- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
válasz
Devil Smile #3640 üzenetére
Miért nem használod? Azt szokás mondani a jót könnyű megszokni, amikor kölcsönadtam majdnem megvénültem miközben vártam, hogy betöltsön a windows/játékok. Én gyorsítótárnak használom
Windows ha jól tudom lehet tükrözni/másolni és ugyanolyan lesz mint a másik vinyón -
Erdei88
veterán
válasz
Devil Smile #3638 üzenetére
Tudok persze, de gondolom mondanom sem kell, hogyha frissíted, utána nem igazán ajánlott vissza felé frissíteni mert nem lesz az igazi. Nálam (lekopogom) minden féle fajta beta is volt fent eddig nemvolt gond.
TS-et felteszem, ott is tudok segíteni. (Kutya nincs fent)
-
Erdei88
veterán
válasz
_gabber_ #3572 üzenetére
Akkora fesszel nem kizárt, bár én a gyári helyett MX4-et használnék.
Szerintem valami rosszul van beállítva bioszabn, nem hinném, hogy ennyire gyenge lenne a procid. De az sem kizárt.
Próbáld meg inkább 4,3Ghz-re belőni akkor 1,3V alatt lennél. VTT-nek adhatsz 1,1V-ot is.
Ramok hogy mennek, XMP van beállítva?sephi: időközben én is megtaláltam, azért nem veszek másik procit, pláne nem Ivy-t.
2013 Q2-ben jön az LGA1150 inkább arra gyűjtök -
Erdei88
veterán
Lenne egy kérdésem. Napokban vettem egy GTX670-et, ami ugye elvileg Pci-e 3.0-át is tud. Elvileg az alaplap is. Gyakorlatban GPU-Z szerint 2.0 x 16.
Van valami software amit fel kellene tennem? Esetleg bioszban állítanom valamit? 2.30-as biosz van fent. Az összes driverem up-to-date
-
Erdei88
veterán
válasz
Don't Panic #3103 üzenetére
Ha attól félsz hogy baja lenne a felsorolt SSD-knek, akkor szerintem nem. Nekem Agility 3 van és biosztól kezdve mindent frissítettem és semmi baja nem lett. Igaz én gyorsítótárnak használom.
-
Erdei88
veterán
Van akinek már sikerült LLC 1-el 1,25-1,27V körülre belőni a prociját? 4,5Ghz-en -0,1V-on el sem indul pedig az lenne a megfelelő fesz.
Ha huzamosabb ideig fixen használom a vcore-t attól lehet-e baja a procinak? Konkrétan 1,26-1,27V-ra gondoltam.
-
Erdei88
veterán
Extreme3 Gen3 tulajok, próbálta már valaki az új L2.03-as bioszt?
-
Erdei88
veterán
Próbáltátok már az XFast RAM-ot? Mi ennek a funkciója?
-
Erdei88
veterán
válasz
Wind-Storm #1883 üzenetére
Ezt nem is értem. -1k és máris olcsó kategória?
-
Erdei88
veterán
válasz
salvation #1706 üzenetére
Kiindulópontnak
Ramot először XMP-re állítsd, ha van stabil procibeállításod, utána mehet a ramtuningLényegében csak a szorzót és a procifeszt kell másképp beállítanod, a többi ahogy nekem. Illetve 4,5Ghz felett LLC off és PLL overvoltage on
-
Erdei88
veterán
Használ valaki Virtut?
2 kártyával működik? -
Erdei88
veterán
Ezt nem is tudtam, hogy lehet pendrive-ra menteni.
Viszont, ha lesz egy kis időd, megnézheted úgy is hogy nem auton hagyod a Cpu Core Voltage-t, feleslegesen felülfeszeli, biztos, hogy megy kevesebbel is, ha alapórajelen használod.
Másik, a PLL Overvoltage be van kapcsolva? 4,6Ghz alatt okozhat instabilitást ha be van kapcsolva, legalábbis ezt olvastam.
-
Erdei88
veterán
válasz
Devil Smile #1576 üzenetére
Innen le tudod tölteni a legújabbat
-
Erdei88
veterán
Nincs valahol leírva táblázatban vagy szöveges dokumentumban az Extreme3/4/7 Gen3-as lapok biosza?
Keresgéltem, hogy tudjak segíteni az új tulajoknak, de eddig még nem találtam. -
Erdei88
veterán
válasz
Devil Smile #1521 üzenetére
Ha megakadsz a tuningban, szólj és szívesen segítek
-
Erdei88
veterán
válasz
Devil Smile #1516 üzenetére
Akkor csapj oda a procinak, hogy jobban fusson a BF3
-
Erdei88
veterán
válasz
HoReSz1975 #1514 üzenetére
Akkor mehet az XMP profil, nehogy bezavarjon a ram.
-
Erdei88
veterán
válasz
HoReSz1975 #1512 üzenetére
Másik topikban már válaszolta, de ha hazaértem megnézem részletesen mit állítottam. Kezdésnek amit leírtam nézd meg. Ramod nem tudom, hogy 1,5V vagy 1,65V-os azért írtam 1,57V-ot
-
Erdei88
veterán
válasz
Devil Smile #1483 üzenetére
Jó kis 2500K-t találsz az apróban
N_A_S: 4,8Ghz-ra ránézek hét vége felé. szerintem 1,36V körül tudja, remélem 70 fok környékén
-
Erdei88
veterán
válasz
Devil Smile #1479 üzenetére
Ha egy kártyád van felesleges az Extreme 4, mindamellett panaszkodnák is rá.
Én az Extreme 3-al maximálisan meg vagyok elégedve, remekül ment benne a 2500K és most a 2600K is! -
Erdei88
veterán
válasz
Don't Panic #1472 üzenetére
Vége? Magasabb órajelre is képes, ha arra gondolsz
-
Erdei88
veterán
Megérkezett az új procim.
Remekül teljesít az Extreme 3-ban, maximálisan elégedett vagyok. -
Erdei88
veterán
Egy ide nem vágó kérdés.
Hogy érdemesebb használni?
1, raid0 + SSD mint gyorsítótár
2, raid0 és az SSD-n van a rendszer? -
Erdei88
veterán
Blue Screen of Death, kedvencem
Nekem nem melegszik -
Erdei88
veterán
válasz
szacsee #1174 üzenetére
Windows-ban ki van kapcsolva mindenféle energiatakarékosság, csak bioszban van beállítva.
Ventiszabályzón van az összes venti, az nem lehet a baj. Legújabb driverek.Ötletem sincsen mi lehet, mindenféle ok nélkül tette, és persze valamikor hajnalban, amikor mélyen aludtam.
-
Erdei88
veterán
Egy kis érdekességgel találkoztam az elmúlt 1 hétben.
Este nem kapcsoltam ki a gépet, hagytam letölteni, reggelre viszont bsod fogadott. Újraindítás után semmi üzenetet nem kaptam. Proci, ram biztos, hogy stabil, lefutott több órás linX és napi 6-8óra játéknem okoz neki problémát.
Ezt eddig 2x csinálta. Van tippetek mitől lehet? -
Erdei88
veterán
Megérkeztek az új ramjaim.
G.Skill F3-12800CL6D-4GBXHNagyon jól teljesítenek, biztonsági játékos révén 2 órajelen néztem:
1866 @ 7-9-7-28, T1
2133 @ 9-11-9-28, T1, mindkét esetben 1,58V-os ramfesszel és 1,1-es VVT-vel. -
Erdei88
veterán
válasz
Giovanny #962 üzenetére
4,5Ghz-n megy benne a procim, de 4,8Ghz sem akadály neki.
Stabil, semmi anomáliát vagy random fagyást nem tapasztaltam.
Sajnos 1,10-ás biosz nem lett a legjobb, mert laggol az uefi, de ez nincs hatással másra.
SSD+HDD kombót remekül kezeli, érezhetően gyorsabb, mint ha csak a HDD lenne, de nincs olyan gyors mint az SSD. -
Erdei88
veterán
Nekem nem tűnt fel, hogy hajolna a deszka. Nem könnyű, de nehéznek sem mondanám.
140mm-es venti a hűtő körzetében is lehűti az alkatrészeket.Megcsinálhatod úgy is, hogy mindkét venti szívja a levegőt a hűtőről, meglepően nagy és hatásos ereje van. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. C14 ahogy olvastam gyengébb, D14-el fej-fej mellett van, tesztenként más a jobb.
-
Erdei88
veterán
válasz
Wind-Storm #912 üzenetére
3 és 4 pines csatlakozást is lehet szabályozni a bioszban és az axtu-val is
-
Erdei88
veterán
G.Skill F3-12800CL8D-8GBXM
G.Skill F3-14900CL9D-8GBSR
G.Skill F3-14900CL9D-8GBXLHa 20k körül szeretnél 1866/1600-as ramokat.
vlaho: Bármi használhatja a procit, még ha csak 1 magot 1%-on akkor is változhat.
-
Erdei88
veterán
N.A.S: Közben kipróbáltam az LLC2-t, nálam hibátlanul megy és 30perces linX lefutott úgy, hogy 1,27 alá ment a procifesz 4,5Ghz-n
-
Erdei88
veterán
Van-e olyan program amivel ki lehet kapcsolni a videokártyákat? Virtut néztem, de valahogy semmi sem változott
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest