Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Állítólag sikeresen VSTA-ra flashelték a DVI változatot... ami azért különbözik pár dologban... felvetettem, hogy akkor már miért nem GLAN-ra, ami majdnem ugyanaz, mint a VSTA
Azétr érdemes fenntartásokkal kezelni az ilyen keresztbe moddolást, ha félresikerül, akkor problémák lehetnek.http://www.bios-mods.com/forum/Thread-Asrock-alivenf6g-dvi-Am3-support-mod?pid=29514
-
poffsoft
veterán
válasz
atesz0071pro #761 üzenetére
Simán megy win alól(AMI honlapjáról az AFUWIN csodával), ha stabil a rendszered, de ha ennyire nem vagy képben, nem feltétlen kellene nekiállni egyedül.
A proci - valószínűleg, de nem áll módomban kipróbálni- megy a lapban.
Esetleg az asrock supportnál érdeklődj, legutsó béta biost keresve... -
atesz0071pro
tag
Helló, az érdekelne hogy Asrock Alive-NF6G VSTA típusú alaplapom van most egy
AMD Athlon X2 4200+ - om van benne és AMD Athlon 64 X2 7850 AM2+ a procira váltanék, viszont nincs a cpu support listben csak 6400-asig. Lécci Írjatok fontos lenne. Köszi előre is.
És még az érdekelne hogy mennyire biztonságos a bios frissítése, floppím nincs és windowson belülre gondoltam. -
poffsoft
veterán
-
lalajoco
csendes tag
hali nekem am2nf6g vsta lapom van amd3200+ procival
1GB rammal win7 fut most rajta
kérdésem az lenn hogy miért melegszik a chipsetem 55-60 fokra?
biost már frissítettem de semmi eredménye
a válaszokat előre is köszönöm -
poffsoft
veterán
válasz
poffsoft #756 üzenetére
Nos, elkészült.
Eredeti, utolsó, VSTA béta bios : l2.26
Elvileg x6 támogatás alivenf6g-VSTA lapon:
AGESA.V3.7.0.0 (CPU.AGESA.V3.13.67)l2.26x6 (from TheWiz)
A támogatott processzorok (from ECS):[link]
Az új cpu-k miatt a biosból el kellett távolítani a NIC-bootROM-ot, szerintem nem túl nagy veszteség...
Lelkes tesztelők jelentkezését várnám, akik rendelkeznek AliveNf6G-VSTA lappal, és phenom II x6 processzorral, továbbá tartalék bioschippel az eredeti l2.26 biosával, -ha a modded bios nem menne.
Sajnos én nem rendelkezem x6 procival
Sikeres teszt után természetesen várom a visszajelzéseket is - itt a fórumban!
-
-
azbest
félisten
ehhez nincs még 6 magos bios?
-
poffsoft
veterán
Nos, megoldottam, szinte hihetetlen:
Az 1066-os supertalent 3 modulja minden további nélkül megy, mellé raktam a másik gépből egy 667-es samsung memót (noname), és most szépen stabilan megy 880 Mhz-n a gép (CPU fsb 11*200 helyett 10*220, memo pedig ddr2 800 (CPU/5)).
Amúgy érdekes, hogy auto beállításban így is 533-ra rakja a memó sebességét, pedig (sima AM2-es procival) 800-asnak mutatkozik be spd ügyileg.
A másik gépemben viszont (fusi) nem hajlandó menni sehogy sem a supertalent, csakis ha egyedül van, mellette pedig idegen modulok (nyanya, kingmax,noname), és itt amúgy is csak 533-on hajtja meg a lap, ezt elviseli...
Érdekes állat ez a supertalent....Mindenesetre most öröm és boldogság
-
poffsoft
veterán
Nos, egy érdekes fejlemény:
ha 2 vagy 3 modullal indítom el, szépen bebootol, ha ezután rakom be a 4. modult, minden rendben megy, egészen addig, amíg teljesen nem áramtalanítom a gépet (táp kihúz), ekkor megint nem indul, csak ha újra eljátszom ezt a dolgot.Valamint a cpu-z 200-at ír ki fsb-nek, ill. automatában a 266-os időzítéseket használja a 400-as helyett (szintén a cpu-z alapján)
Ez vajon mi a szösz?
Tényleg nem bír el 4 modullal a lap? -
azbest
félisten
válasz
poffsoft #742 üzenetére
eddigiek alapján azért erősen gyanús, hogy a modul hibásodott meg...
a másik hárommal jó és határozottan azzal az egy modullal problémázikMásik gép elindul úgy hogy csak a problémás ram van benne? Úgy egy linux live cd-s memtest? Ha van a hibás modul mellett másik is, akkor van hogy elindul a gép, persze aztán már problémák jelentkeznek használat közben.
-
azbest
félisten
válasz
poffsoft #735 üzenetére
Peches vagy, nekem máig hibátlanul megy az eredeti 3 éves lapom, igaz fsp táppal és szünetmentessel erősítve. Ebből kb 2 és fél évet 24/7ben üzemelt. A tápot már kellett kondicserézni, épp most is erre vár ezért vettem egy ugyanolyan 350pnf-et mint az első. (17 ezer óra üzemet megsínylették a tápban a kondik)
Igaz már egy ideje csak tartalék gépként kapcsolom be, mert átváltottam egy újabb asrockra hogy biztosan jól menjen a 4magos(ított) procimmal.
Van még egy teszteletlen, de valsz hibátlan példány amit úgy kaptam... tobzódom az asrock lapokban -
poffsoft
veterán
Úgy tűnik, a második alivenf6g is elhalálozott nálam...
Vajon én vagyok rossz hatással rájuk, vagy tényleg csak kb 1 év az élettartamuk? -
azbest
félisten
A valószínűleg 125W-ig kezeli a processzorokat. Erre utal az is, hogy hivatalosan támogatja az X2 6400+ processzort is, ami 125W-os.
A Phenom X4 9650 és 9850 procikat mások próbálták és működött nekik.
Az X3 710 hárommagos proci 95W-os kategóriában van.
A 2.28-as bios az újabb Phenom 2 alapú processzorokat is támogatja, a Phenom2 X2 545-öt mutattam is nektek itt a fórumban működés közben.
Persze amíg nem próbálta senki, addig nem állíthatom 100% bizonyossággal, hogy tényleg működik. Csak annyit tudok erre reagálni, hogy: Miért ne működne?
Az biztos, hogy a processzor szorzóját és feszültségét kézzel nem állíthatod, mert csak automatikusra véve indul el a rendszer. Az fsb viszont ekkor is állítható, bár azért tuningolásra nem egy ilyen régi lapot javasolnék. A gyári hűtőt is elég gyorsan és hangosab pörgette, valószínűleg még finomítanom kellett volna a ventillátor szabályozás beállításán, mert a másik lapban csendes, ha nem dolgozik a gép.
-
3800+
őstag
-
azbest
félisten
Az új proci kapcsán ahogy játszadoztam észrevettem, hogy az Asrock Instant Boot progi megy ezzel a lappal is. Nem próbáltam ki hogy valóban megcsinálja-e amit kell, de a progi nem panaszkodott és engedte kiválasztani a módot is. (én személy szerint a vista hybrid sleep módját jobban preferálom, mert valami nagyon hasonlót csinál ez is, csak még újra is indítja a gépet előtte)
Valamint az Asrock inteligent energy saver progi is megy vele. Nem tduom, hogy valóban csinál e valamit, de ugyanúgy kiírta a dolgokat és 2-4 fázisú tápellátás kapcsolgatását terhelés szerint, mint az új lapomnál.
másik lapoknál fenn vannak a progik a letöltéseknél, pl itt: [link]
Érdekes, hogy az új lapban kevésbé melegszik a proci és alacsonyabb fordulatszámmal is megelégszik (1200-5000 közt volt, most a ház ventillátorait is bekapcsoltam és 27 fokos a szobahőmérséklet, így csendes a gyári hűtő 4 magosítva is), persze lehet, hogy csak arról van szó, hogy félremér az alivenf6g lapnál a szenzor... vagy a letiltott 2 mag anélkül hogy használhatól lenne mégis fogyaszt. 2 magosan teljesen jó volt a gyári borda, 4 magosítva már azért látszott hogy rá kell segíteni a ház légáramlására.
Ja és az Alivenf6g-dvi-ben, ha a proci szorzót vagy voltot / nb paramétereket állítottam akkor nem indult el (kikapcs / bekapcs után default adatokra ált). Autó-n hagyva őket szépen ment. Egyszer próbaképp feldobtam az fsb-t 240-re úgy hogy nem osztottam vissza semmit, és simán bebootolt 3600MHz-en a procc
Szal érezni, hogy beta a bios, mert nem szereti minden paraméter piszkálását, de alapjáraton korrektül elment, sőt talán tuning is lehet, de csak óvatosan. -
azbest
félisten
Nos, ma megjött az új processzorom. Beletettem ebbe a lapba
katt a képre ha nem hisziktekés megy
Holnap jön meg az új asrock lapom, amiben már 4 magosra unlockolható lesz a proci.
hmm viszont a gyári hűtő szörnyen hangos... 6000-ig is felmegy terhelve... muszáj lesz majd egy komolyabbat tennem rá. Ez a hűtő súlyra és méretre kisebbnek tűnik, mint amit a régi 3600+ x2-höz kaptam (nem hőcsöves az sem), csak ennek több bordája van. -
azbest
félisten
de van... csak nem 4 magosítható, amilye most van.
a 4 magosítás egyébként sem menne ebben az asrock lapban.
545 = 2 magos 3GHz és nem sikerült aktiválnia a 4 magot
550 Black = 2 magos, szorzózár mentes 3.1 GHz és nem sikerült aktiválnia a 4 magot
B45 = 545 @ 4 mag aktiválható megfelelő lapban
B50 = 550 Black @ 4 mag aktiválható megfelelő lapban -
sagesz93
addikt
Hi!
Itt láthatod milyen cpu-kat támogat a lapod. Jobb oldalt pedig, hogy milyen biossal.
A hogy látom a 6400+ a vége a lapnak.
Szvsz, veszel 10körül egy 5200+-t, megrántod, és elég lesz az a 4850-nek.
De már nem érdemes szerintem új procit venni, mert ezek már a régi szériák. Most jönnek az új athlon II-es cuccok.
De ahogy visszaolvasok, látom hogy új biossal viszi azokat is. Ha viszi akkor olyat vegyél. -
azbest
félisten
jaja... x4 810-en gondolkodom... jó eséllyel az is megy vele... 710-en is gondolkodtam, de ahhoz meg tuti kéne új lap, hogy a 4edik mag bekapcsolásával próbálkozzam... és még akkor sem biztos a dolog.
Remélhetőleg 3GHz-et megy majd a 810 ebben a lapban is (+15% lazán bele kell hogy férjen), a 4MB cache pedig nem sok hátrányt jelent a 6MB-hoz képest.
Mondjuk még attól is függ, hogy mennyiért tudok venni... mert elég szoros a keret.
-
azbest
félisten
vista alól frissítettem 2.28-ra az előbb linkelt programmal. A műtét sikerült, a beteg is túlélte
alapértelmezett beállításokkal nyomtam neki a flasht, de szólt, hogy változott a régi bioshoz képest az új felépítése (cmos adatok, boot block) és javasolja hogy azokat is frissítse, ACCEPT gombra megcsinálta szépen.
Ilyenkor persze újraindítás után a biosban újra be kell állítani mindent, amit egyébként be szoktunk. Ezen kívül megeshet, hogy a windows újra aktiválást kér.
-
azbest
félisten
http://www.ami.com/support/downloads/amiflash.zip
ebben van amiflash\amibios\afuwin\32 részen a frissítő program, ezt futtatom és ezzel frissítem a lementett 2.28as biost.
(vistán admin módban kell)
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
-
3800+
őstag
júúúúúhúúúúúú!
Anya megengedte hogy megvegyem... valamit kikell olvassak meg egy hónapig mosogatok
.
Sapphire HD4850 1024Mb Dual Slot hűtővel
Szokott valaki rendelni ipon.hun? Én is ott szeretnék de még nem csináltam és szeretném egtudni hogy is megy. Már be vagyok regizve meg minden, csak rendelni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest