- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
poffsoft
veterán
válasz
poffsoft #756 üzenetére
Nos, elkészült.
Eredeti, utolsó, VSTA béta bios : l2.26
Elvileg x6 támogatás alivenf6g-VSTA lapon:
AGESA.V3.7.0.0 (CPU.AGESA.V3.13.67)l2.26x6 (from TheWiz)
A támogatott processzorok (from ECS):[link]
Az új cpu-k miatt a biosból el kellett távolítani a NIC-bootROM-ot, szerintem nem túl nagy veszteség...
Lelkes tesztelők jelentkezését várnám, akik rendelkeznek AliveNf6G-VSTA lappal, és phenom II x6 processzorral, továbbá tartalék bioschippel az eredeti l2.26 biosával, -ha a modded bios nem menne.
Sajnos én nem rendelkezem x6 procival
Sikeres teszt után természetesen várom a visszajelzéseket is - itt a fórumban!
-
-
azbest
félisten
válasz
poffsoft #742 üzenetére
eddigiek alapján azért erősen gyanús, hogy a modul hibásodott meg...
a másik hárommal jó és határozottan azzal az egy modullal problémázikMásik gép elindul úgy hogy csak a problémás ram van benne? Úgy egy linux live cd-s memtest? Ha van a hibás modul mellett másik is, akkor van hogy elindul a gép, persze aztán már problémák jelentkeznek használat közben.
-
azbest
félisten
válasz
poffsoft #735 üzenetére
Peches vagy, nekem máig hibátlanul megy az eredeti 3 éves lapom, igaz fsp táppal és szünetmentessel erősítve. Ebből kb 2 és fél évet 24/7ben üzemelt. A tápot már kellett kondicserézni, épp most is erre vár ezért vettem egy ugyanolyan 350pnf-et mint az első. (17 ezer óra üzemet megsínylették a tápban a kondik)
Igaz már egy ideje csak tartalék gépként kapcsolom be, mert átváltottam egy újabb asrockra hogy biztosan jól menjen a 4magos(ított) procimmal.
Van még egy teszteletlen, de valsz hibátlan példány amit úgy kaptam... tobzódom az asrock lapokban -
3800+
őstag
válasz
poffsoft #615 üzenetére
Szia!
A procit hol lehet megnézni hogy milyen verzióban van? A CnQ-ban semmisem megy tulajdonképpen és szerintem nincs benne ilyen hűtő. Vagyis mit jelent ez a PWM venti?
A BIOS az P2.40... és a 1.4V-t is bírta ne melegedett fel olyan nagyon, de a hűtésem az gyári. De több feszt nem is tudok húzni, mert lehet hogy azkéne csak a procinak.
Bocsi hogy ennyire kezdő vagyok, de konkrétan megtudnád mondani milyen infó kellene a procimról?
-
azbest
félisten
válasz
poffsoft #601 üzenetére
a64 x2 4200+:
2200MHz, 2x512KB cacheAthlon II X2 250:
3000MHz, 2x1MB cacheEvolution of Dual-Core AMD Processors
Az ábrákat figyeld, mindegyik 3GHz-en fut és a a különböző magok közt mekkora a differencia. (ja igen az sem mindegy az összehasonlításban, hogy ott 2x1MB caches a windsor. Szal inkább a brisbane magoshoz van közelebb a 4200+, akkor is ha windsor változtod van )
Azonos órajelen is gyorsabb vagy 20%-kkal, mint a tied.
Szal sacc/kb úgy másfélszer gyorsabb mint a mostani procid.szunya1 (#600) : a -dvi modelhez ez való
http://www.pctreiber.net/download_kategorie_101.html -
azbest
félisten
válasz
poffsoft #596 üzenetére
ja hogy ilyen instant bootot is tud már az is?
jópofa dolog, de csak valami újraindítós hibernálós / készenlétbe helyezős trükk.
Alapból a vista képes hibrid alvára, amikor pár másodperc alatt onnan folytatja amunkát ahol hagytuk (vagy ha áramtalanítottunk is, akkor is fél percen belül)A780GXH/128 ha jól emlékszem tud ACC-t is, amivel a bizonyos fajta 3 magos phenom2-ből előcsalható némi szerencsével a negyedik mag is
-
azbest
félisten
válasz
poffsoft #594 üzenetére
ahogy látom egész tűrhető áron vannak a 780G... chipsetes lapjaik .. sőt nvidiás 8200asok is jók.
780G: 14e-17e közt modeltől függően. A drágább sideportos lapok integrált ramos gpu-ja olyasmi sebességet tud, mint egy 3450-es külön kártya, ha minden igaz
a 780L = 760G 12eft, de az nem tud hd videó gyorsítást, ha jól tudom, így ezt inkább nemNvidia chipset (8200):
- K10N78: 12eFt, teljes ATX méret és gf8200 gpu is. 8tűs kiegészítő táp)
- K10N78FullHD-hSLI R3.0, 15eft, mAtx, vga slot mellett a pci (ez bővítéskor kellemetlen lehet)Ati/AMD chipset (780G)
- A780GM-LE: 14eft , csak 2 ram slot, pcie16x VGA slotja a pci mellé került, így takarhatja vastagabb kártya! ez bővítésnél hátrány, mAtx - ezen kár spórolni
- A780FullHD: 15eft, 4 ram slot, mAtx (nemrossz)
- A780GXH/128: 17eft, teljes méretű Atx, HD3200GPU, 2 VGA kezelése (jól bővíthető)Ha nem baj, hogy normál ATX méretű, akkor így ránézésre a K10N78 tűnik a legjobb vételnek, de persze érdemes utána nézni a fórumokon, hogy van e rá panasz.
Ha mAtx kell, akkor inkább A780FullHD, mert ott a vga slot jól van elrendezve és befér mellé két pci kártya is akár, nameg 4 ramslot, igaz csak 6 csatis a hang (nem a K10N78M, mert az teljesen más)Persze ez szubjektí vélemény
nameg most is sokféle nagyon hasonló lapjuk van, ami az apróságokban különbözik (pl: 6 vagy 8 csatis hang), az ilyen igények is számíthatnak -
Gkaresz66
tag
válasz
poffsoft #558 üzenetére
Üdv, menni fog rendessen az alaplapi vgaval? Vagy muszáj lesz vennem egy halk de erősebb vga karit,(Shappire 3850 Ultimate 24rugó) de akkor kisebb lesz a moncsi.
Az NV nem tud olyat mint az ATI hogy Alaplapi és solid VGA összead?
22"-24" a leendő megjelenítő!(1650-1024/1920-1200)
TV ként és monitorként is használnám!
Gondoltam a borda cserére(Zalman), és fújatnám egy halk 9cm-es ventivel.
Az alaplap kézikönyve azt irja hogy van a DVI porton keresztül HDPC támogatás és ismeri az NV purevideot is (ez mi). -
azbest
félisten
válasz
poffsoft #553 üzenetére
egyébként nekem szimpatikusnak tűnik az amd780 chipsetes mATX lapjuk is, ahogy látom 15e alatt van az is. (integrált hd3200, ha nem kell külön vga, akkor ideális...)
(geforce 8200as chipsetes sem lehet rossz gondolom)nemrég olvastam egyik topicban, ahol kritizálta valaki az asrock-ot, hogy nem nagyon pörögnek a gyártó topicjai
Bár ezt pozitívumként is fel lehetne fogni: nincs sok baj vele
igaz nem is akarjuk voltmoddolni
-
azbest
félisten
válasz
poffsoft #549 üzenetére
nem nagyon történik semmi, ahogy látom nem fognak újabb hivatalos bios-t kiadni az alivenf6g-dvi-hez, csendben teszi a dolgát
Ahogy teszteltem Vista alatt akkor működik a cnq, ha az ACPI HPET table be van kapcsolva (a manual is írja, hogy vistához érdemes), és enabled-re tettem auto-ról biztos ami biztos a cnq-t is.
-
lacibacsi
addikt
válasz
poffsoft #543 üzenetére
Így már értem. A baj csak az, hogy az én tápomon nincs másik csatlakozó. Most vettem újonnan egy Linkworld LC431-08 400W P5 házat. Hogy milyen táp van benne nem tudom (most már elpakoltam vissza a dobozába), de ilyen formájú négyes csati nincs benne, az tuti. lehetséges ilyen, mármint, hogy egy most vásárolt házban (tápban) nincsenek meg a megfelelő csatlakozók?
-
azbest
félisten
válasz
poffsoft #454 üzenetére
Mivel nekem működik egy hasonló infravevő nameg feltételezem hogy szaványos a soros port... a lap gondolom jó.
Ja és olvastam olyasmit hogy az egerek máshogy szedik a tápot róla.. Nem nézegettem a leírását a portnak, valahol a hup-on olvastam egy téma kapcsán.
Régebben valami soros portos eszköz kapscán egy fórumban írták, hogy ha a gép tápegysége nem adja valamelyik feszültséget, akkor a sorosportról is lemarad ez.Szóval a tipp: megér egy próbált egy másik típusú tápegységgel, ha van... vagy beírni ide hogy pontosan milyen típusú az a tápegység, hátha valami trükkös fajta.
-
Balinov
titán
válasz
poffsoft #444 üzenetére
update lement tegnap éjjel,csak már nem tudtam referálni,mert valami barom a lépcsőházba a közvillannyal együtt lenyomta a kábeltv-s,kábelnetes közös erősítőt is..Memtest hibanélkül lefutott,vagy 10-20x kikapcs/bekapcsioltam,idáig ok. valszeg az asus 73gt fingott ki vmilyen szinten,bár nekem még mindíg marha gyanús ez a qrva meleg SB...volt 6100+410 kombós lapom,amit végén már int vga-val használtam (s754) nem csekély tuning mellett (gigabyte) de az nem volt ilyen forró!!! HOlnap kiviszem tulajnak,megmondom neki,,nyeggessék egész hétvégén,azt ha így se jó,visszavisszük boltba,még úgyis garis.
-
Balinov
titán
válasz
poffsoft #346 üzenetére
jaja,kábe akkor lehetett.juteszembe,passzolt a távirányító a másik gyártóju tunerhez?
a rádiós egér meg az én titkom volt,az az igazság,nekem se ugrott be,dehát közel a 30-hoz már tompulhat ennyit az ember.Iqnuku=1ségsugaru, a kockka kicsit más,nemrég volt a logouton egy írás a kockaságról -
Balinov
titán
válasz
poffsoft #343 üzenetére
hát,tegnap megvizuáltam a gépet,nem most kezdtem a számítógépekkel való ösmerkedést,de fingom nincs mi a francot állíthattak el egy rádiós Logitech egéren.Mindenesetre egy reset gomb az egéren megfejelve egy elem ki/be művelettel,majd újra connectálódva megoldotta a gondot.Mondtam neki,ne piszkálják az egeret,mert harap! tehát tuti nem a lap volt a ludas ellenben egységsugaru user igen.
-
smilecat
aktív tag
-
durkonorbi
tag
válasz
poffsoft #272 üzenetére
Na megvoltak a tesztek, és igazolódott amit gondoltam: bizony diszkrét vga mellett semmit sem jelent a HT tuning az ezres határ közelében. Mértem az everesttel memória, CPU, FPU méréseket ill. 3dmark06 -ot, mind 827 mind 1033 (kevés fsb tunig, hogy a memók szinte 800-on menjenek) MHz estében, és az eltérések bőven hibahatáron belül vannak (1% alatt) szóval nincs igazán jelentősége .... mivel a HT kellően széles adatfolyam kersztmetszetet ad, ezért valószínűle nincs is teljesen kihasználva.... szal mindegy, hogy: most egy cső 2 méter átmérőjű, vagy 5 méter, ha csak 1 liter vizet akarunk átengedni rajta ... legalábbis a mérések ezt támasztják alá ...
-
durkonorbi
tag
válasz
poffsoft #262 üzenetére
Na én is keresgéltem kicsit, és ezt találtam:
Hyper Transport frekvencia (Hyper Transport Frequency)
Mivel az Athlon 64-ek integrált memóriavezérlővel rendelkeznek, így az alaplappal való kommunikáció egy részét a Hyper Transport Link valósítja meg. Ennek sávszélessége függ az adott chipsettől is (jelen esetben 1000 MHz - ez egy asus lapra vonatkozott). Ebből a sávszélességből szívják le a lapra aggatott eszközök a nekik járó szükségletet, ami jelenleg még bőven kihasználatlan. A HT sebessége a processzor magórajelétől és a HT szorzótól függ. Ezek alapjáraton 200 MHz illetve 5x, így jön ki az 1000 MHz. Tuningnál - mivel növeljük az FSB-t - nő a Hyper Transport Link sebessége is és ügyelnünk kell arra, hogy lehetőleg túlhajtás mellett se engedjük nagyon 1 GHz fölé ezt az értéket. Ehhez csupán a HT szorzót kell átállítanunk 4x-re illetve 3x-ra attól függően mennyire magas órajeleken járunk....
Szóval valószínűleg tényleg elég kb. 1000 MHz köré belőni, aztán annyi ... de azért majd tesztelem mindenképp!
-
-
durkonorbi
tag
válasz
poffsoft #261 üzenetére
viszont ha vga-ra tippelsz, esetleg 3dmarkokat csinálhatnál, más-más ht-k hez, okulásként
A VGA-t szerintem csak akkor befolyásolja, ha az alaplapit használom .. de azért kipróbálom majd így az X1600pro-val is, hogy 800-on is nézek egy 3dmark06-ot (ahol most van), illetve majd felveszem 1000-re és nézek ott is egyet. De valaki olyan is megtehetné ugyanezt aki alaplapi vga-ját használja - persze nem feltétlen a 2006-os 3dmark-al- .... én arra lennék inkább kiváncsi ...
Amugy kössz a HT-s leirást! -
poffsoft
veterán
válasz
poffsoft #261 üzenetére
ph-n találtam a HT-ről.....
HT/LDT Beállítás, avagy Hyper Transport Frequency beállítása.
A s939/940es lapoknál a HT 1000Mhz lehet, a s754es lapoknál a HT 800Mhz lehet. Ezeket a Host Clock és a HT szorzó összeszorzásával kapjuk. (pl.: 266os FSB mellett a HT szorzó max 4x-es legyen, így kapunk 1064-et rendszerbusz sebességnek). 1000MHz illetve 800Mhz felett a rendszerünk instabillá válhat (+/- 5%), ezért ezt az értéket érdemes 800-1000 illetve 600-800 (?) között tartani. A HT tuningolásával érdemleges változást nem érhetünk el, ezért tökminegy hogy 840MHz-n vagy 960Mhz-n megy, nem fogjuk érezni, azonban 800 illetve 600 alatt már igen lecsökkenhet a gép teljesítménye.
Általános beállítási tanács:
200-250-es External Clock-nál 4x
250-333-as External Clock-nál 3x
333-400-as External Clock-nál 2x
mondjuk az enyém 1100 körül van, de ezexerint semmi értelme ide felemelni.... -
azbest
félisten
válasz
poffsoft #251 üzenetére
poffsoft:
Oh hát azért nem kell bemászni a gép mögé
Amit adtál infót abból is látszik, hogy ugyanaz van benne mcp61... az egy chipesből a 4 satás változat 6150se+430.
Ezek voltak benne:
[link]
1 alaplap, 1 könyv, 1 dvi-kimenet kártya, 1 soros port hátlap, 1 Hátsó panel a házba, 1 driver cd, 1 sata táp átalakító kábel, 1 sata adatkábel, 1 ide adatkábel, 1 floppy adatkábel
kzkz:
nem kerestem, tudom hol vancsak a kolega kitartott annál hogy neki 6100-as a vga
Neked a két chipes megoldás van 6150+430 ha jól tudom. Magasabb az órajele kicsit az integrált gpu-nak. Viszont korábban írta valaki, hogy a 6150se-ben pár dolgot fejlesztettek. Nem tudom mi a pontos különbség a két chipset közt. Nvidia Oldalán is csak 6150-ként írja purevideo gyorsítás támogatását.[L] http://www.nvidia.com/page/purevideo_support.html[/L]
[Szerkesztve] -
azbest
félisten
válasz
poffsoft #249 üzenetére
nonono... nem kamuzunk
Te a pci eszközök közül a chipsetben lévő LPC bridge-t nézted meg
A Video adapter ami érdekes.... az egyel lejjebb van... vagy pedig a megjelenés/gpu részen. Nekem is 10DE-03E0 az LPC Bridge azonosítója... azt hiszem ugyanaz a chipset.
Majd ha egyszer Vista kerülne a gépre, az már 6150se+430-nak fogja írni. -
azbest
félisten
válasz
poffsoft #245 üzenetére
Remélem nem feledkeztél meg róla
Azért agyok ilyen kíváncsi rá, hogy megtudjam vajon létezik-e olyan egychipes megoldás ami nem 6150se+430. Amennyire eddig hallottam miden egychipes 6150se. Sajna nem nagyon találni hivatalos specifikációkat. állítólag újabb néven is fut már ez a chipset (7xxx valahanyas, volt nemrég cikk róla), bár az meg mcp68 -as ha jól láttam, szal nem lehet követni hogy mi az ami csak névben különbözik és mi az ami valóban más.
[Szerkesztve] -
azbest
félisten
válasz
poffsoft #243 üzenetére
x2 4200+ Windsor 1.35V 89W
x2 4200+ EE Windsor 1.25V 65W
Nem tévedsz, valsz nem EE változatod van.
Hmm én is beteszem az eredményeimet
Athlon64 X2 3600+ 2000 @ 2400 MHz (2x256kb L2) ASRock ALiveNF6G-DVI
nForce 6150se-430 (mcp61p) Dual DDR2-800 5-5-5-15 CR2 integrált videó használatakor:
mem olvasás:5747 MB/mp
mem írás:5776 MB/mp
mem másolás: 4914 MB/mp
mem késleltetés: 54.9 ns
CPU Queen: 4589
CPU PhotoWorxx: 19023
CPU ZLib:26941 KB/mp
FPU Julia : 4003
FPU Mandel:2270
FPU SinJulia:6323
Tudnál mutatni egy ilyen [link] képet everestből, hogy eldöntsük milyen a chipseted?
Szerintem ugynaolyan mint a többieknek 6150SE/430 = mcp61p (c61g)
[Szerkesztve] -
azbest
félisten
válasz
poffsoft #157 üzenetére
Asszinkron módban nem függ az fsb-től a pci-e, pci... működési frekvenciája.
Ez azért érdekes, mert lehet olyan kártya ami nem szereti a a szabványosnál nagyobb órajelű buszra csatlakoztatják.
Pl a régi alaplapokon az ide vezérlő kifejezetten nem szerette a magasabb frekvenciákat, kártyák közül is van ami nem működik rendesen ha nem 33mhz a pci.... videókártyák sem biztos hogy tolerálják a 100mhz -nél magasabb pci-e -t.
Tehát a stabilitás miatt lényeges, hogy amit nem muszáj azt ne feszegessünk a szabványok fölé -
azbest
félisten
A tuning az más kérdés
Kézzel azt állítottad be hogy 800-as a ramod és nem auto beállításon van
Még nincs a kezemben a lap, majd délután megyek érte... csak képen láttam eddig a biost... azt nem tudom hogy mért cpu/5 neked... vagy a mostani biosban az osztót is lehet állítani? Máshogy néz ki neked mint itt [link] -
sinci
tag
Sajnos nem a cpu-z téved, az everest is ezt írja ki, én az 1.39-es cpu-z-t használom te melyiket használod, esetleg mivel lehetne megnézni, hogy ténylegesen mennyivel megy a ram?
A Geil Ultránaknak ennyi az alap időzítése, azért is vettem ezt, hogy egy kis tuningot kibírjon nagyobb időzítések mellett, de úgy néz ki antituning lett belőle. Ma felteszem a 2.00-ás biost hátha az megoldja a problémát.
-
SiDan
tag
Köszi szépen.
Érdekes dolgok derültek ki számomra.Pl. haverom most vett egy E6300 core 2duo-t, amivel 4700 pontot ért el, ezek szerint nem sokkal jobb az, mint a tied. Mondjuk én procim meg 4069 pontot kapott, úgyhogy nem nagyok a különbségek. Az Everestet meg még nem futtattam le, de majd azt is megnézem. Egyre jobban tetszik ez a 4200+.
-
SiDan
tag
Inkább PCMark05 vagy 04 érdekelne, illetve 3dMark05/06 CPU teszt. Mivel elsősorban játékra kellene a gép, s kíváncsi vagyok jobb teljesítményt nyújt-e a proci 3d-s alkalmazások alatt, mint a jelenlegi P4 3.2GHz(640). Ha szépen kérlek lefuttatod valamelyiket vagy mindegyiket
?
Jah sorry, most látom, neked x2 4200+-od van; olyat meg nem valószínű, hogy veszek. Hacsak nem lesz drasztikus árcsökkentés, s a 4200+ nem lesz 24-25e körül. De azért lefuttatnád valamelyiket?
[Szerkesztve] -
Signor72
csendes tag
Sajnos nem a mem idözitéssel van baj,ugy kezdtem hogy minden auton volt,667-en,mem voltage high,218-9nél így is meghalt,utána tettem fel 800-ra,210-ig visszavettem(a vista 210 felett behal,az xp bírja)a mem idözités 5,5,5,14,19,én a cpu voltra gyanakszom...azszem ennyi .....érik a kn9-s......de mi is az a crystal?
-
Signor72
csendes tag
persze....persze,én se gondoltam hogy tuning bajnokot vettem.Csak a DVI kimenet miatt vettem meg...az fsb-t tudom állitani,219-nél még indul,de az Xp már összeomlik,viszon a fesz állításnál az 1.25V a max.,és a cpu-z is 1.19-1.2 között ugrál,szóval sztem kevés feszt ad a 3800 x2-nek.Amúgy más bajom nincs a lappal,....ja néha beragad a bios(2.0) 219-es fsb-n,hiába állítom akár hová,csak ha mindent autora állítok akkor javul meg.
-
Peter789
senior tag
az a baj a c&q-el, hogy az induláskor még nem ejti le az órajelet, így elsőre sok táp kell neki... olyan megoldás kell, ami indításnál is alacsony órajelen tartja... az összes A64 procinál lehet állítani a szorzót? milyen tartományban? mert nem feltétlenül az FSB csökkentés lenne a lényeg, hanem az hogy minél alacsonyabb órajel és magfesz legyen... az 1.1 volt nem sok? azt hittem GHz alatt 1 volt alatt is megy... vagy ez csak túl van biztosítva és mehet lejjebb is?
-
Peter789
senior tag
gondolkodóba estem, hogy fejleszteni kéne a carpc rendszeremet, hogy csilivili vista aero-s lehessen
de ehhez a 650-es Duron már nem az igazi... viszont egy A64-et vagy sempront full órajelen nehéz móka lenne táplálni, és jól visszavéve is bőven elegendő lenne a teljesítménye...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest