- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
seederking: Ha valami bios beállítást elcseszel és nem tud felállni az alaplap, akkor -ha nem állítottad el a biosban- 3 ki-bekapcsolás után az alapbeállításokra áll vissza. Szerintem pont a 3. reboot előtt szedted ki a memóriákat.
-
szjoci
őstag
970 extreme 3-hoz kint van az 1.7-es bios.
"Changelog:
Support Windows 8.Note: "Ultra Fast" is only supported by below conditions.
1. OS is Windows 8.
2. Graphics supports UEFI GOP."Üdv,
Joci -
szjoci
őstag
válasz
TechN7ne #2282 üzenetére
Az jó régi bios verzió, tényleg megérné kipróbálni a legújabbat.
Letöltöd innen az 1.60-os "instant flash"-es bios-t, átmásolod egy fat32 fájlrendszerű pendrive-ra, belépsz a BIOS setupba (gép indításakor nyomkodod az "F2"-t vagy a "DEL"-t), ráböksz az "Advanced" ikonra, a listában pedig az "Instant Flash"-re. Innen meg már egyértelmű a dolog. Megvárod amíg végez a művelettel és kész vagy.
Ha valamit állítgattál a régi biosban, akkor ugyanezt célszerű megtenni az újban is, ugyanis ezek a beállítások alapértékbe kerülnek.Üdv, Joci
-
szjoci
őstag
válasz
seederking #1997 üzenetére
Véletlenül nem függ össze a hdmi csatlakozóval a hibajelenség?
Már vázoltam az én eddig is megoldatlan problémámat a topikban, de leírom mégegyszer: monitoromnak dvi, tévémnek hdmi bemenete van. Ha a tv hrmi csatlakozója be van dugva, akkor post-ot nem látok csak 5 sípolás van, majd pár másodperc múlva bootol a windows. Ha nincs rádugva a tv, hibajelzés nélkül indul a gépem. -
szjoci
őstag
válasz
seederking #1657 üzenetére
szintén kingston hyperx blue 2x4Gb, semmi gondom vele
-
szjoci
őstag
válasz
seederking #1599 üzenetére
Most nem azért, de extreme 3-at kapsz boltból 19-ért, extreme 4-et pedig 23,5-ért (árgép). Ha 21-22-t kiadnál az extreme 3-ért akkor már szerintem toldd meg 1,5k-val és vedd meg az extreme 4-et
-
szjoci
őstag
Akkor már végképp nem értem a dolgot... Frissítettem 1.4-re, 1.3-as bios volt rajta gyárilag de azzal is ugyanezt csinálta. DVI-vel nem szeretném rákötni a tv-t, mert az ha jól emlékszem csak kép továbbítására alkalmas és hangnak külön nem akarok berakni vezetéket.
Másik VGA-m sajnos nincs, így nem tudom kipróbálni. Az előző alaplapomban (MSI k9n ultra 2f) tökéletesen működött így az uefi-re gyanakodtam eddig, de ha nálad megy akkor már fogalmam sincs mi a galiba oka. Mindenesetre ha hazaértem melóból visszarakom az 1.3-ast próbaképpen, hátha megtáltosodott azóta.Köszönöm gyors válaszod
-
szjoci
őstag
Szia!
Monitor vagy tv van hdmi-vel csatlakoztatva? Ha tv, akkor melyik bios van fent neked?
Találtam 1-2 külföldi fórumot ezzel a hibával kapcsolatban, de még megoldás nem született rá. Az asrock-kal és a Sapphiretech-kel is levelezek, eddig még semmi, egymásra kenegetik a dolgot
-
szjoci
őstag
Megtaláltam a "hiba" okát: ha a monitorom (DVI) és a tévém (HDMI) is be van dugva a videokártyába, akkor nincs post screen, csak 5 csippanás majd windows boot. Ha valamelyik megjelenítőt lehúzom a kártyáról akkor szépen működik a gép. Ennek azért nem így kellene működnie szerintem... Van valami ötletetek hogy ezt hogy lehetne áthidalni?
-
szjoci
őstag
válasz
Expendable #1556 üzenetére
Köszönöm gyors válaszod, akkor megpróbálok rájönni mi a hiba.
Üdv: Joci
-
szjoci
őstag
válasz
Mr.Csizmás #1554 üzenetére
Megjött a lap, valóban nem volt semmi gond.
Az normális ennél a lapnál hogy POST képernyő nincs (akár be van kapcsolva a "full screen logo", akár nincs), 5 csipogás, majd egy magasabb csipogás és indul a windows?
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Mai nap rendeltem egy 970 Extreme 3-at, de kezdek aggódni a procihűtő felfogatása miatt. Egy Thermalright XP-120-as procihűtőm van, amihez van egy ilyen keret:
Az alaplapon lévő a lyukak gondolom ugyanolyan távolságra vannak mint egy normál AM2/AM3 keretnél, ugye?
szerk.: Valamint most hogy jobban megnézem az alaplap képét, úgy látom smd alkatrészek is a keretem útjában lesznek
Új hozzászólás Aktív témák
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest