Új hozzászólás Aktív témák
-
poffsoft
veterán
Nos, megoldottam, szinte hihetetlen:
Az 1066-os supertalent 3 modulja minden további nélkül megy, mellé raktam a másik gépből egy 667-es samsung memót (noname), és most szépen stabilan megy 880 Mhz-n a gép (CPU fsb 11*200 helyett 10*220, memo pedig ddr2 800 (CPU/5)).
Amúgy érdekes, hogy auto beállításban így is 533-ra rakja a memó sebességét, pedig (sima AM2-es procival) 800-asnak mutatkozik be spd ügyileg.
A másik gépemben viszont (fusi) nem hajlandó menni sehogy sem a supertalent, csakis ha egyedül van, mellette pedig idegen modulok (nyanya, kingmax,noname), és itt amúgy is csak 533-on hajtja meg a lap, ezt elviseli...
Érdekes állat ez a supertalent....Mindenesetre most öröm és boldogság
-
poffsoft
veterán
Nos, egy érdekes fejlemény:
ha 2 vagy 3 modullal indítom el, szépen bebootol, ha ezután rakom be a 4. modult, minden rendben megy, egészen addig, amíg teljesen nem áramtalanítom a gépet (táp kihúz), ekkor megint nem indul, csak ha újra eljátszom ezt a dolgot.Valamint a cpu-z 200-at ír ki fsb-nek, ill. automatában a 266-os időzítéseket használja a 400-as helyett (szintén a cpu-z alapján)
Ez vajon mi a szösz?
Tényleg nem bír el 4 modullal a lap? -
azbest
félisten
vista alól frissítettem 2.28-ra az előbb linkelt programmal. A műtét sikerült, a beteg is túlélte
alapértelmezett beállításokkal nyomtam neki a flasht, de szólt, hogy változott a régi bioshoz képest az új felépítése (cmos adatok, boot block) és javasolja hogy azokat is frissítse, ACCEPT gombra megcsinálta szépen.
Ilyenkor persze újraindítás után a biosban újra be kell állítani mindent, amit egyébként be szoktunk. Ezen kívül megeshet, hogy a windows újra aktiválást kér.
-
3800+
őstag
Lehetséges. Van erre program? Megnézem góglin és megnézem hogy a mostani gépem mennyit eszik a 350W-ból. Megnézem mennyit fogyaszt most a kártyám meg a procim, és azokat kivonom, majd az új proci és kártya fogyasztásának összegét adom hozzá a rendeszer fogyasztásához. Kicsit bonyolultan írtam le de tudom mit szeretnék....
-
3800+
őstag
Ha elmegy rajta akkor biztos maradok.
Nézegettem teszteket és alapjáraton a 4850 109W-ot eszik terheléssel meg 210W-ot. Teljes terhelés alatt elég lesz a maradék 140W a többi alkatrésznek? A táp jó valaki írta hogy 12V ágán 26A-t ad le vagy valami ilyesmi már nem emlékszem
-
azbest
félisten
hopp alink lemaradt
http://album.drag2web.com/Albums/vegyes/kondik.jpg -
3800+
őstag
Rendben megnézetem. És véletlenül sem fogok anyázni. Csak tudjátok nem vagyunk annyira elengedve, hogy csak úgy dobáljam a 10000Ft-okat. Szóval ha megengedik a kártyát már az is jó lenne nem még a tápot. Mondjuk ha megvan a kártya és nem megy a táppal akkor muszály lesz megvenni
De értitek ugye....
-
3800+
őstag
Nem tudom még ma megnézem. Ebédelek és leszedem az odlalát mert már nem emlékszem. Azért legyen inkább 1 gigás mert a monitor kb 8 éves és nem tudom mikor romlik el, és ha engedi a kártya játszanék én 1280x1024-en is. Ez a max felbontása a mostani monitornak. Ha veszek új monitort lehet hogy nagyobbat veszek és inkább legyen 1giga mert nem lehet tudni.
-
3800+
őstag
A proci akkor 60 fokos volt. 100% terhelés alatt 20 perc után. A VGA-t nem tudom... de az nem változik ha a procit húzom ugye? Én így tudom.
Azért szeretném a 9600GT-t mert ezt ajánlották itt az egyik számmítógépes boltban
Meg mégegy ATI-t de arra már nem emlékszem. Valami 70 valami
Akkor belemegy? Azjó... szerintem ha megveszem a kártyát akkor még egy darabig elég lesz a procim is a játékokhoz.
-
sagesz93
addikt
LoL ez komoly..
http://www.youtube.com/watch?v=7i8TVCUjgVc&NR=1&feature=fvwp
Vannak még gyökerek. Azért gta 4 -
poffsoft
veterán
A cnq-hoz ha jól emléxem az energiaellátás- profilt kellett a winben talán 'mindig bekapcsolt/asztali' vagy mi a szöszre álítani, hogy elinduljon a szabályozás.
A PWM pedig a venti lecsöndesítéséhez (kellene)...3800+:
A proci tipusa pl. az everest-ben megtekinthető...
De továbbra sem értem, milyen 'verzió' ??? -
3800+
őstag
Asszinkronba van igen, és a memória high voltage-n van és 800Mhz-en van a HT busz. Pedig az CnQ-nak van írva... ma már nem de holnap reggel akkor megnézem a biosba. Azért nem most mert USB-s a billentyűm és nem érzékeli akkor amikor kéne és rá kell dugni egy másik billentyűt. Ami macerás mert huzogatni kell meg minden.
-
3800+
őstag
Ja bocsánat most megnézztem, P2.20 a bios verzió, a procit nem tudom, a HT pedig 800Mhz-en van a biosba, de az everest a Hyper Transport órajelre 900Mhz-et ír. Akkor bekapcsoljam a CnQ valamit? Hány fokra állítsam? De akkor ezek szerint ennél többet sehogysem lehet kihozni a prociból...
-
törölt tag
Lehet igazad van és nem menne fel rá,de sztem a chipset egyformasága miatt igen.Mind1 nem drága lapok ezek akár még kisérletezni is megéri,már csak egy Phenom II es proc kellene,írtam is a supportnak hogy küldjön nekem egyet grátisz és majd megírom nekik válaszban a tapasztalatokat
-
poffsoft
veterán
Hangból a 6 csati is majdnem sok
Megint csak az atis szívem húz az A780GXH/128 felé....köszi!
Amúgy az nf6g-glan (ugye, szegény elhalálozott nf6g-dvi-m utódja) most kapta meg az 1.80 biost, az instant boot miatt.... hááááát... nem lettem teljesen elégedett...
Erről esetleg akad-e itt valami mondanivaló?
-
Steelmanus
addikt
Teljesen igazad van, amikor szereltem elobb tettem ra a bordat es utolag a ventit, mert kivancsi voltam hogy venti nelkul mennyire hatasos a nagyobb felulet, hat akkor is meg meleg volt. Igy amikor csavaroztam a ventit ki kellett tamasztani egy osszehajtogatott papirdarabbal de ezt egyszer csinaltam meg es mivel a venti csak 1500-n forog a 3000 helyett igy sokaig nem kell remelem hozzanyulni.
-
slynme
csendes tag
láttam már ezt a hűtőt valamelyik bolt kirakatában, ha jól emlékszem egy ezres se volt. bár azt hallottam hogy ezek nem sokkal jobbak minta gyári borda. bár lehet mégis csak beszerzek egy ilyet, végülis nagyon nem foghatok mellé. csak az érdekelne hogy nem tudtok-e olyan hűtőt esetleg, amire egy 8 cm-es ventit is föl lehet tolni? az se baj ha 4-5000 ft.mert láttam a revotec kínálatában csak az nem kompatibilis az én lapkakészletemmel, de amugy jól is néz ki meg többféleképpen is föl lehet rakni rá a ventit szóval valahogy biztosan elférne. a lényeg hogy erre a lapkára fölmenjen drasztikus átalakítások nélkül
-
lacibacsi
addikt
Köszi a választ. Nos. Ismereteim hiányosak, ezért gondoltam, hogy ennek a négy tűs csatinak is bele kell mennie valahová. Az mondjuk gyanús volt, hogy oda van szíjazva a 20 tűs csatihoz, de ezt megoldottam egy kis nyisszantással
Szóval akkor ezt nem kell sehová se dugni. De azért zárójelben megkérdezem: akkor miért van az alaplapon ilyen négy tűs csatlakozó, ha abba nem kell dugni semmit? -
ati05
aktív tag
-
morgó6
csendes tag
Tegnap beszereltem a Revoltec IDE körkábelt és láss csodát, ennyit jelent, ha a lapos kábelek nem fogják fel e levegő útját.
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa Winbond W83627EHF/EHG (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Driver (NV-DRV)
Alaplap neve ASRock ALiveNF5 / ALiveNF6G / ALiveNF7G / ALiveXFire / AM2NF6G Series
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
Alaplap 25 °C (77 °F)
CPU 35 °C (95 °F)
1. CPU / 1. mag 12 °C (54 °F)
1. CPU / 2. mag 4 °C (39 °F)
MCP 58 °C (136 °F)
Aux 35 °C (95 °F)
GPU 52 °C (126 °F)
SAMSUNG SP2014N 19 °C (66 °F)Hűtőventilátorok
CPU 3184 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.26 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 4.99 V
+12 V 12.30 V
+5 V készenléti 4.87 V -
morgó6
csendes tag
Hi !
Én is everest 4.20-at használok és nekem is eléggé melegszik az MCP. Szerinted ha beiktatok egy ventillátort akkor jobb lesz.
Rendeltem IDE körkábelt pontosan a hűtés hatékonyságának növelése érdekében.Hőmérsékletek
Alaplap 31 °C (88 °F)
CPU 35 °C (95 °F)
1. CPU / 1. mag 14 °C (57 °F)
1. CPU / 2. mag 8 °C (46 °F)
MCP 66 °C (151 °F)
Aux 36 °C (97 °F)
GPU 63 °C (145 °F)
SAMSUNG SP2014N 31 °C (88 °F)Hűtőventilátorok
CPU 3184 RPM -
azbest
félisten
Nos, találtam megoldást a problémára
Kicsit gány, de jobb hijján elmegy:Gyorskötözővel rögzítettem egy 12es ventit elé. Tudom kicsit poros már a ház, meg szebbed is el lehetne rendezve
Az eredmény
Terhelve: 84 -> 62 fok (mostani hl2 próba alatt)
Terheletlenül: 65 -> 50 fokFőleg az ólommentes forrasztás miatt aggasztott a nagy hőingadozás, nehogy úgy járjak vele mint az XBox360 vga-jánál mesélik.
-
morgó6
csendes tag
Ebben igazad lehet, mert a két egymáshoz közelebbi csatiból a végső az alaplap a másik a winyó és a hátsó a dvd rom. mindjárt kipróbálom.
Mellesleg nem tudsz olyan IDE kábelt amin 5 csati van, mert be kéne kötni a rackek és egy dvd írót is.
Ezen az alaplapon csk 1 IDE csati van nem akarok SATA-ra cserélni mindent -
TA68
őstag
Tökéletesen egyetértek veled azbest !
Munkára és netezésre tökéletesen jó az integrált VGA. Akinek erre kell, felesleges kiadnia pénzt külön videokártyára, inkább vegyen bele egy kicsit több memóriát. 1GB ram fölött már nem lehet érezni, hogy az integrált VGA lassítaná a Windows-t. Az ilyen alaplapoknak az a legnagyobb előnye, ha nőnek az igények gond nélkül bővíthető. Előbb utóbb minden alaplapra rá lesz integrálva a videovezérlő. (úgy, mint jelenleg a hang, és a hálókártya) Sok gépet raktam össze Asrock alaplappal, és idáig csak jó tapasztalataim voltak vele. Persze vannak sokkal jobbak is, de józanésszel mérlegelni kell, hogy érdemes-e kifizetni egy csomó pénzt olyan szolgáltatásokért, amit soha nem fogok kihasználni. A játékok így közel a negyvenhez már engem sem hoznak tűzbe. Ezért választottam én is egy ALiveNF6G-DVI alaplapot. Tudom, hogy sokan fikázzák az Asrock alaplapokat, (talán mert pofátlanul olcsók)
de szerintem nagyon jó kis lapok. -
Balinov
titán
Ugye,hogy érdekes. KTS elemet kimértem multiméterrel, 3,07V. Mercury,bár nem olyan acélos,mint mondjuk a saját 350W PNF,de azért egy passzív 73gt-t.1hdd,1opu-t azért elkelljen bírnia,nem? A ventik felpörögnek,elvileg,majd holnap este leelenőrzöm végre nyudot,butorhirmbálásos történés utáni környezetben. A melegedés nekem is felmerült már,ugyanis a földön van,viszont fél -egyméteres környezetben egy lapradiátör ill. a fűtéscső van. Feszértékeket is ellenőrzom majd,mind BIOS (ennek jobban hiszek),mind Everest és/vagy Sandra segítségével. Az biztos,hogy takarítás ráfér. B+,egyre jobban a túlmelegedésre saccográfolok,gyanús az egyik szimptóma ilyen szempontból.
Köszi a hsz-eket.
-
BlueAthlon
senior tag
Biosa ugyanaz lesz kb, módositott CPU mikrokód lesz, meg 1066 os ram osztó is.
Ha GPU sebességet belerakhatnák végre. Ocworkbench írta, hogy nekik olyan biosos lapot küldtek amiben volt, én letöltök egy sima biost a honlapról, még MMTOOL szerint sincs nyoma a beállitásnak a biosban....
-
azbest
félisten
hupsz... a ht3 gondolom csak a proci adataira vonatkozoik
Itt is csodálkoznak, hogy a dvi nincs a phenom tudók közt.
http://forums.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=423465
(bár tévednek abban hogy csak a dvi a difi: a dvi változat gigabites lant tud) -
motocoder
aktív tag
Hajtott a kiváncsiság és kiprobáltam
És most nagyon elégedett vagyok az eredménnyel!
Megemelkedett a fesz és igy már stabilan 2400 mhzn megy a 3800+ X2-öm
Aki akar tuningolni annak tényleg ez a legjobb választás és egyszerü.
Csak egy vékony rézdrotot kell u alakura formázni.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- Philips LCD és LED TV-k
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Gyúrósok ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest