- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Raspberry Pi
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laurencius
újonc
Azért írtam oda, hogy akkor a képernyő elforgatása... A képernyőt - vagyis a kijelzőt - "fektetve" használnám, mint ahogy a számítógépem képernyőjét (monitorját).
Nekem kifejezetten monokróm - fekete megjelenítés, és világító háttér - kijelzőre lesz később szükségem. Ha nem lesz hozzá szerencsém, akkor természetesen a meglévő színes kijelzőt használom majd úgy, ahogy most javaslod.
Úgy tűnik válaszodból, hogy valamit lehet kezdeni a maxscroll utasítással... -
Laurencius
újonc
Egyelőre kipróbálni még nem tudom a javaslatokat, mással van teli az asztalom. De ha van egy kis időm, akkor keresgélek a lehetőségek között. Ilyen például a következő:
vajon szerinted a képernyő jobbra-balra mozgatása nem egyenértékű-e a képernyő görgetésével, illetve fel lehetne-e valahogy használni az én célom megvalósítására?for (uint16_t i = 0; i < maxscroll; i++) {
tft.vertScroll(0, maxscroll, i);
delay(10);}Persze, ehhez a képernyőt el kell fordítani:
tft.setRotation(r); //setRotation(uint8_t r)
Ez a kód elforgatja a képernyőt: 0=0, 1=90, 2=180, 3=270.
Persze az is fontos kérdés számomra, hogy vajon a korábban jelzett színes kijelző helyet tudnék-e alkalmazni monokróm LCD-t? A Google-n keresgélve a rengeteg típus között épp csak azt nem tudom, hogy melyiket lehetne ehhez az Arduino összeállításhoz minél kevesebb, vagy semennyi kód átírással használni... -
Laurencius
újonc
Jaj de jó!
Igazán jól fogok ma aludni ezzel a lépéssel. Mármint, hogy most már lefekszem. A kísérletet sajnos egyelőre nem tudom egy darabig elvégezni, mert hosszabb időre más irányú elfoglaltságom van, de mihelyst megtörténik jelentkezem.
Köszi, hogy volt kedved a témával (velem) foglalkozni. -
Laurencius
újonc
Aha... igen ez. Nem tudom, hogy mi az a #include. Nem volt semmi gondom a kód feltöltésével, az Arduino tökéletesen működik a kijelzővel meg a kamerával.
Lehet, hogy arra gondolsz, amikor elolvastam a kód feltöltésének az utasítását, ott volt, egy olyan kitétel, hogy ezt, meg ezt kézzel másoljam be egy adott könyvtárba, de ha már benne van, akkor nem szükséges.
Hát, most nem tudom pontosan idézni, de ha szükséges, akkor majd előbányászom, és itt majd idézem a megfelelő sorokat.
Fordítás Arduino IDE-ben:Töltse le az összes fájlt
másolja az "src/lib/LiveOV7670Library" és az "src/lib/Adafruit_GFX_Library" fájlokat az Arduino "libraries" mappájába (ha már rendelkezik "Adafruit_GFX_Library"-vel, akkor nem kell másolnia)
Nyissa meg az „src/LiveOV7670/LiveOV7670.ino” fájlt az Arduino IDE-ben
Válassza az Eszközök -> Tábla -> Arduino Uno/Nano lehetőséget -
Laurencius
újonc
Arduinó Mega 2560 val szeretnék vezérelni egy TFT kijelzőt. A problémám az, hogy potméterrel tervezem a kijelzőn megjelenő képet jobbra-balra (20 pixellel) mozgatni A program írása a gond. Tudnátok-e ebben segíteni egy-két ötlettel, tanáccsal?
A kijelző:
1,8 hüvelykes SPI TFT LCD kijelző modul ST7735 128x160
A project:
https://www.youtube.com/watch?v=Dp3RMb0e1eA&ab_channel=Indrek
Mindezt már megépítettem, csak a potméter kódját nem tudom beilleszteni a fő kódba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Le Mans Ultimate
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Egyedi ékszerdobozka
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest