AMD platformon is működne.
Az már a másik, hogy a hangkártya max 3-5W, egy bikább VGA 2D-ben 20W körül eszik. -
Erdei88
veterán
N.A.S: Közben kipróbáltam az LLC2-t, nálam hibátlanul megy és 30perces linX lefutott úgy, hogy 1,27 alá ment a procifesz 4,5Ghz-n
-
Erdei88
veterán
Van-e olyan program amivel ki lehet kapcsolni a videokártyákat? Virtut néztem, de valahogy semmi sem változott
-
szacsee
nagyúr
Na meglepi, ami nem is meglepi.
Dixellt használtam hőmérséklet mérésére.A szenzort öntapadós aluszalaggal rögzítettem a PCH-hoz.
VGA-t berakva már nem volt sok hely:
Eredmények:
Házhűtés nélkül némi üresjárat első érték, majd winrar, hogy kicsit terhelje a déli hidat, illetve böngésző) :
VGA nélkül és ventilátor nélküli gép esetén: 45,2°C - 46,8 °C
VGA nélkül tápra állított ventilátorral, mint a felső képen terhelve: 29,3 °C
VGA-val ventilátor nélkül üresjáratban 48,6°C - 49,3°C
VGA-val ventilátor nélkül furmark 10 perc után: 54,8°C és nem állt még be a hőmérséklet.
VGA-val ventilátorral (HDD tartó és alaplap közé betéve) terhelve 15 perc furmark után:35°C
Ezután leállítottam a furmarkot, mivel úgy tünt nem emelkedik tovább a hőmérséklet.
Most nézem azóta terheletlenül 31°C-ra állt be, illetve előtte is ennyi volt.
Ahoz képest, hogy 6,1W-ot fogyaszt elég jól melegszik. Feszültség biosban manuálisan beállított alapfeszen van.A teszt alatt a szobahőmérséklet 25,9°C volt.
A ventilátor fordulatszáma ~900 RPM.[ Módosította: 7 ]
-
Killer01
őstag
z68 extreme 3 gen3 deszkámban előjött ez a szenzor dolog nekem is. beállt 0-ra a cpu temp és a proc venti fordulatszáma (közben persze normálisan működött). Viszont csak akkor csinálta, ha valami más progi is nézte ezeket az adatokat axtu-val egyszerre (aida, open hardware monitor). Kikapcsoltam az axtu-t, OHM meg monitoroz szépen, és gadget-nek kiraktam az asztalra. Azóta nincs gond.
szerk: Jah, és először amikor csinálta a deszka hőfokra -270 fokot írt
-
stfx
aktív tag
-
N_A_S
veterán
Leszedtem a progit és nálam is ki volt a kapcsolva. Én eddig azt hittem hogy az AAM az úgy működik hogy egyszer beállítod, és azt a beállítást elmenti. Nálad mindig visszaáll 256-ra?
Szenzor hibával én még nem találkoztam egyik biosnál se, ott lehet valami hardveres gond van. -
stfx
aktív tag
Automatic Acoustic Management - HDD hez. Alapbol a regi gepemen (IP35pro E8200)be volt kapcsolva az AAM, mininum (128)ra rakva, es tok csendes volt az IBM 7k1000.C-m. Ha kivolt kapcsolva az AAM akkor tok hangosan seekelt. De ezen a regi gepemen 1x bekapcsoltam az AAM-et, es mindig be volt kapcsolva reboot utan is. Most Az EX3 G3-ban 1.00as biossal minden reboot utan kikapcsolja az AAM-et, es mindig kapcsolhatom be egy hddscan nevu progival. Az 1.10-es biosz meg olyan rovid ideig volt fent nalam, hogy ezt az AAM hibat nem is figyeltem hogy benne van-e. Ja es nalam az AXTU-ban meg a biosban is neha elszal az alap homerseklete es constans 0C. Ezt az AAM hibat se irtam az asrocknak. Meg
-
stfx
aktív tag
Az asrock oldalan te is tedd meg amit en. Irtam nekik hogy mi a gaz az 1.00-as meg az 1.10-es biossal, de LLC problemat nem irtam nekik, az nem jott ki nalam, mert LLC3-al hasznalom, es ugy jo az 1.00-as bios, legalabbis nalam. Meg azt vettem eszre, hogy az 1.00-as bios minden rebootkor kikapcsolja AAM-et a vinyokon.
-
kahva
tag
Sziasztok, ma vásároltam egy ASROCK Z68 Pro3 alaplapot, minden jó kivéve a hang.
Folyamatosan egy halk szakasos ciripelő és sistergő hangot lehet hallani a fejhallgatóban/hangfalon és sehogy nem tudom elhallgattatni.
Ráadásul az én hangom is szar Skype-on meg TS-en. -
szacsee
nagyúr
Még nem jutott el hozzám sajnos. Minden nap használják, viszont ha sikerül akkor meglesem venti és VGA nélkül, illetve ventivel is.
Fail3D!: LLC1-et nem ajánlom, azzal lehet kevesebb fesz kell, de nagyobb tüskéket generálhat. Kérdezd meg a többieket mit használnak.
Szerintem offset + LLC4-5 a nyerő.szerk: Igen magamnak, mert nálam valami miatt offsetben +0,1V kellett és Winben idle 1,28V-ot adott így is, ami terhelve 1,22-24-re esett.
-
stfx
aktív tag
-
szacsee
nagyúr
Üresben elvileg nem nagyon kell a procinak fesz, így offsetben pl 0,9V-ot ad a deszka.
Terhelve viszont biosban már 1,28V-hoz 1,36-1,38V kellene LLC4-5 esetén. Ahol nincs nagy veszélye a Load Line Calibrationnak. Viszont 1,3V felett sokan nem ajánlják a felmerülő fesztüskék végett az LLC bekapcsolását. -
szacsee
nagyúr
Ha nem javítják, vagy kell majd a tuning akkor nálam is az játszik előbb utóbb.
Erdei:
Vizes topikban megkértek futtassak egy tesztet.
P67 Pro3-ban tudtam, hogy 1,28V-al megy kb a 4,5Ghz a 2500K-nak Linx stabilan.
Itt elsőre 1,3 vagy 1,31V-ot adtam neki. LLC ha jól emlékszem alapon LLC 4-5 -ön van.
Hagytam is úgy és 1,24V körül kapott a proci LinX alatt. LLC-nél minél kisebb, elvileg annál közelebb van a biosban belőtthöz. 1.00-val nem postol a gép, csak 3x restartol.
LLC3-nál szintén beesik a fesz elég rendesen. Marad az Offset és az LLC1.
Offsetben még nem bízom, ha még az LLC is el van qrva.
Maradt az LLC1, fogtam és belőttem 1,3 vagy 1,305V-ra és LLC1-et toltam.
Hallottam már Quadot P35 DS3-ban ciceregni, de ez hasonló volt.
A tápom is lehetett, mert nem hallgattam meg közelebbről, de fél óra után lelőttem a tesztet. (vizhőfok volt a lényeg). Aida64-re rápislantok max Vcore: 1,328V... mondom fasza.Reggel meglesem mennyi fesz is volt LinX alatt, mert el van mentve a profil biosban, viszont offset lehet azért kért sokat, mert egyszerre engedélyeztem magot is és frekit is emeltem.
Déli hidat tapogassátok, mert nagyon forró. VGA ha van felette gondolom még melegebb.
Nálam közel volt a bőrégetéshez.... gondoltam szólok. -
N_A_S
veterán
Én nem használok alvóst, Ext4-nél ez régebben volt probléma asszem, amit már javítottak. Nálam elég gázos a helyzet, konkrétan a lap képes 1.296V-1.368V között droopolni (szoftveresen mérve), mindezt 1.32V-os fix fesz mellett. LLC2-nél meg akár offset akár fix feszültség van adva csak simán nem postol.
ASUS-ban gondolkozom erősen, mint "jobb módszer"
-
szacsee
nagyúr
Még nem lestem, de már letöltöttem. Ezek szerint meg sem kell néznem.
Ext 3-nál is van Vcore bug sleep mód után? Ext4-nél állítólag van.
Fix fesszel 1,165V-on hajtotta egy srác, sleep mód után 1,36V-ra lőtte be a procit a deszka.
Restart után is annyi. Megoldás, hogy biosban el kell állítani 1,165V-ról pl 1,160V-ra save, majd restart után vissza 1,165V-ra. Persze a számok csak példaképp szerepelnek.
Nálam 2500K-nak 1,26-28V-hoz 0,1V plussz kell offsetnél. Fixen pedig csak LLC1-el ad normálisan feszt.
Nálad mi a szitu? Van valami jobb módszer? -
FRENK1988
veterán
Hétvégén remélem nemcsak beszélni fogok az asrock deszkárol hanem lesz is egy
-
Drizzt
nagyúr
Hmmm. Először volt egy rossz pár 2133-as RAMom. Ki lett cserélve. Ma jött meg az új. Egy idő után Prime 95 elhalt. Utána megnéztem a RAMot, s azóta az A1-B1 slotokban ha vannak a ramok, el sem indulnak, csak ha egyik van berakva egyszerre. 45-s debug kóddal el sem indul a gép. Ha a B2-A2-be rakom, akkor megy hibátlanul(1 óra Prime95). Ez mi a szösz?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ASUS Radeon RX 7600 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest